Last news in Fakti

14 Август, 2023 15:11 11 105 32

Как спор между хотелиер и съдия прерастна в скандал, и стигна до Инспектората към ВСС

  • хотелиер-
  • съдия-
  • всс

Спор за плащане на таксите за поддръжка на общите части на апартхаус на морето става предмет на свади и заплахи

Човек не си избира съседите, но да имаш за съсед магистрат може да се окаже главоболна работа. Толкова, че да предизвика сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) и Комисията по професионална етика и превенция на корупцията на ВСС за „неетични и уронващи престижа на съдебната власт действия“ на съдията от Софийския градски съд (СГС) Цветан Колев.

Това съобщи Euractiv, като се позова на сигнал от Милен Ганчев, управител и собственик на дружество, което менажира апартаментен туристически комплекс “Роуз Вилидж” в Слънчев бряг, в което съдия Колев притежава жилище. Оказва се, че и в апартхаусите по морето споровете за плащане на таксите за поддръжка на общите части са предмет на свади и заплахи като в многолюдни столични панелки.

Според сигнала на Ганчев, от 29 март 2019 г. Цветан Колев има сключен договор за поддръжка на общите части на сградата, но от началото на 2021 г. забавя плащанията, а по-късно и отказал да ги заплаща с мотива, че договорът за поддръжка бил „нищожен“ и възнаграждения не били дължими.

Ганчев описва серия от действия на магистрата, които слагат началото на тежък конфликт между тях – “заплашително поведение към персонала на дружеството”, заплахи, че разполага с възможност “да забрани изцяло туристическата дейност в комплекса” и др., като при това Колев парадирал с позицията си на съдия и опита в наказателен съд (той отива в СГС след закриването на спецсъда, където пък отива от Окръжния съд в Монтана).

Към тези действия спадат и сигнали до прокуратурата. Цветан Колев изпраща сигнал до Окръжна прокуратура – Бургас за извършени престъпления „в особено големи размери“ в дружеството, управлявано от Ганчев, когото поименно посочва като възможен извършител на престъпления. Но и Районна, и Окръжна прокуратура-Бургас отказват да образуват наказателно производство поради липса на престъпление.

Скандалите обаче продължават, стига се и до полицейска намеса през есента на 2022 г., когато Колев получава и предупреждение за нарушение на обществения ред. Следват сигнали, които магистратът подава до Комисията за защита на личните данни, на която се оплаква от „незаконно видеонаблюдение“ в общите части, което нарушавало личните му права според Регламента (ЕС) 2016/679 за защита на физическите лица относно обработване на лични данни (GDPR).

Милен Ганчев обаче казва, че той лично е подписал договора за поддръжка (и е заплащал дължимото по него), с който се възлага охрана с видеонаблюдение на общите части в сградите. Пред Комисия за защита на потребителите Колев подава сигнал, в който настоява да се прекратят всички туристически услуги и „затваряне на обекта“, тъй като става въпрос за жилищна сграда и извършваната хотелиерска дейност била незаконосъобразна.

Ганчев е приложил сигналите към писмото си до Инспектората към ВСС, в което описва и други истории от двегодишния конфликт с Цветан Колев, в т.ч. към роднини на лица, които си “набелязал”. Става въпрос за изпратено по електронна поща писмо, също приложено в документацията към ИВСС, до дъщерята на управителката на комплекса, която е университетски преподавател. В него се описват конфликтите и Колев предлага на доцентката по криминалистика да убеди майка си да се уредят накърнените отношения “по един що-годе спокоен и несъдебен начин”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СиСи

    83 6 Отговор
    Скапана държава , в която най-вървежно е “ Знаеш ли кой съм аз”. Получава заплата от нашите данъци да защитава правото на гражданите , а не да парадира с това.
  • 3 Половината

    73 5 Отговор
    магистрати са професионално деформирани олигофрени.
  • 4 Никой

    31 26 Отговор
    80 % от магистратите са путинофили.

    Коментиран от #5

  • 5 да, да,

    46 8 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    Путин е виновен за неплащането на таксите за поддръжка на апартаментите. Той и за скодоумието ти е виновен мръсника му с мръсник.

    Коментиран от #12

  • 6 каскета

    38 2 Отговор
    Крадец от спецпрокуратурата пак,че ги премахнаха
  • 7 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    51 3 Отговор
    Безкрайно е количеството на съдийки и прокурори бандити . Само за една седмица лъснаха нови ПЕТИМА от тях - апелативен прокурор, който бил искал рушвети от куцо, кьораво и сакато, софийската съдийка, треснала се кьор-кютук пияна, с 2,5 промила, в микробус с пътници и заканвала се и на тях и на полицаите, прокурорка, осуетявала разследвания, търговищки съдия, взел подкуп по наказателно дело и и съдийката - пуснала от ареста изверга .

    Малко по-назад бяха и двете гнили съдийски ябълки Ченалова и Янева и една пазарджишка съдийка , която се обеси, осъдена за пияно шофиране , по това време и двама прокурори бяха разкарани от СГП, един пък биш прокурорски шеф, Кържев ли беше, осъден на една година затвор, един е в затвора и сега, изобщо като карам така малко назад, стигам до едни 20 броя престъпници от тези среди .

    АМИ ТО ТАКА ИЗЛИЗА, ЧЕ ПРЕСТЪПНОСТТА СРЕД СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМА, ОТКОЛКОТО СРЕД НЕСЪДИЙСКИТЕ СРЕДИ . Шест - седем хиляди престъпници има в затворите, това прави един на около хиляда , сред обикновените , несъдийските граждани .

    А съдийките и прокурорите са общо някъде около 4000 броя (2250 съдии и 1750 прокурори) .

    Като има 20 броя престъпници сред тях, това означава , че ЕДИН НА ДВЕСТА Е ПРЕСТЪПНИК - пет пъти повече, отколкото сред несъдийските граждани

    Коментиран от #22, #25

  • 8 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    46 1 Отговор
    Пет пъти и значи е по-голяма престъпността сред съдии и прокурори, отколкото сред другите хора и това при положение, че съдиите никак не могат да се разследват, това става с триста зора, защото имат имунитет против наказателни преследвания, а и разследващи и осъждащи изобщо не си дават зор да разследват и осъждат съдии, става обратното - започват чудовищни репресии срещу разкриващите тяхните общо-известни престъпления .

    Тези бандити са най-нагли, най-опасни и най-вредни , защото са вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания и от никого неизбирани . Народът не ги избира, сами себе си се избират за такива, чрез въртележката наречена Висш Съдебен Съвет, чиито членове се избират от същите тези съдийки и прокурори.

    На техния бандитизъм се крепи съществуването на настоящата ни държава на държавно-организирания бандитизъм .
  • 9 Дено

    29 3 Отговор
    Шахти няма ли около този комплекс бе, г-н Ганчев?
  • 10 Питанко

    50 3 Отговор
    А въпросното магистрат, откъде толкова пара, че апартаментаджия по морето?

    Коментиран от #11

  • 11 Горкият

    28 2 Отговор

    До коментар #10 от "Питанко":

    през отпуската, вместо да почива, работи като комбайнер на полето.
  • 12 Антикомунист

    10 23 Отговор

    До коментар #5 от "да, да,":

    Правиш се на " оригинален" да защитаваш военнопрестъпника путин с влязла в сила присъда от международен съд и според мен , какво по - голямо скодоумие от твоето.......

    Коментиран от #14

  • 13 Знаещ

    29 0 Отговор
    И какво очаква от Инспектората към ВСС? Тази ненужна администрация / съществуваща сама за себе си/ е пълна с мижитурки, които престояват на бюрца от 9 до 17, гледат папки с неразбиращ ум и си тръгват оттегчени - и това всеки ден! Калинки малинки, кой ви докара до там?
  • 14 Нерде

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антикомунист":

    Ямбол, нерде Стамбул
  • 15 Собственик в Роуз вилидж

    11 2 Отговор
    И аз живея там !!! Коментарите Ви ,,изписват вежди,, на безнаказаната финансова сеч по родното ни черноморие! Всеки иска само да Лапа...ама Лапа!!!... колкото може повече...и ако може всичко!! Нищо вярно няма в статията!!!!!!!!! И Вие журналисти...и Вие хляб ядете,нали??!!
  • 16 Без име

    21 4 Отговор
    За жалост голяма част от съдии и прокурори са корумпирани,нагли и безнаказани!
  • 17 Красимира Делчева

    12 4 Отговор
    За всички които коментират без да са запознати със случая, а се водят от една статия, за чиято достоверност може да се каже само – да, да , ама не!!!
    Аз съм собственик в същият комплекс и много се радвам ,че имам съсед магистрат! И също не си плащам таксата и искането ми към г-н Ганчев и г-жа Кънева е просто – да дадат отчет за приходите и разходите от такси. На така наречено събрание от 10.07.2023 г. г-н Ганчев отказа да даде такива, отново. Отказва и да предостави протокола от това събрание, оказа се ,че е „забравил“ и да го внесе в законовият срок и изобщо и в Община Несебър. С две думи крадеца вика дръжте крадеца- българска поговорка!
  • 18 Людмилова

    9 4 Отговор
    Като собственик в ЖИЛИЩНА СГРАДА „Роуз Вилидж „-според всички строителни документи мога да заявя, че въпросната статия не отразява действителната ситуация. Същата сграда беше категоризирана като „ХОТЕЛ“ 3 звезди, след подаване на сигнали до Министерство на туризма и КЗП тази грешка беше поправена, НО НА МИЛЕН ГАНЧЕВ ТОВА НЕ МУ ХАРЕСВА! Аз както и други собственици желаем сградата да се управлява както ЗАКОНА ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ отрежда. СЪЩО ТАКА МИЛЕН ГАНЧЕВ НИКОГА НЕ Е ПРОВЕЖДАЛ ОБЩИ СЪБРАНИЯ НА ЕТАЖНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ, НИКОГА ПРЕДОСТАВЯЛ ОТЧЕТ ЗА ИЗРАЗХОДЕНИТЕ СРЕДСТВА-1200-1500 ЛВ. ЗА АПАРТАМЕНТ. За сметка на това в ЖИЛИЩНА СГРАДА извършва незаконна all inclusive туристическа дейност, поставяйки в риск живота на туристите при ползването на неохраняем басейн.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Абе

    12 2 Отговор
    Пълно е с такива "домоуправителски" фирми, същото е и в Пампорово. Една такава домоуправителски фирма-"Форего" събира с години пари, "такси подръжка" де, и с тях си издържа само че своята и тази на свързаните и фирми, хотелска и ресторантьорска дейност. Отчети за събрани и съответно разходени пари, няма, общите събрания се правят със съмнителен кворум от "милиционер-роднина" и по възможност без много шум и без много от собствениците на жилища да разберат. Изобщо създадоха един много лобистки и крайно ощетяващ хората ЗУЕС.

    Коментиран от #21

  • 21 Красимира Делчева

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Абе":

    Абсолютно същото е и в този комплекс, собственик съм. Отчети няма, пияни и дрогирани туристи,скоро , има и клип, една туристка омазана, след не знам как ползвана тоалетна, сяда по шезлонги,влиза в басейн... И тъй като Цветан Колев е на ти със законите по всякакъв начин се опитват да го очернят, та дано се уплаши и си продаде жилището и да се продължи по старому. Много се надявам,че това няма да се случи!
  • 22 Темида

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Осъждан ли сте?

    Коментиран от #23

  • 23 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Темида":

    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , власт непроизтичаща от народа, защото народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане .

    Освен, че съществува независимо от народа (непроизтичаща от народа) , тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а е власт НАД НАРОДА.

    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ НЕПРОИЗТИЧАЩА ОТ НАРОДА, ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .

    Коментиран от #24

  • 24 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Тази комунистическа терористична измама извъртяха комунистисте на българския народ с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., по силата на която съдиите станаха сами себе си избиращи се за такива, вечни , несменяеми и имунизирани против наказателни преследвания , така като станаха несменяеми , заварените комунистическите съдии, които всички до един бяха членове на БКП и агенти на ДС (съдиите агенти на ДС от Върховния Адмистративен Съд , даже се хвалят с това) не бяха сменени и така тази най-важна част от народната власт остана завинаги в ръцете на комунистическата банда и комунизмът бързо бе реставриран и нито един комунистически крадец не влезна в затвора, продължават спокойно да си ни крадат до ден днешен . А власт , която не произтича от един народ няма право да съди този народ, може да съди само сама себе си, но не и народ, от който тя не произтича .

    Така, братя и сестри 34 години след мнимото падане на комунизма нас нас продължават да ни съдят комунистите и агентите на ДС .

    И сега същата тази комунистическа банда на Христо Комунисто, Бойковци, Пеевски и крадлива компания, готви още по-голям терор, като иска съдиите от съдийската колегия на ВСС, които се избират от съдии за такива, да станат още повече, не 7- броя , а цели 10 броя .
  • 25 Аслан Кокорбашиев

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    С уговорката, че фактите по случая не са ни известни, може да се отбележи, че вероятно скандалите, в които са замесени магистрати ще се множат!
    В българска среда те превърнаха свободата си в свободия! Почти съм сигурен, че споменаването на "съдийките" не е случайно! При тях концентрацията на функционални дефицити изглежда най- сериозна! Може би заради действието на функционалния имунитет, който в тези среди, вече се схваща, като всеобхватен такъв! Има дори мотиви към решения на ВКС, в които се застъпва тезата, че магистратите, най паче съдиите, се ползвали от гози имунитет, дори когато в актовете си правят квалификации, с които обиждат страните! И обидените немогат да получат правосъдие за това!
    Това е извращение на този "функционален имунитет". Законно, той служи за постановеното от магистрата по съществото на казуса, като в акта могат да намерят място само правна фактология и анализ, без "лирични отклонения" и квалификации на други участници в процеса! И във всички случаи се дължи уважение, което да личи от съдържанието на постановеното, както и изразни средства, които да демонстрират висока култура на правораздаване.
    Конкретно, съдията от морето, може да се ползва от независимостта на съдебната система и да си предяви правата в съда!

    Коментиран от #27, #30

  • 26 Людмилова

    4 2 Отговор
    Уважаемия читал освен с недостоверно отразената ситуация в статията, може да се запознае и с творчеството на съдия Цветан Колев- книгата „Кир Велики“ том 1 от поредицата „Персия“. Месец декември очаквайте том 2.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Аслан Кокорбашиев":

    СЪДЪТ Е ГЛАВАТА И ЦЕНТЪРА НА ПРЕСТЪПНОСТТА И ГЛАВЕН УНИЩОЖИТЕЛ НА ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА . ТОВА СА ВРАГОВЕ №1 НА НАРОДА, НА МОРАЛА, НА ЗАКОНА.

    Четете „тухлата“ ми „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ !“ 674 стр. A 4 .В нея съм написал, че :

    „Най-тежките, абсолютните престъпления против МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА на съдийките бандитки са създаването и прилагането на ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ съдебни практики.„

    Върховните съдийки нарочно прилагат закона едновременно по 14 различни начина (по всеки един правeн въпрос има по 14 върховни съдебни практики) – за свои, за чужди, за бедни, за богати и така надолу под тези върховни бандити става напълно УМИШЛЕН правен хаос, всеки съдия се позовава на една от угодните му за конкретния случай практика от тези цели 14 .

    А ПРИЛАГАНЕТО НА ЕДИН ЗАКОН ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН НАЧИН ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЗАКОН, СЪД И ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЯМА, А ИМА ЕДНА СИСТЕМА НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАН БАНДИТИЗЪМ .


    След като с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., комунистическите съдии станаха от никого НЕизбирани, НАРОДЪТ не ги избира, сами себе си се избират за съдии , чрез въртележката ВСС, вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания , то СЪДЪТ стана главата и центъра на държавно-организирания бандитизъм и комунизмът бързо бе реставриран, и нито един крупен комунистически крадец не влезна в затвора .
  • 28 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Людмилова":

    А уважаемите несъдийски граждани България станала жертва на безкрайния съдийски бандитизъм, от прилагането от тези бандити по 14 различни начина на един и същи закон, могат да се запознаят с много красивата книга :

    ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ “, 674 стр., А4 „
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Аслан Кокорбашиев":

    Със съдийския боклук все ще е така :
    Все ще е така, докато у нас продължават да съдят не 12 съдебни заседатели, а от никого неизбирани, вечни, несменяеми, имунизирани, недосегаеми, корумпирани, нарочно оставили ни ги от времето на комунизма съдии и техните деца, ставащи съдии по наследство .

    Чувството за справедливост , логиката и морала - кое e правилно и неправилно ги има всеки един некриминален човек . ТАКА, ЧЕ СЪД САМО ОТ 12-ТЕ БРОЯ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, а не от професионално-корумпирани съдии е ИМЕННО ПРЯКОТО НАРОДО-ВЛАСТИЕ В СЪДЕБНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДНАТА ВЛАСТ. Така няма как да подкупиш целия народ . Не само в САЩ съдят само съдебни заседатели, а в още много на брой бели държави - Канада, Франция, Германия , Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия , Австрия, Англия, Нова Зеландия, Австралия и други и всички те са на години преди нас в своето развитие . И там в затворите влизат и бедни, и богати , а у нас само клети кокошкари .
  • 31 Реалист

    1 0 Отговор
    Същественото в този казус е, че хотелиера-домоуправител събира пари без да се отчита за разходите и приходите. Следователно той попада в хипотеза на неоснователно обогатяване и правилно магистратът не дава пари докато не разбере колко и за какво се харчи. Корумпираните домоуправители се множат, а ЗУЕС е некадърно скалъпен закон, който им дава огромни възможности за злоупотреба с власт и с парите на съседите.
  • 32 Йес

    1 0 Отговор
    Апартаментен туристически комплекс на морето.Лелеиее,каква финансова секира чака всеки ,излъгал се да си вземе апартамент там. Съдията е абсолютно прав,същото е и с комплексите на Грийн лайф-считат,че са тяхна собственост и дерат хората...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове