Last news in Fakti

14 Август, 2023 15:33 3 626 34

Жестокото убийство в София: Жертвата е умъртвена след удар с тежък тъп предмет в задната част на главата

  • убийство-
  • софия-
  • прокуратура

Прокуратурата даде подробности около трагедията и обяви, че има и втори задържан, който е помогнал на убиеца да заличи следите си

Жестокото убийство в София: Жертвата е умъртвена след удар с тежък тъп предмет в задната част на главата - 1

Арестуваният за убийството на мъж в София е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, предстои съдът да прецени дали да го остави за постоянно в ареста. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата, на който присъстваха градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, директорът на СДВР Любомир Николов и зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, цитирани от БНТ.

За пореден път ставаме свидетели на една жестокост, по особено мъчителен начин е отнет един човешки живот. Правителството предприе спешно 15 мерки, които да отговорят на насилието в нашето общество. Прокурорите от СГП, както и ВКП, не сме привърженици на стила на уестърните - това заяви градският прокурор Илиана Кирилова.

"Това, което смятаме, че е правилно, е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде наказан, т.е. не размерът на наказанието, а това, че ще има един справедлив процес, в хода на който ще бъдат събрани достатъчно доказателства", каза още Кирилова.

Заместник-градският прокурор Христо Кръстев съобщи, че двама души са задържани и са привлечени в качеството на обвиняеми.

"Софийската градска прокуратура ръководи разследването за извършено убийство като първоначално досъдебното производство е било за отвличане на 11 август. Разпитан е близък на убития мъж, който е заявил пред разследващите органи, че от 8 август вечерта е нямал контакт с него и се е притеснявал да не се е случило нещо. От събраните доказателства се е стигнало до извода, че извършител на убийството е лице с фамилия Вълчинов. Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено жесток начин. За подобно престъпление се предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна", обясни Христо Кръстев, зам.-градски прокурор.

Убийството е извършено на 8-и срещу 9 август. Наблюдаващият прокурор е разпоредил мярка "задържане под стража" за 72 часа на арестувания.

"В резултат на извършените действия по разследването, органите на МВР достигнаха и до второ лице, което има връзка с извършеното тежко криминално престъпление. Това лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от убийството. Това лице не е съучастник и помагач на извършителя на убийството, защото не е участвало в изпълнителното деяние. Лицето разбира за убийството след извършеното престъпление и като приятел на убиеца решава да му помогне да заличат следите", заяви Иво Илиев, зам.-градски прокурор.

Разследващите са установили, че лицето е убито с тежък тъп предмет чрез нанасяне на удар в задната част на главата. Предметът наподобява гира.

Заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев обясни, че с прокуратурата са успели да установят не само личността на извършителя на деянието, но и да съберат достатъчно доказателства.

Директорът на СДВР Любомир Николов заяви относно методологията на извършеното престъпление, че в четвъртък се е явило лице, представило се за братовчед на изчезналия мъж, за да съобщи, че е изчезнал, вследствие на което органите на реда установяват, че той е убит.

"Един от ползваните от него телефони е намерен в близост до столична автокъща. Незабавно предприехме действия и версии по установяване на неговите маршрути. От незабавните действия установихме, че последната среща и маршрут, по който са минали той и още едно лице, което впоследствие установихме, влизат на един адрес, след което излиза само другото лице, което е собственик на адреса. Това ни накара да проверим версията за евентуална съпричастност към тежко криминално престъпление на собственика на апартамента, в който за последно влизат тези две лица", поясни той.

Шефът на СДВР добави, че след напускане на жилището лицето на няколко пъти посещавало адреса, отново излизало на съмнителни места и вследствие на което пристъпват към оперативна работа с него.

"Когато вече бяхме почти убедени, че това лице е извършител на деянието, пристъпихме към оперативни действия", допълни Николов.

Извършителят се среща с друго лице, което навежда органите на реда да стигнат до извода, че може би другото лице е в ролята на помагач на извършителя. От полицията считат, че извършителят на деянието е длъжник на убитото лице.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    Типичен Психопат Психопатите са Манипулатори Психопатията Нее Болест а е Състояние на Умът

    Коментиран от #31

  • 3 некой

    20 11 Отговор
    искахте демокрация, ето ви

    Коментиран от #22

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 6 Отговор
    при БАЙ Тошо имаше Закони за убийство имаше смъртна присъда

    Коментиран от #17

  • 5 не са свършили

    8 6 Отговор
    още и половината работа . Американеца дошъл и се спрятелил . Приятела му взел 2000 - защо . кой дава много пари за уроци биткойни . Никооой варно Никой . Убит с Чук и разфасован . Как става това. Психопат, Социопат, за 2000 - не е така бе . Луд с наркотици го е свършил, ама откъде наркотици . Да нарежеш 100 мъж . Той да не се усети . Техните в ЮСА той тук . Не е това истината .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Човек

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Малкия Спри Белото
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иван Вазов

    7 5 Отговор
    Убиецът и убитият приличат на гей-двойка. Това е констатация.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шопо

    10 3 Отговор
    Кажете кои са тези съмнителни места да знаят хората да не ходят там.

    Коментиран от #19

  • 16 Мамул

    8 3 Отговор
    Всеки който носи телефон в джоба е на живо в Биг брадър.
  • 17 Ти за

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Жоро Павето чувал ли си ? Колко жени изтрепа? Винаги е имало психопати.

    Коментиран от #18, #20, #24, #26

  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "Ти за":

    Моля Към Непознати Хора се Пише и Говори на Вие

    Коментиран от #30

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 сдсд

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ти за":

    По това време имаше няколко психари, сега са стотици и наглото в случая, че медиите не престават всяка вечер да бълват такива гадости и резултата от целия "справедлив процес" е че убиеца лежи няколко години, па даже и може да не лежи и накрая свободен, е тва е. Нали сме демокрация вземете законите от САЩ и смъртна присъда! Ама няма да стане, че иначе ще трябват да разследват както в САЩ се прави, тоест сериозно, а нашите шкембелии не стават за тази работа.
  • 21 Всички знаят

    9 1 Отговор
    За престъпления на политици няма отговорност! Силни са само по крими, които нямат пари!
  • 22 Айде

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "некой":

    Нямаш понятие какво е демокрация!
  • 23 Странно

    7 0 Отговор
    Този богатият от САЩ карал автомобил за 250 хиляди и се сприятелил с някакъв барман гладен-въшльо. Какъв е бил взаимният им интерес? Айде барманчето го използва да вземе някой лев, ама богаташчето къв го дири при него? Защото няма приятелство, има само интереси!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ти за":

    Виж в Уикипедия и Тогава пиши Хейтърчо
  • 25 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Странно":

    Точно
  • 26 Психо

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ти за":

    не Всеки психопат е убиец
  • 27 Нон сенс

    4 0 Отговор
    Абе в статията стотици пъти се говори за ,,ЛИЦА",а у мен възниква възприятието,че става дума за....ЗАДНИЦИ...
  • 28 Тъпи прокурори!

    5 1 Отговор
    Значи според семплата женица от СГП, дали ще лежи престъпника 15 г. или до живот, в случая е без значение, важното било да има съдебен процес?!
    Въпросът ми е, чувала ли е тази толкова ларж мишка, че човешкия живот е безценен и как за такова престъпление цената, според нея клони към минимума? За нейния, според нейната логика даже и те са много!
  • 29 Извършителят е длъжник на убитият

    4 2 Отговор
    Българинът за пари и майка си убива, та какво остава за някой на когото дължи пари...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 малиии

    2 0 Отговор
    От както дойдоха тези некоалираните на власт - само убийства и жестокости....
  • 33 Баце Бистришкият тигър

    1 0 Отговор
    „с тежък тъп предмет“
    Е, айде по-полека с обидите, де!
  • 34 Въпрос

    2 0 Отговор
    Това ли е най-важно МВР нагледно да ни информира как точно е умъртвена и на колко парчета е нарязана жертвата? Не е ли по-важно кой и защо допуска такива изроди да се разхождат между нас? Защо не са в затвора? Ако не МВР от кой да чакаме някаква защита, и, ако не ни осигурява такава защита, защо по дяволите издържаме такава огромна структура като МВР, или освен да реват за пари по два пъти в годината, за друго явно не срават? Да ги разпуснат и ние сами ше се защитаваме, кой, както може.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове