Last news in Fakti

15 Август, 2023 11:52 4 428 35

Служител на ДАНС забелязал скъп велосипед и се усъмнил в полицейския шеф от Разград

  • полицейски шеф-
  • разград-
  • престъпна схема

Престъпната схема е с лидер служителка в българското консулство в Истанбул, но са участвали още адвокат, двама застрахователи и две преводачки

Служител на ДАНС забелязал скъп велосипед и се усъмнил в полицейския шеф от Разград - 1

Разследването за подкуп срещу началника на група „Миграция“ в полицията в Разград Павел Маринов започнало, след като на служител на ДАНС му направило впечатление, че той се придвижва с много скъп велосипед, съобщи "Лекс".

Това съобщи днес окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров, след като вчера Маринов беше арестуван заедно с няколко души за участие в схема за получаване на визи тип D за дългосрочно пребиваване в България. Разследването започнало преди година по сигнал на служител на ДАНС, като през това време участниците били следени със специални разузнавателни средства (СРС), но арестите не били извършени в момента на получаване на подкуп, каквото е обвинението на полицейския шеф.

„Съмнявали са се колегите на Маринов, но нещата тръгнаха много тривиално, защото службата Миграция се намира в една сградата с ДАНС и на един от служителите на ДАНС му направило впечатление, че Маринов се придвижва с изключително скъп велосипед и оттам попаднал в полезрението им“, обясни днес окръжният прокурор на Разград.

Прокурор Тодоров разкри, че вероятен лидер в схемата е служителка в българското консулство в Истанбул, но са участвали още адвокат, двама застрахователи и две преводачки от Шумен. Поне за трима от тях, между които и Маринов, прокуратурата ще иска постоянен арест. Служителката в консулството набирала желаещите, които искат да се сдобият с българско гражданство, като те се свързвали с нея. След това тя намирала истински административни адреси в Разград и Шумен. Разговаряла със собствениците на адресите и ги посочвала на началника Маринова като местата, на които ще се установят желаещите да получат визи, а негово задължение било да извърши проверка, но не го правел повече от година.

„След получаване на такава виза е малка крачката до получаване на българско гражданство, защото получаваш статут на постоянно пребиваващ и документ за самоличност. Маринов не си е давал сметка, че така открехва завесата към най-различни криминали, включително и терористи“, подчерта Тодоров.

По думите му е имало случаи, в които полицейският шеф е получавал и по 2-3 хиляди евро, но обикновено се работело „на принципа на спортния тотализатор – с малки суми, но редовно“, като желаещите визи давали по 200-300 евро. Според разследващите схемата е действала поне от една година и с документите са се сдобили поне 100 души.

„Не е абсолютно никакъв проблем, че Маринов не е хванат с парите, защото има безброй доказателства, събрани и със специални разузнавателни средства, от които се вижда как получава тези неправомерни средства“, добави окръжният прокурор на Разград.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    39 3 Отговор
    Браво бе, Шерлок!
  • 2 Вероятно

    39 2 Отговор
    по донос !
  • 3 Просветен

    88 5 Отговор
    Постановка. Човека карал колело и Данс го хванали, а лимузини, чекмеджета, всичко е точно. Евтини и слаби режисьори.
  • 4 Българка

    41 0 Отговор
    Докажат ли , че е взимал, конфискация на имущество и отнемане на всички вноски за пенсия (направени от държавата) + лишаване от правото на 20 заплати при пенсиониране.
  • 5 И какво ?

    54 3 Отговор
    Завидяли му на велосипеда , с който ходи на работа ? А те с коли !
  • 6 Ставри

    68 3 Отговор
    А-а,а, ясно!
    Значи скъп велосипед е съмнителен, а скъпи автомобили, имоти и др. благинки - не!
    Желязна ДАНС - аджийска логика! Доносници, които изпълняват поръчки. Гонят кокошките...
  • 7 ГОЛЯМА ИЗДЪНКА

    26 2 Отговор
    ДАН$ $А В$ИЧКИТ€ НАШИ ХОРА(Ч€РВ€НИ РОЖБИ) И ПО ПРИНЦИП $€ ПРАВЯТ ,Ч€ Н€ЩО ПРАВЯТ,
    ТАКА ДЕ,ДАН$ € "$ПЯЩАТА КРА$АВИЦА"!
    АМА ГОЛЯМА ИЗДЪНКА СТАНА,ПО СТАРА БЪЛГАРСКИ НАВИК ДА ЗАВИЖДАМЕ НА ДРУГИТЕ КАКВА КОЛА, КАКВО КОЛЕЛО КАРАТ И ....ХАЙДЕЕЕЕЕ, ИЗДЪНКА!

    А ИНАЧ€ ДАЛАВ€РАТА $ КАНАЛДЖИИТ€ $И ВЪРВИ ОТ ГОДИНИ МНОГО ДОБР€€€€!
  • 8 Заа

    26 2 Отговор
    Кокошка няма прошка
  • 9 Иво

    18 1 Отговор
    Последно Маринов или Маринова.
  • 10 Сталин

    55 1 Отговор
    А на вие от Данс не ви направи впечатление шкафчета пълни с кюлчета и евро

    Коментиран от #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТаУмВзе

    17 1 Отговор
    Да се Закрие ДАНС и ме ве ре, че са Шапкари клоуни без Никъв смисъл!
  • 13 КЪЩА БОБРА

    33 0 Отговор
    АКО БИШЕ КАРАЛ КАТО МУТРЕ В ЧЕРЕН ДЖИП, ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ЗАБЕЛЕЖИ!
  • 14 Бай Иван

    34 0 Отговор
    Представяте ли си за какво се докладват служителите на ДАНС ? За скъп велосипед? Не кола, не мотор, а велосипед. Представяте ли си какви заплати следва да взимат в ДАНС ,щом им прави впечатление помежду им един велосипед на цената на Айфон, които някой служител си купил. Ми аз познавам служители на полицията на съвсем ниско ниво с по два Айфона .Че тях кой ги наблюдава или разследва ? Да не казвам директори на служби с по колко апартамента са и какви коли карат.

    Коментиран от #22, #27

  • 15 гузна съвест

    14 0 Отговор
    и нарушаването на съня , непозволените деяния от псевдо дейност , малкия доход и др. са съсипали началника им . Това че минал с хипер , супер планински баик Porshe Kajen Hiper ROADSTAR, а и облечен в Пума с Ланец и часовник за 2 бона едва ли е накарало доклададжиите да разузнават собствената си полиция, която ги пази . А кой краде бензин от БДЖ за 3 милиона евро докладника не е ли заподозрял някой - с кола дето на бензиностанжия нестъпва .
  • 16 милиционер

    10 0 Отговор
    жалко е, че "случайно" се разплитат такива схемички......
  • 17 Гост

    21 0 Отговор
    Хаха...ТОВА Е ПОДЛИВАНЕ НА ВОДА, няКОЙ друг се цани за неговото място, може би НАШ човек...
    Иначе КОРУПЦИЯТА е пословична на ВСИЧКИ НИВА!!!
  • 18 измекяр соросоиден

    20 1 Отговор
    Те ГЕРБ, ПП и ДБ крадат с милиарди а ловят мишоците . Всъщност нищо не се е променило , кервана си върви (едвам едвам ) кучетата си лаят

    Коментиран от #20

  • 19 Хасковски каунь

    10 0 Отговор
    ШЕНГЕН Ъ ? Ще го гледаме през крив макарон.
    Трябва да си ептен будала да разрешиш на българин да поставя шенгенски визи.
  • 20 Смешник червен

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "измекяр соросоиден":

    Само те ли крадът ве мишко Кой фалира България и изнесе парите с куфарчета Кой обра пенсионните фондове Кой преватизира предприятията Попитай другарката Импексова и другарката Милиончева да те светнат
  • 21 Аз съм

    19 0 Отговор
    Разследването за подкуп срещу началника на група „Миграция“ в полицията в Разград Павел Маринов започнало, след като на служител на ДАНС му направило впечатление, че той се придвижва с много скъп велосипед, съобщи "Лекс" - това е за раздел " вицове " !!!
  • 22 Така е

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Иван":

    А ти представяш ли си, че има велосипеди по-скъпи от чисто нови автомобили и тристайна панелка в Шумен? Че не са и чак такава рядкост да ти кажа.

    Коментиран от #30

  • 23 ха ха

    12 0 Отговор
    kолко е готино когато всички са корумпирани , само натискаш копчето и отстраняваш който си пожелаеш или който не се отчита с % на препоръчалия го за заемания пост
  • 24 А някой кара

    3 0 Отговор
    кооолеееело
  • 25 А един друг от същата сграда

    6 0 Отговор
    Идва на ‘ноу скъпи кънки, УДРИ!!!
  • 26 адаша

    5 0 Отговор
    Тоя па! Днеска колело, утре тротинетка, другиден- кой знае какво...Сигурно и вода ще му прекарат в къщи.
  • 27 Физиотерапевт

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Иван":

    На цената на нов Айфон трудно ще си вземеш само каплите бай Иване.Първо виж в нета ,после коментирай.В средния сегмент на скъпия клас велосипеди жените са между 5 и 10 х.евро.

    Коментиран от #28, #32

  • 28 Дупничанин

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Физиотерапевт":

    Е па чак толко ли са им скъпи на тия жени катериците ли, бре? 20 бона за 50 грама напикано месо?
  • 29 Забелязалият

    5 0 Отговор
    Такава пародия като вьв България дето се случва я няма никаде другаде
  • 30 Бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Така е":

    А ти вярваш ли ,че точно за такъв става въпрос?
  • 31 гост

    4 1 Отговор
    Завистниците от ДАНС са го топнали ,защото не те са се облажили от нещата. Обикновено това с временно пребиваващите е техния хляб и тоя просто им го е вземал. Тея освен да четат вестници и да топят колегите си на нищо друго не са способни ,защото в ДАНС всички са "калинки" на заплата или проститутки с права.
  • 32 Бай Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Физиотерапевт":

    Абе хора Вие в какъв свят живеете? Кой е този, дето няма да си купи кола за 10 000 евро, а ще си купи такова колело.?Някъде да прочетохте ,че им е направило впечатление да има скъпа кола? Аз такова нещо не чух.Направило им впечатление колелото. Да ако имам кола за около 150 000 лв например и имам пари, що да не си купя колело за 10 000. Ама да карам примерно кола за 5 и колело за 10 едва ли има разумен човек да го направи.Освен ако не е някакво куку разбира се. Едно хубаво електрическо колело примерно е от порядъка до 4 000 лв. Сега сигурно има и златни такива както пишете, ама едва ли такова си е взел човека.
  • 33 боко

    2 0 Отговор
    И после на изборите за БЪЛГАРИЯ в секциите в турция гласуват такива които не са чували за Български език и дпс били 3 на изборите-- закриване на дпс,
  • 34 Съдията Дред

    3 1 Отговор
    Смях в залата. Един велосипед, дори и най луксозните, все пак може да се купи със полицейска заплата. Явно не е давал на лелките с контохчетата, и някоя го е изпяла, ама с уговорката - не ме забърквайте.
  • 35 Ми не

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    нали ни дигнаха заплатите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове