Last news in Fakti

17 Август, 2023 11:41 8 836 53

Ново разкритие: 2 куршума за Алексей Петров - единият в окото, другият в тялото

  • алексей петров-
  • убийство-
  • разстрел

Използвано е място, където пътеката през гората се доближава на около 20 метра от павираното шосе за хижа „Алеко“

Ново разкритие: 2 куршума за Алексей Петров - единият в окото, другият в тялото - 1
Снимка: БГНЕС

2 куршума за един от последните оцелели знакови фигури от годините на прехода Алексей Петров. Бившият агент на ДАНС бе разстрелян с ловна карабина посред бял ден, докато се разхождал на Витоша в компанията на актуалната си приятелка Мирослава Михайлова. 49-годишната треньорка по тенис е дала пълно описание на килъра, пише „Телеграф“.

Както вече писахме килърът е бил облечен в камуфлажни дрехи, носел е боне или някакъв шал през лицето и шапка. Михайлова е ранена, но е в добро състояние и е настанена в „Пирогов“. Тя е жената, подала сигнал за покушението на спешния телефон 112 в 12.20 часа. Стрелбата е станала минути по-рано, докато Петров и Михайлова са се спускали пеша по пътеката от заслона Бай Кръстьо до Драгалевския манастир на Витоша.

Според полицията Петров е бил с трима охранители, но те са го чакали, а не са били заедно с него по време на разходката с приятелката му. Петров се движи само с автомобили „Мерцедес“, но този ден е бил с „Ауди“, което е собственост на тенисистката.

Срещу Петров е открит огън от сравнително близко разстояние. Улучен е в главата, по-точно в окото. Другият куршум е попаднал малко над сърцето, сочат първоначалните данни от огледа. Михайлова също е била цел да бъде ликвидирана, но килърът е успял да я улучи вляво, но по-близо до предмишницата. Куршумът е преминал и през ръката ѝ.

Навиците на Алексей Петров са изследвани поне два месеца от извършителите на мократа поръчка. Така са разучили, че обича да прави разходки на Витоша и често ходи по пътеката между Драгалевския манастир, заслона Бай Кръстьо и хижа „Алеко“. Предполага се, че са били двама, изчаквали в засада. Единият е бил в автомобил, а другият е открил стрелба. Използвано е място, където пътеката през гората се доближава на около 20 метра от павираното шосе за хижа „Алеко“, на половин километър от заслона Бай Кръстьо.

След изпълнение на покушението стрелецът и помагачът му се оттеглят към Драгалевци с автомобила. По данни на свидетели колата е тъмно БМВ от старите модели.

Тази информация тепърва се проверява. Криминалистите изземат записи от охранителните камери, поставени по фасадите на къщите в Драгалевци, покрай които минава пътят, спускащ се от хижа „Алеко“. Проверяват се и камерите от автобусите на градския транспорт, тъй като се работи по информация, че е възможно стрелецът първоначално да е използвал автобус до междинната станция на открития лифт при заслона Бай Кръстьо.

Разследването работи по четири версии за поръчката. Едната е, че тя идва от чужбина, другата е свързана със засегнати бизнес интереси. Останалите две са вендета и междуличностни отношения. Петров е бивш командос от Специалното оперативно милиционерско поделение (СОМП), известно като „Червени барети“ в годините на социализма. След това се занимава с бизнес и междувременно е агент под прикритие в бившата Национална служба за сигурност, а след това Държавна агенция „Национална сигурност (ДАНС).

Той е един от основоположниците на застрахователния бизнес в България и още от годините на прехода се говореше, че около него гравитират структури от т.нар. силоваци. Освен бизнесмен Петров беше и преподавател по национална сигурност. Водил е лекции на студенти в УНСС и ПУ „Паисий Хилендарски“. Чест участник бе в публични събития в ролята си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива на гражданите. Едно от последните му участия бе в заседанието на тристранния съвет между държава, синдикати и бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професионалист

    35 3 Отговор
    са ангажирали !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 5 Отговор
    Килърите и те умират за да няма следи
  • 4 Да попитам

    54 6 Отговор
    Ден на Национален траур за тая светла личност, състудент на бившия премиер Боко Тиквата Ученото, ще има ли ?

    Коментиран от #40

  • 5 Оооох, ооооох

    65 9 Отговор
    Много ми е мъчно за Алексей Петров! Той посредничил за хубавото правителство на суриката денков! Оооох, колко ми е мъчно!

    Коментиран от #22

  • 6 Мутропоклонник

    38 6 Отговор
    Да се обяви национален траур в почит на достойния човек

    Коментиран от #10

  • 7 Ловец на боклуци

    33 1 Отговор
    Според заглавието днес е видяно къде са попаднали куршумите!
  • 8 Последния Софиянец

    49 3 Отговор
    Убиец с камуфлажни дрехи,с боне и автомат на колело.Много комична фигура а охраната не го забелязала.

    Коментиран от #23

  • 9 стоян георгиев

    43 3 Отговор
    Убииства като това се правят не и без помощта на държавата.поръчителите не са от чужбина.стигне ли се това да е основната версия значи държавата се е намесила да потули случая.
  • 10 Киро Острото

    49 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мутропоклонник":

    Три дена национален траур за Бащата на кабинета Денков,
  • 11 Вчера пишеше че бил прострелян с

    46 1 Отговор
    Автомат сега с карабина като нямате никво инфо не пишете тъпизми гардовете защо неса чули изтрелите със заглушител ли е било оръжието
    Ако са искали да убият тенисиската са щяли
    Естествено че е профи няма да хванат някой от махалата нищо няма да разкрият само хипотези и медиен шум

    Коментиран от #15, #20

  • 12 Иво

    48 2 Отговор
    Г.розна ж.аба беше тоя, няма да липсва на народа тоя крадец. Въпроса е кой го поръча, и според мненията в dark web, 80% е един бивш премиер...
  • 13 Щом е един от последните оцелели

    32 3 Отговор
    От прехода. То политиците какви са.
  • 14 Денчо

    30 3 Отговор
    Още колко такива "статии" ще публикувате днес? Нищо друго ли не се случва в държавата?

    Коментиран от #24

  • 15 Ха хо

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Вчера пишеше че бил прострелян с":

    Има ловни карабини създадени на основата на Калашник.
  • 16 Нова Сорос ТВ

    23 6 Отговор
    Това цялото медийно мълчание да не би причината да е, че украинци са замесени?

    Коментиран от #48

  • 17 Боруна Лом

    17 1 Отговор
    ЗА БРАТОВЧЕДА С ПУШКАТА ИМА ОЩЕ ЛЕБ ДА СЕ ЯДЕ ,!
  • 18 СЗО

    37 1 Отговор
    По възрастните помним "основоположниците на застрахователния бизнес "- борци от спортните училища, които те пребиваха и ти подпалваха обекта ако не искаш да го "застраховаш"

    Коментиран от #51

  • 19 Нормално

    17 1 Отговор
    ...поредния употребен силовата, помислил се за недосегаем, добре дошли в дивия запад!
  • 20 оня с коня

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "Вчера пишеше че бил прострелян с":

    Щом като вчера са писали че е убит с Автомат а днес - с Ловна карабина,следва да се направи "Сглобка" на двете неща и да установим че става дума за АВТОМАТИЧНА КАРАБИНА.

    Коментиран от #39

  • 21 Радо

    19 1 Отговор
    Баце му е станало лошо, като е видял как са пораснали Алексей в очото. Няма лабаво.

    Коментиран от #29

  • 22 12"12

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Оооох, ооооох":

    500+
  • 23 Не си прочел

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Охраната е била долу, в колата.
  • 24 Типаж на политиците

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Денчо":

    Преподавател от ВТУ във вестник Борба, мнение:
    " В психологията се смята, че основно три типа личности се захващат с политика.



    Първият тип личност е нарцистичният типаж. Това ще рече, че поради вътрешна непълноценност този човек търси допълнителни знаци и външно уважение, за да се чувства пълноценен. Политиката за тази личност е сцена за изява, за харесване, за допълнително уважение, като по този начин тази личност се чувства реализирана и осъществена. Обикновено такъв тип политици са интересни, цветни, но и много чувствителни, раними и себични. Смята се, че почти всеки втори политик е с нарцистични черти, като обикновено в житейски план за такива политици казваме, че са с голямо его. В национален план такъв тип политик е Бойко Борисов.

    ВТОРИЯТ ТИП ЛИЧНОСТ Е НЕВРОТИЧНИЯТ ТИПАЖ. ТОВА СА НАТРАПЛИВО-ВЛАСТНИ ЛИЧНОСТИ, КОИТО ХАРЕСВАТ ПОЛИТИКАТА заради възможността да налагат със сила волята и желанията си. Обикновено такива политици търсят признание и зачитане на качествата си, като изпитват удоволствие от силата на властовата си позиция. Твърди се, че такива политици постигат добри резултати, те са и добри бюрократи, но цената, която плащат, е, че хората не ги обичат, а по-скоро се страхуват и са респектирани от тях. Обикновено в житейски план такива политици наричаме „авторитарни“. Такъв политик в исторически план е Иван Костов."

    Коментиран от #25

  • 25 Типаж на политиците 2

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Типаж на политиците":

    "...Третият тип политик е хистеричният типаж. Този тип личност влиза в политиката поради някаква кауза, семейна причина или фиксация спрямо някакъв значим обществен проблем. Тези политици са свръхвъзбудими, чертаят нереални картини, обикновено поведението им граничи с лудост, а енергията им е неизчерпаема. Често такива политици са добри мотиватори и вдъхновители, като ги интересуват големите, а не дребните неща и проблеми. Рискът спрямо хората е такива политици да не бъдат разбрани, голяма част от енергията и усилията им да отидат „на вятъра“, а самия политик бързо да изгори. Обикновено в житейски план такива политици наричаме „луди глави“. Пример за такъв тип са Яне Янев и Слави Трифонов."
    вестник Борба
  • 26 Град Симитли

    13 0 Отговор
    "... По данни на свидетели колата е тъмно БМВ от старите модели..."
    .... Тия "свидетели" не се ли казват Бареков Колю, много може да му се "вярва"!
    Той никога не лъже!
  • 27 Казуар

    19 2 Отговор
    Алексей Петров беше бизнесмен с мутренски манталитет. А Борисов къде се сниши.
  • 28 ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо

    17 0 Отговор
    Всички пътища водят към Банкя
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Митко

    27 0 Отговор
    Новия слоган на Лев Инс:
    Никой не е застрахован!
  • 31 Деций

    12 0 Отговор
    Да,да ,пълно описание,с име ЕГН и всички подробности,и като се с оттеглял стрелеца от него е изпаднал лист,на който пишело колко са му платили,и отдолу имало нарисува тиква!
  • 32 Деций

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "банкянец":

    Нищо не са разтоварили,той си ги забърсва по списък.Страх го е от Москва,от Вашингтон,и от Тел Авив!От тези се изпуска !

    Коментиран от #36

  • 33 АГЕНТ

    10 1 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА ЗАМЕСЕНИ ЯКООО ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО
  • 34 АГЕНТ 07

    9 2 Отговор
    КАКВО ОКО БЕ ТО МУ Е ОТЕСЪЛ ГЛАВАТА С ТАЗИ ПОМПА СТИГА СТЕ ГОВОРЕЛИ ГЛУПОСТИ ДА НЕ ГО Е СТРЕЛЯЛ С ВЪЗДУШНА ПУШКА
  • 35 да да

    6 0 Отговор
    по неговите лекции ,как се прави тези работи.....
  • 36 да питат

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Деций":

    Алф от Мелмак.....
  • 37 Йоооооооок

    10 0 Отговор
    ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ПО-МАЛКО ОТ ЕДРИТЕ РИБИ ОТ 90-ТЕ ,КОИТО СА ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО.......
    ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО ОСТАНАЛИ.......БАРЕТАТА , БРЕНДО, МАРГИНИ,МАДЖО,ГАЛЕВ .......ТЯХ КОГА?????
  • 38 На тази

    4 1 Отговор
    не вярвам и на една сричка,пиши си там за руснаците и не се занимавай с крими истории.
  • 39 ;Мара каза

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    е стрелено с ластик ....
  • 40 не е така

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да попитам":

    една тиква?Вари я,печи я,се тиква -остава....Става да прасетата- помията...
  • 41 Мерник

    4 0 Отговор
    Алексей се събра с Мишо Бирата,Митничаря, набиращ на телефона си ЕГН.Очакват скоро,, нов представил се,,-стар приятел.
  • 42 Ами да

    9 0 Отговор
    Значи, нищо политическо! Успокоих се за властта и многото мутри там!
  • 43 абе трктора

    4 0 Отговор
    е много малък за да е бил в поделение 72620 и не е бил започнаха се съчинение по картинка
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Стига де

    12 0 Отговор
    Аз не знам друга страна, където 3 дни да те занимават с мафиот-ченгел и проститутка бушон… Буквално всеки един измамен от Лев инс може да го е убил заслужено! Освен прането на пари през спорт този мухльо друга заслуга в живота си няма

    Коментиран от #49

  • 46 Хорейшо

    2 0 Отговор
    Какво е било скрито, че са го разкрили?
  • 47 любител

    6 0 Отговор
    само не разбрах последно жената с него треньор по тенис планински инструктор или любовницата му. уточнете коя е била и не пишете глупости.
  • 48 Абе

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Нова Сорос ТВ":

    За руската, украинската, българската и тн мафии войната е идеалният хаос, от който се нуждаят за да правят бизнес. За тях няма граници и държави, има само лесни пари докато останалите бачкаме като телета
  • 49 любител

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Стига де":

    абсолютно си прав пич страната върви към пълна разруха хората обедняват цените всеки ден се вдигат а те се чудят с какви глупости да ни занимават за да отклоняват вниманието на хората от мизериите които вършат управляващите.
  • 50 ганю

    3 1 Отговор
    Какво е един боклук с пробита тиква ами нищо
    ами 50 нищо
    ами 150 -едно добро начало
    ша съ управиме само така
  • 51 ЛевИнс ще плаща ли застраховки

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "СЗО":

    А и "държавата" на мутрите рекетьорски направи задължителни застраховките (вкл. здравни, пенсионни) във фирмите на "основателите на застрахователния бизнес" и държавните рекетьотски партийни катуни! Които са само мутро-български! Защо в Б-ия няма нито една гполяма европейска застрахователна компания, независима от мутро-партийно-олигархичната БКП-шайка?!
  • 52 Кольо

    1 0 Отговор
    Експерт по сигурността,а?
    Студентите може да си изхвърлят лекциите в кошчето.
    Аз без да съм експерт оцелявам в тези среди от дълги години, въпреки противоречията които стават..
    Уникален експерт, разстрелян като куче в лицето,посред бял ден.
  • 53 шаман

    0 0 Отговор
    Как Асан Омеров от Бабинци стана Алексей Петров ..както Бахур Бахар стана Бойко Борисов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове