Last news in Fakti

26 Август, 2023 15:25 8 708 85

От село Лиляче Бойко Борисов отправи тежки думи

  • лиляче-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • правителство

Изпуснаха границата, посочи лидерът на ГЕРБ

От село Лиляче Бойко Борисов отправи тежки думи  - 1
Снимка: БГНЕС

Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в село Лиляче, Община Враца, на мероприятие на младежката организация на партията. Ще видим как ще продължим да участваме в тази „сглобка“, добави той. „Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% , изключвам външното министерство“, посочи Борисов, цитиран от БТА.

Една от основните критики, които лидерът на ГРЕБ отправи към правителството, бе несправянето с нелегалната миграция, а тя, по думите му, е основният проблем на държавата по отношение на влизането ни в Шенген. „Изпуснаха границата, това е сложен процес. Австрийските медии всеки ден дават информация за задържаните в България мигранти. Прав е Радев - когато имаше 30-40 хиляди мигранти в България, тогава се хвърлихме здраво с колегите от Патриотичен фронт, затворихме границата. С външната ни политика с Турция, с огромната подкрепа от Европейската комисия - всички даваха България за пример. Сега от пример стана за подигравка. Кой е виновен сега, дали главен секретар, дали министри – фактът е безспорен“, обяви Борисов.

Друг проблем в държавата според него са повишаващите се цени на горивата. „Абсолютно без никакво основание, за мен спекулативно във времето, в което хората пътуват най-много, започват да се вдигат цените. Това са дължи на слаб контрол, на монопол и правителството тук търпи големи критики. Защото това са стотици милиони вече източени от джобовете на българите. И всичките тези пари – говоря за десетки милиони на седмица, над сто милиона на месец, отиват в посока в Русия“, коментира Борисов.

Според него вътрешният министър заслужава да бъде питан защо и кой го накара да смени ръководители на областни структури. Борисов добави, че се сменят и бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури. По темата за главния секретар на МВР Борисов обяви, че той не би стоял на този пост, ако правителството не го иска. По думите му и президентът Радев греши с позицията си, „защото докато има главен секретар, правителството ще има оправдания за несправянето със задачите на МВР. Защото това е висшата професионална длъжност и без главния секретар нищо не може да се направи.“

Борисов коментира и строежа на пътната отсечка Ботевград – Мездра. „Така като гледам не само тази зима ще бъде затворена, гответе се и за следващата. При ротацията ние ще вкараме много – и ресурси, и техника, за да се направи това, което българите желаят. И "Хемус", и Търново – Русе, и Северозапада. „Три години застой. И забележете- всичко, което ремонтират сега, е минимум два пъти по-скъпо от уж корупцията преди три години при ГЕРБ. Три години нищо и както предупреждавах - сега между два и три пъти по-скъпо строителство“, обяви Борисов.

Той допълни, че хаосът в държавата през последните три години е пълен, упреците му към управлението са много, но са казани с добро, за да има чуваемост. Според него предстоят много разговори с ПП и ДБ. „Ако това е „сглобката“ – тази грозна дума, не виждам как ще продължим да участваме по този начин , защото за хората не се прави нищо. Да, свършихме някаква работа, приехме бюджет, приехме закони, тръгна съдебна реформа, тръгнаха конституционните промени – това са важни неща. Но има смисъл от „сглобката“, ако за хората нещо добро се случва“, обяви лидерът на ГЕРБ.

За завръщането на Васил Божков в страната вчера Борисов обяви, че не се притеснява. „Истински се надявам г-н Божков да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен - да си изчисти името, ако е виновен – имаме съдебна система“, допълни Борисов.

По отношение на убийството на Алексей Петров Бойко Борисов изказа съболезнования на близките и надежда, че разследващите ще успеят да си свършат работата, така, както са го направили по време на неговото управление при предишни атентати.

Борисов коментира и готовността на партията за предстоящите местни избори. По думите му дори социологическите агенции, „които са много близки до партията на промяната" дават 4 - 5% разлика в полза на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ посочи, че има голямо съревнование за листите, „което е хубаво, защото много е направено, но и много има да се прави и ние ще го направим през младежта“. Той посочи, че досегашните кметове на партията, които се справят добре, отново ще бъдат номинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Срам за България

    130 5 Отговор
    Срам! Срам! Срам!
  • 3 Гьобелс ✋

    158 9 Отговор
    Още сто пъти напишете простотията на Тиквоча !
  • 4 Режисьор

    85 34 Отговор
    Бий им шута на промяната,ама от посолството недават.

    Коментиран от #57

  • 5 Аман от тикви

    137 9 Отговор
    Абе Баце мълчи си и се крий, че Черепа ще те сготви.
  • 6 Тиквуний Врачански

    91 6 Отговор
    Като дойде Габриел ще оправи границите.
  • 7 Българка

    135 14 Отговор
    Баш мутрата, международно доказан крадец, осъждан лъжец, сикаджия, рекетьор, подръжник на Путин и съучастник на Кремъл за войната в Украйна с руския газопровод у нас, спящият до кююлчета злато, пачки с пистолет, разкостилият България и грабителят на българите, инсталирал престъпници с бели якички във всички структури на властта, прогонил от родината си милиони българи, простакът еднокнижник, вместо отдавна след присъди ( не една) да гние в затвора, тръгнал да размахва пръст и критикува.
    Е, няма такъв народ да гласува за ОПГ ГЕРБ ,начело със закоравяла мутра

    Коментиран от #27

  • 8 Явно

    97 7 Отговор
    си "върза гащите" и вече минава в нападение.
  • 9 Българка

    87 10 Отговор
    Призовавам ПП-ДБ да преосмислят решенията за сглобката и се върнат към изпълняване на обещанията си за борба срещу корупция, за правосъдие и промяна!

    Коментиран от #29

  • 10 Фактъ

    118 7 Отговор
    Страх го тресе . Десет дена от убийството на Трактора , мълчеше гузно , като шумкар . Сега , Божков се върна и истеряса тотално . На КОЙ е ред сега ?!
  • 11 На практика

    76 7 Отговор
    Борисов заплаши че сглобката може да се разпадне
    Нищо чудно в определен момент преди местните избори той да направи това за да повиши изборните си резултати
  • 12 Град Симитли

    50 2 Отговор
    тоЪ се активизира, оня плешивия от диванчето млъкна.
    Ама няма празно от мискини, се някой гъгне!
  • 13 Нено

    63 14 Отговор
    Къде е Гнома, Христо Бибитко, Киро Шприца или Кокорчо, да питат Боко за "качествената" му ограда ?!
  • 14 Тъмен субект

    101 4 Отговор
    Чакай бе, това правителство нали е "сглобка" с ГЕРБ. Те УЧАСТВАТ в правителството и имат мнозинство в парламента. Значи ГЕРБ са изпуснали границата, те са виновни за трепането по улиците и т.н. какво се прави на ущипана булка тоз левент?
  • 15 345

    53 23 Отговор
    Как па се русия ви е виновна,защо себе си не виждате а?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    69 4 Отговор
    Альоу, БорисОФ в опозиция ли е или в "СГЛОБКАТА" ❓❓❓
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Макс

    62 4 Отговор
    Всичко е поради предстоящите местни избори .Не му вярвайте , когото и да купи, или да отстрани, Борисов остава зависим от сглобката. Ако посмее да я прецака го чакат Магнитски и разкритията на Черепа, когото не случайно прибраха .
  • 21 Буха ха

    42 2 Отговор
    "...надежда, че разследващите ще успеят да си свършат работата, така, както са го направили по време на неговото управление при предишни атентати...."

    Ха ха ха

    Коментиран от #28

  • 22 Питащ

    61 3 Отговор
    Много гавази около този толуп. Нали си смел бе бате?
  • 23 Този

    61 5 Отговор
    Излезна от мишата си дупка,щастлив,че е оправдан от неговата прокуратура за Чекмеджето и кюлчетата.Никой не вярва на прокуратурата на Сарафа,както и на гешевата преди.Смениха един недоучен. С друг.Дружки на Пепи Еврото,отбор ОПГ.Борисов е най-големия гьонсурат в държавата.Даже Шиши има някакво приличие.Започва пак да клати правителството.Изпраха го донякъде и злото започва предизборно да се прави пак на важен.Боклук номер едно в държавата няма граници ,когато трябва да се само изтъква предизборно.И на кого се издига в очите на слепите от Лиляче.Ела на площада в София да ти теглим майните тъпанар.Няма да вдъхне тая България от теб и такива като Радев Рашиста.Самовлюбени ,алчни предатели.
  • 24 Аййййй

    10 36 Отговор
    Баце яко го наби на алабаладжиите
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сталин

    33 6 Отговор
    Бенджамин Франклин -един от основателите на САЩ дава следното определение за демокрацията .

    "Democracy is agreement about rules between well-armed gentlemen"
    "Демокрацията - това е съглашение за правилата между независими и добре въоръжени мъже "

    Къде са нашите политически нищожества да ни обяснят какво е демокрация и има ли такова нещо в България.

    Коментиран от #53

  • 27 Госあ

    46 10 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Осъден лъжец е благодарение на Елена Йончева, единствената която излезе открито да му вади кирливите ризи. ЕНП я поряза, обаче. Хайде, хайде, кой направи сглобката ? И да кой да гласува българският народ ? За жалките, продажни предатели от пп-дб ? Стига моля ти се. Един дол дренки са герб-сдс.
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 2 Отговор

    До коментар #21 от "Буха ха":

    От 153 поръчкиви убийства - ТРИ разкрити ❗
    Това по данни на МъВъРъ ❗
    Тук не влизат медикаментозните
    ИН-ф-аркти ❗
  • 29 Аййййй

    18 18 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    По корумпирани от ппдб петковците няма
  • 30 ИСТИНА Е

    43 7 Отговор
    Само затвора или физическо премахване на боко може да се оправи територията ни.
  • 31 Боко

    28 6 Отговор
    Много истини казва Блокчето пред селяните от Лиляче, кой чул, кой разбрал. Само защо го прави пред тази "аудитория" не разбирам. Излез. и го кажи в НС!
  • 32 Синя София

    37 4 Отговор
    Тоя още ли е извън затвора..
  • 33 Този

    39 5 Отговор
    Разпищолен престъпник кога ще е зад решетките?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 НА ШИПКА НЕ Е ХОДИЛ

    25 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бойко активира Ромския електорат":

    СИГУР ОТ ЧАВДАРЧЕ. КЪК ША ИМА ПО ВЕЛИКИ ОТ НЕГО ГЕРОИ ЧЕ И ПАМЕТНИК ДА ИМАТ.....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Стига си се правил на разсеян

    39 3 Отговор
    Подмяната и доносниците не правят нищо без да те питат теб чекмеджан тиквунски и шиши делиормански крадци предатели подлоги
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 българка

    33 4 Отговор
    Докога този престъпник, съсипвал държавата години наред ще раздава правосъдие, кой бил крив, а само ТОЙ и единствено ТОЙ е прав и непогрешим! ДОКОГА? Има ли някой в правосъдната ни система със СЪВЕСТ?

    Коментиран от #46, #67

  • 41 Бойко крадеца обяснява на Ромите

    30 2 Отговор
    В с Лиляче, как се Краде и кои крадът!! Той не е краднал, защото е Вярващ,постоянно се кръсти и се Заклева във Внуците??? Яко е Подкарал Ромите за изборите през Октомври!!
  • 42 гледам и не вярвам на ушите си

    26 2 Отговор
    А той какъв точно се явява в това управление?
  • 43 Тоя наглец,

    25 4 Отговор
    Защо не коментира къде са чувалите с прите от Хемус,като говори за магистрали.Точно този ще съсипе България.

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 мдаа

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Тоя наглец,":

    Защото спряхте да питате.
  • 46 Епа докато гласувате

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "българка":

    за комунетата от ппдбдпс.
  • 47 гнус!

    20 1 Отговор
    че ти си и инициаторът и спойката на сглобката!
  • 48 Мария Атанасова

    2 0 Отговор
    Гърленката
  • 49 Мнение

    16 2 Отговор
    Хахахахах. НАЛИ УПРАВЛЯВАТЕ ЗАЕДНО. НАПРАВО МИ Е МНОГО СМЕШНО. И МИТЕСТЪРА НА МВР е ДАЖЕ ВАШ ЧОВЕК.:)
  • 50 Пепи

    9 2 Отговор
    Демагог.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Леле

    20 1 Отговор
    "Изпуснаха границата, посочи лидерът на ГЕРБ"....Да бе, как можаха да изпуснат така границата, та черепа се промъкна и дойде? Сега ще трябва да се оправдава за пачките евраци подкупи дадени от Божжков.
  • 53 1221

    16 2 Отговор

    До коментар #26 от "Сталин":

    У нас демокрация ще има, когато затъпялото население упражни правото си на глас.
  • 54 Алооо

    19 1 Отговор
    Пълен Селянин...
  • 55 Мутрата

    28 0 Отговор
    от Банкя пак в атака.
    Ето честен кръст (и се прекръства),една стотинка не съм взел от този човек (черепа)🤣🤣🤣
    Е няма такъв циганин.
  • 56 Григор Лилов

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Бойко активира Ромския електорат":

    Ами нали е сватанак на правешкия гюфто Замфиркьо Яшар - Тато: майка му и вуйчо му ген. Войнов на Борисов са кръвни роднини с Иван Славков - Батето!
  • 57 Адрес 4000

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "Режисьор":

    Ще им бие шута ама друг път
    Този да си наляга парцалите
    И да внимава със сглобката
    Може да е тъпа мутра, но е страхлива
    Тъй че плямпането му нищо не значи
    Просто стяга редиците на идиотският си електорат
  • 58 до ушите си си офърцал

    12 0 Отговор
    ни скимтене, не зов за състрадание ще промени нещо. Стига селски вечеринки. Взимай промяната и изчезвайте от политическия живот на тази свещена държава.

    Коментиран от #61

  • 59 Бгг

    11 0 Отговор
    Тоя от себе си ли се оплаква бе. Нали управлява с ППДБвГЗ.
  • 60 Гласове от зайчарника в Банкя

    14 1 Отговор
    Бацо така плаши останалите авери от Сгобката затова че докараха Черепа да го страхуват!
  • 61 оня с коня

    3 7 Отговор

    До коментар #58 от "до ушите си си офърцал":

    Аааа,Не така,не така "Взимай Промяната и изчезвайте от полит. живот"- ам нали тогава "Възраждане" ще остане да коли и беси и ще вкара Русия в родината ни?!Ама тва не го мислите,затова и ви ОТНЕМАМЕ Гражданските права по чисто Руски маниер.
  • 62 Ангеларий

    10 0 Отговор
    А каква се пада малката Ема на внуците на Тиквата?
  • 63 Михаил

    16 0 Отговор
    Пак съновидения. Нали управлявате заедно. Обвиненията за всичко са към теб.
  • 64 Да видим какво ще стане

    16 2 Отговор
    Нагло и лъжовно говори! Гласувайте за отнемане на имунитета му! ББ прекрачи всички граници! Наглец!
  • 65 Дедо ви...

    13 0 Отговор
    Управлява ни много долнопробна сган, готова на всякакви лъжи и насилие, готова майките си да продадат
  • 66 Точен

    13 7 Отговор
    Да идва най-после Възраждане, те единствено не са се излагали във властта. Видяхме БСП, видяхме тиквата, ПП/ДБ са най-зле.

    Коментиран от #74

  • 67 Чудя се

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "българка":

    Как се краде в държава,в която се СТРОИ и сега,като УЖ не се краде,защо всичко е замряло.Аз пътувам по пътищата на България и знам,че трафикът по Северната дъга е огромен и хубава ,лоша,всичко това щеше да минава през София.Да не говорим,че Асен Василев прибра парите за Хемус и сега тя стои в центъра на нищото изоставена.Е ...питам--каква е ползата за хората,когато политиците си мерят....фирмите
  • 68 Ха ха

    13 1 Отговор
    При тато се стоеше при герб се крадеше. ПРИ ТИЯ МАШИНИ И ПАРИ ОТ ЕВРОПА ВСИЧКО ТРЯБВАШЕ ДА Е НА 6
  • 69 ТИР

    2 1 Отговор
    Работата е такава,че плъх-четата от дистанционно управляваният кораб виждат айсберг на хоризонта, въпросът е как да напуснат кораба без да се издавят,,,,
  • 70 Коректен

    10 1 Отговор
    Лоша работа, няма за крадене, а сега като изгонят и милиционера няма да могат да откраднат и изборите. Сглобката не им отърва на гербаджиите.
  • 71 Христо

    9 0 Отговор
    Сглобката ще държи Черепа я ареста, щото излезе ли и проговори, спукана му е работата на Тиквата.
  • 72 Бивш канадец

    5 2 Отговор
    Ми добре бе, Буци! Аре разтуряйте седянката, преди да сте загробили окончателно държавата! Имаш опит, не те мисля!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Моряка

    9 1 Отговор

    До коментар #66 от "Точен":

    Много си точен,Точен!Само там е светлинато в тунела,ама ние,нали сме овце,пак ще гласуваме за скотобойната( сглобката).Проф. Иво Христов откога ни предупреждава,че народ,който не се съпротивлява,е обречен на изчезване.Ама овца слуша ли?Един млад писател,носител на най голямата българска награда Бронзовия пегас,преди повече от 20 години прозря това и написа роман- предупреждение.Ама овца чете ли?
  • 75 ПП =прости перачи

    13 1 Отговор
    След толкова години кражби сега трябваше да говори от централния софийски!
  • 76 Ти да видиш

    6 1 Отговор
    Има сделка.... да продължи изпирането!!!
    Пази Боже, но е възможно и тук да има сделка и сглобка... за свободата на Божков да стане допочистване и доизбелване на Биби и Шиши!!!
  • 77 Наглостта на комуниста

    12 1 Отговор
    Поредният нагледен пример от 20+ годишния БКП-сериал "Наглостта на комуниста - лъже, краде, мародерства, дерибейства, малтретира"!
  • 78 Разгепващ комунист

    9 0 Отговор
    Това село Лиляче на Лилито Павлова на БОКо ли е кръстено?! А къде се скри Лилито от правосъдието?!
  • 79 каскета

    9 0 Отговор
    МУТРАТА от Банкя в затвора му е мястото бе отр---о сарафова
  • 80 123456

    4 0 Отговор
    Това изказване е втървдяване на електората на партията преди месния вот .Стара кримка е той със стари номера
  • 81 Пак хукна по селата

    3 1 Отговор
    Непоправим идиот. Жаден за внимание и вижда само това което му иска. Може да баламосва бабите, но всички му видяха резила и независимо колко ще го изпират още ще си остане крадец и манипулатор.
  • 82 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    СРАМ и ПОЗОР е Бмб
  • 83 евала

    1 0 Отговор
    Всички в БГ знаят, че тиквоча е перфектната среда за пренос на храната от масата до тоалетната или иначе казано "фабрика за л.а.й.на.
  • 84 Бочко

    0 0 Отговор
    Докога ще бръмчи тоя бръмбар, да се маха заедно с всички калинки около него. Още ли си мисли, че ще управлява. Да си вземе пенсията, вече му е изчислена на 4 хиляди и да се благодари, че не е в пандиза.
  • 85 Александър

    1 0 Отговор
    Отдавна не съм го гледал по теле визийте с простотийте му! Бях дъ лго време в чужбина! Той не разб ра ли, че се изчегърта! Да носи кисело мляко на оная, чийто ба ща го направи генерал от пожарн ата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове