Last news in Fakti

31 Август, 2023 23:20 1 741 4

Важните новини във ФАКТИ на 31.08.2023 г.

  • правителство-
  • васил божков-
  • лихва-
  • прилеп-
  • апи-
  • явор божанков-
  • поръчител-
  • андрей ковачев-
  • цик

Проектът е качен в портала за обществено обсъждане

Важните новини във ФАКТИ на 31.08.2023 г. - 1

Правителството предлага минималната заплата да стане 933 лв. от 2024 година

Правителството предлага минималната работна заплата за страната от 1 януари 2024 година да стане 933 лева. Проектът е качен в портала за обществено обсъждане.

В момента минималното месечно трудово възнаграждение се определя през държавния бюджет и е 780 лв.

Адвокат: Божков има уговорка с властта

Васил Божков се прибра от Дубай и веднага беше арестуван. Неговият адвокат твърди, че той се е прибрал доброволно, но прокуратурата твърди, че бизнесменът е бил екстрадиран.

БНБ вдигна основната лихва от утре

Българската народна банка обяви основен лихвен процент в размер на 3,53 на сто, считано от утре, 1 септември.

Обрат: Мъжът, убил шофьора, прегазил малко дете в село Прилеп, не е дядо му

46-годишният обвиняем за убийството на шофьора на камиона, прегазил дете в село Прилеп, заяви пред съда, че съжалява за деянието си и че не е искал да се стига до фатален край.

АПИ е нарушила Закона за обществени поръчки при дейности за близо 720 млн. лв.

Сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) при възлагането на дейности по текущ ремонт и поддръжка на пътища Агенция „Пътна инфраструктура“ са констатирани при проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Инспекцията е възложена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на 28.06.2022 г. като докладът е представен на Министерството на финансите на 29.08.2023 г., респ. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 25.08.2023 г.

Божанков отвърна на проф. Пламен Киров: Да си посипе главата с пепел, че брани референдума на "Възраждане" с голи гърди

В задочен спор в социалната мрежа влязоха депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право Пламен Киров.
Причината стана изказване на Киров в сутрешния блок на bTV. Той обяви, че Божанков нищо не разбирал от конституционно право и че му е една от големите грешки като преподавател. "Посипвам си главата с пепел", добави Киров, цитиран от actualno.com.

Посочиха поръчителя на отравянето на Гебрев

Заместник-началникът на ГРУ Андрей Аверянов е човекът, който е организирал операцията по отравяне на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев. Това твърди руският телеграм канал ВЧК-ОГПУ, който е считан за приближен до ФСБ, съобщава actualno.com.

Андрей Ковачев зове за помирение в Западните Балкани заради членство в ЕС

„От много време ЕС казва ние да сме готови да приемем нови членове в общността, да имаме възможност да се адаптираме към световните предизвикателства, да сме по-адаптивни”. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

От ЦИК обявиха: От понеделник тръгва регистрирането на партии и коалиции за местния вот

Регистрацията на партии и коалиции за местните избори започва в понеделник, 4 септември, от 9:30 ч., като ще приключи в 17:00 ч. на 13 септември. Това съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.
"ЦИК работи активно по организацията на местните избори. Веднага след издаването на указа на президента са приети важни и принципни решения. Едно от тях е указанието към избиратели и кандидати какво значи изискването за уседналост, за да могат да гласуват", допълни още Матева, цитирана от Нова телевизия.
"ЦИК трябва да подсигури на избирателя възможност да гласува по начините, по които е предвидено в Изборния кодекс - с машини и с бюлетини", посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като опраха Тулупа

    0 0 Отговор
    Вече имаме 3,53 процента от днес годишна лихва на БНБ. И нищо друго , защо ли нямахме до сега лихва при положение че инфлацията и спекулата не е от днес? Новият управител на БНБ е парашутист гербаджия. Кой командва сглобката?

    Коментиран от #3

  • 2 ВайВай

    2 0 Отговор
    Предлага... девалвирани 50-левки след като спекулата избесня със още 100%!
  • 3 Държавните поръчки се предплащат

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Като опраха Тулупа":

    Заплатите на депутати и администрация се индексират спрямо лихвеният процент. Частниците кучета ги яли. Обикновените работници кучета ги яли. Авторитаризъм и вадене на пари за сметка на осмукване на производители , работници , вносителите на депозити. Удря се по хората който създават благагата. Ползващите благата се субсидират без да да допринесли с нищо. Охранява ги държатавна бюрокрация и полиция. Министерството на финансите е лично държавна мафиотска структура.
  • 4 безпартиен

    1 0 Отговор
    Това административно определяне на минимална заплата,а от там и на всички до максимална облагодетелства единствено и само тези получаващи я от държавен или общински бюджети!!!Когато се увеличава така заплатата трябва да се знае ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ за увеличението?Вариантите са два-от ЗАЕМИ и от УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДАНЪЦИ и ОСИГУРОВКИ!!!Реално плащащи данъци и осигуровки към бюджета са работещите в ЧАСТНИЯ сектор и самоосигуряващите се!Сега не трябва да се чудите ЗАЩО се увеличават цените на стоки и услуги!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол