Last news in Fakti

1 Септември, 2023 13:39 7 271 39

ГЕРБ към ПП: Махате Цеков или бутаме кабинета

  • герб-
  • пп-
  • махане-
  • андрей цеков-
  • падане-
  • правителство

И причините ГЕРБ и ДПС да искат главата на регионалния министър са отново няколко милиарда

ГЕРБ към ПП: Махате Цеков или бутаме кабинета  - 1
Снимка: БГНЕС

Историята има навика да се повтаря. Преди година правителството на Кирил Петков падна заради желанието на „брокера“ (по Слави Трифонов) – Гроздан Караджов – да раздаде едни милиарди на същите няколко фирми на ГЕРБ и ДПС, прибрали непрозрачно огромни средства за все още непостроени и неремонтирани пътища.
Сега, въпреки сглобката между ПП и ГЕРБ, темата с така наречените пътищари пак се очертава като основна бомба, която може да взриви правителството, съобщават от ФрогНюз.

На прицел е регионалният министър Андрей Цеков. И причините ГЕРБ и ДПС да искат главата му са отново няколко милиарда. Източници на Фрог издават, че кадрите на ГЕРБ в МРРБ са инструктирани да саботират новото ръководство, а отделно хората на Борисов са отправили специално послание към екипа на премиера Денков, че трябва да озапти амбициите за прозрачност на Цеков – иначе правителството пада.

Вчера АДФИ разкри нарушения във възлагания на АПИ от времето на МРРБ човека на ГЕРБ Николай Нанков на стойност над 700 милиона лева. След това министър Цеков подаде сигнал в ДАНС, че липсва изходният код на ТОЛ системата – с шеф друг кадър на ГЕРБ – Георги Темелков.

Същинският източник на гнева срещу Цеков обаче се крие в поръчките за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Министърът, ярък кадър на ПП и бивш зам.-министър на финансите с ресор обществени поръчки в кабинета Петков, спря обществената поръчка за 4 милиарда лева, в която служебното правителство аха да избере изпълнители за 2 дни. Цеков веднага пусна нови поръчки с критерий най-ниска цена. Но така удари по комисионните, които пътищарите бяха свикнали да заделят за черните касички на ГЕРБ и ДПС.

И разбира се, пътните фирми бяха активирани да обжалват масово поръчките. Така освен, че ще отворят огромна работа на Андрей Цеков, дават и повод на ГЕРБ да плюят правителството, че ще остави държавата без зимна поддръжка.

Явно не стига, че отново беше активиран Гроздан Караджов да търси кусури на новите поръчки, та в битката за главата на регионалния министър брутално влезе днес лично Бойко Борисов. Той намеси името на Цеков в някакви недоказани съмнения за срещи от далечното му минало, свързани със скандала Турски поток – в който най-дейно участват именно Борисов и ГЕРБ.

Залогът очевидно е много голям, защото междувременно на черния фронт с кални материали срещу Цеков и семейството му излизат сайтовете, близки до ГЕРБ и ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    80 11 Отговор
    Лидерът на най голямата партия признава за заговор срещу държавата.В САЩ това се води най голямото престъпление и смъртна присъда.Къде спи Прокуратурата?

    Коментиран от #9

  • 2 ПП към ГЕРБ

    68 22 Отговор
    Махате тиквата , защото хариза 4 милиарда на путин за сръбската тръба или разваляме катуна.
  • 3 ннннннннн

    53 9 Отговор
    Чупиме сглобката.
  • 4 Тома

    65 7 Отговор
    Колко много кадри на герб и дпс имало за затвора а каскета сега чок политик и сарафа се прайм на луди
  • 5 Гост

    73 13 Отговор
    Аре разваляйте панаира, че ни писна от вас бе, измамници
  • 6 бобошен

    69 6 Отговор
    Къде спи Прокуратурата,ли? Ами в някой лукс 5 звезди хотел на моренцето.
  • 7 Макето

    63 8 Отговор
    Какво ги чакаме тези още, не мога да разбера? Ние живи хора ли сме или мърди? Само ни грабят, като еничари!

    Коментиран от #11

  • 8 ББ от Банкя

    57 13 Отговор
    Тоа Цеков иска да тури чекмеджето на диета, нема да стане, да се маха или при Алексей у гробището
  • 9 Гост

    70 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Прокуратурата не спи, тя участва....
  • 10 Тия

    54 4 Отговор
    изнудвачи с пеликански гуши до кога ще се изживяват като политици ?
  • 11 Така са руските еничари

    17 34 Отговор

    До коментар #7 от "Макето":

    и тези и онези ще те грабят, защото са едни и същи - руски еничари.

    Коментиран от #36, #38

  • 12 Боко

    37 4 Отговор
    и шайката му са у канала !
  • 13 Казуар

    72 7 Отговор
    Цеков тръгна да рови далаверите на гербаджийте и това силно ги разлюти.

    Коментиран от #17

  • 14 Политическите изнудвания

    32 5 Отговор
    В действителност.
  • 15 Право на мнение

    57 6 Отговор
    Хората на Борисов са отправили специално послание към екипа на премиера Денков, че трябва да озапти амбициите за ПРОЗРАЧНОСТ на Цеков – иначе правителството пада. Историята се повтаря, както с ИТН при предишното редовно управление, кръгове от фирми около Герб не искат да има прозрачност, за да могат да продължават да източват държавата както до сега! Съпротивата на Мафията (строителната) срещу прозрачното разходване на държавни средства е огромно, борбата е жестока!

    Коментиран от #31

  • 16 Мда

    49 6 Отговор
    Заради 600 000 облажващи се от далаверите на герб останалия народ мизерства и си трае. Всички пари отиват за приближени до тях фирми, а за народа остават дупките по пътищата.
  • 17 Тепърва

    34 5 Отговор

    До коментар #13 от "Казуар":

    ровенето ще започне , а реакцията на шайката е на типични крадци !
  • 18 Историята се повтаря

    39 10 Отговор
    ГЕРБ изнудват Продължаваме Промяната! Историята се повтаря както, когато Брокера на ИТН искаше да нахрани "бебетата" си с едни 4 милиарда, които да си харчат непрозрачно и когато ПП не им позволиха, ИТН събориха правителството! Сега ГЕРБ не искат прозрачност, че да не светнат далаверите на техните хора, иначе ще съборят правителството!
  • 19 ГЕРБ измамници

    39 7 Отговор
    "Вчера АДФИ разкри нарушения във възлагания на АПИ от времето на МРРБ човека на ГЕРБ Николай Нанков на стойност над 700 милиона лева. След това министър Цеков подаде сигнал в ДАНС, че липсва изходният код на ТОЛ системата – с шеф друг кадър на ГЕРБ – Георги Темелков".
  • 20 112

    25 4 Отговор
    Те са милиардери двете партии, а и другите, що не. Крадете, но и за народа да бяхте пимислили, а не да го рекетирате и убивате и го пращате на изгнание далеч от вас, да не ви мъти игрите. Нинова, с чии пари, на майка си ли от село изучи детето си в САЩ, пита народа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Цитат

    32 5 Отговор
    "Цеков пусна нови поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа
    с критерий най-ниска цена. Но така удари по комисионните, които пътищарите бяха свикнали да заделят за черните касички на ГЕРБ и ДПС!!!"
  • 23 Възмутен

    32 5 Отговор
    ГЕРБ и ДПС саботират държавата, заради личните си партийни и финансови интереси.
  • 24 пожелание

    28 5 Отговор
    РАЗВАЛЯЙТЕ БАР ДАКА ,ЗАЩОТО ТРУЖЕНИЧКИТЕ СТАНАХА МНОГО АЛЧНИ !!
  • 25 инфлуЛенца

    18 6 Отговор
    Киро да ми донесе кисели краставички от канадските иначе чупя Сглобката!
  • 26 Ми ся" Ко ?

    30 4 Отговор
    Ми ся" Ко ? Пак почваме старите номера , Бат" Бойко иска още кюлчета , мангизи ..... ама Мата Хари го дебне със фотоапарата да заспи и ......хоп пак ЧЕКМЕДЖЕТО Е ПЪЛНО !!!!!!! После почват едни обяснения със дронове и снимки на фатмака !!!! Тия станаха за смях !!!!!!!
  • 27 Диамантената ръка

    24 4 Отговор
    Професионални крадци, за това явно всички се натискат там...
  • 28 Ха ха ха

    18 5 Отговор
    ......написано в статията: "Залогът очевидно е много голям, защото междувременно на черния фронт с кални материали срещу Цеков и семейството му излизат сайтовете, близки до ГЕРБ и ДПС." А пък тоя сайт какво прави , просто хвърля кал по ГЕРБ и ДПС , а през това време кервана си върви вървииииии ......
  • 29 Мошениците

    18 9 Отговор
    ненавиждат компетентни и читави хора , какъвто е Цеков !
  • 30 инж. Ганчо Илков

    15 3 Отговор
    Между Коалиционни Партньори Ултиматоми не се поставят. Ако вярваме на публикуването в Медиите,
    и това е в действителност, значи ОПС (Организации със Специализирано Предназначение, заменили функциите на Политическите Партии) са много далеч от Илюзиите за създаване на Демократична Държава. В бъдещето, самостоятелно Управление (По Принцип ОПС се стремят към създаване на Парламентарно Мнозинство, което на основание Конституцията) това на този Етап няма как да стане. Коалиционното Управление изисква Интелект, Принципност и Уважение. Простащината и поставяне на Ултиматуми говори за липса на елементарна Култура. Медиите разпалват Конфликтите, защото държат на бройка Коментари и това им носи ПРИХОДИ. Но участниците в Управлението трябва да си наложат Самоконтрол и не само да пишат Текстове в Закона, а трябва да създадат Условия за Обединение на българите на основата на Демократичните Принципи.
  • 31 Право на съмнение

    11 10 Отговор

    До коментар #15 от "Право на мнение":

    Айде, айде.... "прозрачност"....
    Що за "прозрачен" може да бъде един министър, чиято жена има n на брой фирми...
    Също толкова, колкото и онези фирми, които ще "гушнат" няколко милиончета, сред които и такива, които Кирчо бил напуснал.... малко преди министерстването му....
    Е те това е "прозрачност" по Български.
  • 32 Мен пък ме е яд

    10 2 Отговор
    Яд ме е,че докато си разпределят баницата,в държавата всичко зацикля. Още сто години ли ще ни говорят за прозрачност.Хиляда фирми по надзор има,те какво правят.Как хванаха мошениците от Пловдив ,източна ли пари от здравната каса,но защото искат.Иначе,само си преливат от пусто в празно.
  • 33 Проклятието

    14 0 Отговор
    На България, нали си спомняте какво каза Костов за ДПС. Е, от 15 години те са две. Кое е по голямо е трудно да се каже. Знаем само, че и двете са ужасни, особено второто на интелекта от Банкя.
  • 34 Хаха

    10 0 Отговор
    Гледаме на живо по скоро боя между единия и другия мафиотски клан кой ще се докопа до паричните потоци, а ние народа спим и си мислим че няма кой да ни краде, а точно борбата е кои да се докопа до тези пари. Тя сглобката е ясна, че ще се счупи да видим до тогава колко ще отидат 4 м под земята. Че тепърва почват да си разчистват сметките. Колкото и да не ви се иска сме си мафиотска държава с този тип разчистване на сметките. И това е с любезното съдействие на ЕС и САЩ, колокото и да се напъвате жълтопаеетниците, че не е така ама си е така защото 12 години си го дондуркаха баце. Пък да не говорим, че герб си е създаде европейските соросоиди нпо аденауер, те им дадоха тласък с пари за създаването на герб.
  • 35 И този нещо

    4 1 Отговор
    се беше забъркал с некви плевенски бандюги!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пак сте

    2 6 Отговор
    сготвили пропаганда! Само като намесихте лъжите срещу Гроздан Караджов и стана ясно колко е поръчкова статията на фрог нюз! Нататък не четох вече!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Все на тъмно при ГЕРБ заради измамите

    10 0 Отговор
    Борисов кога ще поставиш отклонение на газа за България на турско-руския поток , докажи че не си матръошка на Путин ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол