Last news in Fakti

2 Септември, 2023 13:04 2 680 42

Тодоров: В МВР се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Те са с тежки дисциплинарни нарушения

  • петър тодоров-
  • мвр-
  • началници-
  • махали-
  • дисциплинарни нарушения

"По всички версии се работи. Но две са водещите. Или продължение на стара вражда или икономически интереси. Но не изключваме нито една версия, по която може да се работи. Има следи. Обработваме огромно количество информация. Това е добре подготвено убийство. Добре подбрано място", коментира Петър Тодоров по повод убийството на Алексей Петров

Тодоров: В МВР се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Те са с тежки дисциплинарни нарушения - 1
Снимка: Нова телевизия

С цената на всичко не приех да подам оставка, когато ми беше поискана от Калин Стоянов, за да покажа до какви крайности са способни политическите сили само и само да изпълнят плана си. Включително да посегнат над правомощията на президента, да променят Конституцията, т.е. да не се спират пред нищо. От страна на президентство има съгласувателна процедура, т.е. моята оставка е приета от президента, след което е изпратена към Министерския съвет. Предстои издаване на акт на МС и съответно указ, което ще стане буквално до дни. Това заяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров в ефира на Нова телевизия.
"Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР, с цел изпълняване на набелязаното от записа, който изтече от една партийна централа преди три месеца. Става въпрос за смяната на главния секретар, шефовете на служби, директорите - за да направим изборите. Това е във ход. Аз не желая да ставам съпричастен към това", подчерта той.
По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления. "Нещо повече. Има смяна на заместник- директори, началници на районни управления - които се подменят с хора, които са силно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Началници, по чието време избирателната активност в тези махали беше изключително висока - по-висока от средната за страната, защото там безконтролно се раздаваха пари", подчерта Тодоров. И допълни: "Това са хора, които бяха възстановени с дисциплинарни производства, които са в крайна фаза. Тежки дисциплинарни нарушения са констатирани в тях. Сексуален тормоз спрямо служителки. Извършване на административни нарушения, както и служебни престъпления".

Тодоров коментира и прибирането на Васил Божков от Дубай. "Имахме оперативна информация, че той се прибира, два дни предварително. Видя се, че той си дойде, без да бъде съпровождан, което е изискване при екстрадиция. На 29-ти август пристигна имейл от Дубай - няколко дни след прибирането на Божков. С него ни уведомиха, че лицето Божков ще бъде екстрадирано, но към имейла нямаше приложена съдебна заповед, каквото се изисква при една екстрадиция. Поискали сме такава от Дубай, но към момента нямаме такава. Прибирането му е доброволно", заяви главният секретар в оставка.

По повод версиите за убийството на Алексей Петров Тодоров подчерта: "По всички версии се работи. Но две са водещите. Или продължение на стара вражда или икономически интереси. Но не изключваме нито една версия, по която може да се работи. Има следи. Обработваме огромно количество информация. Това е добре подготвено убийство. Добре подбрано място".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев преяде с власт

    15 51 Отговор
    Тоя пияница какво само реве.

    Коментиран от #2, #21

  • 2 Последния Софиянец

    41 13 Отговор

    До коментар #1 от "Радев преяде с власт":

    Управлява те правителство създадено от мафиота Трактора.

    Коментиран от #3, #5, #6, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    15 37 Отговор
    Тая Радева калинка да не жужи много. Първата работа на всичките пет служебни правителства на Радев беше да смени областите управители и шефовете на Областните дирекции на МВР а след това и на РДВР.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хаха

    18 31 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Управлява те академик Денков, честен учен.

    Коментиран от #9, #38

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    14 31 Отговор
    Този сламен главен секретар в напоителните си политически речи и оплюване на ПП-ДБ не каза нито думичка за лични свои професионални успехи, дали е извършил поне един арест на престъпник, че да бъде изстрелян от Радев на най-ключов пост в МВР. Единственото убедително е, че той е подлога на силите срещу реформите в МВР и пионка на президентството

    Коментиран от #23, #39

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    15 23 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Алексей Петров е ортак на Борисов и политически близък на ГЕРБ. Не го пришивай на ПП-ДБ.

    Коментиран от #19, #40

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алигатор

    14 17 Отговор
    Поредният генерал - пожарникар , интригант и алчен за постове и власт.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 То е ясно

    21 7 Отговор
    Важно за месните избори да има ала-бала,после колан широк ! Бойко и той е бесен,но ще си мълчи ,защото ще намаже от Кировата тъпотия.После ще им бие шута.
  • 17 ВКК

    27 8 Отговор
    Управлява ни посолство, това са само посредствени изпълтители
  • 18 Андропов

    11 12 Отговор
    Този не е джентълмен. С такова говорене доказва това. И аз, и други са освобождавани от работа. Но никой не плюл по колегите си.

    Коментиран от #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стига си се обяснявал

    8 8 Отговор
    Ако има какво да кажеш, казвай! После го отстоявай и доказвай!
    Започна да приличаш на Гешев!
  • 21 Адрес 4000

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Радев преяде с власт":

    Хмм ,интересно
    Днес в сутрешните блокове този човек даде две идентични интервюта.
    Четейки от листче,без нито един критичен въпрос от мисирките.
    Даде и "пресконференция" при обявяването на оставката си също четейки от листче.
    Завършвайки с патетичното, уж патриотично
    Служа на република България.
    Много странна координирана атака се случва ,начело с тримата глупаци
    Слави,Чорапа и Боцко
    Може сами да си отговорите на кого служат те и техните слуги
    Не ,не е на Република България
    А на Московското блато
    Важният въпрос е кой държи медиите и не ,не е Американското посолство както искат да ни убедят троловете на Матушка
    Оставям на вас да се сетите...
  • 22 Българин

    9 0 Отговор
    мутроландия
  • 23 ало

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    купи си един гоблен като не ти отбира главата, гл , секретар да прави арести това ли му е работа ??? мина времето на генерал -пожарникатра боко тиквата единствено той првеше такива показни изцепки щото си мислеше че е още в пожарната
  • 24 Матей преображенски

    12 2 Отговор
    Кметищата ще бъдат назначавани по бай-ганьовски,жандармите ще бъдат главни действащи лица,затова рпу-тата се оглавяват от герберски актив,като превземат всичко ,ще прогласят герболандия,след местните избори ще разтурят сглобката,тя бездруго едва се крепи и до нова година ще проведат парламентарни избори по герберски,ще угодят и на посланика,защото това означава фашо-мафиотска диктатура.
  • 25 Бай Иван

    4 2 Отговор
    В интерес на истината П.Тодоров беше изпратен за главен секретар от така нареченият пловдивски кръг. Но в последните години всички гл.секретари на МВР са от някакъв политически кръг /а това е най-високата ПРОФЕСИОНАЛНА, а не партийна позиция в това министерство/.Едно време беше всеизвестно ,че който стане директор на МВР Бургас е бъдещият гл.секретар .Дали нещо там около В.Златев се правеше, но е факт .Мисля последният по тази линия беше П.Димитров. След това Лазаров на ДПС , Костов на ДПС и ГЕРБ , Калин Георгиев -ГЕРБ ,И.Иванов-мисля ГЕРБ,Мл.Маринов-тотален ГЕРБ , Ст.Темелакиев може би най- много ДПС. За новият е ясно ,че ще е Ж.Коцев за когото е публично известно ,че е капия на малкия генерал с големите амбиции. Чрез него Атанасов поставя под конкрола си МВР. Сегашният министър на МВР е просто фигурант/да не личи много овладяването на МВР/ .Целите и задачите за МВР от които имат интерес ПП-ДБ ще минават през Коцев.И вярвайте той ще ги изпълнява с плам.

    Коментиран от #27

  • 26 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 3 Отговор
    Е ми така е! Борисов се готви за избори с всички непозволени начини. Отстранява всички неудобни. Вероятно и физически. Като видиш кръвясалия злобарски поглед на Калин Стоянов, ти идва наум кой ще ни управлява. Сигурно ще даде положителен тест за наркотици, ама кой да го провери?
  • 27 шмрандахулюв

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Иван":

    и кои са тия цели

    Коментиран от #41

  • 28 Румен

    4 0 Отговор
    Търсете оръжието в зайчарника на Тиквата
  • 29 Право на мнение!

    2 3 Отговор
    Този злобар не спря да плюе. Интелигентните хора се оттеглят с достойнство и не плюят по наследниците си! Тодоров няма никакво достойнство и мъжество, а се изявява като подлизурко и подлец!!!
  • 30 Мнение

    2 2 Отговор
    Главният секретар в оставка Петър Тодоров разказа, че при встъпването на министъра в длъжност е получил уверения, че двамата ще работят заедно. Което се оказа мазна Лъжа!
    Още в първите дни, в които вътрешния министър е встъпил в поста, провел два разговора с Тодоров. И в двата разговора категорично му заявил, че няма да разчита на него и няма как да продължи да работи заедно с него! Тогава Тодоров категорично му заявил, че не възнамерявал да освободи поста и с усмивка на лице му казал, че ако прецени - да пробва процедурата през президента?! Наглецът си е мислел, че президента ще го държи насила на поста и никой не може да го мръдне от там. Но сметките му излязоха криви!
  • 31 Алооо

    2 2 Отговор
    Човек, който злослови срещу бивш работодател е ненадежден и нелоялен. Такъв некой няма да го вземе на работа! Тодоров се излага като кифлоджия и не знае кога да запази радиомълчание.

    Коментиран от #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Така е! Прав си!

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Андропов":

    Това злословене от страна на Петър Тодоров е ужасно недостойна постъпка и говори зле за него самия, за неуравновесеност, злоба, надменност, самозабравяне .... все лоши качества, които го правят ненадежден за длъжността, която е заемал!
  • 34 Въпрос?

    1 2 Отговор
    Петър Тодоров бил голям интригант, как е стигнал такъв човек до такъв висок пост? Отвратен съм! Човек трябва да знае кога да замълчи, защото прекаленото говорене се отразява зле на самия него.
  • 35 Размисли

    2 2 Отговор
    Смирение е нужно! Не се самозабравяйте като заемате важен държавен пост! Няма незаменими хора!
  • 36 Артилерист

    4 0 Отговор
    Работите се изясниха. Подмяната надминаха шайката по наглост. Бащата на просто Киро ходел по посолствата за персонални назначения. Умнокрасивитетът от ДъиБъ подготвили две промени в Конституцията относно президентските правомощия. Едното за ограничаване на сегашния президент, а другото- за разширяването им, когато изберат техен кандидат. Средно над 95 % от българите считат, че Алексей Петров е съдействал за съставяне на това правителство, сочат данните от експресно допитване на БНР. На Денков първото му име било Академик, а единствения генерал в България бил Атанасов-само него винаги така го представяли. Денков се държи унизително раболепно и му се виждат конците с които го подръпват. Борисов призна, че той, просто Киро, Пеевски и Алексей Петров са кадровиците на правителството. Президентът Радев правилно е посочил, че правителството е наредено от задкулисието и изпълнява неговите поръчки...
  • 37 БАЦЕ ЕООД

    1 0 Отговор
    На Киро бащата ли излезе Мата Хари ся? Всичките ги познава, все на сянка седи...
  • 38 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    денков е една жалка кукла на конци! Фигурант на мафията!
  • 39 Сламен не сламен

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    но не жалък продажник и слуга на мафията, да лъже и краде като ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 40 Айде сега

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Ние не знаем, че е от кръга капитал! Ко прай с бащата на оная лъжлива гнус киро? Лъжци!
  • 41 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "шмрандахулюв":

    Ти да не падаш от Марс или не си слушал оня запис?
  • 42 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Алооо":

    Че Г.Костов като гл.секретар не беше ли същото .Всеки ден по телевизията как бил репресиран . Даже май подава и сигнали до прокуратурата ,че му се оказвал политически натиск.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол