Last news in Fakti

5 Септември, 2023 09:09 2 413 14

Класната на убития Филип: Не мога да говоря за него в минало време, прекрасен е

  • радка караджова-
  • филип-
  • ученик-
  • прегазен

Радка Караджова призова за наказателни промени и за гражданска отговорност

Класната на убития Филип: Не мога да говоря за него в минало време, прекрасен е - 1
Снимка: Кадър от bTV

Филип е прекрасен човек. Той ще си остане прекрасен човек, не мога да говоря в минало време. Учителите не делят учениците на лоши и добри, но Филип беше невероятен човек, прекрасен ученик, незабравим“ – така Радка Караджова описа пред bTV убитото на пешеходна пътека 15-годишно момче. Тя е била негов класен ръководител до 7. клас.

Пред столичното 32-ро СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ се беше събрало цялото ръководство в знак на подкрепа към семейството на загиналото дете.

„Не за първи път нашето училище дава жертва на пътя, но определено не ни става по-лесно. Един прекрасен човек си отиде“, каза Караджова през сълзи.

„Аз съм класен ръководител на неговата сестра. Ще направим всичко възможно тя и неговото семейство да знаят, че не са сами. Това са нашите деца“, каза още тя.

„Ние сме научили децата как да се пазят, но трябва да ги учим как да не са тези в колите. Трябва да ги учим, че отговорността не е само за техния живот, защото те не са сами. Трябва да се грижат за обществото, защото са част от него“, категорична е учителката.

Освен за законодателни промени, Караджова призова и за гражданска отговорност. „Трябва да се работи с хората, да осъзнаят, че те трябва да спрат това. Каквото и материално да им бъде отнето, никога няма да върнат това, което те отнемат“, каза тя.

Директорът на училището Нели Костова каза, че в тяхното учебно заведение е учил и Явор, който загина на пешеходната пътека на бул. „Сливница“ заедно с приятелката си – отново пометени от шофьор.

„И Явор, и Филип са прекрасни млади хора. Те няма да станат бащи, никога. Това безумие трябва да се спре. Ежечасно ставаме свидетели на неспазване на правилата за движение“, каза Костова.

Тя каза, че ще е много трудно за ръководството на училището и психолозите да разговарят с децата след старта на учебната година.

Училището организира и шествие – на 14 септември призоваха цялата общност на училището и който пожелае да се включи в шествието в памет на Филип.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дупничанин

    2 5 Отговор
    "...но трябва да ги учим как да не са тези в колите."
    -----
    А, начи тепърва ше ги учите да не пият и друсат. Браво на вас!
  • 10 Владимир

    3 7 Отговор
    Тая даскалка знае да мотивира 15 дишни пубери...а сега по темата няма как да няма катастрофи с убити и ранени по целият свят е така стига се акцентира върху тази житейска история...
  • 11 факт

    2 2 Отговор
    "Директорът на училището Нели Костова каза, че в тяхното учебно заведение е учил и Явор, който загина на пешеходната пътека на бул. „Сливница“" - 32-ро e прокълнато училище - децата там ги блъскат коли...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 водач на мпс

    3 2 Отговор
    Каквито и закони да приемат дебилите( те са именно дебили, защото причината за катастрофите и газенето на пешеходни пътеки е извън тяхната компетентност), катастрофи и смърт на пешеходци на пешеходни пътеки ще има.
    Пешеходците нямат никакви елементарни познания за пресичане на пешеходна пътека!; те поглеждат и виждайки колата дори не преценяват разстоянието, скоростта ѝ и на движение и слизат да пресичат, като в момента , на който стъпят на пешеходната пътека си заравят носовете в телефона, или гледат напред като зомбита, а не в посоката, на движение към приближаващите се кали.
    Все още няма до ще стане и зрелищна катастрофа на майка с количка, защото съм свидетел на десетки случаи, когато майки с деца тръгват да пресичат( и на светофари), и бутайки, количката пред себе си с протегната ръка, си гледат телефоните – ами ако някой не може да спре, или не го направи поради липса на видимост причинена от колата вдясно пред него, която внезапно намяла заради пешеходец, а той няма видимост и няма да има време за да реагира! Какво правим тогава!..........

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове