Last news in Fakti

6 Септември, 2023 12:51 3 281 19

МВР: Жертвите на потопа по Южното Черноморие са вече три- двама мъже и жена

  • мвр-
  • жертви-
  • потоп-
  • южно черноморие-
  • трима

Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщиха от силовото министерство

МВР: Жертвите на потопа по Южното Черноморие са вече три- двама мъже и жена  - 1

Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена. Няма нови сигнали за изчезнали хора. Това съобщиха от вътрешното министерство.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия.

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас , заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 глоги

    7 0 Отговор
    -двама мъже и ЕДНА жена.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    30 1 Отговор
    Питам не е ли време за основна ревизия на корупционните схеми по Южното Черноморие, неспазване на закона и презастрояването. Не е ли време за съдебна отговорност на всички тези дерибеи по Черноморието, за които почистване на корита, недопускане на застрояване в долове и речни корита, изграждане на надежна инфраструктура. Колко сигнали има за замърсявания и корупционни схеми в Царево. Да природата се оказа жестока, но пък дали само стихията е виновна? Корупцията убива - и то буквално

    Коментиран от #8

  • 6 Без

    24 0 Отговор
    значение е пола на жертвите , а местната управа да подаде оставка и да не се ослушва накъде ще духа вятъра !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 така е

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Обаче кой да я направи тази ревизия? Всичко е прогнило от корупция отдолу догоре и всички са оплетени в далавери и схеми. Започнеш ли да разплиташ ще стигнеш от премиера до най-нисшия общински чиновник. За ревизия са нужни почтени и чисти хора, а такива не се допускат да припарят до българските институции. Положението е направо безнадеждно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Потъването на Атлантида

    8 0 Отговор
    Това е подла атака срещу южния фланг на НАТО, Тагарев да вземе мерки.
  • 11 Васил

    11 0 Отговор
    Това са последствията от презастрояваното и изсичането на дърветата и джакпота е налице.

    Коментиран от #12

  • 12 почти

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    За презастрояването си прав. Защото това презастрияване се прави без нужната съпътстваща инфраструктура - например ВиК.
    В този район поне веднъж на 20-30 години има тежки наводнения.
    Птреди презастрияването не е било кой знае какъв проблем временно зоната да стане блато. Но сега Е проблем.
    Нужни са канали за отводняване, каквито има във Варна например. Дълбоки са по 5-10 метра и водят към морето. При наводнение почти преливат!

    У нас масово се строи без план и стратегия, след премианване на едни пари в правилните джобове.....
  • 13 Д. Димитров

    7 1 Отговор
    Жертвите са повече! Само до обяд извадиха от залива на Царево три трупа… А има най малко още две изчезнали жени… Като не ви пишат статиите от посолството и сте забравили как се проверява информация.
  • 14 Анонимен

    4 2 Отговор
    Без договори работят, те го казват, но има млади първа категория, почиват Три дни и работят на много хора, на тях не им е нужен договор, държавата ги осигурява до 57,60 със стаж задължителен 20 години. Късмет имали, а тоя човечвц на 61 години от Смолян, може и да се окаже, ако беше жив, без пенсия, само той да е, а на години на кики са без един ден трудов стаж, без жена, деца. Това са демократи, за тяхният джоб, а тия, днес строители родени 1971, пи на 52,с внуци, след години без пенсии. Много са и нинова е много загрижена, по топно за себе и момпвто и, но не и за народа всипки партии, то и ъсети се и Анастасия Мозер избяга от Бг. Стефан Савов мислеше за народа, но не и 35 г всички ви минали орез НС, защо не трябва човек да е алчен, бяха помучаваки в пкик 1999 и то вярно от патолози доктори, юристи, за да започнат децата ми работа, за което са учили и това са налите техни пари ограбени от вас измамниците със скъпите коли и каравани от тях. Никакви права на човека не бяха спазвани 35 години. А си бяха променяли законите, в пилза роду тях. Поне да бяха умни, а с купени дипломи, с крадени пари
  • 15 виктория

    8 3 Отговор
    така е!!! яжте демокрация!!! нищо че присяда!!
  • 16 Радиатор

    6 0 Отговор
    А някой небинарен не се ли е удавил, да имаме поне някакъв повод за радост?
  • 17 Дедо ви...

    10 1 Отговор
    Журналист за плъхът Денков: Суетата на този безпомощен екземпляр наподобява приливна вълна от наводненията. Скоро ще стигне размерите на цунами
  • 18 любител

    6 0 Отговор
    ами нямало нови сигнали а на тая корумпирана полиц-я за какво се плаща някой друг ли да им върши работата а те само да стачкуват за още по големи заплати. крайно време е поне да заслужат и това което вземат. само не разбрах Денков как ще разследва тези дето го назначиха и му плащат като всичко това застроено по морето е тяхно.хахаха.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол