Last news in Fakti

6 Септември, 2023 17:44 2 360 17

Брадърът Здравко: Прокрадва се неофициална информация за още изчезнали хора, но още не е потвърдено

  • доброволци-
  • питейна вода

Най-големият проблем сега е питейната вода, която трябва да се достави до община Царево и оттам да се разпредели до бедстващите села, казва той

Брадърът Здравко: Прокрадва се неофициална информация за още изчезнали хора, но още не е потвърдено - 1

Много доброволци от цялата страна са се притекли на помощ в района на къмпинг Нестинарка. Това съобщи в празничното предаване "Цветовете на България" на Радио "Фокус" победителят от Биг Брадър Здравко Василев. Той също помага на бедстващите в района и е на терен от сутринта. По думите му, в момента на къмпинг Нестинарка, където са най-големите наводнения, целият трафик е пренасочен през един разбит път, защото по главния път има пропаднал мост и не може да се минава. Хиляди коли са приклещени в района на Нестинарка.

Според Здравко Василев, има лек хаос, тъй като няма здрава организация от местния щаб, за да може безпрепятствено хората, които са гости по Черноморието да се изнесат. Отделно от това има и много желаещи доброволци, които искат да помагат. Това именно създава хаоса. Най-големият проблем сега е питейната вода, която трябва да се достави до община Царево и оттам да се разпредели до бедстващите села.

Очакват се преки нареждания от Щаба на място, тъй като в момента нещата са "извън всякаква нормалност", каза Василев. Трудно се намира информация докъде да се закара водата, къде нуждата е най-голяма.

"Добрата новина, е че това наводнение не прилича на Карловското. Тук има някое наводнено мазе и магазини, но не е толкова страшна картината, като в Пловдивско. Все още е активен сезон и е стресиращо за гостите. Лошото е, че имаме и жертви. Прокрадва се неофициална информация за още изчезнали хора, но още не е потвърдено. Започна отново да вали", информира още Здравко Василев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плажуващ

    6 11 Отговор
    Мъж за пример! Лидер и водач.
  • 2 Един БЪЛГАРИН

    26 1 Отговор
    Няма никаква организация там,тумбаци ходеха да се снимат за няколко часа и до тук
  • 3 честен ционист

    3 1 Отговор
    Половината от новоудавниците са с по 2 контролни.
  • 4 Магарето 🐴

    26 1 Отговор
    Големия гьол е толкова близо до интензивните валежи и водата да не може да се оттече без да предизвика наводнения, значи това не е природно бедствие, а пълно безхаберие на държава, общини и кметове.
  • 5 Вероятно

    8 3 Отговор
    жертвите ще бъдат много повече от потопа в Западна Турция и Гърция по същото време , където дъждът беше далеч повече по литри на квадратен метър , както и силата на вятъра......
  • 6 Боко от дивана

    26 0 Отговор
    Важното е еврофондовете да не спират. Имам още мой фирми да сложа за Освояване. Ще ги минавам с 200. А ако са послушни кирчоИкокорчо, ще има и за тях.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    15 1 Отговор
    За тази трагедия не е виновна само и единствено природната стихия. Това е резултат от "стабилното" управление/крадене на ГЕРБ-ДПС. И сега ли прокуратура и разследващи ще са с широко затворени очи и запушени уши?
  • 10 Отвратително

    14 0 Отговор
    Не изсичайте горите проклети НИЩОЖЕСТВА , ПРИРОДАТА НАКАЗВА , ЖАЛКО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.

    Коментиран от #16

  • 11 ИГРИ НА...

    0 0 Отговор
    ВОЛЯ,ФАНТАСТИЧНО...🙌 🙌..
    ПРИРОДАТА НИ ИЗБАВИ ОТ
    ..МУТРУБАРОКА.....ЕВАЛАКИС👍...

    Коментиран от #12

  • 12 ЖАЛКО ЧЕ....

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИГРИ НА...":

    БУЛ. ДОНДУКОВ ДВЕ НЕ Е В ...ЦАРЕВО☝..
    НА ...ПЪРВА ЛИНИЯ...😁
  • 13 ийасва

    8 0 Отговор
    Прости българи пак отидете да гласувате за ГЕРБ, ПП и ДБ плюс ДПС. Ще ви издави и пак има дето не са разбрали какво става. Пак гласувайте за тези и чакайте следващите жертви и разрушения. Правите се на прости и че не разбирате ама ще разберете.
  • 14 Никой не отразява България в чужбина а

    3 1 Отговор
    Гърция почти всички България се едно я няма
  • 15 Aлфа Bълкът

    2 2 Отговор
    Много хора искат да помогнат и да завлекат каквото могат. Динко сигурно с 5-6 самосвала отишъл.
  • 16 Вече......

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Отвратително":

    Ги изсякоха, за съжаление. Сега " берем плодовете" на алчността и глупостта им, само че всички ние, дето нищо не сме изсекли и разрушили... Дано истинските виновници си получат, , , , заслуженото
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове