Last news in Fakti

6 Септември, 2023 19:55 1 314 12

Министерски съвет: Продължава работата с пълна мобилизация за ликвидиране последиците от наводнението

  • правителство-
  • възстановяване на мостовете

Министерството на отбраната продължава да следи обстановката и остава в готовност за оказване на помощ и включване на военнослужещи и високопроходима техника

Министерски съвет: Продължава работата с пълна мобилизация за ликвидиране последиците от наводнението - 1

Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага, за съдействие на хората, пострадали от наводненията в Царево и нормализиране на обстановката, съобщиха от правителствената пресслужба.

Идентифицирани са вече четири жертви – двама мъже и две жени.Няма информация за други изчезнали хора.
Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което ще се изгради на пътя Царево - Ахтопол, III- 9901. Очаква се всички те да бъдат на място до утре сутринта. Очаква се там да пристигне и багер (41 т.), който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост и още в в рамките на утрешния ден да започне монтажът на металния мост.

Работи се по възстановяване и на моста в Царево, чрез закаляване и запълване на дупката със скална маса, за да може да се пусне движение на леки автомобили по него. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението. По пътя Царево - Малко Търново, след с. Изгрев, движението се ограничава в една лента. По съоръжението на р. Караагач, между Китен и Царево, се въвежда временна организация и движение в една лента, поради нужда от усилване, вследствие на валежите и бедствената ситуация.

Към настоящия момент всички екипи на ВиК-Бургас са на терен и работят. Възстановено е водоподаването при Караагач и Лозенец. Утре по обяд ще бъде възстановено и водоподаването в Резово, след подмяна на помпа. В Бродилово, където също се очаква подмяната на изгоряла помпа, има осигурена вода за два дни. В село Заберново няма вода, закарана е водоноска.

Има проблем с довеждащ кабел към помпената станция. Ще се извика външна лаборатория, за да се открие точното място на аварията.

Работи се по канализацията в Царево и Караагач, но все още не е възстановена - вероятно ще е необходим допълнителен външен ресурс. Пробите от водата от язовир “Ясна поляна” вече са в норма. Работи се по изпомпване на водата от Пречиствателна станция “Царево” - тя е най- пострадала, след което съвместно с EVN ще се извърши ремонт на ел. съоръжения. Токът в Арапя е пуснат. Осигурена е техника от ВиК-Пловдив и техника от ВиК-Стара Загора.

Министерството на отбраната продължава да следи обстановката и остава в готовност за оказване на помощ и включване на военнослужещи и високопроходима техника в спасителните и възстановителни дейности, както и за осъществяване на логистика за транспорт на хора и товари и осигуряване на генератори, съгласно изискванията на сформирания кризисен щаб към Община Царево.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    Лицемерие
    Безхаберие
    Като Се Обърне
    Колата
    Пътища
    Много
    Бг Народ
    е Оставен
    Сам
    нА сЪДБАТА
    А пРИРОДАТА
    нЯМА
    ПРИЯТЕЛИ
  • 2 Цаци с маци

    10 3 Отговор
    Крадливо и импотентно правителство. Корумпирана и слаба държава. Сокола изсече горите. Язовирите ги раздадаха на амуджите от ДПС. Кметовете крадът от всеки проект и отчитат в чекмеджето. Няма хеликоптери защото спорят кой да вземе рушвета. Гражданска защита е по-слаба от събора на офроудърите. Затова ще умират хора и ще има разрушения от всеки дъжд. Младите да бягат в чужбина. Идва денят на закриването на територията.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само минавам

    11 3 Отговор
    Нищо лично, ама защо се разчита винаги на доброволци. Тея тюмбели пишман войска къде са. Да не им развалим почивката... нали се пенсионират 1-ва категория, да излязат, да помогат, да им видим дебелите бузки и кореми. Не да ми седят в казармите и да чакат пенсиониране. преЦеденте къде е войската.Да ва й в лентяйте.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатана Z

    4 4 Отговор
    Интересно е да ни съобщят името на строителната фирма реалиирла това творение на архитектурата залято с четири пръта асфалт ,което прилича на разпънат акордеон ?
  • 8 Каскет

    9 2 Отговор
    Строежите на ГЕРБ не могат да издържат и есенен порой, представете си на пролет когато започне обилно топене след една тежка зима.
  • 9 Чекмеджан ефенди

    6 2 Отговор
    Кой е строил този мост ?
  • 10 истина е

    8 2 Отговор
    Снимката говори за всичко което е станало през последните 15 години ! Докато боко е на свобода тази страна ще е робска !
  • 11 ухбедсз

    8 0 Отговор
    Кога ще си подавате оставките некадърници???? До кога ще се правите на умрели лисици?
  • 12 Гост

    1 0 Отговор
    Що не пратите БТР да спасяват бедстващите? Къде ни пратихте БТРите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове