Last news in Fakti

8 Септември, 2023 06:19 1 482 23

Кристина Петкова: Наводнението в Царево е форма на бездействие на институциите

  • кристина петкова-
  • депутат-
  • дсб-
  • царево-
  • конституция

Дебатът в спор между две дати цели да измести фокуса от предстоящи Конституционни промени, заяви депутатът от ПП-ДБ

Кристина Петкова: Наводнението в Царево е форма на бездействие на институциите - 1
Снимка: NOVA NEWS

„Може да говорим за форма на бездействие на институциите за наводнението в Царево. Нужно е да се извърши първичната работа, след това трябва да се анализира много обективно има ли грешки за превенцията – почистване на дерета, други дейности”. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS Кристина Петкова, депутат от ПП-ДБ и зам.-председател на ДСБ.

Според нея няма нужда от доброволци на място. Тя отново изтъкна нуждата от анализ, с които да се разберат причините за тази трагедия.

"Не бих казала, че има война между институциите. За мен е въпрос на дългогодишна липса на комуникация, между лявото и дясното и търсене на най-доброто за обществото. Това е начало на разговор, който дълго време не беше провеждан", каза Петкова.

Тя изтъкна колко е нужно в рамките на започнатия дебат трябва да бъдат чути всички мнения, включително и предложението, че националният ни суверенитет се гарантира от НАТО и че нямаме право за излизане от Алианса. Трябва да се чуят мотивите зад тези предложения. От ДБ обсъждат формата си за явяване на предстоящите местни избори.

Относно идеята за промяна на националния ни празник от 3 март на 24 май, тя заяви, че дебатът в спор между две дати, които носят и плюсове, и минуси в исторически план, цели да измести фокуса от предстоящи Конституционни промени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кметовете

    24 4 Отговор
    да подават оставка незабавно и хич да не се ослушват !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    Държавата е Абдикирала
  • 6 Кмета

    15 2 Отговор
    Путин е виновен !

    Коментиран от #13, #17

  • 7 Жоро

    24 1 Отговор
    Презастроенто БГ лайноморие отново под безсмислено въздействие на чиновници.
    Презастрояването ще продължи.
  • 8 Стефан

    21 0 Отговор
    Кой нормален човек ходи на българското море? Отходни канали, мръсна вода, лошо обслужване, мутри, корупция, прахоляк, високи цени,презастрояване, лоша храна, замразена риба....От 20 години не ходя там, няма и да отида никога повече.
  • 9 свинаря Гергов

    15 0 Отговор
    Фекалиите са символа на Мутроморието.Това е нашата гордост и принос към свеновния туризъм.
  • 10 ЕКОРАЗБИРАЧ

    15 0 Отговор
    Догодина пак си тури незаконната барака на брега на морето в нискато. Тя природата се само пречиства от боклуци.
  • 11 българин

    16 0 Отговор
    те един път печелят дето не се вкарват пари в инфраструктура и сега ще има далавера от помощите с един куршум два заека
  • 12 бай Васо

    19 0 Отговор
    Ще дойде време, когато поради липса на туристи, всичките тия хотели в парвенюшки и мутренски стил, ще бъдат съборени.Но морето няма да се изчисти, Черно море е затворено море и мръсотията ще става все повече. То не е за туризъм.
  • 13 Човек

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Кмета":

    Русия е виновна. Тя ни инсталира тази корумпирана система по комунизма, а некадърниците, които беше назначила на власт, предадоха щафетата на децата и протежетата си. Гледам постоянно видеа от Русия и същите мизерии, които се случват у нас, се случват и там, но просто в много по-големи размери.

    Коментиран от #15

  • 14 Жалка България!?

    18 0 Отговор
    Как няма да има порои и наводнения, като всички "сухи" дерета са запълнени и застроени от алчни трътлести софиянци? Щом е дере, то е станало от теч на вода, това, че е станало временно сухо, пак си е дере. Мъдрите са го казали-там където е текало-пак ще тече и настоящите събития го доказват. С природата никой не се е преборил!

    Коментиран от #22

  • 15 Така е

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Човек":

    сега посолствоТО ще ни оправи !
  • 16 Разпад наесен

    7 0 Отговор
    Скоро при Барека, Волен , Яне , Лупи, СДС, НДСВ, ВОЛЯ и забравих другите!
  • 17 И ти не си виновен,че

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кмета":

    Земята още те търпи.
  • 18 Хаос навсякъде

    9 1 Отговор
    Няма държава има всеобща корупция навсякъде и арогантна алчност в държавните и общински структури и в във всички партии . президент -- чуждестранен агент , премиер --марионетка , съда е---пародия , милиция/полиция --пародия ,военни и тайни служби ---пародия , здравеопазване --пародия , кметове --пародия от ДС , вестници и телевизия про-руски и антибългарски , туризъм фекален и как да изгонят и малкото ентусиасти . Няма безплатни паркинги а само платени .

    Коментиран от #21

  • 19 мдаа

    3 1 Отговор
    А резултатите от изборите са форма на бездействие на имащите право на глас.
  • 20 Наводненията в Царево

    4 1 Отговор
    Берем плодовете на корупцията на ГЕРБ! Вижда се с просто око колко е дебелината на асфалта на пропадналият мост на който загубиха живота си майка и дъщеря! Сигурно и те са си казвали - корупцията на ГЕРБ не ни засяга, но за съжаление не е така!
  • 21 кажи го де

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хаос навсякъде":

    Липсва ти само една 🎃 да въведе диктатура.
  • 22 отговор

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Жалка България!?":

    Хайде сега софиянци били виновни. Мутри от цяла България се "съединиха" в обезобразяването на черноморието. Събаряну му е майката!

    Коментиран от #23

  • 23 Рибата се вмирисва откъм главата,

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "отговор":

    нали София е главата на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове