Last news in Fakti

8 Септември, 2023 08:52 2 174 24

Пореден "състезател": Водач помля огражденията на кръгово в Перник, кривна в насрещното и се заби в кола

  • перник-
  • шофьор-
  • кръгово-
  • ограждения-
  • насрещно-
  • кола

Според Прокуратурата 19-годишният шофьор ще бъде задържан за 72 часа и ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда

Пореден "състезател": Водач помля огражденията на кръгово в Перник, кривна в насрещното и се заби в кола    - 1
Снимка: Нова телевизия

Шофьор мина директно през кръгово кръстовище, отнесе огражденията, навлезе в насрещното и се заби челно в движещ се автомобил в Перник. Жената, която е била в колата, е настанена в болница със счупени крак, ръка, гръбнак и ребра. Много от коментарите в социалните мрежи определят мястото като „пернишко чудо на чудесата”, а хората не пестят възмущението си. От общината са категорични, че кръстовището е образцово.

Според Прокуратурата 19-годишният шофьор ще бъде задържан за 72 часа и ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда.
„Изградено е кръгово временно преди да се довърши проекта и да започне строежа на кръстовището, което също ще има кръгово движение. Изградено е по две причини – за да свикнат шофьорите и за да разберем дали ще бъде ефективно”, обясни в ефира на „Здравей, България” Адриян Скримов, представител на общината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    29 4 Отговор
    Това в Перник не може да се случи, там хората са много спокойни, кротки и примерни...
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    изродщина убиец
  • 3 Винкелщрассе

    19 2 Отговор
    Гоуфът е жеуезен.
  • 4 вижда се

    22 1 Отговор
    Идиотизма на БГ. водач е извънземна !!!
  • 5 Язе

    22 0 Отговор
    В този бандитски град, макар и за временна организация на движението, как изобщо им е хрумнало да слагат пластмасови елементи. Само бетон там!
  • 6 Май се оказва, че

    11 0 Отговор
    не е много ефективно...

    Коментиран от #9

  • 7 обективен

    23 1 Отговор
    А тези от АПИ нормални ли са да слагат пластмаси на кръгово. Там трябва да се отлее с бетон стена!

    Коментиран от #14

  • 8 Учете се от Нидерландия

    25 1 Отговор
    95% от кръговите в България са пълна скръб. Кой ви излъга, че можете да правите такива неща?

    Коментиран от #12

  • 9 Приятелю

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Май се оказва, че":

    Не знам с ирония ли го казваш това, но кръговите кръстовища са доказано много по ефективни, удобни и безопасни в целия свят, но видиш ли ние в България тепърва ще откриваме топлата вода. Каква държава и кави управленци само, както на национално, така и на местно ниво. Е за това сме на такова дередже.
  • 10 Милен

    15 1 Отговор
    На всяко кръгово трябва да разположим военна техника оборудвана с радари за скорост и да се открива огън срещу наближаващите нископрелитащи камикадзета като този шафиор 😂

    Коментиран от #11

  • 11 много разходи

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Милен":

    По-лесно е 2 метра дебела бетонна стена. Кой оцелее...
  • 12 Ония с Фордо

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Учете се от Нидерландия":

    Ела да видиш кръговото в Кюстендил при СБА и това в Дупница при ЖП прелез та да видиш инженерна мисъл . Можеш да ги видиш и в гугъл.
  • 13 Балканче леко смачкано от валяк

    20 0 Отговор
    "счупени крак, ръка, гръбнак и ребра" !!!
    Това ако е средна телесна повреда - здраве му кажи .

    Коментиран от #16, #24

  • 14 Това е временно,

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "обективен":

    идеята беше да се тества и после изгражда кръгово с масивна част в центъра и около него. В случая с този се говори, че е бил на райски газ, така че просто шанс къде е щяло да се случи - дали на това кръгово, 100 метра след него или на друго място. Аз съм много "за" кръговите - чувствително облекчават трафика в градове като Перник между 50-100 хиляди население. Въпросът е, че масово нямат идея как да влизат и излизат от тях, има две ленти - д3билите карат по средата или директно се изнася в другата. Рядко го правят джигити, а основно хора над 70г или тетки/кифли, които и за 50 години шофиране няма да станат шофьори. Разбира се, КАТ са ангажирани с акции "На сянка в храста на хранилката", те за реални кампании за разясняване и предупреждаване нямат време.

    Коментиран от #21

  • 15 Ти си

    9 0 Отговор
    Сигурен съм че поне 70% от шофьорите незнаят правилата важещи за кръговото ....
  • 16 Милен

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Балканче леко смачкано от валяк":

    Да ама шафиора е бил трезвен тъй, че ще се размине с условна и 1-2 години без книжка виж ако беше пиян тогава обвинението щеше да бъде доста по-сериозно 😉
  • 17 Жалко

    7 0 Отговор
    Че е оживяло наркоманчето
  • 18 Перникчанин

    8 0 Отговор
    Кръговите движения в Перник са израз на тъпотията и неграмотността на хората с власт, там стават ежедневно произшествия и другата тъпотия е разрешеното пак от властимащите шофиране на пълни идиоти и безкрайното на невинните, спазващи правилата хора. Крайно време е в България да бъде забранено прости, тъпи, глупави, необразовани хора да решават нашия живот.Такива има навсякъде от Парламента до селската община и резултата е налице- бедстваща държава.

    Коментиран от #20

  • 19 Факт

    9 1 Отговор
    и сега условно за средна телесна повреда.
    Във някой страни САЩ примерно това се води за нападение или атака със опасно оръжие което е в ръцете на келемето а тука колите все едно са направени от памук.
  • 20 подпиши уволнението на кмета

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Перникчанин":

    като излезеш и гласуваш.

    Отивайки за гъби, се съгласяваш да те управляват същите.
  • 21 Приятелю

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Това е временно,":

    Прав си за това, което говориш, но незнанието, неспазването и неумението да ползваш кръговите кръстовища не те оправдава. Да, правят го не добрите водачи, но те са такива, защото са излезли такива още от учебните курсове или защото са така възпитани още от детските си години. На всичкото отгоре средата е порочна и непрекъснато подклажда огъня на неразумното поведение на пътя. Няма различен проблем от познатите ни до сега. Трябва да се въздейства върху поведението, да се наказва строго всяка такава постъпка. Също така трябва да те боли много, да има болка в наказанието, силна болка, която да оставя отпечатък в главата ти, да се запомня завинаги стореното и никога повече да не искаш да се случва това. Как? С пари, затвор, отнемане на имущество, принудителен труд (много ми харесва идеята да работиш като роб, ако си престъпил правилата) - всичко това незабавно, справедливо и ефективно без да има “този е мой човек”.

    Коментиран от #22

  • 22 Аз какво съм писал -

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Приятелю":

    КАТ вместо да се залагат в храстите с триногата точно на 100 метра от това кръгово всеки ден, защото ограничението е от времето на първите лади на двулентов път в едната посока, понеже все някой ще се излъже да мине с 50км/ч, а не с 40км/ч, можеше да обясняват и припомнят как се преминава през кръгово - дори и без глоби за седмица-две. Иначе съм съгласен, че без да те заболи с ефективна и събрана глоба или отнемане на книжката за период, нищо няма да се получи сред едни поне 80% от шофьорите. Вчера на един му обяснявам, че е влязъл в кръговото на паркинг в обратната посока - започва да ми говори. Ако сляза - и в двата случая - и да му счупя главата или не, аз ще имам проблем, очевидно от дума не разбира и пак ще продължи да си кара като арабин в пустинята.
  • 23 Поумнял

    1 0 Отговор
    Явно е подходящо и хората вече са свикнали с него!:)
  • 24 Eксперт

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Балканче леко смачкано от валяк":

    Ако, беше убита на място щеше да е тежка телесна повреда!:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол