Last news in Fakti

10 Септември, 2023 11:27 1 447 35

Зарица Динкова: 10% повече са хотелските настанявания през това лято в сравнение с миналото

  • летен сезон-
  • инфраструктура

Изключително важно след наводненията по Черноморието да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото без инфраструктура, няма туризъм, каза министърът

Зарица Динкова: 10% повече са хотелските настанявания през това лято в сравнение с миналото - 1

„Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който спешно трябва да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред как да направим превенция”. Това каза в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

По думите ѝ е изключително важно след наводненията по Черноморието да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото „без инфраструктура, няма туризъм”, посочи Динкова. „Имахме планове за удължаване на сезона по Южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да рекламираме”, каза още ресорният министър. Зарица Динкова е категорична, че държавата е в готовност да помогне, като за целта са предвидени 30 млн. лв. от Фонда за бедствия и аварии.

Тя коментира и заетостта по време на летния сезон у нас. „Имаме 10% повече хотелски настанявания спрямо същия период миналата година. Това е едно добро развитие”. Посочи Динкова. Според нея и бранша се очаква зимният туристически сезон също да е добър.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    49 5 Отговор
    В това правителство са ги подбирали с конкурс като започнеш от измисленият академик и т.н. кой от кой по-голям "експерт".
  • 2 Пурко

    50 4 Отговор
    Мадам Динкова, остави хотелите, ами виж иди пак на плажа, може да е останала някоя друга сухоземна костенурка, която да удавиш в морето..
  • 3 Алабаланици

    28 2 Отговор
    и черни статистики !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 уникум

    48 3 Отговор
    А аз си мислех ,че си е подала оставката !! Няма такава държава в света ,в която се назначават министри ,които не знаят защо са назначени !!!
  • 6 Даниел

    35 2 Отговор
    Само не разбрахме на тези с хотелите и ресторантите минават ли им вече заплатите през банка,защото за другите е задължително?

    Коментиран от #8

  • 7 ИСТИНА Е

    45 1 Отговор
    Имаше един министър-Нейчо Неев по времето на царя , и неговата крилата фраза трябва да е изписана със златни букви над министерският съвет-ЕГАСИ И ДЪРЖАВАТА , ЩОМ И МЕН НАПРАВИХА МИНИСТЪР !!

    Коментиран от #13

  • 8 Г. Попов

    1 24 Отговор

    До коментар #6 от "Даниел":

    Кои сте вие другите? Да не си на помощи за социално слаби? По глупав си и от министърката.

    Коментиран от #11, #23

  • 9 Ужас

    42 2 Отговор
    Правителството ни е съставено само от идиоти!
    Разрушени домове, загинали хора, тая намерила една жива сладководна костенурка и решила да я затрие в морето, та чак и във Фейсбук се похвали.

    Коментиран от #12, #17

  • 10 Добре че

    27 2 Отговор
    вдигнахте заплатите на милиционерите и купихме нови бусове за безредици. Всички министри тази зима ще ви извозват с тези бусове от парламента. Дано добре са бронирани. Вземете си и каски.
  • 11 тц тц

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Г. Попов":

    Точно за социално слабите не важи, от които явно си ти, важи уж за всички работещи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хихи

    2 13 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНА Е":

    Не беше по времето на Царя а на Жан Виденов

    Коментиран от #21

  • 14 Буко Баламата

    19 0 Отговор
    А платени данъци 30% по-малко.В този ред намисли кога ще им вдигнете ДДС-то на 20% на тия?
  • 15 ГОРСКИ

    20 0 Отговор
    Тази лъже като БОРИСОВ юни месец много слаб ,юли малко мръднаха хората ,август 22 дена морето беше бяло от вълни!!!!!!!! Какви 10% повече от миналата година да не броиш туристите във Турция и Гърция!!!!!!!
  • 16 123

    20 0 Отговор
    С белите ботушки потропва Зарица
    костенурки земноводни елате ми сега
  • 17 един

    0 20 Отговор

    До коментар #9 от "Ужас":

    Maй и ти спадаш към тая група щом разпостраняваш лъжи!Министърката опроверга лъжата,че е хвърлила костенурка в морето,ама кой да чете,нали е по-лесно да разпостраняваме лъжи от което да си изкарваме някой лев по-нечестен начин!Кво стана с лъжата Глемкор?а с Нексо?Същото ще стане и със случая Алексей Петров и с тая прословута костенурка,обаче при вас задръжки няма,способни сте да лъжите от сутрин до късна вечер/за пари/!

    Коментиран от #24

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 1 Отговор
    Заро, КАК Е КОСТЕНУРКАТА ❓❓❓

    Коментиран от #33

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 0 Отговор
    От поляната да преживееш потоп и да оцелееш.......
    И ДА ДОЙДЕ НЕК"ВА МОМА С БЕЛИ БОТУШКИ И ДА ТЕ ФЪРЛИ В МОРЕТО ......
  • 20 Българин

    16 1 Отговор
    Пазете костенурките, че тая калинка ги дави в морето
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гай Турий

    13 0 Отговор
    Раздаването на концесии и разрешения за дейности по плажовете да се отнемат от министерството на тя шматка. Със закон да се спре всякакво ново бетониране на Черноморието ни. Да се създаде план за разреждане на бетоните по морските курорти, селища и т.н Където са извън всякакви санитарни норми, невъзможност за обхват с комуникации и пречиствателни станции, навлезли в дюни и природно-защитени обекти - взривяване и изчистване до райграс за сметка на дивите капиталисти. Тези мошеници са подкупвали общинари, кметове, институции за да получат разрешения за строителство в забранени и неподходящи зони и всякакви "преместваеми" барчета, чалготеки и тем подобни да бъдат изнесени от пясъчните ивици в сокаците и преди плажовете, ако може. Като не може, - да изчезват изобщо от плажовете и морето. Готованците да си носят кифли и напитки в чантите. Със закон да се ликвидира отдаването на плажове на концесия - еверйска форма на грабеж на националните богатства. Плажовете да се стопанисват от общини и кметства, както е било при Соца.
  • 23 Даниел

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Г. Попов":

    Освен туристическия и строителния бранш ,на всички останали доходите минават по банков път,може би в не пълен размер но поне минималната заплата се превежда по сметка,поредната дискриминация.
  • 24 друг

    18 1 Отговор

    До коментар #17 от "един":

    Има снимки как я хвърля в морето, на тях ли да вярвам или на министър от ПП? Господаря ти Киро когато каза, че ще вкара ББ в затвора и никога няма да се обедини с ГЕРБ ти му повярва, нали:)))

    Коментиран от #27

  • 25 Истината

    17 0 Отговор
    За хотелските настанявания не знам, но със сигурност смъртността при костенурките скочи с 200% откакто тая е министър!
  • 26 Извънредно

    18 0 Отговор
    Зарица Динкова превзема Холивуд в ролята на лошата Шрьодерица в продължението на Костенурките Нинджа!
  • 27 един

    0 16 Отговор

    До коментар #24 от "друг":

    Никакви снимки няма,то и за Нексо уж имаше неоспорими доказателства,и кво стана с неоспоримите доказателства,къде са сега?Раздухвате пълни лъжи за да компрометирате това управление,за да се върнат вашите хора на власт и да продължавате да крадете!Сигурно една костенурка е по-важна от това,че построихте на Путин газопровод за 3млрд.лв. наши пари,или че едни реактори за 1,5млрд. продължават да ръждясват,да не продължавам повече,но за това мълчите!Мълчите и за това,че някой ви плаща за да сеете лъжи денонощно сред обществото,но сега костенурката е по-важна тема за вас!

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 28 Кузмов

    12 0 Отговор
    От Къщите за Гости колко данъци събрахте ? Тези къщи преди 4 г правиха МИЛИОНИ за сезон :)
  • 29 Пак питам

    10 0 Отговор
    Тая, или Ангелкова , коя е по ......
  • 30 Да уточним

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "един":

    Газопровод за 3млрд.лв. и реактори за 1,5млрд. викаш са голям проблем, обаче 8 милиарда за рисунки на Ф16 проблем няма, подаряваш 100 БТР защото не ни трябвали и купуваш 50 нови за 1.5 милиарда долара - пак няма проблеми, викаш костенурката не е по важна от газопровода, но с гол дирник защитаваш министърката, според която костенурката е по важа от загинали хора и разрушени жилища:))) Ех, че сте забавни евроатлантиците:)))

    Коментиран от #34

  • 31 Учуден

    11 0 Отговор

    До коментар #27 от "един":

    Защо питаш нас??? Питай Зарица Динкова - не ние отидохме с бели ботушки да спасяваме костенурки, вместо да помагаме на пострадали хора.
  • 32 Факти

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "един":

    Ако не бяха евроатлантиците от газопровода щяхме да печелим стотици милиони годишно, ако не бяха евроатлантиците от реактора щяхме да печелим милиарди годишно, а тока който плащаме щеше да е с поне 30% по евтин, а относно това за кого са по важни земноводните вече са ти писали към кого да се обърнеш!
  • 33 Питай я

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Как е катерицата ?
  • 34 един

    2 6 Отговор

    До коментар #30 от "Да уточним":

    Какво има да уточняваш ве,/не искам да те обиждам но заслужаваш/!Самолетите са платени и чакаме срока да ги получим!Ти кво си мислиш,че някой е произвел самолети като леки коли и чака купувача да ги купи,аман от аматьори!И Зарица Динкова ли е виновна за наводнението?20 години Герб управлява чрез кметовете си и централната власт,и сега видите ли,тия дошли и след три месеца управление те са виновни за всичко!?Кой засипа деретата в Царево/за три месеца ли става тая работа?/,кой раздаде парцели по-тия места,кой изсече горите в Странджа,сигурно Зарица Динкова!Безсрамници сте всички комунисти!
  • 35 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 1 Отговор
    На тази невежа министърка, няма ли някой да й обясни, че името на село Костѝ не идва от кокали и кости, а от името на основателя му Костакис - грък. Ударението е на "и", не на "о"! Повечето водещи по тв го произнасят правилно. И запомнете, костенурката, дето я показаха по телевизията не е сладководна, а е СУХОЗЕМНА! Живее в гората на Странджа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове