Last news in Fakti

14 Септември, 2023 10:11 2 253 97

Тодор Тагарев: Има рискове да бъдем засегнати от тези провокационните и агресивни действия на Русия в Черно море

  • русия-
  • черно море

Разполагането на многонационална бойна група до Безмер е само намерение, мястото е предложено от военните, част от средствата ще дойдат от НАТО, посочи министърът

Тодор Тагарев: Има рискове да бъдем засегнати от тези провокационните и агресивни действия на Русия в Черно море - 1

В последните месеци Русия използва Черно море и изключителната икономическа зона на България за военни учения, затова страната ни обсъжда различни варианти за отговор - от дипломатически до ускорено придобиване на брегови ракетни комплекси.

Това заяви в студиото на БНТ министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той уточни, че основният отговор няма да е самостоятелен, а съвместно със съюзниците от НАТО.

"От средата на юли Русия прави предупреждения, че ще провежда учения със стрелби в част от българската изключителна икономическа зона. Така тя блокира нормалните коридори на търговския трафик, това означава, че е опасно за нас да използваме икономически тази зона".

До голяма степен случващото се в Черно море зависи от Турция и нейните действия не позволяват по-голяма ескалация на напрежението, посочи министърът. Турската страна спазва стриктно Конвенцията от Монтрьо, като ограничава присъствието на военни кораби в Черно море, в т.ч. и руски.

"Ангажиментите на нашите съюзници не са само с кораби, това може да става с получаване на разузнавателна информация, с авиация, която потенциално може да действа срещу морски цели, това може да стане и с брегови средства, те вече не са ограничени от конвенцията"

Няколко съюзни страни вече са пострадали от конфликта в Украйна, остатъци от дронове падат в Румъния, припомни Тагарев. Според него атаките на Русия по украинските пристанища на Дунав в един момент може да засегнат и България.

"Няма заплаха от преки военни действия срещу България, но има рискове да бъде засегната по един или друг начин от тези провокационни и агресивни действия".

Планира се на наша територия да се създаде има многонационален дивизионен щаб на сухопътни войски от НАТО, като се обсъжда да е близо до София.

"Не говорим за присъствие на войски, а за щаб, който има готовност да управлява такива войски. Ще бъде на терени, които традиционно се използват от Българската армия. Говорим за регионалното командване на специалните сили между България и Румъния, за изграждането на транспортна и енергийна инфраструктура, складови бази, летища."

Основната политика на НАТО е да се възпре потенциален агресор, но да има готовност, ако все пак той реше да предприеме действия. Агресорът не е хипотетичен - това е Руската федерация, каза министърът.

Разполагането на многонационална бойна група до Безмер е само намерение, а мястото е предложено от военните. Средствата за това вероятно ще надхвърлят 100 млн. лв., като част от тях ще дойдат от НАТО.

"На много хора им се иска войната да свърши утре или догодина, но нашата задача е постоянно да оценяваме рисковете и да се готвим за най-тежките от вероятните сценарии", коментира Тодор Тагарев.

България има много неща, които представляват интерес за Украйна - в момента им изпращаме боеприпаси, които са извън нормативите за поддръжка и извън преките потребности на нашата армия. Потребностите се променят, например в момента Украйна търси средства за разминиране, но ние не можем да им помогнем в това, уточни министърът.

Според него се преекспонира въпросът дали помощта от България за Украйна е ключова:

"Ако нещо е ключово от българска страна, това не са средствата, които можем да извадим от складовете на армията, а производството на нашата отбранителна индустрия, която от десетилетия специализира в производството на боеприпаси, малки и леки въоръжения и те се харчат много. Иначе България е една от 60-те страни, които участват във формата "Рамщайн" и помагат на Украйна".

Тодор Тагарев отказа да коментира позицията на президента за предоставянето на оръжия. Посочи, че оказването на помощ на Украйна представлява защита на международния ред и е от стратегически интерес за България, защото ако Украйна не издържи, Русия може насочи агресията си другаде.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    121 10 Отговор
    Предател !
  • 4 Обективист

    121 9 Отговор
    Ха, ха, Тагаренко иска да вкара корабите на НАТО в Черно Море, ама Турция не дава - спазва конвенцията от Монтрьо
  • 5 Магарев

    101 9 Отговор
    Е засегнат от активен слугински джендарлък , и се върти като в хей- порно !

    Коментиран от #47

  • 6 Тагар означава кожена торба на турски

    90 10 Отговор
    Но този е скъсана
  • 7 Лост

    98 7 Отговор
    Тагарев и Ко да дадат личен пример и да пратят децата си в Украйна.
  • 8 Любо

    70 7 Отговор
    Тагаренко ще пратиш нашите подводници и бойни кораби да бият руснаците какво се плашиш.

    Коментиран от #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Укроагентът

    87 8 Отговор
    иска всичко за Укрорайха.Бг не го интересува
  • 11 Хаха

    91 6 Отговор
    Има макари, само в твоята глава тагатенко. Като толкова ти се воюва отивай си в любимата Украйна и се бии срещу толкова лошата русия. И без това там им свърши пушечното месо на драго сърце ще те приемат пък и без това си им техен агент.
  • 12 тоя

    71 7 Отговор
    постоянно търси под вола теле.
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    75 5 Отговор
    Схващате ли най-после разликата
    България в НАТО
    и
    НАТО в България
    ❗👁❗
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахаха

    72 7 Отговор
    Нямам търпение да видя Тагаренко как бие лошите руснаци, яхнал един от чертежите на Ф 16:)
  • 16 Моряка

    65 6 Отговор
    Всеки ден почна да излиза от миязмите.Докато отпуши народния гняв.Да пита Мусолини ,какво следва от това.
  • 17 тоя е опасен

    84 6 Отговор
    и трябва да бъде сменен незабавно. Няма да се учудя, ако изведнъж действитело се случи някоя режисирана провокация, само и само конфликта да се разрасне.
    Ясно е като бял ден какво правят руснаците в икономическата ни зона, както е ясно, че ако не се репчим нищо няма да стане, ама нашичкия иска да се случи нещо.
    Това недоразумение трябва да се маха, че ще ни вкара в конфликта

    Коментиран от #54

  • 18 Фейк Р

    58 7 Отговор
    Или ние трябва да се оттървен от окупаторите и слугите им, или те ще ни загробят както направиха с Украйна

    Коментиран от #28, #75

  • 19 Въпрос

    14 29 Отговор
    Като обикновен човек и гражданин на РБ, МЕН това какво ме интересува? Имаш си военни имаш си техника имаш си партньори. Ти си министре човека който трябва да защити всички граждани на България. Не аз или комшията шофьор тираджия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кандидат Милионер

    23 19 Отговор
    Като прочетат,че Врага и Агресора е Руската федерация и почват да се пенят в коментари...
  • 22 Тагарев

    69 7 Отговор
    ти си един от големите рискове за България. Не си измисляй други.
  • 23 зелю

    43 7 Отговор
    ДАНО ЗАСЕГНАТ ТЕБ
  • 24 ........

    58 5 Отговор
    Значи ще си плащаме милиончета,за да ни вкарат в чужда война?!Какво само ни бутате между шамарите?!Вие ни бутате,а после "Господ да ни пази"?!Ами няма как...войните ги правят хората и такива подлоги като Магарев.А вие сте слепи и спите...
  • 25 Любопитен

    31 13 Отговор
    Да предположим, че стане чудо и Украйна издържи, това пречи ли на Русия да насочи агресията си другаде? Пример: САЩ капитулираха във Виетнам, капитулираха и в Корея, но това не им попречи да нападнат Ирак, Сирия, Гренада, Югославия преди станат отново за резил в Афганистан.
  • 26 ийнаесз

    59 5 Отговор
    Има риск, България, понеже е пълна със чужди шпиони във министерски съвет да бъде бутната в пропастта на войната. За това хората са измислили службите за сигурност, дето да не допускат чужди шпиони до вземане на решения. Обаче тези от ДАНС и те най вероятно са чужди шпиони, инак, Тагар, Киро канадската ливада Ристю демокрацията и много в парламента слуги на Посолството щяха да са в затвора а не в парламента. Сега този шпионин и бивш служител на бандера фашистите е министър и раздава българско оръжие на тези дето са му плащали, а по изказванията си нищо чудно да ни бутне във война с Русия. Къде сте служби? Къде е националната сигурност? Пожара ли чакате да направи този и некадърника с прякор академик?За какво получавате заплати от данъците на българите?
  • 27 Помощ

    37 6 Отговор
    Психопатията е опасно за околните заболяване. Д р Гълъбова да помогне!
  • 28 Всъщност

    44 5 Отговор

    До коментар #18 от "Фейк Р":

    Тагаренко и шефовете му в алианса точно натам ни набутват !
  • 29 Алчен предател

    47 5 Отговор
    На българските интереси. И не говори в множествено число. България трябва да бъде неутрална.
  • 30 Моряка

    37 3 Отговор

    До коментар #8 от "Любо":

    Любчо,за бой остана само един кораб,с голямо преувеличение определен като фрегата."Смели"Ама той ни е останал от руснаците.Познай дали ще иса да стреля срещу руснаците.Ударните ни сили от Созополската бригада са нарязани преди 25 години.Както и самата бригада.Остава само Тагарев да си го мери с руснаците.Ама като му гледам възрастта,то и меренето му ще е такова.
  • 31 Мъглиж

    29 4 Отговор
    Оставка!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Сипиро

    32 5 Отговор
    Този и$род и украйнски шпионин докато не ни въвлече във война с Русия няма да миряса.
  • 34 дедедедед

    24 5 Отговор
    РИСУКУВЕ НЯМАШЕ ДА ИМА АКО НЕ БЕШЕ ТАГАРЕВ, А ТОЙ ПРОСТО НИ ПОДГОТВЯ ЗА ВОЙНА
  • 35 ЕминЕ( тагареф любим)

    13 4 Отговор
    Колко си мощен , любими. Пиши ми къде ще се видим, купи гел
  • 36 мхааа

    7 16 Отговор
    Една подводница + десантен кораб на дъното. Слава на Путя!
  • 37 Хахаха

    21 4 Отговор
    Ало тагаирев ако не се меси няма да ни засегне то е логично ако се бута във шамарите ще си носиш последствията
  • 38 МИТКО БОМБАТА

    22 5 Отговор
    ТОШЕ СТАНЕЛИ МНОГО ТИХО ОКОЛО ТЕБ ЗНАЧИ РУСНАЦИТЕ САТИ ДОШЛИ НА ГОСТИ ПРИГОТВИ СИ ХЛЯБ И СОЛ

    Коментиран от #41

  • 39 Българин

    5 23 Отговор
    Абе рашибозука, Сестра Галева още ли е в палатките, или е на спявка в Пасьолството на Рассия? 😂
  • 40 ген. Колев

    8 19 Отговор
    Тази нагла блатна сволач сме я гонили до Букурещ и сега ще я гоним.

    Коментиран от #92

  • 41 Българин

    5 17 Отговор

    До коментар #38 от "МИТКО БОМБАТА":

    Ще чакате ватенките да дойдат до края на света, вата! 😂
  • 42 Ти си

    17 4 Отговор
    Жътва е , насаждането на страхови психози цели оправдаване на ненужните разходи от бюджета в посока МНО.
    Ако си спомняте Тръмп беше заявил че страните от НАТО трябва да увеличат военните си разходи защото САЩ не са длъжни сами да се грижат за безопасността на страните членки .
    Е стана , пи един оли друг начин това се получи ..
  • 43 Гатанка

    26 5 Отговор
    Гoвeдo с криле на ястpeб. - Що е то?

    Коментиран от #46

  • 44 Галя от посолствоТО

    12 4 Отговор
    Нямаме избор, укр ще загуби и 200 км2 завоювани във войната, трябва да жертваме някой.
  • 45 Да правят като вятъра казаха

    4 21 Отговор
    Войната на руснаците вреди икономически на България..агресивни действия в Черно море заслужават пропорционален отговор
  • 46 Българин

    3 21 Отговор

    До коментар #43 от "Гатанка":

    Отговор на гатанката:
    Десовия и Копейкин!
  • 47 Мунчо

    7 21 Отговор

    До коментар #5 от "Магарев":

    Колкото по далече от "двойните освободители, толкова по добре за България .
  • 48 На Тагаренчук

    21 6 Отговор
    Да му профилактират маясъла!
  • 49 Тагарев е Пич!

    18 6 Отговор
    Няма ни армия,ни оръжие,но като ,,Червените ескадрони"-
    ,,...с устрем горд и набег смел..."...!
    Е как да не се възхищаваш на такъв човек...!

    Коментиран от #69

  • 50 Гост

    17 4 Отговор
    дане ни набутате в войната ей....

    Коментиран от #57

  • 51 ТаУмВзе

    18 3 Отговор
    Хигиената на хиената!
  • 52 Дрън дрън та пляс

    15 4 Отговор
    стига всява паника бе паранойк
  • 53 Вс бесни кучета,

    24 4 Отговор
    тръгнали срещу Русия, си счупиха зъбите. Този предател е следващият.
  • 54 Тралала

    24 4 Отговор

    До коментар #17 от "тоя е опасен":

    Не е тоя, а тея дето ни го поставиха, разните му там Харвардски учени и Банкяски селяни.

    Коментиран от #66

  • 55 Тагаринчо Ревлев

    17 4 Отговор
    Има риск да останеш министЕр.
  • 56 факт

    29 3 Отговор
    Тагарев не знае за какво говори. Този човек няма идея що е то изключителна икономическа зона и не прави разлика между нея и териториалните води на България. Изключителната икономическа зона е в открито за плаване море, но само държавата, на която принадлежи, може да я ползва за целите на икономиката си - добив на нефт, риболов и др. Руските кораби имат право да влизат в ИОЗ на България, включително и нейните военни кораби. Това право изобщо не зависи от България, още по-малко от смешника Тагарев. Всъщност целта на Тагарев е да вкара България във война с Русия. Той затова е инсталиран на този изключително важен в момента пост. Въпросът е защо оставяме Тагарев да ни вкарва насила във война с народ, който по-голямата част от българите възприема като близък заради славянския ни произход, православната ни религия и общата ни история. Оставка, Тагарев, веднага!
  • 57 А не бе ич

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    На там гонят
  • 58 Ужас

    24 4 Отговор
    Безподобно мекотело
  • 59 Тошо фашиста оставка проста краварска

    24 4 Отговор
    Марионетка, да те няма некадърник ненормален ще запалиш България!
  • 60 345

    9 4 Отговор
    Ти си един м..ьо
  • 61 Боруна Лом

    23 3 Отговор
    ХЛЕБАРКИ ПРОДАЖНИ! РАЙОНА ЩЕ ЦЪФНЕ И ВЪРЖЕ,КАТО ОКОЛО ДРУГИТЕ БАЗИ! НЕГОДЯЙ!
  • 62 Ти да видиш

    19 4 Отговор
    Има рискове Магарев да бъде засегнат , а НЕ ние българите...
  • 63 Логос

    24 4 Отговор
    Тагарев е доказан ментално болен-Психопат,именно поради тази причина той е сложен на този пост от украйнските служби ,които искат нейстово да вкарат в конфликта с Русия накоя държава членка на НАТО.
    Първо пробваха с Полша като украйнска ракета падна на полска територия и веднага от Киев обвиниха Русия,че (нападнала) Полша,после същото пробваха и с Румъния,но нито Варшава нито Бъкурещ се вързаха на игрите на урките.
    Сега обаче с този психично болен и$рОд ,който без да мисли е готов да ни вкара във война с Русия киевските жидо-бандеровци могат да успеят с пъкления си план да запалят война Русия и НАТО ,а това означава термоядрена световна война в която ще включат и ядрените Китай ,Северна Корея и Иран и с планетата ни е до там.
    Заради това е крайно наложително този деБил да бъде отстранен от поста който заема и да бъде принудително въдворен в психиатрично заведение от затворен тип за лечение .
  • 64 Лош

    24 4 Отговор
    Малии, този каква злоба излъчва.
  • 65 Мнение

    24 4 Отговор
    Агресивни са действията на НАТО,а на на Русия. Тоя античовек ще вкара България във война! Долу Тагарев! Оставка!
  • 66 А на тях...

    17 3 Отговор

    До коментар #54 от "Тралала":

    ...им наредиха кой да турят,от ПослствоТО...!
  • 67 Кую

    15 4 Отговор
    Каква останка само. Липсва мустака.
  • 68 Юлиян

    19 4 Отговор
    ОСТАВКА
  • 69 Демек!

    18 4 Отговор

    До коментар #49 от "Тагарев е Пич!":

    Тагаренковата работа е...
    ...,,На гол тумбак-чифте пищови...!"...
  • 70 ЕВРОНЮЗ

    22 4 Отговор
    Гледайки муцуната на тоя ми прилича на току що излезнал от нацистка оперативка
  • 71 Няма

    19 4 Отговор
    Няма по-голяма заплаха за България и българите от намесата на посолствата и сляпото изпълнение на техните директиви! Тагарев, всяко твое действие и изказване в тази посока, поставят българите в непосредствена опасност! Дано го осъзнаваш.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 бивш фазан от Плевен

    19 3 Отговор
    Агресорът не е хипотетичен, ма не е Русия. Ама и тия, дето знаем какво е да си български войник и милеем за Родината хич не сме малко. Не знам дали ще успееш да се докопаш до колесника, ако въобще успеят да излетят !
  • 75 ЕВРОНЮЗ

    15 3 Отговор

    До коментар #18 от "Фейк Р":

    Спомняте ли си как краварите се настаниха и докараха танкове уж за някакво учение казваше земеделецът министър на отбраната. Така сега лека полека както Украйна от 2005 година, ще довлекат всичко а после провокацията е лесна....... ДЖОРДЖ СОРОС - 2003 година, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИЕТИ ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ В НАТО. НО НЕ ЗА ДА БЛАГОДЕНСТВАТ, А ЗА ДА БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ.... Пише го черно на бяло.
  • 76 А има ли риск за теб да се надигнат

    16 3 Отговор
    хората и да ти "благодарят" подобаващо за твоята антибългарска и военнолюбива политика? Има ли?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Наско

    14 3 Отговор
    Защо направо не каже, че си търсим повод да влезем във войната на терен?! Ще търсят сблъсък в Черно море за да изпратят българско пушечено месо в Украйна. Толкова прозрачна схема!

    Коментиран от #89

  • 79 Щрауса

    14 4 Отговор
    Този освен предател и еничар е и луд! Но и ние сме луди, че гледаме само и мълчим.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Мнение

    15 5 Отговор
    Има рискове Тагарев да вкара България във война с Русия. Това не трябва в никакъв случай да се случва,за това всички на протест срещу него и профашистко правителство на България! Нещата са сериозни!
  • 82 бягай бе

    11 2 Отговор
    татар-мекере....
  • 83 пацо

    8 2 Отговор
    Има само в болната простати кратуно магарев
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ТИР

    8 2 Отговор
    Знаем какво ви е мнението за Референдума,така че не развявайте България в решенията си ,,,
  • 86 Кавали

    7 3 Отговор
    Какво сте седнали да ревете тука като вдовици, като не ти харесва хващай лопатата и пред парламента. Ама тука е по лесно нали. Хем си мислиш, че не те знаят кой си, седиш си на телефона и се правиш на умен.
  • 87 гост

    10 2 Отговор
    Тагарев да се обади на съучениците си да не стрелят по нашите,нали е руски възпитаник.Кой офицер на 3-4 години служба отива в руска военна академия да учи ,ако не е тясно комунистически/политически/ свързан.
  • 88 Тоя

    6 2 Отговор
    За да говори така значи има някаква информация и като нищо е дал в жертва черноморието 100 процента съм сигурен !
  • 89 Тошко

    3 6 Отговор

    До коментар #78 от "Наско":

    Ти разбра ли кой прави учения в Черно море и то в българските териториални води? Да те "светна", това е любимия ти Путлер! Сваляй си гащите и бъди готов да го посрещнеш!
  • 90 Матей преображенски

    5 2 Отговор
    Каква зона ти е недосегаема ,бе,международни води,тоя пак се изтагари и отправя предизвикателство към Русия,щял да ги гони от международни води в Черно море.Брей,господарят на седемте морета,Сандокан,и на абордаж ще превземе руските кораби,размахвайки шашка,поради липса на друго.Такива пиратски предизвикателства руснаците може да ги вземат на сериозно и да ни направят някой десант,за да ни отърват от тия из-ро-ди.
  • 91 Сибирският бръснар

    8 2 Отговор
    Тошо шпионът служи на САЩ. Русия вероломно била нападнала горката Украйна?! А кой 30 години нагло лъже и напредва ден по ден на изток, все по-близо до Москва?! Кой ще ви търпи, докога, когато сте крадец на народи и държави, превземате двор след двор, отивате на оградата на северния съсед, ругаете го, че е опасен и ви напада, хвърляте му камъни и псувни, спирате му водата, забранявате му да пазарува, пречите му на улицата, обирате му плодовете от градината, заплашвате го да му заграбите имота с всякакви средства и т.н. И най-накрая на тоя съсед като му е прикипяло и ножът е опрял до кокала, той ви хвърля един як кютек. После ревете, че ви бият и убиват. Ами като не щете мира- на ви секира!
    Тошо шпионинът да спре да декламира обратни клишета с козя закваска. Има и умни хора, които са наясно с историята и причините. Тоя галванизиран чайник свири многогласно от свирката, че е шпионин и заслужава доживотен затвор. А не да дава акъл и взема пагубни за страната ни решения.
    Никой не заплашва България. Това са натовски опорки за да оправдаят собствената си агресия на изток. И да ни направят пионки в бясната си сатанинска за богатствата на Сибир. Веднъж вече ни отнеха (16-17 век) българския Сибир, чрез руските пионки на Дом Надан, сега последните искат да го отнемат и от тях. Но пасаран.
  • 92 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ген. Колев":

    Гонил си я, но в съюз с немски и турски войски!
  • 93 дядото

    2 1 Отговор
    ще бъдат засегнати само такива като теб- евро подлоги,продаващи националната ни сигурност, интереси и държавна независимост. народа никой няма да засяга
  • 94 НЕ МИ ТРЕБВА НИ САЩ НИТ НАТО НИ РУСИЯ

    2 1 Отговор
    НЕ МИ ТРЕБВАТ НИКАКВИ КРАДЦИ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ КАТО МАГАРЕВ ДЕНКОВ КИРО БОЙКО ХРИСТО АТАНАС И ТЕМ ПОДОБНАТА ИЗМЕТ !
  • 95 Тагарев манипулира невежите

    2 0 Отговор
    и директно лъже: "Така тя блокира нормалните коридори на търговския трафик, това означава, че е опасно за нас да използваме икономически тази зона".

    Нищо не блокира Руската федерация, освен нормалното мислене на Тагарев, който получава психическо разтройство, когато му наредят от Киев или от посолствоТО да въвлече България в украинската гражданска война.

    Защото, първо, БЪЛГАРСКАТА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА (ИИЗ) Е ОТВЪД БЪЛГАРСКОТО ТЕРИТОРИАЛНО МОРЕ, КАТО САМО И ЕДИНСТВЕНО ТЕРИТОРИАЛНОТО НИ МОРЕ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ.

    Второ, българската ИИЗ се простира от изходните линии (брега и вътрешните морски води) не до 200 мили (Черно море е малко), а до ИИЗ на съседните държави Румъния, Украйна, Русия и Турция, като само с Турция имаме договор, който определя границата между българската и турската ИИЗ.

    Трето, в чл.47 на ЗАКОН ЗА МОРСКИТЕ ПРОСТРАНСТВА, ВЪТРЕШНИТЕ ВОДНИ ПЪТИЩА И ПРИСТАНИЩАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ЗМПВВПП) конкретно са указани конкретните суверенни права и юрисдикция на Р. България в ИИЗ (неопределена с Румъния, Украйна и Русия), като нито едно от тези изброени суверенни права не се упражнява от България там, където Русия е обявила зони опасни за корабоплаването.

    Четвърто, ИИЗ на която и да е държава е зона на международни води, свободна за корабоплаване и военни маневри, стига да не се засягат конкретни интереси на държавата на ИИЗ.

    Пето, търговските пътища за Дунава и за черноморските пристанища на Украйна, които са
  • 96 Тагарев манипулира невежите

    3 0 Отговор
    (продължение)

    Пето, търговските пътища за Дунава и за черноморските пристанища на Украйна, които са извън българските териториални води и не засягат българските кораби, а корабите на трети държави, не са грижа на България.

    Видно е, че Тагарев изпълнява поръчка за въвличане на България в гражданската война на Украйна, което е наказуемо по българското законодателство и е престъпление срещу мира.

    Наказателен кодекс. Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО.

    Раздел I.
    Престъпления против мира.

    Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.

    Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.

    Чл. 409. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.
  • 97 винаги заедно

    2 0 Отговор
    Руски братя добре сте дошли!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове