Last news in Fakti

16 Септември, 2023 15:54 2 652 41

Каракачанов: За да се спасят, някои хора са готови да закрият държавата

  • красимир каракачанов-
  • управляващи-
  • президент

"Управляващите воюват с президента, а по Конституция президентът назначава шефовете на службите. И тъй като воюват, те не мислят, че този президент има още три години мандат, след това ще е някой друг. Българските политици още от 90-те години се усетиха, че службите им пречат

Каракачанов: За да се спасят, някои хора са готови да закрият държавата - 1

"Управляващите воюват с президента, а по Конституция президентът назначава шефовете на службите. И тъй като воюват, те не мислят, че този президент има още три години мандат, след това ще е някой друг. Българските политици още от 90-те години се усетиха, че службите им пречат."

Това заяви пред БНР Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната.

Всички канали, цялата престъпна дейност в България през последните 30-ина години, в една или друга степен е покровителствана от политиците, изтъкна той и нарече това една от причините да се искат законодателни промени за службите.

"Защото когато са три различни служби и президентът назначава с указ началниците им, е малко труден контролът. Службите бяха разбивани съвсем умишлено след 1995-96 г. Цивилното разузнаване буквално беше съсипано, а военното - чест прави на генералитета, че не позволи да бъде разсипано, както беше разсипано външното. (…) Това е целта. Правим една служба, слагаме послушни наши хора и няма контрол. Няма я другата институция, която може да контролира. Плюс това военното разузнаване е подчинено пряко на министъра на отбраната, а министъра на отбраната обикновено го харизват на коалиционни партньори."

Каракачанов разказа как през 2019 г. са му дали "хвърчащ лист" за законопроект за сливане на военното и цивилното разузнаване, последвала "гнусна кампания" срещу началници на военното разузнаване. Според него "сега е същата идеята" и вместо да бъдат ударени контрабандата и престъпността, ще бъде ударено военното разузнаване.

Цивилното разузнаване събира предимно политическа информация. Военното събира специфична информация, подчерта бившият военен министър и прогнозира, че при сливане на структури ще има напускащи разузнавачи.

"Има война в Украйна. В Черно море има напрежения. Как един цивилен разузнавач ще направи разлика между любителски дрон, разузнавателен дрон или боен дрон-камикадзе? Той няма грамотност. Спецификата на военното разузнаване няма как я покрие човек без военна грамотност. Ти на практика ще унищожиш военното разузнаване и ще оставиш с вързани ръце щаба на отбраната, генералния щаб. И то във време, когато около нас има война."

Как може военен министър да говори по този лековат начин, изрази недоумение още Красимир Каракачанов относно изявления на Тодор Тагарев за провокации на Русия в Черно море.

"Просто се търси повод да се нагнети общественото мнение, да се уплаши – че утре руснаците ще ни нападнат, и да се измисли някоя поредна глупост, неадекватна. Народът го е казал – когато атовете се ритат, магаретата да не се врат там. Русия и САЩ се ритат, двата глобални лагера се ритат. Когато говориш подобни неща и дори си готов за по-крайни действия или участия, дали си си отговорил на въпроса – армията ти готова ли е да поеме подобно предизвикателство, а икономиката ти готова ли е? Ако си отговориш правилно на тези въпроси, няма да правиш глупости."

И Румъния, и Полша са исторически врагове на Русия и не са русофили. Въпреки това казват "не на украинското зърно и слънчоглед", отбеляза още бившият министър на отбраната.

"Държавата България в момента играе ролята на ибрик. Това е унизително", смята Каракачанов.

"Да обясняваш как българските зърнопроизводители са терористи, това е наглост! Българските производители ще бъдат ощетени, оттам ще бъдат ощетени българските граждани. Това е много гнусно – ако вкараме нещо чуждо, на вас ще ви бъде по-добре. (…) В момента българските производители са прави. Не можеш да ги удариш с външен внос само с лозунга "Да живее евро-атлантическата солидарност".

Имало е подобни протести, но "тогавашните правителства са намирали начин да им купят вождовете", изтъкна Каракачанов в предаването "Политически НЕкоректно".

"Не един два пъти са го правили. Идват хората, протестират, скачат, хванеш някои шефове или фактори в тези браншови организации, обещаеш нещо и те клекнат. След 3 месеца разберат, че са били излъгани, то и затова земеделието ни е на този хал, затова животновъдството ни е на този хал. Ние нямаме животновъдство на практика."

Запитан би ли могло днешните управляващи да действат различно, Каракачанов направи следния коментар:

"Могат, но се иска воля. Едните са грантаджии отдавна, на всякакви соросоидни структури. Т. нар. национални медии пускат само тези, не пускат алтернативно мнение. Другите, понеже са се компрометирали в досегашното си политическо житие-битие, страх ги е да не влязат във всякакви списъци и с това ги държат. Това е цялата работа. Едни хора, за да спасят собствения си задник, са готови да закрият държавата България. Това е трагедията. Другата голяма трагедия е, че българският народ вижда, разбира, мълчи и чака поредния спасител да се появи от ръжта."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    37 10 Отговор
    От Народния съд няма спасение.

    Коментиран от #33

  • 2 Какво спасение

    37 20 Отговор
    Кирч и Кокорч така ни спасяват че свят ми се завива. Само наблюдавам цените на горивата и хранителните продукти и слушам лъжите как ще паднат ако предприемат това или онова яла бала портокала и стадото блее.
  • 3 Алигатор

    39 2 Отговор
    Това важи и за теб , Каракачанов ! Върни заграбеното бе ! Извини са бе !

    Коментиран от #35

  • 4 И Теб та видяхме,пкльо!

    33 2 Отговор
    Ай оди си с торбичката от бла,и си изпери пантальоните,когато пипнеш оръжие!
  • 5 Помощ 112

    23 2 Отговор
    Ние прасетата по Коледа ги коляме
  • 6 Обаче

    11 12 Отговор
    ✔️Цивилното разузнаване събира предимно политическа информация. Военното събира специфична информация, ✔️
    Чужденците в Харвард не се задълбочават чак толкова.
  • 7 Агент

    32 1 Отговор
    Иван и далавераджиия ненадминат , всякакъв за пари , и "македонец" . А колко тескерета продаде и колко милиони олапа - поне за 20 години затвор !
  • 8 Търновец

    27 2 Отговор
    Поне веднъж през живота си Каракачанов вършил ли е нещо полезно, работил ли е някога? Че ретро самолетите F 16 дето се поръчаха по снимки по негово време са с класа назад от Грипен, а много по скъпи, а защо дава тлъсти поръчки на Израелска фирма за Т 72? А колко макета дето ни мразят взеха Български паспорти? Каракачанов не е никакъв патриот.

    Коментиран от #12

  • 9 Гост

    23 2 Отговор
    Сус бе, КАРАКАЧАНов.
  • 10 ДпС

    22 7 Отговор
    Благодарение на войната в Украйна много ясно се видяха агентите на ДС. За съжаление нашето ДС се оказа провинциален клон на руското КГБ.
  • 11 Досие на ДС

    23 1 Отговор
    Агент на ДС Шесто управление
  • 12 Боруна Лом

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "Търновец":

    ДАА, ПОРЕДНИЯТ АЙДУК,НА КОЙТО МУ ИЗБЯГА КОКАЛА!
  • 13 ПРАВ Е ЧОВЕКА.

    14 15 Отговор
    Казва истината!
  • 14 ВОЙ гола ВОДА

    20 1 Отговор
    Да припомним, кой им беше ортак в бандата?
  • 15 Каракачанка

    7 3 Отговор
    Най-големия агент на Югославските служби. Тъкмо македонците щяха да разберат, че не българите са им проблема а УДБА и Каракачанов им сложи вето от името на България. А честити нови 100 години омраза към всичко българско в Македония.
  • 16 Потапяй

    17 2 Отговор
    Тоз кюфте сигурно се има за някакъв специалист по военно дело

    Каракачанец единственият начин военното разузнаване да има някаква оперативна дейност е през посолствата
    пък за там трябват езици..ти колко полиглота познаваш да са произведени от бг армийката другарю?
  • 17 Българин

    14 2 Отговор
    Президентът НАЗНАЧАВА, той не ги ИЗБИРА.

    Руската торбичка Била за 30 години във властта елементарни неща не успя да научи.
  • 18 Как

    14 1 Отговор
    Този продаде 100 000 български паспорта на уж македонци. А на преброяването само 3000 се писаха българи от Македония.
  • 19 Тоя мазен джолан

    11 1 Отговор
    отдавна трябваше да е вкаран в затвора, ако имахме служби
  • 20 знаем

    8 1 Отговор
    Бившите коалиционни партньори на Борисов също са готови на много неща...
  • 21 Наблюдател

    12 2 Отговор
    Когато лидер на ВМРО беше Иван Михайлов в организацията членуваха хора като Владо Черноземски и Мара Бунева. Когато лидер на ВМРО стана агент Иван от ДС в организацията намериха място същества като Александър Сиди, Карлос Контрера, Кристиян Шкварек и Костя Копейкин.

  • 22 ФАКТ Е

    10 3 Отговор
    Всеки пътува на Запад!
    И никой в Русия!
    Дори комунистите и ГЪЗрожденците!

    Коментиран от #24

  • 23 Изкажи се до край,

    12 1 Отговор
    Кои са тези хора?Ти да не забрави ,че до скоро управлявахте и крадяхте заедно.
  • 24 Нормалните хора отдавна

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "ФАКТ Е":

    се изнесоха в чужбина. Останаха само такива като тебе, които не стават за нищо.
  • 25 Лесно е

    6 1 Отговор
    Не говориш ли за себе си ?
  • 26 Катинара

    9 1 Отговор
    Яде кюфтета като не видел и беше поредното верно куче между овчарки и той каракачанката на стария вожд, а сега вижда, че някой” затрива държавата! Е такива са ни патриотите. Аман!

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Стеф

    3 0 Отговор
    Напикания е просто върха на безлогичното говорене изпълнено с безличен хумур)))))))
  • 30 Смех !

    4 2 Отговор
    Абе,какво разузнаване 😂 Тия не знаят кой уби Трактора.Каквото каже Посолството това ще е !
  • 31 Бамбука

    3 0 Отговор
    Не го чети, още повече ще си развалиш вечерята. Хем е купен, хем е лицемер, хем продава паспорти за българско гражданство, хем е торбичка БИЛА.
  • 32 Тома

    3 0 Отговор
    Агент иван дори и да каже нещо правилно умря за политиката благодарение на тиквата
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Подаръчно пликче

    1 0 Отговор
    Този е от уж некорумпетата, но... сега плюе в кладенеца от който пиеше вода.
  • 35 без имена

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алигатор":

    вземи и напиши какво е заграбил. иначе си е пропаганда.
  • 36 без имена

    1 0 Отговор
    много плюете , бе. нали искахте промяна? ето ви промяна. киро и кокорю и корнела са виновни. също и радев....ето ви инфлация , цени , по-вече далавери....честито.

    Коментиран от #41

  • 37 без имена

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Катинара":

    нищо не разбираш.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 българин

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "без имена":

    а къде забравяш вожда на лапачите и крадците винету еднокнижника
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове