Last news in Fakti

17 Септември, 2023 19:39 29 391 94

Светослав Илчовски: Всичко се контролира - „продавайте евтино, защото идва евтиното от Украйна“

  • светослав илчовски-
  • внос-
  • зърно-
  • украйна

Светослав Илчовски не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно. Притежава 130 хиляди декара земя в България и около 90 хил. декара в Румъния

Светослав Илчовски: Всичко се контролира - „продавайте евтино, защото идва евтиното от Украйна“ - 1

Един от скандалите на седмицата - напрежението се покачи след решението на властта да премахне забраната за внос на зърно от Украйна. Зърнопроизводителите ще протестират, а изказването на премиера Денков от вчера, че "не преговарял с терористи" още повече амбицира земеделците.

Светослав Илчовски не крие, че още на 20 години става милионер от производството на зърно. Притежава 130 хиляди декара земя в България и около 90 хил. декара в Румъния.

„Директните плащания са ограничени за земеделците, но на нас ни плащат „зелени плащания“ - за спазване на зелени производствени практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята“, обясни пред БТВ Илчовски, който е сред най-големите производители в страната.

Според него изказването на премиера Денков за „преговорите с терористи“ е глупаво.

„Бойко Борисов ги подхлъзна да говорят глупости“, посочи той.

„Слънчогледът не е борсова култура. Той е с манипулирана стойност. Дава се, че има свръхпроизводство на слънчоглед, а то няма. Нито украинският слънчоглед влия на цената, нито нашият. Знам, че този слънчоглед го няма. Докладът на Министерството на земеделието на САЩ е манипулиран. Този слънчоглед“, посочи той.

„Украинското зърно няма да повлияе на цените. Цената в търговската мрежа на олиото в момента е манипулирана. Трябва да е около 2 лева, а тя е повече. Аз няма да участвам в протестите. През последните 3 години се създаде голям балон. Фермерите не бяха подготвени за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които растат без влага“, добави Илчовски.

„Бившият настоящ премиер ги подведе. Контролира се всичко. Не е спирал контролът– продавайте евтино, защото идва евтиното от Украйна - това е замисълът. Те трябва да продават под себестойност и са на загуби. Те са на огромни загуби заради скъпата себестойност на декар. Цената не е световна. Слънчогледът не е на борса. Няма такава на света. Определя се, че цената ще е такава и край“, допълни производителят.

„Утре ще протестират хората, които са прецакани. Европейската субсидия се използва за наддаване между фермерите. Арендата на декар е от 350 килограма зърно до 600 килограма на декар при калкулация на сегашните цени – твърде са си надскочили бизнеса“, обясни един от най-големите производителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    232 36 Отговор
    Тъй де, кой е казал че украинското зърно идва на пазарна цена? Още повече, не е от ЕС. Значи трябва да се налагат мита и ДДС.
    Ама, не! Щото тъй иска Посолството. Все пак, зърното е на американски фирми, а не е украински.

    Коментиран от #18, #93

  • 2 12345

    94 7 Отговор
    Така е .
  • 3 КОТарАК

    175 27 Отговор
    зърнарите живеят от оборота , не от спестявания. ако утре им закрият бизнеса-фалират отвсякъде и са в дълг./ при тях е една огромна корупционна схема , особено разцъфтяла при ГРОБ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един

    160 45 Отговор
    И тоя с опорката "Бойко Борисов ги прекара",и тоя е същото комунистическо мекере поставено да захранва комунистическата мафия!130 хил.дка не се набавят току така без да имаш гръб зад себе си,това да отиде да го разправя на децата,и те едва ли ще му повярват!

    Коментиран от #30, #78, #80

  • 6 Това

    116 21 Отговор
    е положението в България за издънките на БКП и ДС , както при тоя , с баща верен им от години ! Пари , земя и власт са в ръцете на тези криминални субекти и предатели !
  • 7 Порно

    81 13 Отговор
    Арендата на декар в различните райони е от 30 % до макс 70 % от доплащането. Отделно това зелено плащане, за слънчогледа има и допълнително енергийно плащане, връщат им акциза за дизела, и затова всички зърнари са със дизелови джипове. И слънчогледа има борсова цена , включително и у нас.

    Коментиран от #70

  • 8 фен

    119 29 Отговор
    Долу капиталистите! Яхти ще ми купуват! Национализация! Гадове! И ще ми дразнят Академика! А питаха ли посолствоТО!?

    Коментиран от #46

  • 9 Кресна

    114 12 Отговор
    Нещо се готви,цял ден в русия радиа и телевизии през 15 минути се пуска само песента ,Ставай страна огромная.

    Коментиран от #68

  • 10 Е какво

    85 12 Отговор
    като е милионер. Да не би да ака теменужки.
  • 11 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    65 106 Отговор
    40 % икономиката на Б-я продължава да е в руски ръце, доскоро купувахме най-скъпия газ в Света от Газпром, 2-пъти по-скъп, отколкото го купуваха в Германия и Турция .

    Започни с Лукойл е- руски, данъци не внася . КТБ беше руска -окрадоха 4 -милиарда .Виваком също, М-тел - също, направихме на Русия Балкански поток за три милиарда лева с наши български пари, платихме им един милиард за неработещи реактори в Белене, Мариците са на руски офшорки, изобщо 40 % от нашия национален доход се краде и отива в Русия .

    ЗЕМИТЕ НА ЗЪРНАРИТЕ-МИЛИОНЕРИ ГИ ИЗКУПИХА НА БЕЗЦЕНИЦА И ОТКРАДНАХА ПОДСТАВЕНИ НА РУСКАТА МАФИЯ ОФШОРКИ – АКЦИОНЕРНИТЕ ДРУЖЕСТВА С ИНВЕСТИЦИОННА ЦЕЛ, ако ги помните - и парите от арендите, които зърнарите им плащат на тези дружества с парите от субсидиите от ЕС пак отиват в Путинландия .

    Заради картелно скъпото им зърно у нас са най-скъпите в Европа свинско, пилешко и телешко месо, мляко и млечните продукти – 70 % от тях все са внос . Ако зърното е евтино, така пък ще се увеличи производството на месото и млекото у нас и ще дръпнат напред месните и млечните производите . Така, че вместо зърнарите – то да се замогнат малко и другите производители .

    И какво реват толко тия ? На България й трябват около 2 милиона тона фуражно и хлебно зърно , другото отива за износ . Т.е. и със затворени и с незатворени пазари у нас, то за три –четвърти от производството си зърнарите се състезават винаги на външния пазар с всички– украинци, аржентинци

    Коментиран от #20, #32

  • 12 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    40 60 Отговор
    Тия зърнари-милионери със своите монополно-картелно високи цени, съсипаха млечното и месното производство у нас , щото 80 % от себестойността на млякото, месото и яйцата се определя от цената на фуражното зърно . И затова у нас са най-скъпите в Европа свинско, пилешко и телешко месо, мляко и млечните продукти – 70 % от тях все са внос .

    Ако зърното е евтино, ще се увеличи производството на месото и млякото у нас и ще дръпнат напред месните и млечните производите . Така, че вместо зърнарите – то да се замогнат малко и другите производители , които са много повече на брой, отколкото зърнарите и така забогатителният ефект от евтино зърно, ще е за стотина пъти повече на брой земеделски производители - животновъдите , които сега са смазани и все по-малко стават .

    Не може държавата да е майка за едни - зърнарите-милионери, а мащеха за останалите .

    И какво реват толко тия ? На България й трябват около 2 милиона тона фуражно и хлебно зърно , другото отива за износ . Т.е. и със затворени и с незатворени пазари у нас, то за три –четвърти от производството си зърнарите се състезават винаги на външния пазар с всички– украинци, аржентинци, руснаци и т. н.. Та да им купят за нашите резерви само единия милион хлебно зърно , та да не реват .

    За едининия милион фуражно зърно да се състезават у нас на пазара с всички останали вносители , а за другото над тези два милиона тона, които са за нашия пазар , нищо не се променя с вноса на украинското зърно,
  • 13 Кресна

    114 49 Отговор
    Днес един познат се прибра от България ,беше си за месец там.Вика брат ,в България е нещото ужасно ,тази страна вече няма на къде да ударя дъното .Страшно е с цени ,с политика и със всичко .Не съм се от прибирал от 2007 и всички виждам плюят Русия ,но тук въобще не е за оплакване .Късмет братя българи ,но като гледам коментиращите ,скоро няма да има оправяне там .Това ли беше хубавия живот който искахме всички ,в Европа ? Е имате Европа и банани ,яжте банани и трайте ,че ще ви обвинят за путинисти ако си отворите устата срещу властта .

    Коментиран от #31

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Докато

    95 6 Отговор
    хорицата , подло подлъгани , си продаваха чрез престъпни "брокери" за стотинки нивиците и горите , подлъгани от тях , тия , прекрасно информирани , им ги купуваха на безценица ! Като баща му на тоя и още други ДС агенти !

    Коментиран от #37, #56, #61

  • 16 ха ха

    55 8 Отговор
    1,3 хиляди квадратни километра или хектара ? при обща площ от 270 хиляди квадратни километра за цялата държава ? добре са го захранили тоя

    Коментиран от #67

  • 17 Гост

    49 6 Отговор
    Вносна стока, конкурент на родно происводство, се облага с мито, след което цената й вече не е конкурентна.
  • 18 Гост

    58 18 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Те са наясно с това. Просто това е поредният начин за наливане на български пари в краварския джоб.
  • 19 Алигатор

    59 43 Отговор
    Идеята на путинофилите е да направят преврат . Правителството от утре с НАП и службите да влязат на масови проверки на зърнарарските фирми . Да ги осветлят , кой , колко граби от държавата .

    Коментиран от #25

  • 20 Гост

    30 5 Отговор

    До коментар #11 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    И всички изброени от теб са новите демократи, ориентирани към запада.

    Коментиран от #59

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Реалист

    57 36 Отговор
    От Окрайна идва заразения фураж с който ще хранят животнире и после вие ще консумирате чрез месо, яйца, мляко .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сталин

    69 13 Отговор
    На тоя нискочелен фермер нищо не може да се разбере какво иска да каже и се чудиш как този шизофреник е станал милионер,много лесно ,повечето от тези са агенти на Монсанто, Пайнер ,Байер които тровят българската земя с ГМО и хербициди на тези компании,затова вече на полето няма дори врабчета ,да не говорим за бръмбари и ние всички ядем хлебни изделия с остатъци на Глюфозад и Роуднъп които са канцерогенни и затова е тази епидемия от ракови заболявания
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Професора

    50 16 Отговор
    Генно модифицирана пшеница от говедарските лаборатории.
  • 27 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    52 11 Отговор
    Ей, зърнари - милионери назначени ! Една година не можете да си продадете залежалото зърно , през което време нямаше внос от Украйна , сега украинското зърно ви било пречело . Ами то може никога да не може да си продадете вашето зърно, това не значи да ви търпум изнудванията .

    А, БРЕ , НАЛИ СТЕ ВСЕ МНОГО МОЗЪЦИ !

    АМИ КАТО НЕ МОЖЕ НА ЗЪРНО ДА ГО ПРОДАДЕТЕ, АМИ ПРАВЕТЕ ДЕСТИЛЕРИИ, БЕ .

    Зърното съдържа 90 % захари – нишесте, от кило и половина зърно излиза килограм чист спирт и за водки, и за уискита и за всякакви други хранителни и нехранителни цели става .

    Ей, десет лева е килото на чистия спирт, зърното за неговото производство струва 75 стотинки .

    А с продажбата на белтъка от зърното, който не ферментира, си възвръщате напълно и в цялост стойността на тази част от зърното, което става на спирт .

    Като при това този белтък е идеален за фегетарианци и от него също може да се правят всякакви вкусни храни .

    Ама вие искате по най-лесния начин да карате . Пари – пари , без пари прим .

    Коментиран от #33

  • 28 Запознат

    29 33 Отговор
    Радиоактивната пшеницата от Окрайна!

    Коментиран от #35

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 скоро,скоро!!!

    39 4 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    точно,а някой от тях ,по големите, плащаха на боко!!!като черепа!! боко сега мълчи и потрива ръце! така че не го оправдавай!
  • 31 Алигатор

    33 23 Отговор

    До коментар #13 от "Кресна":

    В Коми ли живееш , бе ? Има ли тоалетни и бани вече , че преди нямаше ?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 виктория

    7 14 Отговор

    До коментар #27 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    съюз на откачените!!!
  • 34 Реалист

    52 19 Отговор
    Чичо Сорос иска иска да обезлюди територията на България населението пречи защо Гърция не вкарва заразена пшеница?
  • 35 Хохо Бохо

    22 45 Отговор

    До коментар #28 от "Запознат":

    Няма как да е радиоактивна. Снарядите бият по рашистите, а от там не внасяме пшеница...
    ...а отделно, физически е невъзможно да е радиоактивна, но това е друга тема

    Коментиран от #41

  • 36 Бай Иван

    36 4 Отговор
    От така написаната статия нещо да разбрахте ? Някакви думи нахвърляни безразборно .Сега този ли така си говори , пишещият статията ли нищо не разбира и вади някакви изречения от контекста, но е станала някаква "ала -бала" статия.

    Коментиран от #38

  • 37 Подло неподлъган

    25 4 Отговор

    До коментар #15 от "Докато":

    Добре де, братчето ми, изобщо не ги защитавам мутрите, ама мен защо не ме подлъгаха подло? Сигурно защото съм им симпатичен?
    Докато има глyпаци, ще има и тарикати!
  • 38 Бай Петкан

    28 3 Отговор

    До коментар #36 от "Бай Иван":

    Ама ти да не би да я чете? Те, "статиите" в този сайт не стават за четене!
    Лично аз чета само заглавията и коментарите, и то - не всички!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Цццц

    38 5 Отговор
    Да връщат субсидията! И всички благинки, с които станаха милиардери! Това дивият капитализъм, се оказа шашава работа! Богатите - най-недоволни.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 каскета

    38 10 Отговор
    Подлогите евроатлантически унищожиха Българските сортове и наложиха соросоидните след унищожаването на напоителни системи от бок---а Харизанов в затвора трябва да е отр-----а

    Коментиран от #58

  • 43 А не бе

    21 1 Отговор
    Абе не го слушайте,продавайте скъпо и прескъпо,бъдете спекуланти,скъпи български "успешни бизнесмени"!
  • 44 Ехааааа

    33 3 Отговор
    Тоя Илчовски как е закупил тая земя ????
    А Другите не могат да го направят не само у нас .....а и в Румъния ?????? Да каже и докаже само първия милион които е спечелил ЧЕСТНО !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #52

  • 45 Отрова от Украйна

    38 17 Отговор
    Хиляди тонове бомби и боеприпаси се изсипаха над украинските плодородни земи, за да допълнят вкусовите качества на ГМО продуктите на Монсанто и Дюпон, които ние с удоволствие ще изядем в името на евроатлантизма и фашизма, а българските фермери ще разпънем на кръст за назидание!

    Коментиран от #57, #65

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 И този води

    12 5 Отговор
    разговори с извънземните!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 васил атанасов

    12 10 Отговор
    идва войната от усрайна
  • 50 Все охранини

    13 0 Отговор
    лица , богаташи , господари ни казват как трябва да живеем правилно , какво трябва да ядем , как да правим КЕКС и как да работим !!!!!!!! Само не си дават сметка , че това което са о.......нали няма да го вземат след като обличат дъ.......ото пар.....
    .десю и им сложат букета цветя !!!!!!!!

    Коментиран от #54

  • 51 Хаха

    24 6 Отговор
    Каза ли ви го бе умници, че всичко се манипулира и дори с украйнското цените няма да паднат, а ще се разпределят печалбите от мафията чрез производителите. Големи те умници от жълтите павета където нямате нищо общо със земеделието
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Нагли

    28 6 Отговор
    Мръсни гнусни милионери .....на колко хора сте ЗАГРОБИЛИ бъдещето и съдбите им !!!!!!

    Коментиран от #55

  • 54 капото

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Все охранини":

    няма как просто си истеглил късата клечка и жа го дъвчиш дълго ,дълго
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Яд те е

    32 1 Отговор

    До коментар #15 от "Докато":

    , че вашите изпродадоха земята? Или защото я дадоха навремето без пари?
    Че брокерите са престъпни, престъпни са, но хората съвсем осъзнато и доброволно харизаха земята си на едрите зърнари, разбирай олигарсите и продължават да я харизват. За дограма, за някой “нов” таралясник и други подобни. Още толкова земя да имаха и нея щяха да дадат.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Айде

    8 15 Отговор

    До коментар #42 от "каскета":

    Стига с този Сорос! Тази мантра е луда вече.
  • 59 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    30 10 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Да, точно така, всички тия се сега пишат демократи ! Никой не ни е нападал през 1989 г., нито САЩ, нито Германия, а самите комунисти рухнаха строения от тях комунизъм . Комунистите сами се отказаха от комунизма, след като той фалира през 1989 г. за четвърти пореден път за 40 години , сами тръгнаха да правят капитализъм, сами си го строиха , така , че и това което те наричат демокрация по комунистически , самите те я започнаха и строят и в настоящия момент , и самите те откраднаха държавните предриятия , така като откраднаха частните през 1944 г, ама нали са прости и крадливи пак ги фалираха .

    Последните ни два фалита – през 89 г.- 90 г. и през 95-96 г. пак ни ги докараха комунисти - гладните зими на Анрей Луканов (пак към купонна ситема минахме тогава) и Жан Виденов, при който доларът стигна 3000 лева, заплатите станаха 20 долара, пенсиите – 8 долара .

    ТА КОЛКО КОМУНИЗМА ПОСТРОИХА, ТОЛКОВА И ДЕМОКРАЦИЯ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ТЕЗИ ПРОСТИ И КРЪВОЖАДНИ БАНДИТИ .

    Единственият период, в който властта не е била в ръцете на комунисти е 91 -92 г., при правителството на Филип Димитров - единственото демократическо , което беше свалено от БКП и ДПС , през цялото останало време от 1944 г. досега на власт са все комунисти .

    И сегашните и предишните партии в парламента до една са комунистически - Бойковци, Курнелиевци, Атанас Атанасовци, Христо Ивановци , ДПС – до едни главатарите им все са били комунисти и агенти на ДС.
  • 60 До време

    13 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ма вий":

    До време е всичко,даже и търпението на тия дето ви гледат цирка,джиповете,купоните и "прогимназиите" отстрани...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Биби Кинг

    11 1 Отговор
    Зарнара не е виновен бе! Виновен е тоа кой мо дава да лапа ма и да пълни долапа! Сеги па осети свободата и сака само да лапа! ма не правилно шо не си ли зема въздох до де лапа мое некой да мо положи зад врата некоя лопата!
  • 63 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    18 11 Отговор
    Как бе открадната българската земя от руските Акционерни дружества с инвестициона цел,които я дават на своите зърнали под аредна ?

    То тия бандити не просто лъжеха хорицата, насила им и с измами им купуваха земите на безценица . Видях какво става и в Северозапада ! За по 100- 120 лева им "изкупуваха" земята, а само ваденето на скиците струваше по 40 лева на парцел . А който не искаше да продава, ами просто в договорите за продажби го подписваха в негово отсъствие измамници (кметове, мними пълномощници и даже съдийки по вписванията ) .

    На мен една кметица в Белоградчишко ми вика . Няма нужда да идваш, аз ще те подпиша . Майка им мръсна , така продадоха в Белоградчишко над 3 000 броя парцели, подписала собствениците една съдийка по вписванията от Белоградчик (че там все още нямаше нотариуси), Везенкова се казваше и после, след като разкрих тези измами само аз си върнах 63 декара, а на тази маймуна й дадоха само три години условно .

    Тия договори с липсата на подпис на продавача в него не се обявяват от съда автоматично за нищожни , години наред трябва да водиш дела за това . А, ако междувременно фалшивият купувач е бил юридическо лице, фирма и го е препродала на трето лице , и се е заличила - гълташ вода . Не може да водиш дело за обявяване на договора за нищожен - защото няма срещу кой . Така откраднаха над 70 % от земята .
  • 64 стоян

    27 4 Отговор
    Този лъжец откъде го изкопахте - арендата била от 350 кг до 600 кг - а истината е че тя е от 50 кг до 150 кг - нямало да участва в протеста - разбира се че той няма да участва а ще плаща на трактористите да участват - все пак е милиардер и няма да виси по барикадите
  • 65 стоян

    22 9 Отговор

    До коментар #45 от "Отрова от Украйна":

    До 45 ком - другар разбираш ли думата фермер - това са хора които отглеждат животни в ферма - е точно тия хора фермерите ще са подпомогнати от ниската цена на украинското зърно - ама явно ти си зърнар и търсиш голяма печалба
  • 66 80% интелигенция!

    19 0 Отговор
    Тоя е малко като тиквата ...голям го вади ...и нищо не му се разбира...
  • 67 Гео Графов

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха":

    Колко имаш при мен бре, дeбил?
  • 68 Г—Н МИШКОВИЦ

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Кресна":

    МИ КАЖИ
    НАЛИ СИ ТАМ
    С ТРИТЕ СИ
    ВОЕННИ ОБРАЗУВАНИЯ ..ВИСШИ...
  • 69 Истината

    13 5 Отговор
    Абе хора не виждате ли , че управляващите /няколко човека /диктуват всичко в БГ.Ще внасяме зърно ,вече и ток само и само да крадат едни ЕВРАЦИ! ВЪВ ВТОРНИК КОПЛЕКСА МАРИЦА ИЗТОК В СОФИЯ НА ПРОТЕСТ!!!!!!!
  • 70 Бъркаш

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Порно":

    Брат.Не слънчогледа,олиото е борсова стока.
  • 71 089954

    10 2 Отговор
    Вярно е балон , прав е ! Как един декар в Добруджа струва 5000 лева ? Има ли основание да е такава цената ?

    Коментиран от #86

  • 72 хикс

    20 0 Отговор
    Арендата отдавна не се определя от добива . Арендаторите се събират и се наговарят колко да дадат за съответното землище , това е истината .
  • 73 Украйна ръси евтини торове на поразия.

    18 3 Отговор
    А Илчовски е на ясно щом казва: "(....) но на нас ни плащат „зелени плащания“ - за спазване на зелени производствени практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята“ Украйна не спазва указанията за забрана на тирове и въпреки, че е война, разполага с евтини торове. Така дава много висока реколта, при това евтина. А парите от ЕС са да се спазват зелените линии. За това Полша, Румъния и други страни не внасят заразено зърно. Като няма да стане по-евтино защо им е? Да тровят хората ли?
  • 74 Божкееееее!

    20 2 Отговор
    Този беше в НС да свидетелства за рекет. Викаха го в прокуратурата да казва за Миньо Стайков. Мафиотът е кошаревски свидетел. Как на 20г.се става милионер със сеене на ниви? Парите са на някой друг. Или парите са на дедите му комунисти.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Лелееее!!!!!

    25 1 Отговор
    Милионер, ама с откраднатите пари от разграбването на работещите предприятия и тяхното умишлено фалиране. Знаем ги милионерите. Илчовски беше първия човек, който каза за кюлчета в спалнята на Борисов. Получава пари за политически репресии. Така си е купил земята в Румъния. Виждате го, че е талпа и няма никакво образование. Плащат му да лъже.
  • 77 Болшевик е моя татко

    24 2 Отговор
    На двадесет години купил стар комбайн за скрап стегнал го и започнал да жъне срещу заплащане Така е тръгнало милионерството на този младеж както всички порядъчни милионери
  • 78 И то

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    На 20 години .
    Кадър като Пеевски .

    Коментиран от #85

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 2566

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "един":

    Що не ? 130000дек да не са били общински ?
    Това са частни земи
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Никой

    6 4 Отговор
    Искаме да ручаме скъп хляб. Никой не може да ни забрани. Съглазни сме зърнарите да изнудват българския потребител.Съгласни. Хайде на хаирлия да е. Няма монопол , няма спекула,няма тънта - мънта,всичко е ОК. Потребителя доволен. Няма да мрънкате ,че закуските сутрин ви били скъпи,ами яжте си овес в къщи и цвилете на вън.
  • 84 ИЛЧОВСИ Е Е СЛУГА НА НАЙ БОГАТИЯ

    5 0 Отговор
    ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ. ТИЯ ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ПОДСТАВЕНО СА НА НЕГОВО ИМЕ. НЯМА ДА СТАЧКУВА ЩОТ ШЕФА МУ НЕ ДАВА. А И КАТО ФАЛИРА ДРЕБНИТЕ АРЕБДАТОР ША НА КУПЯТ ОЩЕ ХИЛЯДИ ДЕКАРИ....
  • 85 МИ и на ДВАМАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "И то":

    ШЕФА Е В РОСЕНЕЦ....
  • 86 ХОДИЛ ЛИ СИ НЯВГА

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "089954":

    В ДОБРУДЖА...... КОМАСАЦИЯТА Е ОГРОМНА И НЕ Е РАЗПОКЪСАНИ КАКТО В ЮЖНА И ОСТАНАЛА БЪЛГАРИЯ. ПАЛИШ ТРАКТОРА И КАРАШ НАПРАВО ЦЯЛ ДЕН НЯМА СИНОР НЯМА ЗАВОИ...... ТУКА СТЕ СЛЪНЧАСЪЛИ НА СЛЪНЧАКА МАИ ВСИЧКИ...
  • 87 ТОА ИЗМАННИК НАЛИ ЩЕШЕ ДА СИ

    4 0 Отговор
    ... ПРОДАВА ЗЕМИТЕ ТУК. ДАЖЕ КАЗА ЧЕ ГИ Е ПРОДАЛ.....
  • 88 Илчо

    0 2 Отговор
    Продажна гнида си и ти!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ИЗМАМНИК

    2 0 Отговор
    ИЗКУПИ ДЕКАРИТЕ ПО 35ЛВ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ,КОИТО ГИ ДАДОХА ОТ ЗОР,ЩОТО НЯВАХА ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА.
  • 92 Скррострелност

    0 0 Отговор
    Национализация
    от А до Я му е майката.
    Което няма много да се забави.
  • 93 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Украйна е член на СТО. Ние също. Както ние изнасяме(без мита), така и те трябва да могат. Посолството не ви е виновно, а въпиющата ви неграмотност.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове