Last news in Fakti

18 Септември, 2023 19:51 1 690 24

Eкоминистърът: Сегашното развитие на земеделието е обезлюдяващо. С добра комуникация ще преодолеем този сблъсък

  • юлиян попов-
  • земеделие-
  • обезлюдяване-
  • комуникация-
  • сблъсък

Този район е описан в нашите планове като високорисков. Човешка намеса няма, но може да има човешки фактори като вида строителство. Още преди да падне дъждът можем да видим строителните дефекти на този мост, който се оказа фатален. Тези дефекти създават допълнителен риск и безспорно са човешка намеса, коментира Юлиян Попов наводненията по Южното Черноморие

Eкоминистърът: Сегашното развитие на земеделието е обезлюдяващо. С добра комуникация ще преодолеем този сблъсък - 1
Снимка: БНТ

Подкрепям премиера Денков и правителството за вноса от Украйна. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

Можем да овладеем ситуацията, ако обясним ясно за какво става дума - че е дошъл моментът за нов баланс между пазар, потребители и производители. Става въпрос за бъдещето на българското земеделие, дали ще развиваме едно много по-модерно земеделие, което има по-широк ефект, дори демографски. Сегашното развитие на земеделието е обезлюдяващо, заяви Попов, цитиран от novini.bg.

Дали ще използваме думата терористи или друга дума, но не може да ставаме заложници на един вид земеделие, което трябва да се реформира много дълбоко, добави той.
Една голяма част от този казус е доста добре разбираем за хората. Когато говорим, че цените трябва да паднат и земеделието да се реформира, хората разбират. В същото време правителството полага големи усилия да подкрепи всички земеделци. Смятам, че с добра комуникация ще преодолеем този сблъсък, посочи екоминистърът.
По думите му обективната причина за наводненията по Южното ни Черноморие са изключително силните дъждове. Този район е описан в нашите планове като високорисков. Човешка намеса няма, но може да има човешки фактори като вида строителство. Още преди да падне дъждът можем да видим строителните дефекти на този мост, който се оказа фатален. Тези дефекти създават допълнителен риск и безспорно са човешка намеса, коментира Юлиян Попов.

Трябва да променим начина на ранното предупреждение, защото система има, но тя не стигна до всички хора. Можем да въведем система, с която да се изпращат есемеси на хората в района, както в Гърция, както и да се уведомяват всички ключови органи, като например МВР, каза министърът на околната среда и водите.

Ключът е да се работи много по-тясно с общините, добави той.

По повод подготвяния национален протест за запазване на въгледобива и срещу преждевременното затваряне на мощности във въглищния сектор Попов отбеляза, че трябва да бъде отворена възможността за инвестиции в новите технологии.

Справедливото социално решение изглежда така – ние сме длъжници към развитието на зелената енергетика в тези райони. Съдбата на въглищните централи е очевидна за мен и за много хора, заяви екоминистърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 2 Отговор
    Нали искахте капитализъм?При капитализма се произвежда това от което се печели.

    Коментиран от #6

  • 2 Ти си пътник

    19 1 Отговор
    не напъвай фантазията си
  • 3 Делю Хайдутин

    27 1 Отговор
    Този е уж еколог а не спазва разпоредбите на ЕС.Кара ни да ядем пестициди и ГМО.

    Коментиран от #22

  • 4 Хихихи..

    17 2 Отговор
    Нищо няма да преодолеем! И русофили и рудофоби слухтим какво става на Източния,Там се решават Нещата и Бъдещето!Другото са шеги на Посолството..

    Коментиран от #7

  • 5 а ааа

    4 10 Отговор
    Зърнарите да се преориентират в краставичари ако не да ходят в Сибир да.берат к/у/рнишон.

    Коментиран от #10

  • 6 тии

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На това тук капитализъм ли му викаш. Тук е някакъв феодализъм и никой не те оставя да работиш ако не снасяш на някой дърт момундер.
  • 7 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    Много си прав Всички чакат.
  • 8 Стандарт Стара Планина

    18 1 Отговор
    С добра комуникация против обезлюдяването . Направо си го представих. - Здравей селска моме , в овулация ли си?
  • 9 хаха

    17 1 Отговор
    Вие сте пътници бе, циркаджия.
  • 10 Шопо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "а ааа":

    България е страна с развита промишленост и силна енергетика, чушки и домати да произвеждат бедните.
    Не ни трябва жито не ни трябват зеленчуци ние може да си ги внасяме.
    Не ни трябва и собствена армия ние сме член на НАТО и НАТО ще ни пази.
  • 11 Оставка

    12 0 Отговор
    Жалко, и вас тези продажници сигурно "алабалясаха". Изглеждате почтен човек, подайте си оставката и се дистанцирайте от тези българофоби. Според Шваб ще нагласят Изкуствена Продоволствена Криза, борбата е за ресурси и активи, ток, вода, зема, Хляб, месо, затова избиха животните в Странджа, според слуховете някакви компании до съпруга на Габриел. Както и завода за обработка на бръмбари тровещ местните, фирми близки до ПП според Руди Василев. Трябва да сме СЛЕПИ да не виждаме, че всички "теории на конспирацията" от Давос, стават реалност. Вероятно след жестока криза или закон ЕС ще принудят хората, да си продадат земеделските земи, и след това ще ударят Хляба, те ще разпределят порциите ТНК-та. По отношение на "техническото зърно" за талашит от Украйна, една от целите е да се провокира Русия, чрез България и вноса- Не е хубаво да ни смятате за айдиоти. Идва изкуствена продоволствена криза!
  • 12 ОТ политически лъжи и предателства

    10 0 Отговор
    Сегашното положение на народа е такова никакво.

    Коментиран от #14

  • 13 Матей преображенски

    11 0 Отговор
    Как ще одобряваш маймунджулуците на това правителство от фигуранти,искаш да се направи дъмпинг ли,да доубият земеделието и после цените на хр. продукти да излетят нагоре неконтролируемо?Тия денковци са мошеници и никакви реформи не са способни дъ извършат,а виж страшни поразии са готови,ако народа не им се опълчи и да ги изрита.
  • 14 Шопо

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "ОТ политически лъжи и предателства":

    Народа е търпелив след 500 години ще се вдигне на борба за свобода от робството на САЩ.
  • 15 Като проследя

    7 0 Отговор
    събитията, в България има много силно френско говорящо ТНК лоби чрез Габриел и Лорер, вероятно. Топлата връзка явно е започнала още при Кунева - подкупът борд Париба. Като погледнем чии са собственици, Концесии вода, земя, ток, мини, магазини, животновъдство, завод за бръмбари, ВЕИ-та, фото. Пъзелът зарочва да се сглобява. А с борсата за ток ще ни доунищожат, ЧСИ-та ще отнемат жилищата на хората, "няма да притежаваме нищо, но ще бъдем щастливи.. Да не говорим, че чрез коридорите ще провокират Русия. Как хитро унищожиха пчелите чрез ВЕИ-та, фото и химикали. Как хитро чрез Кунева унищожиха зеленчукопроизводство. Успоредно унищожават образование, здравеопазване, армия. На всичкото отгоре Цифровизация и цифрово евро, за контрол, тотален продоволдтвен, здравен, финансов, военен. Оставка!
  • 16 Да, бе

    8 0 Отговор
    Селата ги убихте отдавна, бе алоууу! Сега ще връщате кого там? От отвъдното ли... Плитко заравяне до девето коляно му е майката, българоубийци мамини сладките Те...
  • 17 Редник

    7 0 Отговор
    Оставка. Друг коментар не може да има. Оставка. Съд. Затвор!
  • 18 Тоя соросоиден джендър

    4 0 Отговор
    май е тъп и не осъзнава, че до края на месеца ще е подсъдим...

    Ограничено неолиберално то/тя/това..., сър!
  • 19 Миризлив пор

    4 0 Отговор
    Този вярва ли си? Хората живеят там, където има работа! Един трактор и комбайн работят колкото 100 човека с мотики и сърпове! А се управляват от 2-ма. Останалите 98? Какво ще работят?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АААА

    2 0 Отговор
    Толко сте долни и полоски къде ви е един репортаж от протестиращите а ни заливате с наведени подлоги
  • 22 Яяяяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Ама демократично ГМО, него може, действа “обезлюдяващо” според господина
  • 23 Изкарха английски агент

    1 0 Отговор
    Да ни манипулира, треви, поля, цветя, омммммм! Колко красиви лъжи! Вън, колкото се може по-бързо!
  • 24 пенко

    0 0 Отговор
    МА ТОЙ НАЛИ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО ---" ЕКО-ЕКО - ДУПЕ МЕКО " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол