Last news in Fakti

19 Септември, 2023 19:43 1 179 20

Явор Гечев: Протестът на зърнопроизводителите е за политики, но не е политически

  • зърнари-
  • протест

Аз, ако бях, първо временно щях да спра вноса на зърно от Украйна заради различните преговори, които са в момента с украинската държава, каза бившият земеделски министър

Явор Гечев: Протестът на зърнопроизводителите е за политики, но не е политически - 1

„Надявам се да не се стигне до фалити на фермери. Но по-правилно беше правителството да състави политики за развитието на земеделието за следващите 2-3 години и земеделците да се адаптират към тях и да ги изпълнят, а не да вземат решения в 6 без 10 или в 6 без 5, каза в „Лице в лице“ по bTV Явор Гечев, съветник по селското стопанство на президента и бивш земеделски министър.

„Протестът на зърнопроизводителите е за политики, но не е политически“, каза той.

„Аз, ако бях, първо временно щях да спра вноса на зърно от Украйна заради различните преговори, които са в момента с украинската държава. Говори се за някакви споразумения. Тези споразуменията, ако искат да ги подпишат, но с механизъм. И в него да пише, да, вкарваме един милион тона слънчоглед, но само това от Украйна. Приветствам такъв подход, но за съжаление това трябваше да се свърши в предходните 100 дни, а не сега да започне след самата забрана“, добави Гечев.

„Министерство на земеделието се оказа като в небрано лозе, защото то не защитаваше тая политика на българските интереси, но пък служебното правителство нямаше право на законодателни инициативи. Как да промениш нещо, което е в закона“, каза още Явор Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    10 7 Отговор
    е терористичен акт , нищо друго , другарю !
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    Вие Политиците Винаги Работите Срещу Обикновените Хора
  • 3 Ко станА

    9 8 Отговор
    с превратът на копейкин и мунчовците?Въй.
  • 4 окилмйн

    8 8 Отговор
    Не става ясно какво точно искате пак да излъжете. Вече 2 дни платените мисири и мисирки се чудят как да излъжат българите и си играят на политически и неполитически. Ами какъв да е протеста бре?Всички забраняват вноса от бандера фашистите само нашия комикс фашиста, само той разрешава вноса. На собствения си народ вика терористи. Какъв да е протеста??? Умишлено измествате въпроса та пак да излъжете хората. Политически или не да се махат тези некадърници. А иначе простите българи не искат да четат и учат, а Господ Иисус Христос още преди 2000 г е казал как да се различават нещата. Тука още се чудят.

    Коментиран от #10

  • 5 Спецназ

    7 5 Отговор
    Зърнарите не са жал,

    но има гниди в Правителството, които искат да ни вкарат

    ЗОРЛЕМ

    във Войната, защото са американски подлоги. ФАКТ!

    Министъра на Войната например не мога да го търпя само да го видя, не и да го слушам!

    Коментиран от #7

  • 6 Кирил

    10 6 Отговор
    Протеста идва от посолството на митрафонова
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха ха

    4 2 Отговор
    добре,че не си ти! Толкова неграмотен и самодоволен тъпак
  • 9 Зрънчо

    5 7 Отговор
    Протестът е за пари, за кинти, за мангизи, за субсидии, за обезщетения и за да ви е гадно в софето. Все още не е ясно защо протестират миньоните и енергетиците обаче.
  • 10 Чукча

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "окилмйн":

    В колко страни от Европа се внася украинско зърно,и в колко все още има забрана?М?
  • 11 Тоя есвестен човек!

    5 3 Отговор
    И говори смислено, без лъжи!
  • 12 Викаш

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ами тогава браво на Тагарев!":

    народа са копейки, щот туй дето прави, е срещу него! :))

    Коментиран от #14

  • 13 Резидента

    9 1 Отговор
    Лошо,дрОгари...Много лошо..Никаква организация,никакъв Синхрон...Двата Протеста трябваше да се съединят в Общ Протестен блок ...Къде са Танковете бе,опс..,Тракторите....Нали казах Тракторите да дойдат!!!Никва не я свършихте - сега трябва пак да вадим Учители или МВР...А може и Хотелиерите,че много се улежаха тва лято заедно с ресторантьорите,а и Тракийски бежанци може да включим- там другарите са в готовност...
  • 14 Чезвай.

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Викаш":

    10% тъпанари не са "НАРОДЪТ"

    Коментиран от #19

  • 15 Инж

    4 1 Отговор
    Е като беше служебен министър,що не ги оправи тези проблеми? А сега само лаеш???
  • 16 Българите

    1 1 Отговор
    Имат ли право да знаят и избират какво да ядат ? В Европа и Америка произхода на продуктите е обявен на опаковката . На хляба ни ще пише ли “ произведен с украинско жито “ ?
  • 17 Анонимен

    2 0 Отговор
    Някои фермери млади кой и даде възможност да изкупят земята на дедите ни за 100 лева за декар. Кой, Койчев. Те са вече много богати, но и много трудолюбиви ни казват хората на село или домакина Марин. Малка България 35 г или от 2007,толкова ли ви е трудно да се справяте. Всеки с купена диплома в Бг, кво очаквате, освен да дойдат мохамеданите на власт 240,за да ви кажат, как се учи и как без да е учил човек висше, как се строи мандра, или сграда за мляко, кашкавал и сие
  • 18 Гражданин

    3 0 Отговор
    Както казваше приживе, като не могат българите, ще ни даат на Турция. С тая надута бюрокрация кво добро очаквате в Бг.
  • 19 Ами чезвай де

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Чезвай.":

    Кой те спира? :))) Поне няма да лазиш жалко продадена като срадина!
  • 20 Защо

    1 2 Отговор
    Не кажеш,че е за пари.Няма ли да се кекериш пак на някой трактор?Тия журналисти защо не те питат какво става с делата ти на трупчета в Пловдив за корупция.Ами журналистите като политиците ни не четат и вечно неподготвени,не задават горещи въпроси страхливците.Откъде накъде ще пушат машини трактори на протести.Да излезнат с майбадите си и да не повреждат инфраструктурата или вожда им Бойко да им плати автобусите.Какво ще правят с тия трактори,ще мачкат полицията ли? Тези машини никой да не ги пуща.Това не е протест,това е преврат против държавността.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове