Last news in Fakti

21 Септември, 2023 10:06 2 319 17

Емануил Йорданов: Дори т.нар. легални колекторски фирми не са кой знае колко близо до закона

  • колекторски фирми-
  • носене на оръжие

Повод за думите му е вчерашния случай, при който 50-годишен мъж простреля двама в Стара Загора и се барикадира в склад

Емануил Йорданов: Дори т.нар. легални колекторски фирми не са кой знае колко близо до закона - 1

„Става въпрос за конфликт между хора, които дълго време не са се съобразявали с изискванията на закона. Не зная дали двамата пострадали са колекторска фирма или са изпратени от човек, на когото задържаният е държал пари. Дори т.нар. легални колекторски фирми не са кой знае колко близо до закона. Трябва да се създаде регламент, защото част от хората в тези фирми са си чисти рекетьори”.

Това заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Повод за думите му е вчерашния случай, при който 50-годишен мъж простреля двама в Стара Загора и се барикадира в склад. Извършителят Станчо Желязков е лежал и в затвора. И тримата участници в екшъна са криминално проявени.

„Ако бъдат правени някакви изводи, които да се свържат с бъдещи действия, те трябва да са свързани с двете простреляни лица”, обясни Йорданов.

Разрешение за притежаване и носене на оръжие се дава при доказана необходимост. Въпросът е как се оценяват събраните данни. След като лицето получи разрешение, през 3 г. то трябва да се явява на преглед, включително и психиатричен, припомни бившият вътрешен министър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    23 1 Отговор
    мафиотски фирми с протекции от КОЙ ???
  • 2 Стига толкова

    32 0 Отговор
    Такова нещо като колекторски фирми трябва да се премахнат.

    Коментиран от #9

  • 3 Тома

    27 0 Отговор
    Тези фирми ги създаде мафията държава от сик и вис за да може ако теглиш заем от тях в пъти да върнеш парите които си взел
  • 4 Фирмите за кредити

    24 1 Отговор
    Са под шапката на правителството . Тези терористи са новите лихвари . Уж законно съсипват животите на хората и ги карат за 200 лв да връщат 600 . Те са структурирани като италиянска мафия и докато има лапане и слаба държава те ще стават все по могъщи

    Коментиран от #15

  • 5 МАФИЯТА

    11 0 Отговор
    И нейните рожби (екскременти)
  • 6 България не е държава

    15 0 Отговор
    Корупция и магия ,а народа смазан !
  • 7 Мая

    9 2 Отговор
    Аз ги създадох ,за някой лев
  • 8 трактор ЮМЗ

    4 0 Отговор
    а застрахователите писахме закони
  • 9 Длъжник

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Стига толкова":

    Ако , ти дължа едни пари и не ти ги връщам, друга песен ще пееш!
  • 10 Еманоил ЙИОРДАНОВ

    10 0 Отговор
    КОЛЕКТОРИ И ЧСИ са Кожодери, като Мутрите от 90г Само че за тия има Лобиски закони и Чадър от държавата!! ИНВАЛИД СЪМ, ВЗЕХАМИ И ДОБАВКИТЕ ЗА ИДВАЛИДНОСТ(ДВЕ) БИЛИ СПЕСТЯВАНИЯ???? ТЕЯ СА КАТО Башибозук по време на Османското робство!! Хр Иванов от ПП е единия от Лобистите им в Парламента!! Мартин Димитров също!! Голямо ОПГ, милиардери!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 едно време

    4 0 Отговор
    90s , като очистят някой и веднага даваха по телевизията - добро момче , на никого нишо лошо . Като от палежи и грабежи отиде на някой склада и колите и камьоните - нямам врагове , на никого не дължа пари . Сенчестите колектори са преследвали параноичния семеен наркос и са му искали да плаща с лихвите . Вероятно заем отпреди 20-30 години . В Стара Загора е нормално и сигурно са знаели къде да се поразходят . Единия прили1а на Бретона, а другия на Къдравия .
  • 13 9993

    5 0 Отговор
    Като им погледнеш шефовете и като им видиш връзките ще ти стане ясно. Лихвари под крилото на политици.

    Коментиран от #14

  • 14 9993

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "9993":

    И няма защита от тях. Даже може да те осъдят без да знаеш. А тръгнали Конституция да променят.
  • 15 Феликс Дзерджински

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фирмите за кредити":

    Ха, на такава форма БРРР даваше кредити.
  • 16 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Проблема е , че когато се внесе закон за колекторите, започва едно безумно лобиране, и накрая се оказва, че това е закон, който чрез регистрация на колекторите им дава правомощия, които досега не са имали, дава им и легитимация пред обществото. Дори по горе виждам препратка съм интервю с Дани Каназирева, в което се сочи същото - проектите са лобистки. В САЩ които уж са ни пример, са избрали друг път - FAIR DEBT COLLECTION PRACTICES ACT, в който се набляга на защитата на длъжника при извънсъдебно събиране на дълг, и се дават задължителни предписания за възможните средства , които могат да се използват. Съгласно тия правила, ако са приложими у нас , 99 % от действията на колекторите ще са незаконни. Най основното правило е - "Правото да бъдеш забравен" , което значи, че ако длъжника заяви на кредитора си, че не желае каквито и да е контакти във връзка с дълга, единственият ход на кредитора за събиране на дълга е да се обърне към съда. Но понеже дълговете , които събират колекторите у нас са в голямата си част или погасени по давност, или практически несъбираеми поради липса на активи на длъжника, те всячески бягат от това. Има смеш ни оправдания, - "той длъжника заяви, че не иска контакти, но ние просто му се обаждаме да проверим дали си е променил мнението" . И това по три пъти на ден понякога, звъни се и на роднини, с които човека не се е виждал от години. Или на вратата на длъжника се появяват три здрави момчета, гледащи строго , с оправданието - ма ние д
  • 17 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 1 Отговор
    OT KЪДE HA KЪДЕ ДАBATE ....... MHEHИЕТО И "ЕКСПЕРТИЗATA" HA TOЗИ OЛИГOФPEH ? ? ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове