Last news in Fakti

21 Септември, 2023 17:58 3 278 8

Божидар Божанов намекна: Трудовите книжки ще отпаднат, но ги пазете

  • божидар божанов-
  • трудова книжка-
  • електронно управление

Длъжни сме да се съмняваме във всяка изборна технология

Божидар Божанов намекна: Трудовите книжки ще отпаднат, но ги пазете - 1
Снимка: бТВ

Хартиеният вариант на трудовите книжки ще отпадне, но няма да е веднага, тъй като регистърът в НАП трябва да бъде надграден, да се извършат действия от счетоводители. Ще трябва да си ги запазим някъде вкъщи, ако имаме стаж преди 1997 г. или 2 000 г., за да можем да го докажем. Това каза в интервю за „Лице в лице“ Божидар Божанов от ПП-ДБ.

„При започване на работа оттук-нататък, хората няма да имат хартиен вариант на трудова книжка“, уточни той.

По темата с решението на ген. Атанасов да се оттегли от председателското място в Комисията за спецслужбите, Божанов коментира: "Това е решение на г-н Атанасов, то е свързано с реформата на службите, която отдавна е поставил на масата, има конкретни идеи и предложения и тя трябва да се случи. Реформата не е само вливането на ДАНС и ДАР, тя е по-обхватна. Механичното сливане на две структури на е реформа, трябва да се гледа повече в дълбочина. Дори и да не се сливат на този етап, не значи, че няма да има реформа в службите".

Длъжни сме да се съмняваме във всяка изборна технология, посочи Божанов, но увери, че проблем с машините няма. Днес парламентът създаде Временна комисия, която ще следи за ще проверява за манипулации на машинния вот, а Божанов е един от представителите на Демократична България- Продължаваме промяната в нея. "Трябва да се види дали са компрометирани и променят резултата, или това са спекулации. Комисията е в състав от предимно юристи, но не само, аз съм изключение. Не е нужно членовете на тази комисия да са ИТ-та. Ще трябва да изслушаме ЦИК, ДАНС, МВР, Министерство на електронното управление. Да отидем в склада да видим как се съхраняват – неща, които не изискват непременно ИТ експертиза. Поискахме да се направи различна версия на софтуера с ключ, който не е на ЦИК, но машината не тръгна, изписа "Грешка". Ще каним експерти по киберсигурност и по хардуерната част на машините", обясни депутатът.

"Манипулациите с хартиени бюлетини хората могат да си представят как се случват, без да имат специфични познания. Хората си го представят ясно, приели са, че се случва в някакви размери. Не разбират как машината функционира отвътре. Когато не разбираш нещо, има повече притеснения някой да не злоупотреби", добави още Божидар Божанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Далаи Лама

    5 0 Отговор
    Пич! Пропуснал си консултацията с мен!
  • 2 Гошо

    10 1 Отговор
    Е нали ще отпаднат ,защо да ги пазим или антикварна стойност ще добият

    Коментиран от #6

  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    16 3 Отговор
    Няма да трЯбват въобще.


    Щото ще има " пенсиониране "нанайси.

    капиталът иска работещи роби ....до гроб.
  • 4 ухъгжь

    14 2 Отговор
    И това момче уж умно а се хванал с ДБ и ПП, взе вече да досажда. От 5 г прави електронно правителство и нищо. Само обикаля като цветарка по телевизиите и нищо. А бре Божо да бяхте взели наготово от Естония тяхния работещ проект и да го адаптирате вече щяхме да сме забравили. Разбираме че искаш да ни лъжеш и да ни обещаваш ама вече мислим че си некадърник.
  • 5 и още

    6 0 Отговор
    Сините талони отпадат, но златните си ги пазете, важат! /така каза/
  • 6 Защото тъпако

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    електронният регистър на НАП е след 2000 година. Де факти от тогава има електронна регистрация на трудовия стаж, какви осигуровки си правил, какви данъци си платил. И сега това се съединява с трудовата книжка.
  • 7 Яяяяяя

    4 0 Отговор
    Няма ли вече да работим?!
  • 8 Ицо Бойкикиев

    1 0 Отговор
    Аз, генерала и партньора Бай Онзи още си пазим и партийните, както и 4/5 от всички днешни "политици".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове