Last news in Fakti

22 Септември, 2023 17:13 1 876 32

Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция "БСП за България"

  • бсп-
  • софия-
  • ваня григорова

На ГЕРБ в София дори звездите спряха да им говорят, ние обаче трябва да си свършим нашата работа, за да се поздравим с успех на 29-ти октомври, каза председателят на БСП - София Иван Таков

Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция "БСП за България" - 1
Снимка: БСП-София

Още 7 партии и организации се включиха в широката Местна коалиция "БСП за България". Тя беше сформирана в Деня на София - 17-ти септември - с цел съвместно явяване на изборите в столицата. Местната коалиция подкрепи кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на Столична община.

Към МК "БСП за България" се присъединиха още ПП "Нова Зора", ПП "Европейска сигурност и интеграция", ПП "Съюз на отечеството", ПП "Земеделски съюз "Александър Стамболийски", СП "Български път", Национално движение "Народна сила" и Сдружение "Солидарна България".

Участниците в широкото ляво обединение си поставиха за цел да отстояват и съдействат за провеждането на демократични и честни избори, гарантиращи свободната воля на българските граждани, както и да отстояват общи възгледи, позиции и действия по време на предизборната кампания в Столична община.

"Много е важно да вървим заедно в кампанията за местните избори. Само обединени имаме възможност да използваме уникалния шанс да сложим край на 33-годишното дясно управление в София, коментира председателят на БСП - София Иван Таков. - Нашата основна задача сега е да работим така, че хората да ни чуят, да ни се доверят и да гласуват за нас на 29-ти октомври. Ваня Григорова, ние заедно, сме единствената алтернатива за града ни. В момента имаме четирима издигнати десни кандидати. Очакваме петия десен - този на ГЕРБ. И след ретроградния Меркурий пак нямат кандидат. Дори звездите спряха да им говорят на тях. Ние обаче трябва да си свършим нашата работа - всички заедно, за да се поздравим с успех".

Кандидатът за кмет на София и водач на листата на Местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова благодари за подкрепата на осемте партии и организации. "Пред нас има много работа, която трябва да свършим, каза тя. - Важно е да стигнем до възможно най-много хора лично, на терен. Да се срещнем с тях лице в лице, да видим отношението им, да чуем мненията и предложенията им, да се вслушаме в критиките им. Ако си свършим работата, резултатът ще е отличен. Ако - не, тези 33 години ще станат 37. Тогава само ние ще бъдем отговорни за това, че не сме прекратили господството на дясното в столицата още сега. Когато сложим край на неолибералната идеология в София, когато прекратим разграбването на столицата, това ще бъде краят на неолиберализма и в България. Трябва да бъдем заедно, за да счупим тази Сглобка, която се готви и на местно ниво. Аз вече нямам никакво съмнение, че такава е договорена".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    20 14 Отговор
    И 77 партии още да се включат комунистите са обречени на загуба.

    Коментиран от #6

  • 2 Софийски

    11 9 Отговор
    Те измрЕха гнусофилите, пет процента най много ;) в София гейски леви нЕма

    Коментиран от #26, #27

  • 3 Българка

    12 6 Отговор
    Ваня лъже като дърта сиган . На местно ниво няма да има сглобка. И не случайно от ГЕРБ още мълчат за техния кандидат. А в ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП

    Коментиран от #4

  • 4 Последния Софиянец

    11 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ванчето ще разбие всички джендъри.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Живков

    8 9 Отговор
    Еххххххх какво нещо е партия да си повярва Нито в София нито в големите градове ще спечелите . Никога не сте печелили и никога няма да спечелите Запомнете го КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗмЕТ
  • 6 той

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Последен шанс да ги споменат някъде.
  • 7 оня с коня

    9 4 Отговор
    Бесепарът Ив.Таков със Софийско жителство след обстойно наблюдение на Звездите по Небосклона със Служебния телескоп установява че Звездите спрели да си говорят с ГЕРБ/това му е работата,затова получава и Заплата/.ОБНАДЕЖДЕН не на шега от тоя факт,Таков апелира ГОРЕЩО БСП "да си свърши работата",след което да се поздравят със Заслужена победа.Възниква обаче доста неприятния Въпрос:АКО...БСП не постигне Победа,значи ли че Ръководството не си е свършило Работата и не следва ли ЛОГИЧНО да бъде Подменено "ИЗ КОРЕН",като включително самият Таков да остане само "Скъп спомен"?
  • 8 Българка

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Сега за Ванчето ли си? Беше за Отровното трио, след това за Мая Манолова, после за Кирчо, възхищаваше се на Слави, във форума коментираш, че си за Възраждане, а сега пък от БСП. Яно си многоцветен.........
  • 9 Байрактар"70

    8 3 Отговор
    Първо: трябва да знаеш кой, кои сте!
    Второ: застанете пред огледалото и си задайте ,,някои" въпроси !
    Трето: тази госпожа Нинова с каква п-а е, че е несменяем?!
    И накрая да ви кажа: не лъжете хората, които ви са симпатизанти! Те повечето са пенсионери и едвам свързват двата края. Но заради собствените ви далавери, вие сте готови на всичко. Само и само да не изпуснете кокала от който се КРАДЕ. ВСИЧКИ СТЕ ЗА ЗЪНДАНА.
  • 10 БСП на Бунището

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Сглобката от 7 партии от Бунището на Историята с неистови усилия размахва вмирисани Идеологически огризки и политически трупове на Комунисти...Колелото на Историята се върти ,другари и другарки..
    Върти се!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Корни,

    4 5 Отговор
    Обслужвахте пп в коалицията, а значи и герб. Кого лъжеш за пореден път? Май от времето на слугата на Боко Станишев в бсп нищо не се е променило.
  • 12 Най- големите комунета са

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "БСП на Бунището":

    гербппдбдпс. Лустрация за тях и роднините им до девето коляно за следващите 100 години.
  • 13 Бравоооо !

    8 10 Отговор
    Широк ОФ за борба с Нацистката Атлантическа Окупационна Власт
  • 14 руски шпион - поп

    6 5 Отговор
    Товарищчи, всуе напразно с морите.
  • 15 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    на снимката само някакви бюрократични хрантутници

    Коментиран от #17

  • 16 Много е важно да вървим заедно

    7 8 Отговор
    и да сложим край на неолибералният модел в България. Само лявото е в полза на хората.
  • 17 Умен по цялата глава

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На снимката най - в дясно е професор Ангел Димов.Председател на Социалистическа партия " Български път"...Коалиционен парт. на БСП.Завършил международни отношения е Москва през Соца и какво пише 2016 та година още..-"предоговаряне на членството на България в Европейския съюз; сближение и сътрудничество с братска Русия и присъединяване на България към Евразийския икономически съюз (в който засега членуват Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизката република); създаване на държавни банки, производствени и външнотърговски предприятия...."
    Да ви прилича на нещо във Възраждане появила се по- късно??
    Толкова за БСП и Социалистическа партия Български път!!!
  • 18 нннн

    7 8 Отговор
    Успех желая на всички кандидати, които на са от партиите на Сглобката.
  • 19 Браво

    5 4 Отговор
    Хаирлия да е. Старите се взеха. Партии с пет члена, членска маса.

    Коментиран от #20

  • 20 БСП на Бунището

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    Следващия в Сглобката с БСП е ПП " Съюз на Отечеството",което е преименувана структура на Отечествен Фронт- ОФ .Идеология - Комунизъм Сталинизъм,Марксизъм- ленинизъм.Начело със Симеон Симеонов....И малко История за младите...
    "Създаден в съответствие с политиката на Коминтерна за създаване на народни фронтове, през цялото си съществуване той остава под контрола на Българската комунистическа партия (БКП). От самото му създаване комунистите са мнозинство в ръководството му и подбират останалите участници в организацията. Непосредствено след Деветосептемврийския преврат от 1944 година ОФ играе важна роля като фасадно прикритие на завземането на властта от БКП. По това време ръководството на ОФ отхвърля определянето му като коалиция на партии, разглеждайки го като „народно движение“, доминирано от БКП...
    Честито на БСП и Корнелия Нинова с новия /стар Коалиционен партньор...
  • 21 българка

    4 3 Отговор
    Пак искат България за себе си! Ще им я дадем ли ?

    Коментиран от #24

  • 22 Стратега

    4 1 Отговор
    То вече и сульо и пульо имат партии! За да крадат субсидии. Няма ли някой да ги озапти тези търтей.
  • 23 Долу

    1 4 Отговор
    Укро-знамето от СОС - а !
  • 24 Ветеран от Протеста

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "българка":

    Не става така..Това е като да се бориш с вятърни мелници..Хората са го измислили - щом вече има Закон за обявяване на Комунизма за Престъпен Режим,то просто трябва в Парламента една елементарна поправка да се добавят и всички Партии и Комунистите в тях,които са го реализирали..После Закон за Лустрация ,отнемане на звания и образователни Ценз, и Експроприация на придобитото в ОПГ от комунистическите престъпници...Това е!! Елементарно е...Няма Кой..Вземам един Фенер като Диоген и тръгвам да търся Кой..Кой да внесе тоз Закон!!!
  • 25 така така

    5 3 Отговор
    И ГЕПП И ПП ЩЕ ЯДАТ ХУРКАТА В СОФИЯ!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Опа

    4 1 Отговор
    Щом става дума за власт и пари мераклий колкото искаш
  • 29 Гаро

    5 0 Отговор
    Браво, още седем гласа ще са за Григорова..

    Коментиран от #30

  • 30 Левскар

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гаро":

    Като ги гледам тия на снимката и разбирам защо е рухнал Комунизма....Сега обаче опитват същото и с Капитализма...
  • 31 БСП на Бунището

    1 1 Отговор
    Следващите в седморната сглобка на БСП е ПП Нова зора.Основана от пенсионирания локомотивен машинист Минчо Минчев и един участник в основаването на СДС Румен Воденичаров,неуспешен депутат от Атака,неуспешен зам президент от БСП и сега в Нова зора ...
    -" Направих партизански отряд срещу НАТО, когато беше войната в Сърбия, но НАТО не слезе на земята от въздуха. Търсихме място за партизански лагер в Сърбия, дадох списък на партизаните на военното аташе на Сърбия", разказва Воденичаров.
    След което се връща на работа като портиер....
    Честито на Корнелия Нинова с новата придобивка в Сглобката!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове