Last news in Fakti

24 Септември, 2023 13:43 5 790 94

Фермери ще продават на загуба житото си

  • трактори-
  • протест-
  • зърнари

Какво постигнаха протестиращите земеделци и какво следва?

"Не сме постигнали всичко. По някои от точките има резултат, по други частичен. Времето ще покаже дали ангажиментите, които пое правителството, ще бъдат изпълнени".

Това каза пред БНР Илия Проданов, председател на Асоциацията на зърнопроизводителите.

И поясни, че е постигнато решение до края на ноември да не се внася украински слънчоглед в България, а след това да бъдат създадени лицензионни режими и квота, за да може преди прибиране на реколтата догодина, да няма големи наличности като остатък.

"Със сигурност всички ще продаваме на загуба тази година".

Проданов смята, че решение на проблемите има, "стига диалогът с държавата да е на разумно равнище".

"Трябва да се гледа дългосрочно, не година или две напред. Имаме проблеми с напояване, с поземлени отношения, с много законодателни неща, които не се решават просто защото никой не гледа дългосрочно".

Според икономиста и председател на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев голям проблем е системната несигурност - нищо не може да се предвиди - "днес има забрана, утре няма забрана, а това създава объркване".

"Може би във времето ще трябва да се адаптираме към тези нови количества, тъй като те няма къде другаде да отидат... Има страшно много натрупвания, които са подвели калкулацията на нашите земеделци, които буквално изхранват Европа. Трябва да се намери баланса, за да се решат проблемите на земеделците".

В предаването "Неделя 150" той подчерта, че земеделските ни производители са в неизгодна ситуация по отношение на конкурентоспособност, тъй като нямат необходимата инфраструктура, с която да бъдат устойчиви дългосрочно.

"Има системно грешно решение субсидиите да се наливат по такъв начин. Това изкривява пазара. Днес правим нещо опасно - да противопоставяме нашите земеделци с нашите преработватели, а те са в една екосистема, зависят едни от други, те са свързани, те всички са български предприемачи. Жалко е, че политизираме разговора и определени партии си харесват или едните, или другите".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    71 12 Отговор
    Земеделците са роби на Тиквата, Доган и банките на хазарите.Нищо хубаво не ги чака.

    Коментиран от #45, #64

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    97 18 Отговор
    Тези зърнари ,които са прибрали десетки милиарди евросубсидии и държавни помощи не се спряха да рИват. И не вярвам да продават на загуба. По-скоро не им се получи рекетът да надуват картелно цените на зърното и щавят крайните потребители. И се питам какво работят от Комисията по конкуренцията.......

    Коментиран от #7, #13, #50

  • 4 октопода

    73 8 Отговор
    ох къде ще живея, на кого ме оставяте, лизингът на бентлито не е свършил...
  • 5 Читател

    78 9 Отговор
    Крадци с бентлита и яхти се оплакват,потрес.

    Коментиран от #25

  • 6 Да го

    49 4 Отговор
    подарят на африканците !
  • 7 Последния Софиянец

    41 22 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Земеделците нямат нищо общо с цените в магазините.Спекулата става на борсите на Тиквата и Доган.Ама ти го знаеш.

    Коментиран от #14, #52

  • 8 Мими

    67 6 Отговор
    Рева. Десетината феодали с по 500 000 декара и милиони тонове жито на загуба. Няма да могат да си платят тока и ще им го спрат. Лошо, именията от по няколко декара за стотици милиони с частни паркове и зоологически градини, плажове и басейни ще запустеят. На Майбасите и Бентлитата ще им паднат акумулаторите. Рева безутешно. Мисли за самоубийство ме сполитат. Дано се справя… Но едва ли…
  • 9 Гоуст

    61 5 Отговор
    Щом ще продавате на загуба предлагам да се открие сметка, та да може народа да праща смс-и. Милите производители, жал ми е за вас...
  • 10 Сандо

    34 8 Отговор
    Как още нашите не са загряли,че са виновни Путин и Русия,тъй като продават рекордни количество зърно и цената на борсите е паднала заради тях.И нахалниците не само продават,а и подаряват.

    Коментиран от #19

  • 11 Прочетено

    50 3 Отговор
    Ама тези същите не идваха ли преди време да спасяват Бойко с тракторите.Маса пари помощи вземат-милионери станаха.Изкупиха всички силози за жито още по времето на мултигруп и сега изнудват дребните а продават напролет когато е скъпо.А другите бизнеси в БГ да не би да им елесно да се борят с турското и китайско карго.Но не са виснали насред София.Трябва си глад ца това лупаво население друго спасение няма.
    Онези инфантили от запад няма да помогнат защото се съюзиха с тукашните бивши и нови капиталисти.
  • 12 ХАХАХА

    44 4 Отговор
    Вече ще си купувам пшенични изделия произведени в Турция! За мен тези поплювковци зърнарите сдадоха багажа! И брашно ще си купувам произведено там. Без това всичките западни десерти не се знае дали нямат и насекоми!
  • 13 гост

    50 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Точно единствения проблем е , че зърнарите си въобразяват , че държавата с парите на ВСИЧКИ българи трябва да им гарантира печалбите !! Ми като си некадърен да си направиш сметката и да произведеш конкурентна стока си заминаваш , така както става с десетки други от други браншове постоянно !! За какво са и на България " производители" , дето постоянно са на държавна хранилка и живеят от субсидии и забрани !! Да си заминават и да видим дали някой няма да намери по- добро приложение на тая земя от тях !! Хората им казаха от сто места , дохода от декар в Нидерландия е над 9000 евро , а в България 150 евро , само съсипват хубавата земя !!

    Коментиран от #21, #22, #54

  • 14 гост

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    И за тебе коментар 13 , русолюбецо българомразец !!
  • 15 Айде

    47 2 Отговор
    Некадърници и крадци управляват България! Най - лесно се добива зърно, защото е механизирано! Няма плодове и зеленчуци, там се иска ръчна работа! Трябват ограничителни квоти за зърното и свободен достъп до пазара на зеленчуко производителите! Ама така ще се краде по - малко!
  • 16 Емигрант

    49 2 Отговор
    Щял да продават на загуба, нова форма на заплаха за България ! Че загубите не влизат ли в "баланса" на бизнесмените бе рекетьори ! За компенсация имате възможност да си продадете част от движимото и недвижимото имущество и да ОЦЕЛЕЕТЕ , а ако не искате това БИЗНЕС-РЕШЕНИЕ има и друго -ФАЛИРАТЕ и се насочвате към друг бизнес или към държавна работа ! Загубите в частния сектор не са ли предвидени ?
  • 17 ами стойте и чакайте

    26 17 Отговор
    да видите какво ще стане - сглобката фалира България, та вас ли няма да изпържи. За какво горихте нафта да ходите до София?
  • 18 Бай Ламби

    50 2 Отговор
    Абе комсомолец, някой земеделци жънаха по 700кг. жито от декар и си го продадоха по 400лв. за тон.Това прави приход по 280 лв на декар.Като прибавиш и субсидиите които са получили дали са си продали житото на загуба а?Айде тия локуми че всички земеделци щели да продават на загуба да си ги разтягате в асоциацийките си не на нас.

    Коментиран от #33

  • 19 Руското зърно

    25 23 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    е евтино защото е крадено украинско от окупираните територии. Нашите зърнари са бивши председатели на АПК и ТКЗС и върли комуняги, затова искат да се спре вноса от Украйна и да внесат "руско" по-евтино зърно в помощ на любимия си вожд путин.

    Коментиран от #20

  • 20 Някои неща не са за деца

    12 9 Отговор

    До коментар #19 от "Руското зърно":

    Учи си уроците и играй с куклите! Остави глупостите за по късно!

    Коментиран от #32, #51

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Последния Софиянец

    23 9 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Земеделците произвеждат но половината им печалба отива в джобовете на Тиквата и Доган .И ти го знаеш много добре.

    Коментиран от #48

  • 23 Дрън дрън та пляс

    18 1 Отговор
    Живи да ги ожалиш
  • 24 българин

    25 2 Отговор
    "Със сигурност всички ще продаваме на загуба тази година", със сигурност, ама надали, тези празни приказки ги разправяйте на други будали, ами като няма кяр в житото зарежете субсидиите и се прехвърлете на други земеделски култури, които ще отглеждате без субсидии и на печалба, прословутите български градинари, познати в цял свят не са разчитали на субсидии.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НАБЛЮДАТЕЛ

    28 3 Отговор
    Субсидия на декар, преференциални цени на дизела, Никакви данъчни проверки. Гарантирано изкупуване на продукцията по държавни минимални цени. Торове, семена и препарати с отложено плащане. Да ви имам бизнеса. Всеки който иска да се включи, се сблъсква с единна, централизирана опозиция . На това по света му викат мафия. Ако ставахте за нещо ще работите по борсовите цени. Ама - МАФИЯ
  • 27 зевзек

    7 6 Отговор
    любовчията Коцето, си хареса земеделците, но те не отговориха на чувствата му, явно не го припознават като човек, който ще бъде във властта, и ще реши проблемите им
  • 28 а миии

    21 1 Отговор
    на загуба са всяка година но на добра воля продължават нали така ?
  • 29 Васил

    13 1 Отговор
    Бреййййййййй на загуба при положение че им се дават тлъсти субсидии и горивото им е почти на половин цена! Крайно време е някой да им врътне кранчето видя се че Денков не става за премиер,
  • 30 Закс

    11 0 Отговор
    Терористите се продадоха ! Не ги жалете !!!
  • 31 Ей сега ще видите как се лъже народ!

    14 1 Отговор
    Никаква подкрепа за вас.
  • 32 Истината боли, нали?

    9 9 Отговор

    До коментар #20 от "Някои неща не са за деца":

    Нима ДНР, ЛНР, Крим и част от Запорожието окупирани от руските агресори сами си продават зърното? То само зърното да крадат, завлякоха в русия по-голямата част от земеделската техника, частни автомобили и всичко друго което може да се открадне.

    Коментиран от #37

  • 33 Ами бай Ламби

    12 9 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Ламби":

    Такива добиви, с малко отдолу има само в добруджанският регион, където добива за миналата година е между 600 и 700 кг. за декар! Което прави между 240 и 280 лв за декар! Като прибавиш субсидията, ще станат между 275 и 315 лв. на декар! Като извадиш рента от 125 до 145 лв на декар, ще останат между 150 и 170 лв за декар! Сега от тук като извадиш цената на семена, горива, заплати, данъци, лизинги и заеми и ще получиш една цифра, която въобще няма да изглежда така грандиозно, по начина по който си го написал! А какво да кажат в останалата част на България, където има добиви по малко и на половината от тези? Бентлита, ментлита, имат една малка част, от 50-60 души, които обработват предимно тяхна земя! Просто трябва на човек да му прави впечатление, с какво искат да го манипулират!

    Коментиран от #73

  • 34 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Къв ти е проблема?":

    Ей, комуношмекерче. Защо държавата им удвои гарантираната изкупната цена? И това и субсидиите са пари които се плащат от българските производителии директно им стопират по технологичните бизнеси. Колко собственици на фирми от работещите / не комуноприватизаторите / имат имущество за милиони /Трактор Джондер струва 750 000 лева с мин инвентар/. Оставете си глупостите когато се съберете със себеподобните малограмотковци

    Коментиран от #43

  • 35 да бе

    18 1 Отговор
    ще продавате на загуба от алчност и глупост! как може при толкова субсидии стойността на зърното да е много по-висока от несубсидираното украинско производство - само от глупост! Явно си мечтаят пак за планова икономика, при която държавата да им изкупува всичко произведено независимо от международните цени! срамота е, трябва явно образователен ценз за едър производител, не само мерак за много земи и субсидии за тях,които да отиват за лъскави коли и имоти, но не и за усъвършенстване и модернизиране на конкурентно за международните пазари производство!!!
  • 36 зевзек

    10 2 Отговор
    ще има обяви за Бентлита до 5 години, в сайтовете за автомобили, няма бизнес без риск, никоя печалба не е гарантирана, освен тази на зърнарите, до тази година, наливането на пари започна още от 2001 година, със САПАРД и предприсъединителните програми
  • 37 Така е

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Истината боли, нали?":

    Хората без морал и ценнисти, много мразят истината! Та гледах цяла година, едни земеделци в тези райони сеят, жънат и слаомират между бомби и ракети! Такава жътва падна! Някои неща не са за деца! А лукчета, може да се изкарат достойно, без да си продаваш достойнството!
  • 38 Гошо

    11 3 Отговор
    Ще продава разбира се ,България има да решава къде, къде по важни проблеми от това жито на тоя с Майбаха Украйна се бие с голи гърди да опази демократичните евро-атлантическите ценности и правата на ЛБГТ ,та да мисли жито на тоя евроизедник Една торба субсидии получил и още иска Направо да му се конфискува всичко ,но първо Майбаха и Бентлито
  • 39 Този го питаха дали полива.

    15 1 Отговор
    Той каза,че чакат на дъжда!Ами да чакат.Може да не вали и 5 години.

    Коментиран от #42

  • 40 Тъмен субект

    9 6 Отговор
    Не става въпрос само за финансовото оцеляване на производителите (което е много важно). Става въпрос с какво се храним. Всички регулации на ЕС са, за да ядем чиста и качествена храна. За какво спазваме всички норми и регулации, ако ни набутат украинската гмо, пестицидна, фуражна и кой знае още каква пшеница.
  • 41 Алооо

    16 4 Отговор
    Когато продавахте на двойни и тройни цени, добре бяхте. Аман от далавераджии...

    Коментиран от #44

  • 42 А знаеш ли

    20 2 Отговор

    До коментар #39 от "Този го питаха дали полива.":

    че България имаше развита поливна система? А знаеш ли, че се разграби и унищожи? А знаеш ли, че един от тези които направиха милиони от тръбите, е харизанов, който често гледаш по телевизиите, като лъжец на повикване от ГЕРБ?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ало Ало

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Алооо":

    Виж си хлябът колко пара прави днес и тогава отваряй зурляка

    Коментиран от #72

  • 45 без имена

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    земеделците са роби на симеон , станишев и доган.
  • 46 Защо да ви вярваме?

    13 2 Отговор
    Може да пре-продавате украинско жито, представяйки го за ваше. Представяйки сертификат за качество който е направено за друго зърно. Няма кой да ви повярва вече. Нареждате се в компанията на лъжците. Врагове на народа, предатели! Яжте си го вие! Няма да си купувам български стоки. Явно е че са фалшиви, никой не може да гарантира оригинален произход. Само от местни земеделци.

    Коментиран от #49

  • 47 Емигрант

    14 4 Отговор
    НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ "ПШЕНИЦИ", ЕВРОПА ВИ НАЛЯ МИЛИАРДИ НА ЕДНА ШЕПА ЗЪРНАРИ, А НАРОДА БЕДЕН АКО ТЕЗИ ПАРИ БЯХА НАЛЕТИ В ДЪРЖАВАТА НЕ НА ВАС, ДРЕДЖЕТО НА БЪЛГАРИНЪТ НЯМАШЕ ДА Е "НАЙ-БЕДЕН" ! СОЦИАЛИЗМЪТ ПРИКЛЮЧИ НА 10.11.1989 г., С НЕГО ПРИКЛЮЧИ И ОТПУСКАНЕТО НА ПОМОЩИ КЪМ ГУБЕЩИ СЕКТОРИ КАТО СТЕ НА ЗАГУБА ЗАБРАВЯТЕ ЗА ТОЗИ БИЗНЕС И ФАЛИТ ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ ПРИ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И ДЕМОКРАЦИЯ ВИЕ ПО-СПЕЦИАЛНИ ЛИ СТЕ ОТ НАРОДА КОЙТО ТЕГЛИ И МИЗЕРСТВА ? НО ИЗГЛЕЖДА СТЕ ПРАВИ КАТО ИМА БУДАЛА НАРОД ЗАЩОЮДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ТОВА !
  • 48 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Тия простотии на кой си мислиш , че ги разправяш на дружките си от Израждане ??
  • 49 Емигрант

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "Защо да ви вярваме?":

    Законно в хранят с ИМИТИРАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, защо тези изюекяри да не ви продават по-скъпо жито, нали затова им подкрепихте протеста, за да ги подпомогне България уж че биле на загуба, а ти си обеднявай прогресивно за сметка на такива РЕКЕТЬОРИ като този ПРОСЯК НА ПАРИ ОТ ЕВРО9А И БЪЛГАРИЯ !
  • 50 оня

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    А "ТО" /българката/ знае ли, че с българско или усраинско зърно цените в магазините нямат разлика?:))
  • 51 Кики

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Някои неща не са за деца":

    А ти що си мислиш че си много актуален и се взимаш на сериозно.Или май си от ония дето буци ги опрашва с 200.Смяшко!

    Коментиран от #53

  • 52 АГАТа Кристи

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    "Другарю" всезнайко и капак на всяка тенджера / включа и нестандартните /,
    Кажи къде се намира борсата на "Тиквата" , че да ходя и да си купя 1 кг жито.
    Бъди сигурен, че ще го пазя за теб...
  • 53 Просто

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Кики":

    Защото не се мразя и продавам като глупави деца, лазещи в лъжи и глупости за някое лукче! И ти ли си от тези дето не се уважават? :))

    Коментиран от #55

  • 54 оня

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    По времето на соца имаше поливни системи. Каквато и суша да има, реколтата беше добра:)) Всичко разби демокрацията:))

    Коментиран от #59

  • 55 Анинимен

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Просто":

    Ти колко ника имаш ? Създаваш впечатление за многобройна малоумна маса на Израждането ли ?

    Коментиран от #58

  • 56 Именно

    6 0 Отговор
    Земеделското разбиране за
    загуба - да ти падне чистата печалба под 2.5 милиарда лв на година!
  • 57 Софийски

    4 2 Отговор
    Тия тарикати трябва да станат комбайнери и нищо повече.
  • 58 Видно нямам никове :))

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Анинимен":

    За да не ги ползват лазещите глупаци продали се като сардини на мафията ПП, ДБ И ГЕРБ! Пази си достойнството! Че без него, смет като ония дето споменах! :))
  • 59 Емигрант

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "оня":

    Това за поливните системи при соца е верно имаше навсякъде и никаква суша не мореше посевите, но не е верно, че демокрацията ги е унищожила, а алчните зърнари комундета, това им беше главната цел от самото начало на демокрацията, да разрушават всичко за да имат с какво да и противодействат и как по-лесно да смучат парите от Европа, просто е за разбиране, но не и от всяка стадна овца !
  • 60 Анонимен

    5 3 Отговор
    Предлагам държавата да им го изкупи тройно, а догодина да си внесе на борсови цени, Аман от тези.
  • 61 така е

    8 1 Отговор
    В бизнеса е така. Понякога печелиш, друг път губиш. Затова се заделят резерви от добрите години. Който е харчил безразборно да му мисли.
  • 62 Овце

    4 5 Отговор
    Ами никой не им е крив, че клекнаха на сглобката.
    Овце. Нищо добро не ги чака с този начин на мислене.
  • 63 Продайте го в Европа,

    7 0 Отговор
    Азия, арабите.Ама никой не ви ще фуражно и техническо зърно и да прави от него хляб.
  • 64 Хахахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Така им се пада! Щом са толкова глупави да повярват на американските подлоги! Афганистанските фермери не ги прогониха от хубаво!
  • 65 Галя от EmbassyTO

    2 2 Отговор
    Шлява кироини, вечна слава зелеини
    Галка
  • 66 Спартак Термопилов

    4 5 Отговор
    Фермери ще продават на загуба житото си..... Украйна ни е по важна бре....нали пак продавате, кво като е на загуба, я вижте как Тагарев даже подарява. Вземете пример от него. Бъдете завършени идиоти и атлантици моля !
  • 67 Анонимен

    2 0 Отговор
    Тези, които го продадоха веднага след жътвата са на печалба. Ако чакаш цената да се вдигне, може и да загубиш!
  • 68 Aлфа Bълкът

    7 0 Отговор
    Значи според тия, хляба трябва да стане 3лв?

    Коментиран от #71

  • 69 Спартак Термопилов

    6 2 Отговор
    Фермери ще продават на загуба житото си......браво..... С думи прости, клекнахте на плъхчето Денков . Това ли ни казваш а? Мухлювци жалки
  • 70 Спартак Термопилов

    4 2 Отговор
    Много ме е срам от Вас да знайте...... като българин се срамувам и се чудя сега как да скрия срамЪ си
  • 71 Да те питам

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Aлфа Bълкът":

    По времето на другаря Гечев, колко беше ???
    Еееех, тогава всички бяхме милионери....
  • 72 Алооо

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ало Ало":

    Като те гледам, едно врабче има повече мозък от теб.
  • 73 Бай Ламби

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ами бай Ламби":

    Ами добивите от 700кг. са от тази година и са от района на централна северна България.Лично познавам земеделците които са ги изкарали и са си реализирали продукцията.Рентите които изплащат са 100лв. на декар и са доволни от печалбата която са реализирали.А дали е много или малко печалбата е друг въпрос.Така че нищо грандиозно не съм се опитвал да представя а само казах че не всички земеделци са на загуба както го изтъква господинът.И да те питам, като са на загуба защо изплащат ренти от по 140-150 лева тия господа дето сега реват че са на загуба?Май нещо не се вързват нещата да си на загуба и да изплащаш такива ренти.

    Коментиран от #81

  • 74 един

    6 0 Отговор
    През последните десетина години засушаванията стават все по-често явление у нас,а това се отразява крайно негативно върху земеделието ни!Борисов и Герб за 12год.прахосаха милиарди левове на българският данъкоплатец,вместо с парите да се възстановят/там където е възможно/ напоителните съоръжения останали от преди 89-та,и да се започне напояване на някои земеделските култури!Възстановяването ще глътне много пари,но далеч по-добре е да се вложат в нещо от което се очакват добри резултати,вместо да ги подаряваме на Русия за газопроводи,реактори и т.н.!
  • 75 Пат ла Джани

    4 1 Отговор
    така е, атлантизмът иска жертви. Вие си мислихте, че ще лапкате банани и ще си свиркате
  • 76 горките милионери

    5 3 Отговор
    За милионите държавни субсидии, т.е. пари от данъкоплатците, които получавате хлябът трябва да е безплатен!!!
  • 77 Кой какво

    6 0 Отговор
    Като са тъпи, милиционери,кръчмари и всякакви случайни и станаха земевладелци и това е резултатът
  • 78 Лилипутин

    1 4 Отговор
    Така ли,не знаех.Ще подпомогнем българския народ с безплатно жито за да не умрат от глад както те ни подпомогнаха през 1922 г. от глад.
  • 79 Щом и гламавият Денков даже

    7 1 Отговор
    Ви прецака, значи си го заслужавате
  • 80 Илия Проданов, момче младо

    5 1 Отговор
    Ти защо предаде земеделците да питам ? Така малко срам нямаш ли ?
  • 81 Ами бай Ламби

    0 4 Отговор

    До коментар #73 от "Бай Ламби":

    Такива добиви има само в добруджанският регион! Но те са миналогодишни! Тази година, поради сушата, добивите там са от порядъка на 550 кг. на декар! Та на таз годишните добиви, просто ще падне рентата! А по въпроса с рентата, нормално е да расте! Покачва се цената на земята, покачва се и рентата! Не завиждайте на хората! Мислете, защо ви манипулират и настройват срещу тях!

    Коментиран от #86

  • 82 Буквоядец

    5 2 Отговор
    Стига рев! Държат зърно и слънчоглед за да чакат Годо- супер висока цена. Но това са борсови стоки.Напояват ,когато вали дъжд. Защо си мислят,че тези чиято земя обработват и на които плащат смешно малки ренти,не ходят из страната и нищо не виждат и не чуват.Че не са " терористи" е ясно на всички без Денков,но и цифрите говорят и Майбах и Бентлито се виждат,както и трактори Беларус или комбайни Нива,които не си знаят годините . Слънчогледът стои по нивите. Защо?
  • 83 Каращ 33-годишна Лада ,висшист на 66

    4 2 Отговор
    Ако много закъсат ,че са на ,,загуба"...дано ми излезе късмета да си купя някоя С- класа и Кю 4х4 като почнат да ги разпродават...

    Коментиран от #93

  • 84 Чернобил

    3 1 Отговор
    НАЛИ УКРАИНСКОТО ЗЪРНО БЕШЕ ЗА ГЛАДУВАЩА АФРИКА,СЕГА ТРЯБВА НИЕ ДА ГО ЯДЕМ И ТО ЗОРЛАН,
  • 85 Фермерите няма да продават Зърното

    4 1 Отговор
    На Загуба, товаьще измислица за Наивници!!! Вместо 100%печалба може да слезат на 90%!!ВИчко друго е лъжи и измама!!
  • 86 Бай Ламби

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Ами бай Ламби":

    Ти му говориш че в района на Централна Северна България има земеделци дето тая година жънаха по 700 кг. от декар, той пак за Добруджа ми говори, и пак за миналата година.Абе има и други места освен Добруджа в тая България бре!И кое му е нормалното като си на загуба да вдигаш рентите?Май хабер си нямаш от земеделие и само пишеш тука колкото да си чешеш езика.

    Коментиран от #87

  • 87 Ами бай Ламби

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Бай Ламби":

    Така е! Има и други места, ама не с такива добиви! Айде бай Ламби, давай натам!
  • 88 Руzzkий Мир

    2 2 Отговор
    Ха така на протест пред руската църква където Змеев ,чекистът в Расо заплаши да затвори а се оказа че тя не е Руска а е на БПЦ ,построена от Български миряни,с чужда пита помен правят братушките,но никой не се сети да протестира за сумите на депутата Пютр Толстой ,че ще завземат черноморието ни ,руската орда
  • 89 Българин

    5 0 Отговор
    Никой не работи на загуба освен обикновения работник
  • 90 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Защо не кажат какви субсидии, са получили от ЕС?????Като Сума ежегодно.........какво дават казват,но за субсидиите мълчат като комунист на разпит....
  • 91 Предатели

    1 0 Отговор
    Това момче с блузката с панда нали беше спазарило и договорило всичко. Нали за това спря протеста - ще си унищожат тяхното, ще ни продадат украинското Качество. Нали денов ги излъга , заедно с енергетиците .
    Те наистина ли повярваха ?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Каращ 33-годишна Лада ,висшист на 66":

    За какво ти е????така и така цял живот храним държавата,а сега и някоя супер кола....ти само парата дет ще дадеш и вече си ОБРан,от държавата!Колата ти трябва за придвижване на трудни за носене и тежки товари от точка А до Б и ако тази ти върши работа ,друго не трябва.Вместо кола купи си земя и я насади!
  • 94 Загрижен

    0 0 Отговор
    Ами ще продават - някой ги излъга, че ще им го изкупят на двойна цена... сега ще го купи на половин! Но важното е да сме живи и здрави! Бой и "разходки в гората" не се връщали ;-)!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове