Last news in Fakti

26 Септември, 2023 12:46 1 466 33

Сарафов: МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. България е една от най-спокойните държави

  • борислав сарафов-
  • мвр-
  • прокуратура-
  • партньори-
  • българия-
  • спокойна държава

"От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите", посочи и.д. главен прокурор 

Сарафов:  МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. България е една от най-спокойните държави - 1
Снимка: БГНЕС

България е една от най-спокойните държави, няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас - служителите на МВР. Това посочи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов по време на Национално съвещание на МВР във връзка с предстоящите местни избори и приоритети на вътрешното ведомство в борбата с престъпността.

Той добави, че МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия, каза още Сарафов. Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР, предават от БТА.

Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат, добави и.ф. главен прокурор.

"От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите", посочи Борислав Сарафов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    25 1 Отговор
    Толкоз е спокойно че всеки ден стават катастрофи, престъпления... абе тези в каква реалност живеят ми е интересно?

    Коментиран от #15

  • 2 Помощ 112

    20 1 Отговор
    Е да, ако я сравняваме с Мексико е спокойна... ама иначе не знаеш кога и как ще умреш на улицата. Нищо не е спокойно, нито престъпност нито цени - заплати...
  • 3 Щипнах се ,

    23 0 Отговор
    за да се уверя , че не сънувам !
  • 4 Сталин

    23 0 Отговор
    МВР и прокуратурата са партньори в генериране на престъпност в България,няма и един всеизвестен корупционер и криминал от висшите етажи на властта в затвора,в затворите са само кокошкари и сигани .
    Повечето РПУ та са криминали организации и техните шефове-масони изнудват дилърите на наркотици откъдето правят милиони. Магистратите и шефовете на РПУ та са от едни и същи масонски ложи и в повечето случаи са от племето с малките шапки,които работят за глобалната наркомафия ръководена от ЦРУ, МОСАД и МИ6

    Коментиран от #32

  • 5 зевзек

    20 0 Отговор
    отиде си Гешев, сега дойде този, и той да прави политика, през прокуратурата, променил се Илия, и пак е с тия, следващия етап е да тръгне на посещения по пенсионерските клубове в селата
  • 6 ТаУмВзе

    20 4 Отговор
    Абе шапкар, България не е Държа а краварска колония! Бухаха
  • 7 на спокойствие най-

    12 0 Отговор
    добре се работи . И прокурора добре платен и с осигурена работа , а и всеки мевереец в соцялната ни държава има и за кола и за деца и за апартамент и нещичко за почивка на морето . Мутри не останаха - ни галеви, ни асан и мустафа, ни къро , еврото, черния
  • 8 бя я си ...........

    17 0 Отговор
    тоя въобще знае ли къде се намира
  • 9 рфжух

    13 0 Отговор
    Затова корупцията е станала държавна политика, "усвояванията" в особено големи размери са покровителствани от прокуратурата, изборите са 100% опорочени- корпоративен вот и купуване на махалите...
    А основно занимание на структурите е кокошкарство. И пълнят по цял ден медиите с новини за кокошкари.
  • 10 9689

    15 0 Отговор
    Престъпление е да даваш трибуна на престъпници..........
  • 11 реалист

    13 0 Отговор
    Най-спокойните в борбата срещу престъпността защото такава не се води.
  • 12 бай Иван

    16 0 Отговор
    Е че как няма да е една от най-спокойните! Къде има такава симбиоза между ,прокуратура , полиция , съд и мафия! Аз не се сещам. .
  • 13 Божееее

    15 0 Отговор
    И оя си повярва! А че се върнаха мутренските врмена за него няма значение. Ние сме мафиотска държава с мафиотски парламент и правителство. Кое ни е по добре от другите страни не знам. Толкова е тихо и спокойно, че мафията ни пазаи, а всеки може да те пребие, ако се обадиш или му свирнеш с колата! И този човек е този, който ше ни защитава! Малееее!
  • 14 Псевдоним

    19 0 Отговор
    Гешев поне си вярваше, а този е само майтапчия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Най-спокойната държава

    12 0 Отговор
    Жирафов да не е пушил нещо, я го проверете на дрегера и полевия тест и му конфискувайте колата от НСО.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    10 0 Отговор
    Ти си слуга на мафията и деветото джудже
  • 19 това къде е

    6 0 Отговор
    че тук при мен в София -няма власт и няма държава
  • 20 Иван рилски

    11 1 Отговор
    Този плъх в коя България живее та ще говори така.Дали е ходил по селца и паланки и да пита хората които живеят там и как циганите се отнасят с тях.
  • 21 защо

    6 1 Отговор
    Този е братът на Калин Янакиев.
  • 22 Тома

    13 0 Отговор
    Този ако беше в италия щеше да лъска обувките на мафията
  • 23 Мдаааа

    10 0 Отговор
    Той в коя дъргава живее?
  • 24 Клишета

    9 0 Отговор
    А ако и на теб направят номера с Гешев, тогава ще запееш друга песен или ти поискат обяснение за собственността на сина ти, който стана собственик на милиони в имущество, без видими толкова трудови доходи. Продажници сте, които Борисов и Шишо поставят като пешки, където си искат. Нека никой да не забравя, че е пътник, който със себе си нищо не може да вземе в отвъдното, последно като пример Алексей Петров. Много имаше, но нищо не можа да си вземе със себе си .
  • 25 Емо

    8 0 Отговор
    Ха-Ха-Ха , изсмя се кралят на развален испански език. Сараф, и ние пием, ама чак пък толкоз... , некво много яко бело смъркаш.
  • 26 Истината

    7 0 Отговор
    Държава в ръцете на мафията под чадъра на съдебната система !
  • 27 безпартиен

    4 1 Отговор
    Този ако остане за седмица в Северозападна България без охрана сам в което се сети село,ще избяга от там с рев и писъци!Може и да се откаже да е прокурор,а да се появява по медии просто ще забрави!България не е само на жълтите павета и с охрана в служебен автомобил!Осъзнайте се!
  • 28 Чочо

    2 0 Отговор
    И се чудя и се мав,де ще му излезе края...
  • 29 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    3 0 Отговор
    Има мародери, хулигани, грабежи, пияни шофьори навсякъде.
    Даже наскоро полицай застреля грабител, който беше ударил с железен прът "жертвата" си.

    Вината не е само на прокурори и полицаи. Вината е и на депутатите и партиите. Вината за това, че държавата е констурирана по този корупционно-пресъпен начин е на партиите управляали от 2001 г.до 2020 г. Вината е и на БСП=БКП, които са писали сегашната ни конституция. Държавата е конструирана да е корупционно-пресъпна с основния си закон=конституцията. Трябва основен ремонт на цялото законодателство и конституцията. Смятам, че 70%-80% от написаното в законите е добра. Проблема са в останалите 20%-30% от които идват пробленмите и корупцията.

    Корупцията може да се пребори само по-един начин. И той е хората да имат законен начин да решават проблемите си, вместо да плащат рушвети. Рушвети се плащат защото чиновниците са над закона. Ако чиновник не си върши работата. Гражданина има само един начин да го накара. Той е да плати рушвет. Защото закона не защитва гражданите. А защитава чиновниците, които могат да бавят преписки колкото време си искат. Няма законов срок в който чиновниците да са задължени да дадат отговор. У нас няма закон уволняващ чиновници за некадърност или за бавене или за несвършена работа.
  • 30 Никой

    3 0 Отговор
    МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността. От другата страна е народа като потърпевш от тези партньори.
  • 31 българка

    3 0 Отговор
    "България е една от най-спокойните държави" - вярно е, мафията е във всички институции и сфери в живота на българите и никой не смее да шукне! Просто няма кой да защити този, който се обади и не всеки може да хване самолет за Дубай! Да си мафиот у нас е почетно, даже президента им връчва орден "Стара планина", защото държат държавата в позиция постоянен мат!
  • 32 Да дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Няма и да имаМВР и прокуратурата са партньори с.... престъпността и беззаконието.
  • 33 Хубава работа ама

    0 0 Отговор
    Българска..малко стана палячо хвали циркаджий. Нито едните работят нито другите. Кражби беззаконие и гнет. Такова е реалното полужение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол