Last news in Fakti

27 Септември, 2023 09:42 3 734 127

Адмирал Емил Ефтимов: Неизправните С-300, които ще изпратим на Украйна, са между 3 и 5% от цялото ни налично количество

  • с-300-
  • съветско оръжие

Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс, докато не намерим заместваща способност, заяви началникът на отбраната

Адмирал Емил Ефтимов: Неизправните С-300, които ще изпратим на Украйна, са между 3 и 5% от цялото ни налично количество - 1

Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс С-300 на Украйна. Това заяви пред БНТ началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов. Той подчерта, че няма пряка заплаха за сигурността на България, а действията на българската армия минимизират рисковете от конфликта в Украйна.

Неизправените ракети С-300, които се обсъжда да изпратим в Украйна, са между 3 и 5% от цялото ни налично количество, а въоръжението, което сме предоставили досега, не засяга боеспособността на нашата армия.

"Състоянието на въоръжението и техниката на армията не е тайна за партиите. Всяка година аз предоставям доклад на министъра на отбраната по състоянието на въоръжението и техниката, включително състоянието на зенитните средства. Нормално е някои системи да не могат да се поддържат. Пробвахме преди войната в Украйна сделка с Руската федерация за ремонт на МиГ-29, както и за поддръжка на комплекса С-300".

Нямаме намерение да даваме целия ракетен комплекс, докато не намерим заместваща способност - след това трябва да се сключи договор, да има доставка, да се обучи състав - тогава може да се мисли над този въпрос, но това няма да е скоро, уточни Ефтимов.

Основната цел на многонационалната бойна група на НАТО е възпиране на потенциален агресор. Като подготовка, желание и процедури сме равнопоставени, но техниката ни е по съветски модел, каза още той.

"Модернизацията е в ход. Правителството одобри проекта за модернизация на сухопътните войски. Надявам се да ни извикат в комисията по отбрана да защитим нашите аргументи и сухопътните войски да получат един тласък".

12 летци се подготвят за пилотиране на изтребители Ф-16. Старите МиГ-ове ще летят, докато пристигнат Ф-16. Ако има прозорец между двете, ще разчитаме на съюзници за въздушната отбрана.

Дилемата на Източния фланг на НАТО е инфраструктурата, каза началникът на отбраната. Съюзниците са готови да дойдат у нас, да харчат средства, но ние трябва да създадем условия да ги приемем. Освен да модернизираме армията, трябва да оправим инфраструктурата. Ефтимов обясни, че за целта могат да се използват средства от общи фондове.

"Всяка една инициатива е включена в план програмата - правителството и парламентът ни дадоха срок до ноември да я представим за ревизия - този документ ще даде визията на държавата каква армия ще можем да изградим до 2032 година".

Ефтимов коментира и падналия край Тюленово дрон - според него операцията по обезвреждането е можело да се проведе по-добре, но крайният резултат е удовлетворяващ. Посочи, че дронът се е намирал на границата между сушата и морето и протоколите са различни, както и че водолазът, слязъл при боеприпаса, не е носил потник, а неопрен.

"Не са удачни кадрите с цигарата. Колкото до водолаза с неопрена - момчето е много разстроено (от шегите и подигравките - бел. ред). Знам колко са отговорни - а какво ще стане, ако утре излязат още два или три дрона? В петък флотът ще направи различни демонстрации по обезвреждане на мини".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коч Ина

    105 7 Отговор
    eeee вие ни взехте за толкова тъпи, все едно сме избиратели на ппдб. Като са неизправни защо им пращате боклуци бе, какви съюзници сте?? Ако те могат да ползват неизправни ракети за резервни части, защо ние не правим същото бе даул? Ако стават за нещо, защо поне не ги продадете бе балтон?

    Коментиран от #121

  • 2 Кът си, Вапцаров

    78 6 Отговор
    Я кажи колко ще ни струва към този момент да купим еквивалентни ракети? Или защо са ни ракети на нас, като Турция има?

    Коментиран от #31

  • 3 Колония БГ

    99 6 Отговор
    А на бас, че накрая ще се окаже установките са останали с минимално количество ракети и ще трябва да купуваме американски такива за милиарди

    Коментиран от #8

  • 4 Пич

    83 6 Отговор
    Хахаха..... Адмирал , на един кораб !!!??? И той - фрегата !!! Маани бегай , бегай маани.....

    Коментиран от #49

  • 5 Спрете се бе

    77 5 Отговор
    Боклуци
  • 6 Руски чорап лъжец

    9 74 Отговор
    Излиза, че Радев в лъгал, че ако "дадем Ес-300 на украинците, ще останем без ПВО".

    Излиза, че имаме какво да им дадем без да нарушаваме способностите си да браним небето си и Радев, като главнокомандващ БА, е знаел много добре за това.

    Коментиран от #91

  • 7 Жжж

    9 69 Отговор
    Руските агенти са бесни. Не стига че ги чака преследване в България и по целия свят, ами и Кремъл ще свали протекциите си от тях, защото са безполезни. С удоволствие очаквам страшен рев по този въпрос.
  • 8 Българин

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "Колония БГ":

    Той е казал, че ще се търсят заместващи мощности, тъй че не е някаква голяма "тайна" това, че ще трябва да купуваме. Откъде - зависи от това какво търсим и какво се предлага. Американците със сигурност ще бъдат сред главните претенденти, като се има предвид, че са една от държавите с най-голям и разообразен ВПК. Не никаква "конспирация".
  • 9 ТаУмВзе

    77 7 Отговор
    Адмиралче! Имаме само 2 такива установки. Едната за София, другата за АЕЦ! Щом се изрезвате, че са неизправни трябва да бъдете Разжалвани и да лежите! Цаката е да гушнете Комисионната за други железа от краварите.

    Коментиран от #37, #38

  • 10 Фтн

    4 62 Отговор
    Тези руски ракети почти безполезни и имат шанс единствено срещу други руски ракети. Русофилите да не чакат нападение от Русия, че толкова си държат на тях? Час по-скоро трябва да ги заменим с по-ефективни системи, ако искаме да имаме адекватно ПВО. Иначе ще трябва и разходи по утилизацията им да правим до няколко години.

    Коментиран от #22

  • 11 “ Ще изпратим”

    58 5 Отговор
    Кой си бе, че ще изпращаш?
  • 12 оня с коня

    25 4 Отговор
    На практика излиза че от Голямото си "НИЩО" ще дадем на Украйна едно мъничко "НИЩО".Може да е Малко,но "от сърце" и да не забравяме че 3-5% които даваме все пак не са 0,3-0,5%!
  • 13 Ха Ха ХА

    50 3 Отговор
    адмирал на два надуваеми дюшека !
  • 14 танкист

    58 4 Отговор
    Адмирале,не изпращайте нищо на Украйна,ще обезоръжите армията ни и ще обезверите военните. Престанете с това изхвърляне на въоръжение! Стига вече с простотиите!
  • 15 Галя от EmbassyTO

    36 4 Отговор
    Чудесно послъгва, така се прави. Да видим какво още има да подарим на укр.
    Галка
  • 16 Емии

    3 36 Отговор
    По-добре Украйна да ги използва срещу Русия, отколкото ние. Друга вражеска държава в региона няма.
  • 17 Бай Лисан

    62 4 Отговор
    Я, кажи, адмиралче:
    1. Какво им е неизправното?
    2. Защо не са изправни?
    3. Кой отговаря за поддръжката?
    4. Защо не ги е поддържал?
    5. Каква ще е санкцията, че не ги е поддържал?
    6. На каква стойност са неизправните ракети?
    7. Могат ли да се ползват за запчасти?

    И запомни, че това не ти е бащиния.
    Може да подаряваш само на майка си старите гащи, като физическо лице.
    Всичко друго е с пари.
    Нашите пари.
    Иначе виж таблицата на китайците, за какви суми за разхищения и кражби, какво наказание се полага.

    Коментиран от #35, #86

  • 18 Сиромах

    46 6 Отговор
    Въобще не би се отразило на отбранителните способности, ако двамата с Тагарев си подадете оставките или заминете на фронтовата линия в Украйна!Това е равносилно да тръгнете със събути гащи назад да ходите и си мислите, че опасност няма!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ийуъйм

    46 2 Отговор
    Ефтиме, неизправен си ти и генералите около теб. Хем сте пенсионери хем сте военнослужещи. Къде да ви пращаме вас.? По добре щеше да е за теб да ги изядеш тези ракети от колкото да се съгласяваш да храниш бандера фашистите в Украйна, като много добре разбираш, че Русия няма да те забрави и няма да забрави какво е направила БА под твое ръководство. Не мислиш и за годините след теб. Повече Русия никога няма да продаде на българите нищо, една от причините си и ти. Предател си ти дори спрямо себе си. Що не се саморажалваш?

    Коментиран от #26

  • 21 Асяде

    4 41 Отговор
    Така или иначе, единствените, срещу които бихме ги ползвали в обозримо бъдеще са руснаците. Не разбирам защо копейките са толкова подразнени, че ги даваме на Украйна. Искат лично да гърмят по "братушките" си ли?

    Коментиран от #44

  • 22 Бай Лисан

    27 2 Отговор

    До коментар #10 от "Фтн":

    То по твойта логика излиза, че американските ракети са ефикасни само срещу американски ракети.
    Ми тогава що са ни, Америка ли ще ни напада?

    Между другото, преди няколко месеца едно патриотче го боднаха с кинжалче. Още го боядисват оттогава.

    Коментиран от #25, #29, #39

  • 23 Иво

    24 2 Отговор
    И за кво трябва да давате неизправни никва логика на глупостите където говорите продажни марионетки
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фтн

    3 34 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Лисан":

    Нищо подобно! Американските ракети са ефективни срещу всякакви ракети известни на човечеството. Затова най-силните армии са въоръжени с тях, а останалите дават мило и драго да се докопат до технологията.
  • 26 Амин

    0 20 Отговор

    До коментар #20 от "ийуъйм":

    Кои са тия Русия бе мой..спряхте да играете на европейския континент преди 2 години още..мисли кога ще продавате апартаментите че тая операция се проточи

    Коментиран от #27, #64

  • 27 ийухба

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Амин":

    На глупав няма какво да му давам.

    Коментиран от #41

  • 28 Умирам от смях

    19 1 Отговор
    Давайте бе, давайте всичко. После като дойдат руснаците ще минем леко като през 44та и ще ни подарят други. А вас ще ви уМием, щото сте подлоги.
  • 29 Българин

    4 23 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Лисан":

    Не само, че не го "боднаха" ами даже не успяха да го извадят от употреба. И това е ЕДИНСТВЕНИЯ известен случай на нещо близко до "бодване". Патриотите и Хаймарсите ви попиляха, а дори не са най-новото, което американците имат. Това е реалността. Останалото са дрънканици за кръчмата.

    Коментиран от #105

  • 30 бай Иван

    30 0 Отговор
    Догодина нямало да има военен парад - подарихме си БТР-те, подарихме си танковете, щега ще подарим и ракетите!

    Коментиран от #42, #43, #101

  • 31 Наско

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кът си, Вапцаров":

    Турция има и то руски С400 , може би и С 500.
    Ние като по-умни ще закупим за да ги подарим на укрите?! Явно сме някакъв народ от амеби! Тези направо се подиграват с изказванията си!
    Има ли кой да повярва , че има неизправни пво системи в армията ни?! Това е недопустимо.
  • 32 Смея ти се много

    28 3 Отговор
    Първия в историята сухопътен адмирал.
  • 33 Кой кой кой

    25 2 Отговор
    Кой и за колко купи неизправно въоръжаване? След като са дефектни как ще ползват украинците? Далаверата явно е голяма. Все пак сме управлявани от посолствоТО.
  • 34 Сандо

    25 1 Отговор
    Каквото и да говорят,каквито и локуми да разтягат,в каквато и мъгла да се опитват да се скрият - ПРЕДАТЕЛСТВОТО спрямо собствения си народ си остава ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

    Коментиран от #47

  • 35 Петнаесето

    4 19 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Лисан":

    Има трайност на материалите бе ошанка

    Коментиран от #54

  • 36 Атлантист+

    7 6 Отговор
    Е как може да даваме на Украйна неизправни оръжия? - малко са им страданията на украинците, та и това. Дайте им изправни системи. Ние не се нуждаем от тях. Руснаците дори да дойдат, българите няма да воюват с тях - при това гъмжило от русофили у нас............

    Коментиран от #60

  • 37 ТаУмВзе

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Цаката е мега проста! Нямаме наличен персонал, който да се оправи с такъв тип въоръжение вече. Съответно да врътнат Далаверата де.
  • 38 Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    АЕЦ-а може да разчита на Град и Волхов, имат същия рейндж, само дето не са автоматични! Някак си ще го опазят, ама виж София ко шъ я праим…

    Коментиран от #51

  • 39 Българин

    9 12 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Лисан":

    Знаем, знаем. Матушката ти унищожи 300 Хаймарса, всички танкове и ПВО на украинците!
    Пропуснах ли нещо от опорките на Пасьолството на Рассия? 😂

    Коментиран от #46

  • 40 Абе то

    1 17 Отговор
    На тези ракети им е писано да бъдат използвани за защита от Русия. Въпросът е дали ние ще ги изстреляме, или Украйна.
  • 41 Амин

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "ийухба":

    Ми хуу купи си някоя по-голяма еднодръвка тогава..да може да обслужва дестинацията Новоросийск-Бургас че пеша няма как вече
  • 42 Смех в блатото

    2 10 Отговор

    До коментар #30 от "бай Иван":

    Нищо, което тази година беше на военния парад, не е дадено и няма да бъде дадео на украинците, но ти откъде да знаеш, ти не пишеш по факти от реалността а по зададени опорки.
  • 43 Киро

    16 0 Отговор

    До коментар #30 от "бай Иван":

    Ще.има парад и то модерен! Прайдът ще се рее по жълтите павета. Народът да се сеща!

    Коментиран от #48

  • 44 Сандо

    24 2 Отговор

    До коментар #21 от "Асяде":

    Защото още си искаме Държавата и Народа,затова.А за вас,продажници,предатели и безродници,вече няма нищо свято,освен капризите на Посолство.

    Коментиран от #53

  • 45 Всъщност

    20 3 Отговор
    По-добре МО да мисли как да се сдобие със С400 като Турция , отколкото да си прави устата за комисионни от сделки с Пейтриъти , които никой не иска .
  • 46 Кхъ

    16 1 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Пропусна 600 НАТО-вски генерала облечени с рокли в оня бункер. Само за имена не питай. НАТО ги пази в тайна. : )

    Коментиран от #56, #59

  • 47 Румен Решетников

    4 18 Отговор

    До коментар #34 от "Сандо":

    Предатели са тези, които служат на чужда държава, посочила България за вражеска, вата!!!
  • 48 Българин

    1 15 Отговор

    До коментар #43 от "Киро":

    На тазгодишния парад имаше доста НАТОвски машини и ще стават все повече.

    Коментиран от #67

  • 49 НЕ Е ВЯРНО!

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Моля,не обиждайте ,,Адмирала"...!
    И на 10 надуваеми гумени лодки и на 15 дървени лодки,с гребла...!

    Коментиран от #52, #73

  • 50 измекяр соросоиден

    13 1 Отговор
    Съюз на офицерите от резерва "Атлантик" (фашага фанатик ) !
  • 51 ТаУмВзе

    12 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Ако се стигне до удари по АЕЦ вервай, че сме приключили за 48 часа. Както и половин Европа, заради въздушните течения.
  • 52 Смех в блатото

    0 10 Отговор

    До коментар #49 от "НЕ Е ВЯРНО!":

    Скоро това ще е повече отколкото целия Руски черноморски флот. :)
  • 53 Асяде

    4 14 Отговор

    До коментар #44 от "Сандо":

    Ами то и ние си искаме нашата. Нашата впрочем е България, а вашата очевидно е Русия, така че - пръждосвайте се. Тук е България, ЕС и НАТО.
  • 54 Бай Лисан

    22 2 Отговор

    До коментар #35 от "Петнаесето":

    Каква трайност на материалите, бе бейзболка?
    Това да не ти е компот от праскови?
    Най-много профилактика и подмяна на заряда.
    Що не ги пишете направо като бяла техника с транспортни дефекти?

    Коментиран от #69

  • 55 9689

    19 0 Отговор
    Има нещо гнило в тези неизправни ракети.Престъпниците и това измислиха.
  • 56 Ами

    4 9 Отговор

    До коментар #46 от "Кхъ":

    Те са объркани. Русия ни е обявила за вражеска държава, но те са се клели във вярност на Русия, и сега как да извъртят това, че не са те предателите?

    Не е лесно.

    Коментиран от #71

  • 57 Пешо

    9 2 Отговор
    Този какво е учил и къде е завършил за да има това звание?

    Коментиран от #62, #65

  • 58 Че ние тогава

    9 0 Отговор
    Колко С-300 имаме ?
  • 59 Българин

    3 8 Отговор

    До коментар #46 от "Кхъ":

    Муахаха.
    От 300 станаха 600...
    Ти сигурно лично си ги преброил, а? 😂
    Кажи нещо за бойните патки и комари, тях крепостните унищожиха ли ги??? 😂
  • 60 Да бе

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "Атлантист+":

    То и генерал Колев не бил сигурен ,ама се случило друго. Историята я знаеш предполагам .
  • 61 Свиквайте младежи

    3 14 Отговор
    Факта е че заради много сериозни военни капацитети включително другаря Радев сега цели сегменти от отбраната на България остават без поддръжка и напрактика излишни..разни ошанки може да се шашкат но с руското оръжие приключихме и няма никакво значение какво и колко ще дадем на украинците

    Коментиран от #68

  • 62 Румен Решетников

    3 11 Отговор

    До коментар #57 от "Пешо":

    Нещо трябва да е завършил, не е като еленовъда Шойгу... 😂
  • 63 Верваме

    20 2 Отговор
    То и БТР-те не ни трябваха и ги подарихме а сега поръчваме стар модел за 2 млрд
  • 64 Относно тия

    2 10 Отговор

    До коментар #26 от "Амин":

    над 400 000 апартхотели купени от руснаци трябва да се облагат с високи данъци като за чужденци, да се стимулира изкупуването им от българи чрез специални за целта ниско/без лихвени заеми.
  • 65 Ами

    1 13 Отговор

    До коментар #57 от "Пешо":

    Със сигурност не е "учил" в кръчмата и по Телеграм каналите на руските фашисти, както повечето български путинофили. Даже мога да си представя, че е звършил някакви висши военни учулища, но съм сигурен, че ще ми кажеш, че това нищо не е пред путинофилското образУвание.
  • 66 Подлога

    9 1 Отговор
    Е това човече
  • 67 измекяр соросоиден

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    А да орат и да сеят стават ли защото не знам за друго за какво ще ги ползваш ? Нещо бъркаш плейстейшана с реалността ! Недей гледа Украйна , там те смятат че имат свои и ще трябва по някакъв начин да съжителстват и след войната а у нас за тах свои отдавна няма (с оглед политиката ) така че ще връхлети по пълна пограма ......Ахадън му !?

    Коментиран от #72, #84

  • 68 Това

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от "Свиквайте младежи":

    От посолството ли ти го внесоха...айде виж мнозинството какво мисли....или демокрация но не съвсем

    Коментиран от #74

  • 69 Петнаесето

    1 7 Отговор

    До коментар #54 от "Бай Лисан":

    Другарче малко..щом са обявени за дефектни значи има видими дефекти по корпуса..или системата за управление не реагира на зададените команди..не прави връзка с радара..тн..няма как да стреляш ракети които не знаеш къде ще отидат

    Коментиран от #77, #78, #102

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кхъ

    1 8 Отговор

    До коментар #56 от "Ами":

    Аха 600... и в Мариопул имаше две-триста. Бойните украински комари ги опуцахме с Армата. Още ги стържем от картонената му броня. Бойните патки ги заключихме в кафези на крайцера Москва. Ще изплуват, коги он изплава!
  • 72 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "измекяр соросоиден":

    А съветските за оране и сеене ли ги ползвахме?
    Пий си 💊 редовно!

    Коментиран от #92

  • 73 Бай Лисан

    11 0 Отговор

    До коментар #49 от "НЕ Е ВЯРНО!":

    Освен гумените лодки, имаме и едно водно колело.
    Предстои да му монтираме едно водно оръдие.
    И тога ще настане такъв живот, че само си викам -дано!
    Но дотогава - пляс, пляс всички бивши военни министри
  • 74 Слабо налягане в главата

    0 5 Отговор

    До коментар #68 от "Това":

    Ти май не загряваш много бързо

    GAME OVER с руското оръжие

    Няма малцинство няма мнозинство
    Ако не си доволен се обърни към руското посолство
  • 75 Мнение

    15 2 Отговор
    На нас някой давали ни нещо безплатно? Ние всичко си плащаме, а сме най бедната държава в Европа. При нужда на нас никой няма да ни помогне. Ето арменците направиха учения с Нато и сега губят територии. Какво се случи с Кипър? Партньорите са си партньори, но е необходимо да си имаме въоръжение. Реално говорят за дефектирали с 300, които не могат да се оправят но Украиннците могат да ги поправят. Просто е смешно да се слушат тези лъжи. Като не могат да се използват за какво ги даваме? Няма лошо да се помага ама не трябва да оставяш народа си без защита.

    Коментиран от #81

  • 76 Българин

    17 1 Отговор
    Добре умници, защо и са на Украйна нашите неизправни ракети ?Нещо много ни гъбаркате.
  • 77 Бай Лисан

    11 1 Отговор

    До коментар #69 от "Петнаесето":

    Ами като не знаеш къде ще отидат, как ще пуцат укрите с тях?
    Пак ли да страдат полските трактористи? За тях не ти ли е жал?

    Коментиран от #82

  • 78 Ами

    0 10 Отговор

    До коментар #69 от "Петнаесето":

    В Русия това си е нормално, те затова четирихилядниците стискат дефектните ракети - важното е да има за .... паради. Ако се стигне до употребата им ще се стискаме за палците. Пак като руснаците в момента.
  • 79 Ъхъъъъ

    12 0 Отговор
    Основната цел на многонационалната бойна група на НАТО е възпиране на потенциален агресор. ...... възпиране никога не е била ролята на терористичното НАТО. Няма и случай даже когато някой някога да е бил възпиран .
  • 80 Чико

    15 1 Отговор
    Адмирал Ефтимов,командващ двете гумени лодки ,подарени от сащ на славния ни флот.

    Коментиран от #83

  • 81 Эээ

    0 3 Отговор

    До коментар #75 от "Мнение":

    А на нас за какво са ни? Да стреляме по Русия?
  • 82 Петнаесето

    2 7 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Лисан":

    На тях тия ракети не им трябват да работят..ще свалят бойните глави..ще сложат нещо да ги балансира и ще ги стрелят посока Крим да тормозят ПВО на ошанките

    Коментиран от #107

  • 83 Смех в блатото

    2 6 Отговор

    До коментар #80 от "Чико":

    По-добре двете български гумени лодки, отколкото крайцера МаЦква.
  • 84 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #67 от "измекяр соросоиден":

    "защото не знам"

    Аз какво да направя, че не знаеш? Отивай да учиш, за да знаеш!

    Коментиран от #95

  • 85 Тц тц

    1 13 Отговор
    Глей какво просто животно е русофила! Вместо да се радва, че си даваме оръжието на Украйна, вместо ние да го използваме срещу Русия, то реве. Ако го използваме, пак ще реве. Ако си купим по-модерно - пак ще реве. Ако не си купим, пак ще реве...

    Коментиран от #90, #93

  • 86 .....

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Лисан":

    Много точно написано. Само да има един журналист да му ги зададе тези въпроси в ефир и на депутатите които искат да ги дадат
  • 87 кажи му ганьо слъногледа и повече ......

    6 0 Отговор
    И килотите на жена си дай , ония втората употреба !
  • 88 Така стоят нещата

    2 6 Отговор
    Тия ракети имат режим на ръчно управление..най-вероятно имат и акумулатори което значи че трябва да се сменят периодично..като я качат на стойка сменят акумулатора..активират електрическата верига и подадат команда за управление на крилата ако не реагира значи брак..от там нататък не се занимават защото най-вероятно е някой капсулован блок който не е правен да се отваря а направо да се сменя..украинците сигурно знаят как се ремонтира при условие че те произвеждаха много от ракетните компоненти на СССР

    Коментиран от #96, #108, #115

  • 89 Тодоров

    10 1 Отговор
    И този се опитва да ни "намаже ските". Иска да ни каже, че примерно имаме 100 комплекса С-300 и можем да дадем на Украйна 3-5 броя. Или имаме 10 бр. и ще подарим гумите от комплексите. Само че най вероятно имаме 2-3 бр. и напълно ще си "оголим" задниците от към ПВО. Абе тези наши военни да не са минали директно на заплати от САЩ/НАТО и за България да им е все едно. Ако подарява само поразяващата част от комплексите (ракетите), може ли да гарантира тяхната точност, че украинската ПВО нямя да поразява граждански цели, както е досега.
  • 90 Смех в блатото

    5 6 Отговор

    До коментар #85 от "Тц тц":

    Те ревяха, че армията ни не е била въоръжена до зъби като преди 89та.

    Когато направим опит да се въоръжим (с натовско оръжие), реват, че я въоръжаваме.

    Явно единствения вариант за четирихилядниците е ако я въоръжаваме с руско оръжие. Те тогава е "точно както трябва".
  • 91 Виж сега

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Руски чорап лъжец":

    Какви способности имаш? Един изтребител и един вертолет без ракети а и един кораб!!!
  • 92 РАН -ЪТ

    5 2 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Поне да бяхте ги ползвали ! А освен това имахме сигурни съюзници а днес пожеш ли да ми кажеш един (май е трудно !) . Не не питам по документ а реален и при реални действия !?

    Коментиран от #109

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тома

    4 0 Отговор
    Този е адмирал а пък лъжекато дърт циганин
  • 95 до третополовия

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Българин":

    Тебе забравих да питам , какво да правя !
  • 96 Българин

    0 10 Отговор

    До коментар #88 от "Така стоят нещата":

    Точно така стоят нещата. На тия ракети електрическата/електронната система им е проблема. Украинците са много напред с този материал поради причините посочени от теб, но дори те ще ги изхвърлят, след като войната свърши и ще преминат на модерно въоръжение. Ако зависеше от руските драскачи, ние щяхме да ги стискаме и да правим паради все едно извадени от 50те. Както се случва в повечето руски градове извън Москва. Там съм гледал такива паради, които са по-скоро пародии - "празнуват" с допотопна техника щото освен с фейкове и пропаганда в главите им друго не вирее.

    Коментиран от #104

  • 97 Българин

    4 0 Отговор
    Подлоги!
  • 98 Срам и позор сте краварски марионетки

    8 0 Отговор
    Раздавате все едно е ваше
  • 99 НИК

    12 0 Отговор
    "Модернизацията е в ход. Правителството одобри проекта за модернизация на сухопътните войски. Надявам се да ни извикат в комисията по отбрана да защитим нашите аргументи и сухопътните войски да получат един тласък".
    Господин Адмирал искам да попитам вие ли ще носите лична отговорност да защитите доставката на въпросните бронемашини от САЩ, за които много експерти писаха, че са модели спряни от производство в САЩ от 90-те години на миналия век. За същите и по малко пари може да се закупят машини от Германия, за които ще има и съвместно изработване на части и подръжка в България, а не в САЩ или Канада. За каква защита говорите, като въпросните машини от САЩ са с ниво на защита 3, а не 4 както е заложено в условията, които Парламента е приел някога. Или войниците, ще са пушечно месо в тези консерви.

    Коментиран от #100

  • 100 Смех в блатото

    1 5 Отговор

    До коментар #99 от "НИК":

    "за които много експерти писаха, че са модели спряни от производство в САЩ от 90-те години на миналия век."

    За експерта "торбичка Била" ли говориш?

    От него съм чувал такива "твърдения".
  • 101 кюмюра от Драгалевци

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "бай Иван":

    Щи излязат с ПЛЕЙСТЕЙШАНА на военен парад !Смешници !
  • 102 апи ма за

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "Петнаесето":

    бос си по темата стига ръга мисли....дефектна ти е главата, ако са дефектни за какво са им на украинците....мойш ли да мислиш нали се правиш на мислител, някой ще вземе едни пари за себе си за сметка на държавата, 33г го правят не го ли усмисли , нали си мислител....
  • 103 Да стигнеш дъното

    11 0 Отговор
    Цирк. Началникът на отбраната като пропагандист....
  • 104 до гьотверена

    6 0 Отговор

    До коментар #96 от "Българин":

    А дали ще има Украйна е друг въпрос нали ? Украйна ако има въобще такава държава (Лвов, Луцк и Ровно ако евентуално не си ги поискат поляците ) след войната ще е пълен леш на фона на световния глад които се задава !
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Бай Лисан

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Петнаесето":

    И сега кво: укрите ще пуцат според теб с халосни ракети по Крим, да дразнят руското ПВО. Разчитат някой руснак да се гътне от смях...
    Тези същите укри, дето връзват гранати на хвърчила...
    Аз съм сигурен какво ще стане - пак ще думнат някой полски тракторяга, после ще се оправдават - те българите са виновни, дадоха ни криви ракети...
  • 108 Бай Лисан

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "Така стоят нещата":

    След като според тебе ракетите имат акумулатори, то те най-вероятно имат и манивели. Да не забравим манивелите. Да пратим и адмиралчето, да ги врътка, ако се наложи....
  • 109 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #92 от "РАН -ЪТ":

    Видяхме твоите руски "съюзници " в Армения.
    Не си мръднаха пръста да защитят съюзниците си арменци!

    Коментиран от #117

  • 110 Ццц

    4 0 Отговор
    А господин адмирал, защо не си ги пазим за наши резервни части? Руснаците явно няма да ни дадат повече, а бракът като стане 20-30 % части от къде?
  • 111 Ейййй

    0 3 Отговор
    Може и да не лети, ама нали е руска, трябва да ревем за нея. Всички се превъоръжават с модерни оръжия, ние си пазим старите руските, за спомен. А и ще си купуваме разни остарели изделия за музея. Далавера и простотия. Ревем по миналото и оси-раме бъдещето. Нация от идио-ти.

    Коментиран от #127

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Адмирал Ефтимов!! Трябва да те разжалват

    12 1 Отговор
    Много Лъжеш! Първо колко ракети ще даваме на Украйна, по точно вие Предателите ще давате! И Какво им е Негодното на тея Ракети???Ужулена боя някъде или драскотина!! Лъжи, Лъжи Мацепродавци, шайка Българомразци ще решавате какво да давате на нациста в Украйна!! Това Оръжие нее ваша собственост!!! Набутвате Държава и народ между Шамарите,! Долни Марионетки сте вие, нищо друго!!

    Коментиран от #118

  • 114 В цял свят

    6 0 Отговор
    Ако за предателите и лъжците без униформа позорът и затворът са достатъчни, за униформените властници има други мерки!
  • 115 Мишел

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "Така стоят нещата":

    Тези ракети изискват само смяна на твърдото гориво на 10 години защото горивото започва да се напуква и дава неконтролируемо горене. . Ако смяната не се направи, ракетата или се взривява във въздуха, или по често пада на повърхността и се взривява там.
    Бойната глава на зенитните ракети съдържа малко експлозив (на тези примерно 25 кг.), но голям брой поразяващи елементи. Идеална е за терористични цели като стрелби по цивилни на площади и пазари.
    Руски ракети унищожиха в Украйна производството на пронивокорабните ракети Нептун и голям брой складове със Сторм Шадоу. Търси се бърза замяна, затова няма да минем с предаване само на тези ракети. Имаме много ракети за стари руски ПВО системи, тихомълком ще ги подарим покрай тези на С 300 заедно с пусковите установки.
  • 116 Шмекер бекер Тагаренкичко

    9 0 Отговор
    Досега защо армията ни не ни е пазела поради неизправни ракети?Защо са вземали заплати?Защо досега бяха изправни а от вчера неизправни?
  • 117 Мишел

    12 1 Отговор

    До коментар #109 от "Българин":

    Когато Армения беше съюзник с Русия, първата война с Азербайджан завърши с безапелационно арменска победа.
    Когато Армения се отказа от съюз с Русия, загуби втората война.
    Когато Армения потърси съюз със САЩ и направи учения с американската армия, след двудневна война бе разгромена и загуби Нагорни Карабах.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Интересно как

    9 0 Отговор
    Интересно как най-новият ни ПВО комплекс се оказва нефелен, а другите по-стари с 20-30 години комплекси са се още фелни? Лъже адмиралчето на 2-те гумени лодки.
  • 120 Точо

    6 1 Отговор
    Как ни лъжат само. Неизправни били. За какво са тогава на украйна. Те можели да ги ремонтират. Ами тогава защо не ги изпратим там за ремонт и отново да ги ползваме ние,а ще им ги подаряваме.
  • 121 Вие

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Коч Ина":

    Сте избиратели на Възраждане,не се обиждай
  • 122 Уса

    6 1 Отговор
    Ако си истинскиадмирал заминавай на фронта в Украйна да изстрелваш развалените ракети.Б@си и смешните адмирали и генерали са българските лакомии за високи пенсии нищо повече.Допуснаха армията да бъде унищожена а сега лижатзадниците на западните лейтенанти
  • 123 Абе

    5 0 Отговор
    Аз едно не мога да разбера, как така от активен офицер по време на соца и член на БКП се превърна в активен евроатлантик и поддръжник на много особен режим в Украйна и прозападната политика. Нали си се клел да защитаваш соц държавата и БКП и сега с какви смени клетвата.

    Коментиран от #125

  • 124 Космонавт

    3 0 Отговор
    А на какво е Адмирал? Флотилия ли имаме,подводници. Един крайцер е достатъчен.
  • 125 Пак съм аз

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "Абе":

    Това е в природата на всеки комунист - хамелеон !!!
  • 126 Служил едно време

    1 0 Отговор
    Не вярвам да не можем сами да ги ремонтираме.
    А и повредата да не се окаже,че гумите са за смяна :)
  • 127 ПВО

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ейййй":

    Кой ти каза ,че не лети? Прочете го някъде ли?
    Е аз ти пиша, че могат да летят.
    И ако искаш да си смениш обувките предполагам,че първо си купуваш нови и тогава подаряваш старите.(И да знаеш старите обувки може да са по удобни от новите цървули).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове