Last news in Fakti

27 Септември, 2023 18:44 3 539 102

1:0 за "Лукойл": Още една 1 г. България ще зависи от руския петрол

  • лукойл-
  • дерогация-
  • петрол-
  • руски петрол

Икономическият министър предупреди за скок на горивата и за дефицит

1:0 за "Лукойл": Още една 1 г. България ще зависи от руския петрол - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентарната комисия по икономическа политика реши да отложи с 12 месеца прекратяването на дерогацията на "Лукойл" за работа с руски суров петрол. В този период рафинерията ще намалява поетапно количествата на сорт "Урал", съобщи БНТ. Министърът на икономиката Богдан Богданов предупреди за скок на горивата и за дефицит, ако без подготовка се премине към нефт, който не е от Русия.

"Рисковете са големи, особено за 30-дневния срок, както е заложено в момента. Не мога да прогнозирам какви биха били точно цените, но цените ще се повишат значително и тук трябва да се каже, че ще има и възможности за спекула и дори недостиг на горива", каза Богдан Богданов - министър на икономиката.

Според него, отпадането в 30-дневен срок, както е заложено в момента, крие след себе си серизони рискове.

"От една страна, доставка на суров петрол. Това, което видяхме, че в крайна сметка последната една година нямаме направена почти никаква подготовка. "Лукойл" не бяха подали план-график, не бяха дали конкретните мерки и стъпки, които ще предприемат. Това се случи в началото на септември. Това е една от причините ние да базираме нашите изчисления на доклад, който беше изготвен и от Съвета за сигурността към МС и там сме отчели конкретните рискове. Разбира се, доставка на горивата - това е доставка на суров петрол. Това е единият риск и трябва време, за да се договори."

"Другият риск, който е чисто логичистичният, при товарене вече нови количества, които пък ако са извън Босфора, доставчиците, това отнема и логистично време, за да стигне до рафинерията. Трябва да се знае, че работата на рафинерията към момента е организирана така, че да има ритмични доставки, няколко танкера на месец, което значи, че на всеки горе долу 6 дни ние получаваме по един танкер на рафинерията, който да бъде обработен. Към момента това е основният казус, че при отпадане на дерогацията трябва да имаме, първо, договорените количества суров неруски петрол, който да се обработва в рафинерията. Тези количества да бъдат договорени с такива параметри, че в крайна сметка да има ритмични доставки, но и качеството на суровината, която ще получаваме, което означава, че тук говорим за дългосрочни договори, които да бъдат подписани от оператора, а не спот сделки, така наречени на пазара, които от една страна да са по-висока цена и които съществено биха повлияли на цените на крайните потребители."

"Трябва да осигурим и транспорта. Това нещо е много важно, транспортът до "Росенец", така че рафинерията да не спира своята дейност. Но другото важно нещо, освен самата дерогация и преминаването на изцяло неруски петрол това, което ние държим да бъде обсъдено, е капацитетът на рафинерията да бъде поддържан и една от нашите тези е, че ние трябва да вземем средните обороти, които са генерирани от рафинерията през последните години. Защото много бързо може да се мине на 100% неруски петрол, ако значително съкратим производствения процес и ограничим количествата сурова продукция, която рафинерията обработва", каза още министър Богданов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пфу, да е.а тая руска верига

    17 99 Отговор
    Няма откачане от руския синджир.

    Коментиран от #7, #15, #26, #27, #61

  • 2 По прости некадърници управляващи

    114 4 Отговор
    България никога не е имала
  • 3 Хи хи хи

    48 2 Отговор
    ЧЕСТИТО!!!
  • 4 Що си мисля, че търсят усилено оферти.

    11 70 Отговор
    Като изберат няколко изгодни, и ще отрежат и последното въженце, което ни връзва с ватенките. Никой няма намерение да чака 12 месеца.
  • 5 Пръц

    40 6 Отговор
    Няма да е лошо да спрете производството.Има начини.Аварии,профилактики ,вятър,дъжд и красота.2 дни ще имаме СГЛОБКА
  • 6 Миризлив пор

    49 1 Отговор
    Да не фалира Лукойл? А за избирателите някой мисли ли? Тези 30-40 стотинки на литър хич не са малко, да обвържат и цените с петрола!
  • 7 Гост

    75 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пфу, да е.а тая руска верига":

    Зарежда ли ти се на 5 лв европейски, а?

    Коментиран от #14

  • 8 Хаха

    27 1 Отговор
    В този период рафинерията ще намалява поетапно количествата на сорт "Урал" 🤣
    По скоро сорт Брент
  • 9 Здрасти

    51 4 Отговор
    Лелее, как е представена информацията, ще кажеш, че само те са на кяр, че са в Бг. А, това, че в България ползваме по-евтии продукти бензин, дизел от колкото в западна Европа не е добре за нас.. Някои журналисти са си за съд, за вменяване на манипулации

    Коментиран от #66

  • 10 Пропагандна статия

    37 3 Отговор
    Ние не зависим, а се възползваме от по евтин петрол!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 инфо

    35 1 Отговор
    Нищо изненадващо. Напълно очаквани неадекватни решения от невнятни и некадърни управляващи. Добавете към сбърканите им мисли и подсказката от западните партньори, че България е основен доставчик на гориво за Украйна, и всичко си идва на мястото.
  • 13 Абе, робе, ти за слуги да говориш

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен-_ Язовец":

    д като жрица на магистралната любов да призовава за девственост!!! 🤣🤣😁🤣
  • 14 Да, само да не е руски

    7 54 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ще плащам и по 10.
    Чакам месец и ако не ги разкарат си продавам колата и си купувам електричка. И за 50 стотинки да ми дават бензина няма да пълня гушите на кремълските престъпници.

    Коментиран от #34, #35, #96

  • 15 пиф пав

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пфу, да е.а тая руска верига":

    Що да няма откачане? Закачаш се на скъпия петрол, цените за скъпи коли стаеат 10 лв за литър, а бедняците ги субсидираш с кредит от МВФ, и да го плащат децата, на децата ни..
  • 16 Демократ

    3 23 Отговор
    Руските парачитетси трябвя да бъдат издавеби у Перловската река яеднъж и завинаги грозни смръдливи а бе с една дума подхора
  • 17 123

    42 3 Отговор
    Закривай... държавата. Този прост народ, който не знае да си отстоява и защитава интереса, това му се полага. Вечно робство на краварите. По- зле сме от Нигер. Те поне имат достойнство, ако не друго.

    Коментиран от #24

  • 18 тиквенсониада

    24 2 Отговор
    Бат Бойче какво мисли по въпроса ? Дали му пука колко е горивото , като си има чекмеджета , при това пълни с кюлчета и пачки ?
  • 19 Данъкоплатец

    17 4 Отговор
    От Новоросийск в такива танкери се товари и Казахстански нефт по 50 милиона тона годишно. Няма проблем да се сключи дългосрочен договор с Казахстан. Май друг е проблема - кой ще лапа комисионите
  • 20 Ужас(истински)

    13 0 Отговор
    Сага, с предизвестен край!
  • 21 Дядо Гъдю

    28 1 Отговор
    Абе,нека дър-ници,
    населението се интересува от ЦЕНАТА,а не от това,дали до возите със задокеански или руски камион.
    Нима си въобразявате,че хората ще кажат:,,Ашколсун,може бензина да е пет лева,но го докараха в бензиностанцията със задокеански камион,шведска цистерна и френски гуми.
    Неее,вас ви интересува потупването по рамото и толкоз.
  • 22 кики

    9 30 Отговор
    Тука корените са толкова дълбоки, че няма изкореняване.
    От 1878г България си е Руска губерня. Ако Чърчил беше казал 70-30% западно влияние, можеше да не сме Сталиниски и да бяхме живели в по-нормална държава!
  • 23 тиквенсониада

    30 1 Отговор
    Въпрос - кой даде Нефтохим на руснаците ? А кой потвърди и затвърди това преди 10-тина години ? БСП ли , комунистите ли , марсианците , папуасите ? Или Костов и Борисов - големите демократи и борци за справедливост , свобода и независимост ?
  • 24 Кандидат Милионер

    8 26 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    От милиард и 600 милиона печалба ,една рубла не са внесли ,каза Румен Спецов , като Данъци....Трябвали им за войната в Украйна..
    Означава,че целия Български Народ финансира убийството на половин милион руснаци и украинци...Не е въпроса дали Урал не..Въпроса е защо не отнемете собствеността на Рафинерията подарена от Българските Комунисти на Окупатора?И тези Милиард и 600 милиона да влизат в Българската хазна??Това е Въпроса ...
  • 25 Майк Алън Патън

    25 0 Отговор
    Колко ще струва горивото , ако петролът в Лукойл НЕ Е руски ? Някой може ли да каже ? За да направим сравнение все пак !

    Коментиран от #56, #74

  • 26 инфо

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пфу, да е.а тая руска верига":

    Кой те е вързал бе? Да не си с намордник? Можеш да ходиш, където си поискаш и да правиш каквото желаеш. Какво ти пречат някакви руснаци...
  • 27 3567

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пфу, да е.а тая руска верига":

    Аз ако съм на лук ойл така ще ви го набия че 10 лв да стане литъра
  • 28 Някой

    18 3 Отговор
    Веднага оставка на кабинета, дето е неспособен да прокара едно решение. Марш на бунището на историята!
    Иначе, оказва се, че все още има някакви политици, които мислят трезво.
  • 29 Стършел

    7 1 Отговор
    То е ясно, че за един месец няма кал да стане.🙂🙂🙂
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Майстора

    21 2 Отговор
    Бързо клекнаха младежите . Иначе щяха да останат само красиви.Зимата ще има приклякване и за газа.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 тито

    26 1 Отговор
    Аз зареждам на Лукойл, щото ми е 2.84 дизела на другите е над 10ст отгоре така че ако ще и 1000 години да стои в България ако е добре за цените на горивата и караме по-евтино не ме брига изобщо
  • 34 инфо

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да, само да не е руски":

    Няма да се ядосваш. Явно си баровец - ходи да зареждаш в Гърция, и ще постигнеш душевен мир!

    Коментиран от #43

  • 35 Ами

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да, само да не е руски":

    пълни на американските престъпници, лъжци и интриганти!

    Коментиран от #44, #57

  • 36 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор
    То е близко до акъла, че като спрем руският петрол ще се вдигне цената, но дано и качеството да стане по-високо.
  • 37 Пешо Кюстендилецо

    9 0 Отговор
    Демек с пръсугъз. Рипаа, скачаа и бам на дедовия. Нанизая се.
  • 38 Хекса

    10 5 Отговор
    На нормалните хора не им пречи Лукойл, а им помага с доброто качество на горивата и ниските им цени ! ! !

    Коментиран от #49

  • 39 Да обобщим

    5 8 Отговор
    С руски петрол дизелът миналата година стигна 3,60 лева.От" братушките".

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Кофти

    10 0 Отговор
    Щатските подлоги ще отскачат сека седмица до Бруней да наливат неруски бензин.
  • 41 Аха

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Да обобщим":

    И 4.50 - 5 лв. в Европа
  • 42 Бойкотирай ги

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Да обобщим":

    Спри да наливаш и яхай велосипеда. С мрънкане не се бори руското влияние.
  • 43 Не се бях сетил

    1 7 Отговор

    До коментар #34 от "инфо":

    Поне няма да правя ремонти за хиляди левове вече, заради гадното лукойлско гориво.
  • 44 Американци, пакистанци, марсианци

    2 8 Отговор

    До коментар #35 от "Ами":

    само не и на руснаци.

    Коментиран от #45

  • 45 Така де

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "Американци, пакистанци, марсианци":

    Пълни гушите на американските престъпници! Те това искат!
  • 46 Експерт

    4 10 Отговор
    АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ! ЛУКОЙЛ НИ ТАКСУВА ТЕЖКИЯТ ПЕТРОЛ УРАЛС НА ЦЕНА БРЕНТ И ПО-НИСКИТЕ ЦЕНИ СЕ ДЪЛЖАТ НА НИСКИЯТ АКЦИЗ В БЪЛГАРИЯ, А КАЧЕСТВОТО МУ Е ДОЛНОПРОБНО...СЯРА, САЖДИ ЛОШО ИЗГАРЯНЕ! НА ЗАПАД ГО СМЕСВАТ С ДЕРИВАТИ НА БРЕНТ ИЛИ ЛЕК АРАБСКИ ИЛИ АМЕРИКАНСКИ НЕФТ! НИЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ ЩЕ БЪДЕМ ЗАЛОЖНИЦИ НА ВАТНИЦИТЕ, КОИТО НИ КРАДАТ БЕЗОГЛЕДНО???

    Коментиран от #58, #79, #81

  • 47 Феникс

    13 1 Отговор
    АЗ бих казал че още една година марионетките искат да разграбват и разрушават страната! Точно за това им е нужен този петрол, ако го няма пазара ще се срине, цените ще се покачат и ще има висящи по стълбовете убавци :)
  • 48 Защо спестявате информация

    5 3 Отговор
    До края на 2023 година рафинерията има право да преработва не повече от 80 процента петрол с руски произход; до 31 март 2024 г. не повече от 75 процента петрол с руски произход; до 30 юни 2024 г. не повече от 50 процента петрол с руски произход и до 30 септември 2024 г. не повече от 25 процента петрол с руски произход, като същевременно оборотът от произведените горива не е по-нисък от средния за последните пет приключили финансови години.
  • 49 Дедо Пене

    2 8 Отговор

    До коментар #38 от "Хекса":

    Ти добре ли си с главата?Руско гориво -с добро качество, а ниската цена е от ниския акциз, а не от любимите ти "братушки"! Чети какво пише експерта!

    Коментиран от #69

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Васко Делчев

    12 0 Отговор
    Как може да наричате министър някакъв назначен от чужда държава за такъв?! Това, което този мертек казва е ясно дори и на децата! Само гладък мозък може да стигне до това заключение след дълги размишления. Това е изначално ясно на всеки бъларин, който им плюе на евроатлантизма на тези тикви.
  • 52 Русофил

    1 7 Отговор
    Ограничете само за БГ пазара. И без това не плаща печалба. Ама много руски слуги
  • 53 Истината

    4 13 Отговор
    За 500г. Османско владичество, българите запазиха език, вяра, обичаи, българщината ... и само за 79 г. московлии унищожиха всичко това, написаха ни нова история и култивираха съветските индивиди, които да се примирят с живота на къса каишка от Москва. И не само се примиряват ами и го бранят със зъби и нокти - живота на роб.
  • 54 Варварите

    5 3 Отговор
    Някой наречен още тиквата прибра 1млрд.рушвет за да не пипа лукойл още 1 година.Как се наричаше по мутренски ..?..Такса спокойствие май..
  • 55 Тук въпросът икономически. Морален е!

    4 1 Отговор
    Дали ще дадеш повече пари за кола от нормален човек, или по-малко за кола от престъпник има някакво значение.
  • 56 баба Ванга

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Майк Алън Патън":

    Същата цена, ако не ни крадат повече, защото и сега ни го фактурират на цена БРЕНТ, а УРАЛС е с 30% по-ниска цена!!!
    Разликата в качеството е като между BMW и Трабант!
  • 57 Тук въпросът икономически. Морален е!

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ами":

    Дали ще дадеш повече пари за кола от нормален човек, или по-малко за кола от престъпник има някакво значение.

    Коментиран от #60, #63

  • 58 Ами Лукойл

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Експерт":

    на какви цени продава и колко данъци плаща, зависи от държавата! А тъй като гласуваш за национални предатели 30 г. подред, като сегашните ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, е възможно всичко това, защото държава няма! Не ватници, матници, марсианци са ти виновни, а ти!
  • 59 Весо

    3 0 Отговор
    Укропитеците да правят като вятъра
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пфу, да е.а тая руска верига":

    СТАМАТ МАГАРЕТ,,О освен попържи другоне знаеш ли бе
  • 62 Българин

    3 0 Отговор
    Браво
  • 63 Така де

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "Тук въпросът икономически. Морален е!":

    Но ти свеждаш избора до престъпника зад океана

    Коментиран от #68

  • 64 Дълго_Име

    9 0 Отговор
    Пълни идиоти са тези днешни "управляващи". Техният лозунг е дайте да дадем без руски петрол, а тя каква била работата - сложна и не е за кратуните които измислиха лозунга "за отнемане на концесия и край на дерогацията"! Да се покаат ербаб пред "ЕС-господарите и задокеанските гринговци". Ама то не били лесно - лесно е да вдигаш лозунги и се надупваш предварително; те самите европейски кратуни усетиха сложността на задачата, ама нашите главчовци йок! А сега отбоййййй...!

    Коментиран от #93

  • 65 Zглобката

    9 0 Отговор
    Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ !
  • 66 Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Здрасти":

    Всичко се спуска от посолствата и това се публикува. Вече не са журналисти, а печатари. Не смеят един въпрос да зададат на шиши!!! ,,Вече е взето решение и въпроса е решен, няма какво да се коментира!!!" Получават си хонорари добри за да си трайкат.
  • 67 Опааа

    5 0 Отговор
    Браво! 5:0 трябва да е! Слава! 🇷🇺
  • 68 Що, американския по евтин ли ще е

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Така де":

    Защото в цял свят се води за по-качествен, затова и по-скъп?

    Коментиран от #71

  • 69 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Дедо Пене":

    Този е експерт, колкото ти разбираш от тези работи. Експерт за дечурлигата от мааалата.
  • 70 Уса

    9 0 Отговор
    Какъв друг петрол може да получава България освен руски или арабски?САЩ купуват евтин петрол от Русия,за да подържат своите цени ниски.Ако сащ не купуваха руски петрол се 1 галон бензин щеше да е 10$ вместо 4-5$.За американците това ще бъде края на света докато българите са свикнали да гимъндръса всеки тулуп на хоризонта.В България мафиотските такси са високи а не цената на внесения петрол
  • 71 Нали предлагаш

    8 0 Отговор

    До коментар #68 от "Що, американския по евтин ли ще е":

    да го заменим с по скъп, а той ще дойде от американските престъпници! И теб, това те радва!

    Коментиран от #76

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Аз съм от ссср

    5 1 Отговор
    1-0 за българският народ
  • 74 УЙКО-КАЛЕКО

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Майк Алън Патън":

    От комшиите в Турция е по евтино с около 30-40 стотинки.С румънците сме наравно ,гърците са с лев отгоре ,сърби и маквдонци са също над нас.в ЕС сме средно със 60 стотинки под техните цени.
  • 75 някой

    4 0 Отговор
    Усетихте се, пак добре.
  • 76 Не бе, кpeтeн, не ме радва

    2 8 Отговор

    До коментар #71 от "Нали предлагаш":

    в екстаз съм, че няма да плащаме на руските окупатори и убийци, за да продължат да завземат чужди територии с парите които им плащаме, за да правят единствено ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ и нищо друго, докато не дойдарт и до твоята къща,

    Коментиран от #82

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Експерт":

    ами зареждай си откъде искаш. Кой те принуждава. Саждите ти са от старият дарак, дето го буташ
  • 80 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    Хахаха, Слава Русия! 🇧🇬❤️🇷🇺
  • 81 да бе, да

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Експерт":

    Ти говориш абсолютни глупости. А между другото акцизът е един и същ независимо от сорта петрол. ДДС и акциз се начисляват върху базисната цена и е логично когато горивото има по-ниска базисна цена в абсолютно изражение акцизът да е в по-нисък размер, но процентно е един и същ. Цената на сорт брент скочи над 90 долара за барел, цената на руския е 70 долара, но заради санкциите Русия прави отстъпка и така цената е малко над 50 долара. За да работи с различен от сорт урал нефт, Лукойл трябва да пренастрои мощностите си, което ще доведе до оскъпяване на цената на горивата, защото разходиге ще са сметка на крайния потребител, а не на рафинерията.

    Коментиран от #83

  • 82 Радва ме

    6 1 Отговор

    До коментар #76 от "Не бе, кpeтeн, не ме радва":

    че правилно си се определил! Само такъв, може да иска да плаща по скъпо, на американските престъпници и да блее по лъжите им!
  • 83 Това не е вярно

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "да бе, да":

    Акцизът на горивата в различни държави, е различен!

    Коментиран от #85

  • 84 факт

    9 0 Отговор
    Колко авторитетно може да бъде едно правителство, което вчера е казало отказваме се от дерогацията, спираме руския нефт. След 2 седмици казва, ние като размислихме, май не е добре да се откажем от руския нефт, значи ще продължим дерогацията.То това дори не е смешно. Като обявихте първото си категорично решение не си ли направихте разчетите какво ще се случи с цените на горивата и как това ще повлече всички цени нагоре? Това да не е детска градина днес тъй, утре иначе? Егати инфантилите, дето са се натресли да ни управляват!
  • 85 да бе, да

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Това не е вярно":

    Акцизът се плаща от крайния потребител, в случая не при вноса на суров петрол, а при зареждане на бензиностанция. В този смисъл, не е вярно твърдението на "експерта", че акцизът за руския нефт е по-нисък.

    Коментиран от #89

  • 86 Чичо Дончо каза

    0 0 Отговор
    Абе да няма взривове и в БГ.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 дядото

    7 0 Отговор
    откъде ви изкопаха от посолството- не до ра сли,не д оу чи ли,нед ор азв ити.днес едно-утре променено или отказано.добре поне че имаме още една цяла година-я камилата,я камиларя
  • 89 Ацизът

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "да бе, да":

    не за руски нефт, а в България е по нисък от останалите страни!
  • 90 Баба

    8 1 Отговор
    Тоя левашки ЕС е вреден за България. Командващите еврейския съюз са подчинени на Уолстрийт. Купуват ги с по чувал долари (Пол Уокър). После всички заповеди в Ес стават по кози маниер. За нас е благоприятно да се внася руски петрол, по-евтин в пъти. Санкциите чифутистанците да си ги наврат покрай опашките.

    Коментиран от #92

  • 91 Джоко

    6 0 Отговор
    Това е добра новина. Руски евтин петрол, български директор на Нефтохим, ниски акцизи и 2 лева бензина и дизела. Всичко над 2,20 лева е държавна спекула! Я, да чуя сега Петкин и Кокоркин!

    Коментиран от #94

  • 92 Баба ти

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "Баба":

    И лошото е, че никой не задава въпроси, отговори и решения за след тая 1 година. Ами тогава, какъв евтин петрол ще дойде през Босфора??! Какво ни интересуват сенкциите на чифутистан срещу путин. За нас не са изгодни. Както не са ни изгодни купуването на оръжия от тях на тройна цена. Да се надяваме, че з а 1 година Путин ще ликвидира измислената Окаяна и ще се върнат старите времена.
  • 93 УЙКО-КАЛЕКО

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Дълго_Име":

    Преди десетина дни бях написал подобен на вашия коментар особено в частта му за ,,ЕРБАБСТВОТО,,. Преди година КИРО СЕ ПОКАЗА ,,ЕРБАБ,,по отношение на газта и стана така,че пак купувахме руски газ ,но чрез посредници докато ГЕРМАНИЯ,АВСТРИЯ И ДР ОТ ЕС купуваха поне още два месеца газ от Русия при условията наложени от ПУТИН.Дано КИРО БОЙКО И ПЕЕВСКИ се вслушат в доводите на икономическият министър.РАФИНЕРИЯТА НЕ Е СЕЛСКИ КАЗАН ЗА ВАРЕНЕ НА РАКИЯ.ЛУКОЙЛ ОСИГУРЯВА ГОДИШНО ПРЕРАБОТКА НА НЕФТ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ ОКОЛО 3,5 МИЛОНА ТОНА ,А ЗА ДА ПЕЧЕЛИ ПРЕРАБОТКАТА ТРЯБВА ДА Е МЕЖДУ 6,5-7 МИЛИОНА ТОНА.При хипотеза ,че рафинерията се национализира( имаше и такива призиви) пак трябва да преработва това количество иначе при по малка преработка бензина ще
    надхвърли 5 лв.Сега очаквам да променят решението за отнемане концесията и на РОСЕНЕЦ ЗАЩОТО БЕЗ ТОВА ПРИСТАНИЩЕ РАФИНЕРИЯТА НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ.ПОГОВОРКАТА ЗА БЪРЗАТА КУЧКА Е НАПЪЛНО ВЯРНА ЗА ТАЗИ СИТУАЦИЯ С ЛУКОЙЛ.Нашите политици ,не са в час защото проблема с ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ не в рафинерията и нефтопристанището ,а във фирмата ЛИТАСКО КОЯТО ВНАСЯ НЕФТА ОТ РУСИЯ И ПРОДАВА ГОРИВОТО.НЕЙНОТО СЕДАЛИЩЕ Е В ШВЕЙЦАРИЯ И ТАМ ПЛАЩА ДАНЪЦИ.ОСНОВНИ АКЦИОНЕРИ В НЕЯ СА ЗАПАДНЯЦИ И ТЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.ЗАТОВА НИДЕРЛАНДИЯ НИ НАКАЗВА С ВЕТО ЗА ШЕНГЕН.
  • 94 УЙКО-КАЛЕКО

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Джоко":

    Ако имате предвид,че български директор на НЕФТОХИМА ЩЕ ОПРАВИ РАБОТАТА ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ. Рафинерията работи изцяло на ИШЛЕМЕ ако разбирате какво означава тази дума тази дума.

    Коментиран от #98

  • 95 Българин

    12 0 Отговор
    Това правителство продаде България. Наистина станахме американска колония.ОСТАВКА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ! Така добре ли ви е,че предадохте българския народ?Този народ никога няма да ви прости.
  • 96 Яяяяя

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да, само да не е руски":

    Радвам се за теб, продължавай все така
  • 97 най-смешното е

    6 1 Отговор
    че решението на българските кретени, пардон управляващи, идва седмица след като Русия забрани износа на петрол за Европа. И какво като ще поддържаме дерогация, като руски петрол няма да има? Лавров за първи път наруши диплатичния си тон и директно заяви, че Русия е готова за война с натото. Вероятно това е причината за забраната на руски петрол - руснаците се готвят за сериозна война и трупат запаси в огромни количества, защото продължителността е неизвестна. Ще падне цената на горивата, ама някой друг път.

    Коментиран от #100

  • 98 Джоко

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "УЙКО-КАЛЕКО":

    Какво общо има ишлемето за Грузия и Украйна с българския акциз!? Мазута като "субпродукт" ти ли ще го ползваш? А, за сярата в сортовете "Бренд" и "Урал" ще си говорим ли и къде отива? Бе, много разбирачи сте се навъдили!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Баща ти

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "най-смешното е":

    Щом Лавров е казал,значи “вервайте му”
  • 101 Ний ша Ва упрайм

    1 0 Отговор
    идат избори и ще ни обещават какво ли не и звезди ша свалят после пак същите бокл.ци наведени!
  • 102 Мария Атанасова Мисиркова!?

    1 0 Отговор
    И след 2024 г пак ще си внасяме Руски Петрол, сега на търговци и посредници на Горива, много им харесват тея цени на Бензиностанциите и затова завъртяха, тоя Водевил с" отказа" да бъде внасян Руски петрол!! Картела изигра поредния Театър, вдигнаха цените на горивата!!! Мафия в съучастие на Сглобката!! Щавене на Народ и Бизнеса!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове