Last news in Fakti

28 Септември, 2023 07:32 21 517 102

Асен Василев подгони гъбарите и билкарите

  • асен василев-
  • билкари-
  • гъбари

Предаването на скрап и вторични суровини вече няма да се облага с данък

Асен Василев подгони гъбарите и билкарите  - 1
Снимка: БГНЕС

Билкарите се оказаха едни от най-засегнатите от предложените от министерството на финансите данъчни промени за догодина. Промените в облагането на този бизнес обхваща цели три закона, съобщават от "Сега".

На първо място се предвижда хората, които събират и продават билки, гъби, трюфели, диворастящи семена и плодове, да минат на облагане с патентен данък. Според сега действащото законодателство тези доходи би трябвало да се декларират с годишната данъчна декларация и да се облагат с 10% налог, така както доходите от всяка друга трудова дейност.

С промяна в Закона за местните данъци и такси събирането на билки, гъби, боровинки и др. диворастящи плодове и растения се включва в списъка с дейностите, които се облагат с патентен данък от общините. Посочва се, че размерът на налога може да варира между 240 и 480 лв. годишно.

Според мотивите на законовата промяна целта е изсветляване на този вид дейност. Явно масово събирачите на билки не декларират доходите си от продажбата им. Патентният данък се приема като по-лесен начин малките предприемачи да бъдат облагани - плаща се една фиксирана сума, определена от общината. Изискването е местните физически лица и еднолични търговци да имат обороти под 50 000 лв. годишно.

В мотивите не се посочва какъв може да е икономическият ефект от преминаването към патентен данък, но трябва да се знае, че този налог влиза в бюджетите на общините. Все пак се споменава, че в България има "значителна по обем дейност по събиране на диворастящи лечебни растения, гъби, включително трюфели, плодове и др. Множество лица, най-вече пенсионери, социално слаби и безработни, извършват редовно такава дейност и предават срещу заплащане събраните продукти".

Регистър

В същото време в Закона за горите се предлага създаване на регистър на лицата, които изкупуват диворастящи лечебни растения, гъби, плодове и др. Вписването в регистъра ще е условие за извършване на тази дейност, а регистърът ще се обслужва от Изпълнителната агенция по горите.

Така ще могат да се идентифицират лицата, които изкупуват съответните продукти, и да се осъществява данъчен контрол върху дейността им. Друга цел на въвеждането на регистрационния режим е "намаляване на нелоялната конкуренция, яснота за произхода на пусканите на пазара продукти и като косвен ефект - повече приходи в държавния бюджет".

Предлаганият регистрационен режим ще е максимално опростен и няма да води до осезаема административна тежест за лицата, които изкупуват билки, гъби и т.н., се посочва в мотивите. В същото време е предвидена санкция от 1500 до 3000 лв. за лица, които се занимават с тази дейност, без да имат регистрация.

За този бизнес се правят промени и в Закона за корпоративното подоходно облагане. Изкупвачите на билки, гъби и диворастящи плодове ще бъдат освободени от задължението да документират и доказват разходи за изкупуване на продукцията. "Това ще намали финансовата и административната тежест за опериращите в този бранш лица, както и ще се сведат до минимум случаите на спорове в данъчните производства за този вид разходи", се казва в мотивите.

Очаква се с промените да се формират нови финансови постъпления в общинските бюджети, както и да се повишат постъпленията от корпоративен данък в държавния бюджет, посочва МФ.

Без данък

Друга данъчна промяна засяга лицата, които предават скрап и други вторични суровини. Те се освобождават от облагане, ако ги предават в пунктове, които имат право да извършват събиране, транспортиране, оползотворяване или обезвреждане на отпадъци в съответствие със Закона за управление на отпадъците.

Освобождаването от данък изглежда странно, тъй като преди няколко години в опит да изсветли този бизнес държавата въведе облагане на хората, които се занимават с тази дейност с окончателен данък, който се удържа на самия пункт за предаване на вторични суровини. Дори за металните отпадъци бе въведено задължително представяне на лична карта, за да се намалят кражбите на метални предмети и съоръжения.

Сега от МФ обясняват, че искат да подобрят събираемостта на отпадъци, като се стимулира това да става на регламентираните места. Без данък за хората, които предават отпадъци, щели да се улеснят и фирмите, които ги изкупуват.

Данъчната промяна е в "унисон с целите на екологичната политика на ЕС за преминаване към кръгова икономика, при която по-ефективно се използват ресурсите и намаляване на отпадъците", пише в мотивите.

С промяна в Закона за управление на отпадъците се увеличава прагът на касовите разплащания на сделките с метални отпадъци от 100 лева на 1 200 лева на година на физическо лице за една календарна година.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Логично

    221 14 Отговор
    Нали е представител на мафията кръга капитал, ще гони и съсипва дребните бизнеси и ще процъвтяват схемите! Стадото в тази територия, отново си даде страната на мафията и отново после ще реве, че е обрано и бедно! Не поумнеете ли и да спрете да гласувате за лъжци и крадци, все ще е така!
  • 2 да де

    184 4 Отговор
    Ами шиши и баце спасиха Алибеговците и Асенка се чуди откъде да вземе по някой лев.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Браво

    158 11 Отговор
    Слагай данък на данъка и газ до дупка. Мъкаааа

    Коментиран от #53, #91

  • 5 Ами

    175 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Сервирай му правилните гъби и да приключваме.
  • 6 Голем Проблем

    143 5 Отговор
    Е сега веднага ще хукнат да плащат данък. Ако не, да ги гонят по гората данъчните. Данъка може да се събира от изкупвачите ама де толко акъл при кокорчо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    165 12 Отговор
    Един път ми взема държават 20 % като купувам пералня.
    Свтори път ми взема 10 % като е предавам за скрап.


    30 % не лошо за кокоренко ,ще има и за джепане за покарайната и за хартиени самальоти от говедоленд и комисион за наште ора !

    Коментиран от #32

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе...

    154 10 Отговор
    Този Василев ще опустоши още няколко малки бизнеса . Защо търпим?

    Коментиран от #12, #29, #90

  • 11 провинциалист

    120 11 Отговор
    Сглобката е за вторични!
  • 12 Ами

    86 4 Отговор

    До коментар #10 от "Абе...":

    Защото сме пингвини 🕵️
  • 13 Крадливата леля Асена Спецова елиминира

    80 7 Отговор
    Конкуренцията от лъжци, крадци, шарлатани, мошеници и д-р.

    Коментиран от #15

  • 14 мнение

    125 11 Отговор
    всичко натам върви - малкия, независим човек да се смачка и да стане покорен слуга на веригите и корпорациите. По цял свят е така, нищо ново и при нас. Все по-зле ще става без значение дали е Асен, Масен или Хасан все тая. Те гласят пълна дигитализация на финансите ни, вие за едни билкари се кахърите.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 4444

    136 8 Отговор
    Данък за да ползваш благата от природата на собствената си държава! Хората са единствените същества, които си плащат за да живеят. Следващото е данък, че дишаш въздуха. Има нещо много сбъркано в тая система.

    Коментиран от #74

  • 19 Петър

    110 5 Отговор
    Асене, защо не наложиш данък и върху посещнието на клозет?
  • 20 ЗНАЧИ КЪКТО СИ ВЪРИШ И

    73 6 Отговор
    СРИТВАШ КИЛО ЗЛАТО И ГО ДАВАШ ЗА СКРАБ И ПРЕРАБОТКА А АКО СРИРАШ ДВЕ ГЪБИ ИЛИ ТРЮФЕЛ И ГИ СЛОЖИШ В ДЖОБА СИ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА ДЕМЕК СКРАПИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА И НИЩО НЯМА ДА ВИ СЕ СЛУЧИ А АКО НЕЩО НАМЕРИШ ЗА ХАПВАНЕ В ГОРАТА ИЛИ КРАЙ ПЪТЯ ДАНЪЧНИЯ ЩА НА ТАКОВА С 3000 ЛЕВА ГЛОБА... ДЕМЕК СТОЙТЕ ГЛАДНИ...

    Коментиран от #25, #27

  • 21 Селянин

    73 7 Отговор
    Ето това е типичен фашизъм
  • 22 КОКОРЧО ПАК ОБСЛУЖВА ТРЮФЕЛ

    57 8 Отговор
    МАФИЯТА. ЗА ДА СЕ КАНАЛИЗИРАТ А ПОСЛЕ ИЗНУДВАТ ЗА НИЗКИ ЦЕНИ СЪБИРАЧИТЕ.
  • 23 ЦЕЛТА Е.........

    93 5 Отговор
    ПРОВЕРКА НА ГЪБАРИ, БИЛКАРИ И ВСЯКАКВИ КОКОШКАРИ ЗА ДА НЕ ВИДИМ .....ЧЕКМЕДЖЕТА ,КЮЛЧЕТА И ДРУГИ ЯКИ КЕШЕТА.................
  • 24 УСЕЩА СЕ ЧЕ ША ИМА САМОИЗЧЕЗНАЛИ

    61 5 Отговор
    И ПО НАТУПАНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ЛАП В ГОРАТА. СЯ ТРЯА И ДЖИПОВЕ ДА ИМ КУПУВАТ КУБИНКИ МАСКИРОВАЧНИ ДРЕХИ....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 провинциалист

    116 2 Отговор
    Искам да видя Асенчо как събира патент от циганите, които метат нападалия липов цвят по улиците на градовете и после го продават за чай.
  • 27 Събирачите

    14 38 Отговор

    До коментар #20 от "ЗНАЧИ КЪКТО СИ ВЪРИШ И":

    на трюфели са доста богати. Това е многооо скъп продукт, така че по- кротко.

    Коментиран от #55

  • 28 А така

    37 8 Отговор
    А тия билкари и тн. гласуваха ли ?
    Колко пъти ?
    Ааахааа, всеки път от общо 6-ест !
    Ами тогава няма да реват защото с гласа си са подкрепили точно ТАЗИ държава която сега ги дои като крави и се възползва наготово от труда им !
    И хайде после пак някоя маимуна да кряка колко бедна била държавата.

    Коментиран от #47, #48, #49, #50, #52

  • 29 Това е сив

    30 9 Отговор

    До коментар #10 от "Абе...":

    сектор. Никой не плаща данъци.

    Коментиран от #41

  • 30 И какво толков

    15 30 Отговор
    Са засегнати от 280 до 480 лв налог на година. Или искате да продължат да не плащат нищо.

    Коментиран от #101

  • 31 на Юпитерите

    48 3 Отговор
    времето им изтича в политиката, и това ще го осъзнаят съвсем скоро
  • 32 Не е вярно

    8 16 Отговор

    До коментар #8 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Като си купиш нова пералня или друг уред, фирмата търговец, без пари ти я извозва, и тя я придвижва по нататък.
  • 33 Гръч

    74 0 Отговор
    Замина бизнеса на циганите,но как ще платят данъка,като не плащат дори сметките за ток и вода
  • 34 Гешев

    39 5 Отговор
    Всички търговци на скраб и собственици на пунктове за събиране и преработка на метални отпадъци са свързани с ДС! Без изключение!!!
  • 35 Браво Асенчо!

    8 26 Отговор
    Асен Василев винаги е прав!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Георги

    48 4 Отговор
    Кокорчи и Киро тъпото дойдеха на власт че малкия и среден бизнес няма бъде тормозен а ще хванат олигарсите и крадците на всички нива във администрация .Ще спрат кражбите от всички митници абе във всички министерства.Вън на всички пепета
  • 38 Българин

    4 29 Отговор
    Ами така се прави в нормалните държави.

    Коментиран от #44

  • 39 Поредната глупост

    66 2 Отговор
    "Осветляване на бизнеси"? Абе, кокорчо! В болнични заведения, ресторанти, магазини, хотели не ползват ПОС терминали с най-различни наивни обяснения. Ти си тръгнал да се занимаваш с глупости. Погледни колко бизнеси има регистрирани и колко ползват ПОС терминали. И се натискате за дигитална централизирана валутна система. Първо оправете законите банките да не взимат такси при директни преводи на заплати и пенсии. Направете нещо полезно за този народ. Стига с тези кокошкарски наредби!
    А предаването на отпадъци в пунктове на вторични суровини трябва да става само с лична карта и да се отнемат лицензи на пунктове приели за отпадъци капаци от шахти, отводнителни решетки и подобни.
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    44 0 Отговор
    27години по 300лв съм платил патентен данък.Нещо да се е ремонтирало с тях в "Надежда"........Дано,пък са ги използвали да посадят дърво,но не съм забелязал.отделно ви направих и розова градина с 0 средства от община,дано поне няма някой,като един полицаи да ми изнася лекция ,че съм завладял....държавна земя пред блока и трябвало да връзвам розите......да не убодат някой......Има много готини хора и особенно клиенти,но все пак ще тръгна по Германия ........Ще взема да ви оставя и пенсията ,която ми определихте за трудов стаж и възраст!Дано забогатее ,някой полицай,че с такова мислене,като оня от 2ро.....ще си умре от глад аако не е на държавна хранилка!
  • 41 Жжж

    17 1 Отговор

    До коментар #29 от "Това е сив":

    Също като дишането. За сега!
  • 42 Гласоподавател

    38 3 Отговор
    Когато бера гъби за да ям Аз и моето семейство няма да платя никакъв данък никому, както и ако съм закарал старата си пералня в пункт за изкупуване. Но ако печеля от тази дейност трябва да се плаща, което е естествено.
  • 43 ЩЕРИОН

    39 1 Отговор
    алооо,очите,спецов що не погледните какво става във Варна бе ,има трима тарикати които от 15 години зареждат риболовните магазини по черноморието с блатен /морски/ червей добиван абсолютно незаконно от Белославското езеро .По черноморието ива около 200 магазина които ежедневно се зареждат с по 50 порции червеи като чистата печелба на юпаците е - 2000 лв на ден а когато риболова влиза в сезон печелбата е по 5000-6000 лв на ден Данаци - никакви ,фактури - никакви ,осигуровки на 60 човека работници- никакви ,а червеите които нелегално се изнасят за Румъния/къде е митницата/..... с тях печалбата е около 10 000 лв на ден.Проверете в който и да е магазин по черноморието за блатен червей и поискайте фактура - така ще стигните до харата които правят по 300 000 чисто на месец
  • 44 така е

    55 2 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    А според теб България нормална държава ли е? Целта на затягане на данъчния контрол и данъчните репресии е не да се напълни хазната, за да има пари за социални дейности, болници, училища и др. обществено полезни дела, а да се окрадат едни пари. За справка виж колко милиони раздават на техни фирми. Знаете ли кои берат гъби и билки? Най-бедните хорица по селата, които са принудени да скитат по гори и планини, за да вземат някой лев да си платят тока и водата. Правят го, защото работа по селата няма, т.е. няма източници на доходи, а без пари не може да се живее. Асена обаче не пропусна да сложи на въжето и най-бедните, които просто няма как да съберат пари, за да си платят данъка. Българите все още са живи благодарение на сивата икономика, изсветлят ли я, от 6 милиона ще станем два, което предполагам е и другата цел на тези безродници.

    Коментиран от #60

  • 45 Няма да работи

    46 2 Отговор
    480 лв патентен данък, хората, които се занимават с тази дейност едва ли изкарват толкова на година, а искате да ги платят предварително. Печелят тези, на които ги предават.
  • 46 САТЪРА НА ХАНА

    44 3 Отговор
    СОЦИАЛНОТО ПОГРЕБЕНИЕ НА АСЕН ВСИЛЕВ СТРУВА 1800 ЛЕВА ....
    .... НАРОДА БАЯ ПАРИ МОЖЕ ДА СПЕСТИ АКО ГО ПРАТИ ПРИ АЛЕКСЕЙ ТРАКТОРА :))

    Коментиран от #62

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 долни жалки мисирки

    25 0 Отговор
    ето това е свобода на словото !!! нито една обидна дума но много истина и неможе да се публикува ?!?!? не 111 а 1111 място трябва да заемем за сеобода на словото
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 факт

    71 2 Отговор
    Виждал съм за какво става дума. Бедните селяни, които нямат никакви доходи поради липса на работа, обикалят от сутрин до вечер да събират гъби и билки. После ги предават в пунктовете, вземат 5 лв. и веднага отиват в селския магазин, за да си купят олио, захар, веро, макарони и неща, които не могат да си произведат сами. Тези хора никога няма да съберат накуп 100 лева, какво остава повече, за да плащат данъци. Затова пък ще започнат репресиите срещу тях и единствената им вина ще е, че са живи. А Асенчо си взимаше фактури от стола на министерството, за да му осребряват харчовете за мусаката и таратора от представителните служебни пари. Затова трябва патентен данък, трябва още данъци, трябва да се увеличат данъците, трябва да станат 120%, защото тези нямат чувство за достатъчност и са готови да изядат целия свят.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 промяната (новото нормално)

    34 0 Отговор
    А данък въздух кога?
  • 58 Умирам от смях

    34 1 Отговор
    Асеня Спецова вече се чуди от къде да вземе два лева. Няма пари, няма.
  • 59 Абе този измамник,

    38 1 Отговор
    наведен на посолството няма право да въвежда, каквото и да е!
    Ееее, вече е ясно на всеки българин, че тези ППДБДПСГРОБ... са измамници и престъпници!
    Тогава, ЗАЩО тези да ИМАТ ПРАВО да ни правят закони, данаци и каквото и да е???
    Да изчезват в САЩ, Канада или на които се кланят...
  • 60 Как се дефинира фашизъм?

    34 3 Отговор

    До коментар #44 от "така е":

    Най-богатата класа взема властта и пие кръвта на всички в системата!
    Колкото повече имат, толкова повече искат да имат и изсмукват всичко, даже и от най-бедните. А които им се противят, даже ги унищожават и физически!
    А фашизмът в такава подчинена страна, е още по-гаден. Дават пари и на бейовете си, зад океана във формата на уж "купили нещо си", подаряват за интересите на окупатора на други дебили по света наши неща, военни коли, оръжия или каквото онези им заповядат... И за да има и за тях, ограбват и най-, най-бедните по селата, които едвам дишат, така и така! До кога бе? Ще има ли пак нещо, повторение с "цвета на нацията"?
  • 61 Ники

    10 0 Отговор
    Стадо ...
  • 62 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 0 Отговор

    До коментар #46 от "САТЪРА НА ХАНА":

    За нормално погребение с кремация трябват минимум 3300лв,а за попа отделно 150....нататък миниатюрен паметник струва около 3000,а по нормалните са около 7-8000лв.....Попа рекетира,като казва...Без поп не съмва и не може...Но,прахта има все още опция сред природата,а не в ниша наемна....с месечна такса...тези взимат и след смърта......Бедна ви е фантазията какво ви чака от електронни Здравни досиета..........
  • 63 Циник

    43 1 Отговор
    Демек ромите от селата, които сега работят да събират гъби и билки и все пак допринасят за икономиката пак ще тръгнат да крадат метал и бакър от къщите на хората. Асен Василев е тотален некадърник и майцепродавец.

    Коментиран от #93

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Циник

    30 1 Отговор
    А ако толкова са умрели за данъци, да почнат да събират от всички селски майстори, които искат маса пари за некачествени строителства и грам данък не плащат. От това и строителните фирми страдат, защото непрекъснато трябва да вдигат надниците, за да не им избягат работниците. Накрая за всичко плащаме ние. Ама Асенчо откъде да ги знае тия работи...

    Коментиран от #66

  • 66 Нали "умниците" това искат

    29 0 Отговор

    До коментар #65 от "Циник":

    да спрат? Като направят цифровия концлагер, всяка стотинка ще бъде контролирана!
    И тогава няма да намериш никой, който и една маса да ти пренесе от улицата, до 2-я етаж... Тези ще слагат данаци и на тоалетната и на всичко. Животът напълно ще умре, понеже няма да има смисъл да правиш, каквото и да е, ако тези "горе" смучат от всичко и те задушават!

    Коментиран от #78, #95

  • 67 да му намериш цаката

    16 0 Отговор
    Декларираш, че в гъбите има тежки метали и си готов.
  • 68 Алфа херинга

    24 0 Отговор
    Проблемът е в прекупвачите, а не в събирачите. Като беше сезонът на пачи крак, си взех от хора за 10лв/кг на адрес във Варна. В страната имаше и по евтино. За справка, на пазара бяха 30лв/кг, а в големите вериги, като Лидл и Кауфланд, между 33-37лв/кг. Обаче, те със сигурност не ги изкупуват на 10лв, както аз, а на по малко.
  • 69 Мдааа....

    28 1 Отговор
    Само бедните хорица събират билки и гъби да могат да свържат двата края.То бива извратеност,ама да видим до къде ще стигнат управниците.
  • 70 Съдията Дред

    24 0 Отговор
    Много ясно, облегчават избирателите ромеи/не, че някой от тях се е засилил да декларира и плати данък/ , и удрят бедните българи. Правилно, няма да удари богатите си спонсори я
  • 71 Българин

    25 1 Отговор
    То гъбарите и билкарите да не подгонят Асен Василев, че дупе да му е яко.
  • 72 Исторически парк

    22 0 Отговор
    Предаването на скрап и вторични суровини вече няма да се облага с данък
    Тоест галите от остров ман ще печелят повече от жица и жп релси
  • 73 Програмист

    23 4 Отговор
    ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 74 Не точно

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "4444":

    За въздуха вече плащаме - за карбона
  • 75 Дедо

    25 0 Отговор
    А кога ще почнат да облагат тези с подкупите като министри,дупетати,полицаи, прокурори,съдии,да не забравим митничарите,да не вземат да се обидят,че сме ги пропуснали а също и лекари и разни други.
  • 76 Иванов

    23 1 Отговор
    Абе тоя Мики маус няма ли кой да го сложи на място,ще облага гъбари и билкари които изкарват едва за прехраната си за деня също както безумците от гроб дето наложиха данък т.е.рекет върху вторичните пък ходете пак и им гласувайте
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Циник

    21 0 Отговор

    До коментар #66 от "Нали "умниците" това искат":

    Предпочитам равноправни, умерени данъци за всички, отколкото територия в която 30% от данъкоплатците хранят 70% тунеядци, както е сега.
  • 79 Жжжжжжж

    28 0 Отговор
    МАМА ТИ МРЪСНА КОКОРЧО !!!
  • 80 Ккк

    18 0 Отговор
    АСАН ВАСАЛОВ
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Д-р.Бойкикев

    21 0 Отговор
    Щом опря до гъбарите,явно са му спукали мицелът.
  • 83 ОПРАВИЯ НЕМА

    22 1 Отговор
    ВЕЧЕ МИ ПИСНА БЪЛГАРСКАТА ШИЗОФРЕННА ПОЛИТИКА. ВЪЗНАМЕРЯВАМ ДА СТАНА БЕЖАНЕЦ В АВГАНИСТАН! ТЕ У НАС, АНИЕ ПРИ ТЯХ!
  • 84 До тях ли опря, бе, Нещacтник

    26 0 Отговор
    "Множество лица, най-вече пенсионери, социално слаби и безработни, извършват редовно такава дейност"
  • 85 Все тая

    17 0 Отговор
    Тъпня, кой знае аз тия гъби за консумация ли ги бера или да продавам!? Освен ако не чакат на пунктове за изкупуване 🤣 . Пълен т@ш@к Асане
  • 86 Видяхте

    26 1 Отговор
    Видяхте какво направиха през първия мандат, защо гласувахте пак за тях и ги слагахте поне втори?
    Псувайте сега.
  • 87 имам чувството, че...

    25 0 Отговор
    ни управляват кръгли идиоти...Кокоре, виж се кокав си кьорав, как ще налагаш данък на хората, които взимат от майката природа, а ще махаш данъка на пунктовете, които правят далавера, замърсяват зимата като горят масло и приемат всякакви железни ценности, включително паметници, изчезнали от обществени места...вий пеперушките и гърбавите сте кръгли, кръгови идиоти...0
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Иванов

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Абе...":

    Защото сме уж Ентелигентни и искаме да ни управляват Харвардски възпитаници. Искахме хора, които не са чели само Винету. Сега да мълчим ида духаме супата.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Порнограф

    9 0 Отговор
    От нова година ще се облага ходенето по голема нужда с двайсет процента -които ще се събират лично министерството на финансите
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 А за тия дето свободно си берат желязо

    8 0 Отговор
    ще има ли патентен данък?
  • 95 Констатираща

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Нали "умниците" това искат":

    По-лошо става и от турското робство.
  • 96 Гост

    5 0 Отговор
    Оффф, все простотии, ей сега държавата ще се замогне...
  • 97 За протокола

    3 0 Отговор
    Да се въведе регистрация и лицензиране на всички майстори, както и задължително застраховане на работата им.
    Така ше се знае кой идва да ти работи, ще се знае, че е квалифициран и професионалист, той ще носи отговорност за евентуални щети и повреди и т.н. А ако се издъни, ще трябва да сменява професията. Измамите и изнудванията ще намалеят, ще се урегулират цените и ще се повиши качеството.
  • 98 Гошо

    2 0 Отговор
    Тук кривогледия ще бере ядове, като се има в предвид тез дето го правят с цел изхранване, с не за хоби
    Нишите за събиране на кинти намаляват , кочината ще фалира
  • 99 Гошо

    1 1 Отговор
    А мога да го светна един сектор дето имат издадени най много по две касови бележки на ден
    Фризьори и маникюристи
    Средно салон със по една от двете изкарват по 300 до 500 на Ден !
  • 100 Славчо

    2 0 Отговор
    Сега поне тея боклуци като идем да ги изхвърлим на бунището няма да ни олагат с данък
  • 101 Другият един

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "И какво толков":

    Да плащат данък съберачи те на гъби и труфели ама държавата да влезе в ролята си и да принуди тези дето държат изкупвателните пунктове да плащат поне една втора от цената в Италия
  • 102 Протестиращият

    1 0 Отговор
    Тези простаци скоро ще си отиват!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол