Last news in Fakti

30 Септември, 2023 05:42 1 664 18

Рибарски: Протестите са политически

  • радослав рибарски-
  • депутат-
  • протести-
  • териториални планове

Нямаме повече време за губене с Териториалните планове, заяви депутатът от ПП-ДБ

Рибарски: Протестите са политически - 1
Снимка: ПП

"Във всички подавани до момента документи 2038 е годината, до която България може да експортира въглищни мощности, но проблемът е в пазара, а именно във въглеродните квоти. Те трябва да бъдат закупувани за производството на тази енергия. Това е целта и на териториалните планове", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Радослав Рибарски в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му отлагането води до протести и недоволство на заетите в сектора. Той напомни, че няколко пъти вече териториалните планове са поставяни на дневен ред и са използвани политически.

"Стигаме до крайната дата, иначе ще загубим средства, които са единственото спасение за тези региони. Инвестиции в тези региони няма, има демографски отлив. Ние нямаме повече време за губене. Всички държави са подали своите териториални планове", добави Рибарски.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът заяви, че протестите срещу териториалните планове са и протести срещу правителството.

"Считам ги за политически. Решенията, изложени в териториалните планове, са обсъждани. Аз предложения, с малки изключения, не съм чувал. Държавното предприятие е заложено в териториалните планове. Това е задължение на концесионера "Мини Марица-изток" да възстановява терените, които използва за добиване на въглища. Това е задължение, което ако бъде отчасти поето от териториалните планове, виждам подпомагане на финансовото състояние на мините в следващите години", каза Рибарски.

В момента всеки може да изрази несъгласие срещу идеите за териториалните планове, смята гостът.

"Териториалните планове са структурирани по регламент на ЕК и всяко нещо, което е записано в тях, ще бъде обсъдено с ЕК. Ако то не отговаря на целите, най-вероятно ще има коментари. Приемането днес и подаването утре не ги прави автоматично в действие. Не трябваше да се чака крайната дата", посочи той и допълни, че енергийният сектор е изключително важен.

Рибарски коментира и думите на президента Румен Радев, който каза, че "приоритетът на управляващите са печалбите на приближените им фирми".

"Това е реториката, която сме свикнали да чуваме при "яхването" на тези страхове на хората. Големи фирми, които биват разглеждани по този начин, е най-лошият възможен сигнал, който може да се даде на инвеститорите. Влошава се инвестиционната среда", отбеляза той.

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" изтъкна, че не е бил служител на "Металик" АД, но фирмите, споделили своите инвестиционни намерения, смятат да влагат средства в региона.

"Ние отблъскваме и малкото. "1,760 млрд." - не знам каква сума визира Делян Добрев. Имат склонността да им се привиждат големи суми. Това са политически дъвки, които не носят нищо, освен отлив на инвеститори", категоричен е Рибарски.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    34 4 Отговор
    Поредната мантра протестите били политически, ами то в края на краищата когато нещо не ти отърва винаги можеш да го изкараш политика.

    Коментиран от #4

  • 2 12343211

    29 0 Отговор
    Та кой изкупи земите?!
    На кого са фирмите?!
    А трохите за народа!
  • 3 ддд

    19 2 Отговор
    Като толкова ви е проблем тези централи вложете тези 1.5 млрд за развойна дейност. Има си начини централите да преминат от въглища на друго гориво и да продължат да работят и работните места да бъдат запазени.Но вие вече сте преразпределили тези пари в бюджета и даже вече са и похарчени макар и да не сме ги взели още. Ако не ги вземем ще има голяма дупка в бюджета. Затова толкова бързат.
  • 4 Пешшо

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Ууууу ОСТАВКААААА, от ден 1 казах, че тази сглобка е вредна. Не го ли виждате. Изключая дори решенията свързани с Украйна. Тези са пагубни.... протесттт
  • 5 ПП купуват всякакви протести

    22 2 Отговор
    Това което не може да се купи с пари
    се купува с много пари. А проблемите остават.

    Вземайте 36 заплати и се махайте от района.
    Изселвайте се а след вас потоп, закриване,
    обезлюдяване, разграбване, унищожение.

    Такава е политиката на управляващата хунта -
    да се зароби България окончателно.

    Нищо ново не е създадено с парите от ЕС, всичко
    потъва в бездънните каси на партиите.

    Коментиран от #7

  • 6 Разбирач

    13 2 Отговор
    Голямо откритие, ами какви да са ?
  • 7 по-точно

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "ПП купуват всякакви протести":

    Не купуват протестите, защото пари не дават. Те обещават да дадат някога пари, което е съвсем различно от това да ги дадат веднага.
  • 8 голямо откритие

    21 2 Отговор
    Все едно Рибарски е открил най-голямата риба в океана на политическата глупост. Разбира се, че протестът е политически, искат оставката на правителството за политиката му в сектор енергетика, какъв да е? И да знаеш, Рибарски, всеки протест е политически, защото е насочен срещу политиката на държавата в определен сектор. А най-многолюдните протести, които напомнят на революция, са за цялостно творчество. От четири месеца управлявате, а глупостите, които сътворихте, не могат да бъдат изброени. Сега и конституцията ще промените, за да довършите окончателно държавността, защото променяте устройството на конституционно закрепени държавни органи на власт. Отлично знаете, че не можете да го правите, защото трябва да спазвате решенията на Конституционния съд, който още през 2003 г. реши, че обикновено НС не може да прави такива промени. Въпреки това ще ги направите, а докато трае конституционното дело, ще разбутате всичко и ще създадете пълен хаос, в който ще опитате да вкарата държавата във война, най-малко гражданска такава. Оставка, подлоги вредни, оставка!
  • 9 Генчо

    14 1 Отговор
    Не хората са гладни излъгани обезверени.
  • 10 Нино

    7 1 Отговор
    Политически са разбира се, какви да са. С такива мутроподобни политици какво друго.
  • 11 Ха ха ха ха

    7 0 Отговор
    Стига с тези въглеродни емисии и квоти. Още в началното училище всяко дете знае, че въглеродният двуокис е храна за всяко фотосинтезиращо растение. Без него ще изчезнат. Съвсем друга е целта на шепа свръхбогати психопати. Води се бясна кампания за налагане на пълен контрол и поробване на човечеството. За целта е посевместна деиндустриализация, обедняване и изпростяване на хората. Разрушават образование, здравеопазване, ценностна система и основния фундамент на обществото - семейството и морала.
  • 12 ........

    3 0 Отговор
    Рибарски ни мисли за шаранчета.Той лично ще гепи милиони от цялата работа и затова пуска въдицата.После ще ходи на някой остров на риболов,а хората със свещ ще го търсят да го питат защо плащат високи сметки за ток.
  • 13 Що се правиш

    1 0 Отговор
    на шушумига бе тарикат. Нали те сложиха там да разпределиш порциите на твойте хора. Ние да не ядем домата с колеца.
  • 14 А вие от ПП сте прости краварски марионе

    2 0 Отговор
    Марионетки, предатели, лъжци, крадци и шарлатани!
  • 15 Ходи да им го кажеш

    2 0 Отговор
    Ей мушморок. Такива като теб в казармата оправаха леглата та старите кучета. Често вечер ги използваха за забавления и да мият посудата.
  • 16 Енергетик

    2 0 Отговор
    Рибарски е поредният случайно попаднал в политиката! Експертизата с която разполага е да си разхожда крачолите по коридорите и да пие кафе! Абе депутате защо не покажете териториалнита планове, ами ги криете?!!
  • 17 Истината

    0 0 Отговор
    И после 36 заплати за доктори и хапове няма да им стигнат. Здравето е по ценно от гоямата пенсия и стаж 10 годишен в мината. Питай патило, а до нас имаме и от отровните заводи, макар, че народа не е работил по живково, крака ги боли на средна възраст. На запад хората ви мислят доброто, а не злото. Това е мое лично становище. Щим не искат много българи завръщане в Бг, извода за вас. Някои се върнаха и завърлиха навън и виждат, че тук нещата не вървят и обмислят обратно на запад.
  • 18 Анонимен

    0 0 Отговор
    То не стига колите и кюмюра на хората им идва в повече. Не може дасе диша от стари коли. Места няма, а в германия и сие се предвижват депутати с колела. Околната среда е замърсена, а липсват АЛЕРГОЛОЗИ, алергиите са тежки заболявания, не можеш да дишаш и се стига до асми. Но всеки си казва, нали не е до мен, но много млади хора или всеки втофи е с алергия, ринит, асма. Дано правилно са ме разчели протестиращите, не сме от никой в Бг, хора на света сме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове