Last news in Fakti

1 Октомври, 2023 17:41 1 601 92

Николай Денков: Синдикалните организации засега отказват да дойдат, така няма да решим проблемите в енергетиката

  • премиер-
  • синдикати-
  • енергетика

Плановете не затварят мини и ТЕЦ-ове. Тяхната цел е да привлекат 4 млрд. лева във въглищните региони чрез няколко различни европейски програми, посочи премиерът

Николай Денков: Синдикалните организации засега отказват да дойдат, така няма да решим проблемите в енергетиката - 1

Днес повече от всякога имаме нужда от съгласие как да се развие българската енергетика през следващите 20 години, основано на реални факти и истински прогнози, а не на политически измислици и на нереалистични очаквания. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, след като синдикалните организации и протестиращите миньори и енергетици отказаха поканата му за среща за обсъждане на териториалните планове за справедлив преход, съобщ БТА.

„За да има съгласие, първо трябва да има разговор. Не чрез мегафони, а като седнат представители на всички страни на една маса за преговори, за да бъде чут всеки и да се намери решение за всички“, посочи министър-председателят и допълни, че за това от правителството са поканили днес представителите на синдикалните организации на разговор по всички важни въпроси, които вълнуват миньорите и енергетиците.

„Синдикалните организации засега отказват да дойдат. Така няма да решим проблемите в енергетиката. Всички трябва да са готови за откровен и съдържателен разговор, какъвто ние предлагаме“, каза още Денков.

Плановете не затварят мини и ТЕЦ-ове. Тяхната цел е да привлекат 4 млрд. лева във въглищните региони чрез няколко различни европейски програми. Тези средства са предназначени за развитие на съответните региони, те могат да ги преобразят Те са налични, но трябва да ги поискаме, спазвайки европейските правила", обясни Денков.

По негови думи с предаването на документите, преговорите с ЕК тепърва започват. Ще бъдат обсъдени всички точки в Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика и по териториалните планове. Според Денков с плановете България не поема ангажимент да закрие определени мощности, свързани с производството на ток от въглища, защото няма такъв текст.

"Предадохме плановете на последната възможна дата, те трябва да получат одобрение от ЕК и всички държави-членки до 31 декември тази година. Плановете на всички останали държави бяха подадени отдавна, ние сме последни в тази дейност. Имаме точно 2 месеца за преговори с ЕК, очакваме синдикатите за разговори по същество, за да продължим преговорите с ЕК и заедно със синдикатите да подготвим авгументите и да поставим исканията си", каза още министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛИ

    98 11 Отговор
    Отменихте референдум за строеж на АЕЦ. Отменихте решение на НС за строеж на Белене. Подарихте 2 чисто нови реактора на Украйна. Забранихте Законен референдум за евро. Изпрахте Борисов. Падна вето Македония. Пратихте С300 на Украйна. Не на еврото. Не на Шенген 20 000 евро бежанец. Оставката на Перачите и Мутрите. Оставка на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС.

    Коментиран от #55

  • 2 За какво да дойдат?

    66 11 Отговор
    Кой му се лежи в затвора задето те е набил?
  • 3 ха ха

    65 9 Отговор
    съдържателен ще е разговора , с пачки по стотачки , давайте оставка и избори заедно с другите
  • 4 Гост

    74 11 Отговор
    Проблема е твой, не техен, защо да идват! Твоя работа е да оправиш енергетиката, а щом те са на улицата, значи нещо не е наред! Връщай заплатите и с 200, накъдето искаш, но не и там където си!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кондарев

    73 8 Отговор
    Черта на Европейския съюз.Нищо хубаво не видяхме от него.

    Коментиран от #68

  • 7 Прометей

    77 9 Отговор
    Питам се какво трябва да са ти дали американците, за да изпълняваш толкова стриктно Планът им за унищожението на България и превръщането ѝ в територия- платцдарм за бъдещи военни конфликти.
    Въпросът касае не само миньорите, а също земеделците и най-вече образователната ни система.
    В България абсолютно всичко вече е разрушено, само един ток ни остана, но и той е на привършване.
    Събуди се българино, утре ще е късно!
  • 8 🇧🇬🇪🇺💯

    62 7 Отговор
    След два месеца, гн. Денков сте чао, Банкянския Мутра Ганчо ще се отрече че някога ви е виждал ве, аланколу.
  • 9 ггг54

    67 8 Отговор
    ще преговаряме със следващите за проблемите , защо тръгна да продаваш оборудването за АЕЦ Белене на укрите а не да го строиш , а после ток от очилата ти ли ще вземаме
  • 10 ОСтав

    61 7 Отговор
    На теб ти бе казано. Хващай пътя за Брюксел и кажи че не сме съгласни с тях. Ако искат. Ако не ти стиска да гонарпавиш си подай оставката.
  • 11 Шопо

    61 7 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 12 Джамбaза

    50 8 Отговор
    Този кани представители, за да ги купи.
    Защо той не отиде сред хората?

    Коментиран от #23

  • 13 да де

    45 5 Отговор
    Кой е луд да очаства в свирен мач след като оня план е в Брюксел.
  • 14 Байденко

    20 3 Отговор
    Яд ме е за Прокопи.
    И той ще изгори с енергийния си бизнес.
  • 15 На тоя

    41 6 Отговор
    Ястреб без гръбнак, ако не му е написано на листче и името си неможе да каже. Предатели! П(родължавай) с П(рането) това поне ти се получава!
  • 16 Справедлив

    45 5 Отговор
    ОСТАВКА
  • 17 Естествен, че ще ги решим.

    37 4 Отговор
    Ще ви уволним и ще действаме след това в името на интересите на България.

    Неприятен страничен ефект - продажното колониално правителство на Сглобката от Козяк, ще бъде съдено - през министри, зам.-одеве до последния корумпиран продажничиски "ескперт".
  • 18 Минувач

    43 4 Отговор
    Плъхът иска да покани неколцина човека и да се опита или да ги купи (както направи със терористите), или да им замаже очите с празни обещания и малко кеш за работниците при уволнявката.
    Само че, тези непослушни енергетици се оказват засега много трудни, бе, хахха. Знаят, какво им готви плъха на закрити врати и не искат да отидат. Искат тоя да излезе и пред цяла България да каже черно на бяло за всичко, за каквото протестират хората, без скрити договорки. Не че ПП не са пословични с лъжите си и пред медии и камери, но все пак... То затова и енергетиците искат да има подписан документ, защото те ПП и с Герб се кълняха да не правят коалиции и т.н.., а сега само ги гледаме и цъкаме с език за безочието в лъжите им.
  • 19 Аз съм z

    44 4 Отговор
    Открито този плъх призна , че има проблем ! Проблемът е , че политиците не мислят за хората и е на всяко ниво в държавата ! Този простак отново говори за милиарди помощи . Тези помощи ги оправят за техните хора . Работниците кучета ги яли . Оставка е единствения вариант !

    Коментиран от #76

  • 20 каква тежест

    41 4 Отговор
    може да има изказването на една еднодневка?
    Документите са изпратени в ЕС. Да изискат документите обратно и да подават ОСТАВКА незабавно!
  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    32 4 Отговор
    На Денков хоризонта му е точно два месеца да се задържат във властта още два месеца, после след ПП, ДБ, “потоп”, ква енергетика кви пет лева, важното е са, (ПП), (ДБ) да сме на власт ?!
  • 22 Миньор с багер

    7 31 Отговор
    Ковача прави стачка казаха
    Остави ги да висят на магистралата като са толкова умни..онуй мекере Манолов искал да му ходят на крака да правят сценки по телевизия
  • 23 Копипасте

    27 4 Отговор

    До коментар #12 от "Джамбaза":

    Защото е топло и няма сняг! Преди време един като него отнесе снежна топка в главата, а сега кой знае - може да е нещо по така като израз на народната обич! А от сградата на МС има тунели поне към две съседни сгради!?
  • 24 Тоя мишок

    34 4 Отговор
    Е премиер на българия.оставка незабавно.кърлеж.

    Коментиран от #26

  • 25 3,5 милиарда

    26 2 Отговор
    е комисионната за затриването на българската енергетика.
    Защото т.нар. енергиен преход - ако изобщо скоро се стигне до там - ще струва мнооого пъти по толкова.
  • 26 Не просто кърлеж

    32 4 Отговор

    До коментар #24 от "Тоя мишок":

    Гнусен предател с излъчване на противен плъх
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Коко

    7 27 Отговор
    Кои са тези, че да ги каниш? Марш в бърлогите нищоправци!!!
  • 29 Чичо Тончо

    30 1 Отговор
    Ще излезе вярна конспиративната теория за идеята на Сорос! Бил предложил да се направи, така че към Западна Европа да има приток на свежа нископлатена работна ръка от Източна Европа!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Без име

    6 31 Отговор
    То на всички е ясно,че проблемът е политически и някой използва масата за манипулации!Изключително лошо впечатление правят призивите за саморазправа,както и обидните епитети!Да се намеси полиция,армия и да ги разкара от пътищата!
  • 32 бай Иван

    31 1 Отговор
    "Николай Денков: Синдикалните организации засега отказват да дойдат, така няма да решим проблемите в енергетиката"

    "С терористи не се преговаря" - нали така. Е сам да си отговори що никой не отива.
  • 33 ехаа

    38 0 Отговор
    Значи шайката е предала на Брюксел план, в който няма план?! Този сериозно ли е премиер? За академик няма да питам.
  • 34 Тъмен субект

    32 2 Отговор
    Тоя прати плановете без да покаже на никого какво пише в тях и какви ангажименти са поети и сега ще преговаря! Мина времето за преговори. Не може да бъдем поставяни пред свършен факт. Протести до дупка!
  • 35 188

    4 26 Отговор
    Как ще дойдат да преговарят, като те нямат синдикални искания. Колко пъти ги питаха, те не казват нищо конкретно. На тях им е разпоредено да се борят за свалянето на правителството. Така са им казали господарите им и това правят.
  • 36 Денков всички разбраха, че много Лъжеш

    30 2 Отговор
    Мина времето на Лъжите на Кунева и Пасито, сега Народа Прогледна! На 29 Октомври, ще има Наказателен Вот за Лъжците!! Ще се Обърне палачинката Денков!
  • 37 Мда

    28 2 Отговор
    Оставка плъх
    Лъжеш и носа ти расте ли расте.
    Покажи какво пише в документите който изпратихте.
    Никой не знае какво подписвате ти,тагаренко, асеня.

    Оставка боклуци
  • 38 Нямате срама

    24 0 Отговор
    Ти що не си в Брюксел да водиш преговори бе ? А?
  • 39 Ний ша Ва упрайм

    25 1 Отговор
    скоро ша му бият шу....на тоя
  • 40 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Амебата на писта ли?
  • 41 този рептил

    24 1 Отговор
    изпрати плана, чака да дойдат протестиращите и синдикалните организиции да решат проблема-ехо, някой да го диагнозира, потрес, смятам, че е нагъл, нереален и леко глуповат
  • 42 Съвет

    5 19 Отговор
    Държавата не е ли собственик на тоя ТЕЦ там бе..я пратете един технолог да преброи колко човека реално трябва да работят там и другите да си стоят на магистралата колкото искат

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Денков

    21 1 Отговор
    Ти си ЧАО ! Приключи ти филма.
  • 45 Важното е да гътнем

    19 1 Отговор

    До коментар #43 от "Цър цър":

    Сглобката час по-скоро. После ще ги съдим и всекиму своето.
  • 46 Академикът по прах за пране

    19 1 Отговор
    Предварително изпрати фирмите класирани без конкурс в Брюксел.
    Те не идват защото лъжеш нагло и трабва ти да си отидеш ,...
  • 47 Истината

    17 1 Отговор
    Този гризач си осигурява пост в ЕС за писока заплата десетократно от "АКАДЕМИЧНАТА" му
  • 48 Ваште искания

    14 1 Отговор
    на сглобката са за закриване на българската енергетика. То е ясно че в Брюксел са окей.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хе хе

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Съвет":

    Тъпак амерички
  • 51 Шегобиец

    16 0 Отговор
    Бедничките. Надяваха се за няколко месеца управление лесно да изпълнят нарежданията на господарите си и да разфасоват цялата българска енергетика. Ама някакво злобно местно население не им дава? Че и се съпротивлява на всичкото отгоре? Вместо готините управници да си харчат вече паричките някъде по островите, трябва да се чудят какво сега да лъжат? Мъка, мъка!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 смях

    13 1 Отговор
    Денков веднъж яде бой и сега не смее да отиде при хората, а ги чака в кабинета си. Киро също яде бой със снежни топки на Шипка и сега се е покрил. Само Асенчо още не е ял бой и е редно да отиде при хората - все пак е важен финансов министър.

    Коментиран от #61

  • 55 кнаус 485

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛИ":

    ОСТАВКА .......
  • 56 Брюксел

    16 1 Отговор
    се опитва да си осигури чрез това правителство още един много апетитен нов пазар - внос на електроенергия, перки и солари в България. Е, ще платят една комисионна от 3 милиарда - бълха ги ухапала.
  • 57 и така, и иначе,

    12 1 Отговор
    няма да решите проблемите, сламено плъхче. Първо, че не сте способни и второ, сте толкова продажни, че не ви пука за България и българите. Давайте оставка по лесния начин, защото ще дойде трудният.

    Коментиран от #63

  • 58 Ихтиандър

    2 12 Отговор
    Защо не се заведе дело срещу лидерите на протеста за обещетение на чакащите шофьори. От къде не къде някакви пияници на брой около 30 човека, ще възпрепятстват движението на хиляди по тази магистрала. С какво право го правят. И този от така наречените синдикати с подпухналите очи за какъв се мисли? Че му е платено няма спор, но къде е държавата в този случай?
  • 59 ясно

    12 0 Отговор
    спора е в кои фирми да отидат тези привлечени 4 млрд. лева - всичко е за едната далавера. Да видим сега, Пеевски и ББ ли ще се обогатят или ПП-ДБ (верояно Костов и Прокопов, Кирчо и кокорчо).
    Жалко за хората, дето пак ще бъдат излъгани
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Оставка, предатели!

    14 0 Отговор

    До коментар #54 от "смях":

    Отменихте референдум за строеж на АЕЦ. Отменихте решение на НС за строеж на Белене. Подарихте 2 чисто нови реактора на Украйна. Забранихте Законен референдум за евро. Изпрахте Борисов. Падна вето Македония. Пратихте С300 на Украйна. Не на еврото. Не на Шенген 20 000 евро бежанец. Оставката на Перачите и Мутрите. Оставка на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС.
  • 62 ТИР

    10 0 Отговор
    Ако спрат политиката на
    (изуй гащи) проблемите сами ще се решат,,,защо все да обсъждаме проблеми,като може да не ги създавате,,,
  • 63 Ошанките ще правят революция

    0 7 Отговор

    До коментар #57 от "и така, и иначе,":

    Как бе с бастуните ли ще ги съветвате?

    Коментиран от #90

  • 64 Хохохо хахаха хихихи

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "еийказ":

    Хехехехе дъртак ако знаеш как ме уплаши

    Коментиран от #91

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Че как няма да откажат?

    1 1 Отговор
    Че как няма да откажат? След като синдикалистката активистката Ваня Григорова им се кандидатира за кмет издигнатата от БСП и Лявото...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Уточнение

    9 1 Отговор
    НИКАКВА среща с този боклук - ОСТАВКА!
  • 70 Пешо

    8 1 Отговор
    Еййй този ли мухъл ли ще ги реши,дето го управляват с дистанционно.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Хехе

    7 1 Отговор
    Ники фашиста гостоприемен. Да не ти дойдат накрая с тоягите на гости.
  • 74 Промяна във всичко

    1 8 Отговор
    След като са невъзпитани и неоценяват жеста на уважение към правителството явно че целта им е друга , което е разбираемо от подкрепата която получават от опозиционните партийки подтиквайки ги за протести и искане на оставка на това правителство .И аз не я харесвам тази сглобка но по добра в момента няма
  • 75 инж. Ганчо Илков

    2 1 Отговор
    Синдикатите могат да Участват в Качеството на Арбитри. Предмет на Разглеждане са Бизнес Плановете представени от Собствениците и Енергийното Министерство. Жалко е ако Работещите не са запознати с Бизнес Плана на Фирмата в която Работят.

    Коментиран от #80

  • 76 Ааааа

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аз съм z":

    Не е единственият вариант, дойде моментът и за другия вариант, ама да знаят - много боли и има счупени очила по паветата.
  • 77 Баба ви

    10 0 Отговор
    Защо енергетиците затварят пътища?! Ами тия "демократи", които сега искат да излъжат отново работническата класа, под благовиден довод, че идват с правдини, едно време дойдоха на власт, като палиха Партиен дом, като разбиваха Народно събрание. Няма и за 2 десетилетия се оядоха като прасета. Ето сега що е демокрация и капитализъм, що е еврейски съюз! Ами протестиращите по-добре да влязат в София и изгонят с паветата на фандъчката по техния метод от времето на либералната "демокрация". Не ги ли прогонят от НС няма управия. Все ще ги лъжат.
  • 78 Галя от Амбасадата

    2 1 Отговор
    Приватизираните от американци въглищни електро-централи и свързания с тях въгледобив, ще бъдат и затваряни и ликвидирани?!

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 и не само

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "инж. Ганчо Илков":

    работещите трябваше да бъдат запознати с плановете на правителството. Оказва се, че Брюксел знае какъв е планът, а българите не знаят. А собственик на засегнатите предприятия са българите, не правителството, не ППДБ, ГЕРБ и ДПС, а българите. Проблемът е бъдещето на българската енергетика, която е структуроопределящ за цялата ни икономика въпрос. Как така еврочиновниците знаят какъв е планът, а българите не знаят?
  • 81 хмм

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "Галя от Амбасадата":

    И двете т.нар. аме.рикански Марици не работят, а получават пари за студен резерв. Много пари. За нищо.
  • 82 Без да съм енергетик

    4 0 Отговор
    Ако беше определил за място на срещата подлеза пред Мин.Съвет и то без охранителна полиция и/или УБО-НСО, щях да отида и аз на срещата! Без тояги, знамена с дълги дръжки, тръби, лопати, кирки и прочие!
  • 83 Мамул

    5 1 Отговор
    Ба тоа хилав плъшок. Восъчна физиономия.
  • 84 Фон дер Лион

    3 1 Отговор
    къф си ти да решаваш, забравяш ли кой ти дърпа конците?
    слушай, изпълнявай и си взимай твоето!
  • 85 Матей преображенски

    5 1 Отговор
    А-е,тоя денков бил голям боклук,той не разбра ли ,че не може да поставя условия и да прави пазарлъци,а просто трябва да си депозира оставката и да си ходи в академията.
  • 86 Мисля

    2 0 Отговор
    Ами нали миналата седмица бяха при теб,защо ги излъга?Сега за какво да идват?Ама и гьонсурат.
  • 87 Филма цар плъх става сапунен сериал

    3 1 Отговор
    Ники фашиста смешен, жалък и дразнещ!
  • 88 боко

    1 1 Отговор
    Бок---о академико върви си подменко долна
  • 89 Ъхъ!!!

    2 0 Отговор
    И с какво ще се произвежда електричество? За 4-те милиарда знаем, че са лакома хапка за крадците от нелегитимната сглобка. И после какво? Малей, каква академична мисъл има тоя опосум! За националните предатели - съдбата на Дучето. Само така ще се оправим.
  • 90 Не подценявай бастуна

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ошанките ще правят революция":

    Той е стара класика за съветване на умници и предатели, и подгласниците им. Има широк спектър на действие и висока ефективност при правилното МУ използване. Да не си мераклия нещо?
  • 91 Което означава,

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хохохо хахаха хихихи":

    че ще си научиш урока по трудния начин. Соросоробите не са известни с някакъв интелект. Те разбират нещата по дебелия начин. Пример Афганистан и финансовия министър на Нигер.
  • 92 Льохман

    0 1 Отговор
    Много просто - ще идеш ти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове