Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 10:16 2 370 23

Илиян Василев: Вината за положението в мините и ТЕЦ-овете е на Бойко Борисов и Теменужка Петкова

  • мини-
  • тец-ове-
  • вина-
  • илиян василев

Ако този човек представлява протестиращите, ще се намери решение, но е добре и протестиращите да знаят - те бяха предадени преди много години, още в началото на зелената сделка. Още когато намагнитения "лейтенат" на Пеевски Желязков предаде студения резерв на ТЕЦ Варна на Доган

Илиян Василев: Вината за положението в мините и ТЕЦ-овете е на Бойко Борисов и Теменужка Петкова - 1

Енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев публикува видео в социалните мрежи. В него се казва, че вина за положението до което са в мините и ТЕЦ-овете са виновни Бойко Борисов и Теменужка Петкова.

Ето и текстът, публикуван от него във Фейсбук:

Ако този човек представлява протестиращите, ще се намери решение, но е добре и протестиращите да знаят - те бяха предадени преди много години, още в началото на зелената сделка. Още когато намагнитения "лейтенат" на Пеевски Желязков предаде студения резерв на ТЕЦ Варна на Доган. И този Желязков все още има свои назначенци в БЕХ и никой не ги сменя. И предателствата продължават.

В момента протестиращите имат заместник министър, който до преди няколко месеца беше изпълнителен директор на ТЕЦ МИ-3 и знае перфектно кой и защо затри въглищната енергетика. И е последният човек, който ще тръгне за закрива въглищната енергетика. Имат и министър, който няма грехове спрямо въглищната енергетика. Проблемът обаче е много по-голям и не опира само до съдбата на миньорите в мините и работещите в ТЕЦ - той касае сигурността на енергийната ни система. За това никой не говори. При тази матрица крахът е почти неизбежен. Не само ще внасяме ток, но само ще се лишим от енергийната си сигурност, като пътьом и енергийната система в региона, която балансирахме от ноември до април - именно през ТЕЦ МИ 1 до 3 ще зависне във въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    5 22 Отговор
    Я си Еб.... май.......а
  • 2 Майора

    9 26 Отговор
    Ало господин Василев , вината не е в сегашните управници и предходните , а още по времто на социализма , когато е взето решение за ТЕЦ и много добре се е знсело , че рано или късно ще ср закрият! Но тогава имаше други лозунги и призиви и видяхме до къде отиде страната!

    Коментиран от #21

  • 3 Това

    34 5 Отговор
    отдавна е ясно ! А Теменужката изяде и картата за капак !
  • 4 Орел

    18 2 Отговор
    Да го каже и Василев и то без дежурното добавяне, че е виновен Путин и руснаците.
  • 5 Аватар

    15 3 Отговор
    Промените в енергийната ,,политика" започват по времето на тройната коалиция - БСП,НДСВ и ДПС,които управляват от 2005 г.Останалите правителства след тях я продължават,а правителството на Денков завършва процеса и към момента отнася всичките негативи.
  • 6 от кухнята

    7 1 Отговор
    ще ви поднесем отново притоплена стара манЖа
  • 7 Ххх

    26 5 Отговор
    Нследството на Бойко завещано ни и за внуците
    Ах народе .. Блатни обитатели
  • 8 КПСС БКП

    20 5 Отговор
    Вкарвайте ги в затвора тогава ! Веднага ! И бойко и Теменужка !
  • 9 Надзирател

    22 6 Отговор
    И нашите внуци ще сърбат попарата надробена от престъпника Борисов ! Милиярди закопани в турски поток, окрадени милиони от еврофондаве, стотоци осакатени заради калпавите магистрали....затвор за този крадлив престъпник ! Веднага !!!
  • 10 Помияр

    8 17 Отговор
    Този е доказан руски агент Вместо в затвора за разпространяване на лъжи и руска пропаганда.Той раздава акъл в медиите Сбъркана свят в нашата държава

    Коментиран от #14, #18

  • 11 комунистче

    18 4 Отговор
    медиите и анализаторите измекяри, за една седмица, не споменаха нито веднъж името на банкянския селянин и некадърник във връзка с тази криза, а именно той, и неговото правителство са в основата и, кога селяндура ще понесе последствията за действията и бездействията си, и за стотиците хиляди разбити човешки съдби
  • 12 добро утро

    6 6 Отговор
    така е Илияне, ама ти си заслепен русофоб...

    Коментиран от #17, #22

  • 13 БСП на Бунището

    10 0 Отговор
    Годината е 2010 та...Преди 12 години...И какво четем??
    "Една наказателна процедура тече срещу България, очакваме да стартират още две - за таваните на вредни вещества, които изпускаме в атмосферата, и за фините прахови частици. Това съобщи днес зам.-министърът на околната среда и водите (МОСВ) Евдокия Манева, която участва в кръгла маса за бъдещето на енергийния сектор и възможностите за запазване на съществуващите мощности в топлоенергетиката и въгледобива, организирана от КТ "Подкрепа".Страната ни вече е на финала на наказателна процедура за въздуха и предстои да влезем в съда, като след произнасянето му следват всекидневни санкции, докато нарушението не се отстрани. По информация на министър Манева санкцията по аналогични случаи е 50 хил. евро на ден.Наказателната процедура за таваните на вредните вещества, изпускани в атмосферата, зависи от отговора, който България е дала на подробното писмо на ЕС за пълна информация за състоянието на нашите топлоелектрически централи. Зам.-министърът обясни, че с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) се обсъждат всички "за" и "против" затварянето на пет ТЕЦ-а от 2012 г. Проведени са срещи с представители на всички централи и са изготвени графици, по които те трябва да въведат производствата си в екологичните норми на ЕС.Двата ТЕЦ-а, които нямат намерение да се постараят да изпълнят европейските изисквания в срок, са ТЕЦ-Перник и ТЕЦ "Брикел" - двата основни замърсителя..."
    Илиян Василев - ща
  • 14 Нacpaн ycpaинeц

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Помияр":

    Беше, сега вече е виден евроатлантик.
  • 15 Шемет

    7 4 Отговор
    Кога най накрая Бойко ще си плати за некъдрното и крадливо управление!
  • 16 Кондарев

    4 2 Отговор
    Всички които искаха да са в ЕС са виновни.А членовете на БКП къде бяха ,когато им предложиха пазарна икономика.Глупостта се плаща най-скъпо.Нещо като ,парите от балкона.
  • 17 БСП на Бунището

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "добро утро":

    Не е Русофоб. Илиян Василев е кадрови офицер от ДС на БКП - Първи отдел - разузнаване..Забелязва се активно мероприятие и активиране на всички офицери от ДС разпратени в различните партии за сваляне на Правителството , съпроводено от Парламентарна политическа криза...Изритани от Властта от Народа , Русофили,Социалисти и Комунисти се подготвят за всички възможни сценарии за насилствено заграбване на Властта..

    Коментиран от #19

  • 18 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Помияр":

    АЛОО СЪРВУЛ А АГЕНТИТЕ И МАРИОНЕТ КИТЕ НА КОЗЯК НЕ СА ПРЕДАТЕЛИ НАЛИ ...Б00КЛУК КОЙ СИ УНИЩОЖАВА ИКОНОМИКАТА ПО ПОРЪКА НА КОЗЯК?
  • 19 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "БСП на Бунището":

    АБЕ СМ00ТАНЯК А ЧЛЕНА НА БКП БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е БИЛ АГЕНТ НА ДС ???СМ00ТАНО ПЛЕМЕ

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 въглищата

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майора":

    трябва да се игорят/използват/ до изчерпването им ,имаме за около 50години още,не може върху тях турците,турски фирми да сложат върху тях фотоволтаици,ще зпалите за трети и послен път Стара Загора,цялото Загоре,житото ще изгори,това ще са огромни загуби по-големи от 3,5милиарда евро,ще останем без ток и жито.Това е диверсия,прави се с политическа цел,а не екологича.
  • 22 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "добро утро":

    Смешно е да наричаш Василев - русофоб,
    след като е единственият бивш посланник в Русия, който атакува руското жуже Пътя, заради войната в Украйна!
  • 23 КАТО ДОЙДАТ РУШНЯЦИТЕ ТОЯ БОКЛУК

    1 0 Отговор
    ИЛЯН ВАСИЛЕВ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ФЕНОВЕ В БЪЛГАРИЯ , АМА И ТЕ ЩЕ СА СЕ ОБЪРНАЛИ ПРЕДИ НЕГО ЩОТО СА И ТЕ БОКЛУЦИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове