Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 11:36 4 154 85

Експерти: Миньорите нямат социални искания! Ще внасяме евтин ток от Гърция и Румъния

  • миньори-
  • протест-
  • енергетици

От 1 януари 2026 г. не може да има държавни субсидии за ТЕЦ-овете в България

Предстои извънредна среща в Народното събрание между протестиращите и властта. На разговорите освен представители на миньори и енергетици ще присъстват премиерът Николай Денков, министри, лидери и депутати от партиите, които подкрепят управлението. Всички страни са потвърдили, че ще участват в тази среща.

Вчера протестиращите поставиха шест искания, припомня "Нова телевизия".

„Голяма част от исканията не се отнасят до социалните нужди на хората, които работят в сектора. Това е притеснително”, коментира Костанца Рангелова, старши анализатор в Програма „Енергетика и климат” в Центъра за изследване на демокрацията. „Механизмът за капацитет е вид субсидия. Няма как да стане от правна гледна точка. От 2025 г. няма как да субсидираме въглищните централи, те трябва да функционират на икономически принципи”, обясни Рангелова.

Защо този механизъм за капацитет не е направен вече е въпрос, който трябва да се зададе на предишен екип на Министерството на енергетиката, каза Меглена Антонова.

„Когато дискусиите за тези механизми за капацитет започнаха през 2017 г., беше въпрос кои технологии могат да влязат в механизмите. Когато се прие регламента, националните правителства трябваше да изготвят оценка за адекватността на системата. Да стартира реформи и да предостави субсидия, докато реформите се включват”, обясни Меглена Антонова, ръководител на екипа на „Грийнпийс България”.

Енергийният експерт Красимир Манов обясни, че това е регламент на ЕК, който е приключил през 2019 г.

„От 1 януари 2026 г. не може да има държавни субсидии за ТЕЦ-овете”, каза Манов.

Надявам се днес да започне разговор, заяви Меглена Антонова. „По какъв начин се запазват работните места, по-скоро икономическото развитие на тези региони, как тези хора имат работа и висок стандарт на живот, а не конкретни позиции на дадени места. Имаме частни 2 въглищни централи, чиито договори изтичат догодина и след още 2 години. Те са частни централи и тях ли ще ги субсидираме?”, попита Антонова.

„Тези централи, които съществуват в момента, се използват на по-малко от половината от своя капацитет. Ако ги приемем като резервни гуми – ако ги приемем като резервни гуми – имаме пет, но три от тях са спукани”, смята Рангелова.

„Дори и да запазим въглищата, пак ще внасяме ток от чужбина, защото в Румъния, Гърция ще бъдат изградени ВЕИ мощности и те ще имат много по-евтин ток, който ще е конкурентен”, заяви Костанца Рангелова.

Според нея в момента се наблюдава „експлозия” на инвестициите във фотоволтаици в България. Тя призова този процес да се насърчи.

„Мариците” дават едно нещо на електричеството, което никой друг не може да го даде. Те поддържат системата. Прословутата честота от 50 херца на тока. Фотоволтаиците не правят такъв ток, те произвеждат прав ток, затова им трябват турбини, които да балансират тази система. Тук имаме съществен проблем. Електроенергийният системен оператор постоянно го казва. Системата ни не е готова да поеме такива огромни количества фотоволтаици. С перките и турбините няма проблем. Трябва да се инвестира в тази система”, обясни Красимир Манов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    16 96 Отговор
    На миньорите и по 110 000 на човек са им малко. Да ги уволнят незабавно без компенсации
    да им дойде акъла.

    Коментиран от #5, #49, #55

  • 2 Сопата

    83 6 Отговор
    По-голяма глупост не бях чувал.
  • 3 Енергетика

    74 6 Отговор
    Спирам им тока и ги пращам да си купуват ефтин от Гърция и Румъния, и без друго от там си купуват пластмасовият зарзават

    Коментиран от #66

  • 4 Да, бе

    109 9 Отговор
    Тъй си затворихме и четирите блока на АЕЦ Козлодуй и накрая и тъй ще изчезнем от глупост и продажност, ама ще ни е евтино.

    Коментиран от #10

  • 5 Българин

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Искаш ли да се любуваш на звездното небе от центъра ма София? Много е романтично, целият небосклон е обсипан със звезди. Бас ловя, че такава гледка от Витошка не си виждал

    Коментиран от #11

  • 6 Ясно

    79 4 Отговор
    Всякакви анонимници са наскачали в ефир и обесняват пред мисирките как всичко е наред и как само замърсяваме

    Закопаха държавата тия подлоги гласувайте още за тях
  • 7 да да

    35 2 Отговор
    Юруш на волтокалтачите.....
  • 8 Дън Бай

    63 4 Отговор
    Щом Центъра за изследване на демокрацията го е казал, значи е така, а ние сме прости тикви.

    Коментиран от #35, #75

  • 9 циркаджии

    17 37 Отговор
    Цял живот на дотации от държавата и не искат това да свърши. Кой ли би искал...
  • 10 затворихме ги

    10 61 Отговор

    До коментар #4 от "Да, бе":

    защото се разпадаха. Руско качество.

    Коментиран от #23, #26

  • 11 Русофил

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Ъпдейт ти трябва програмке. Първо ще те изтрият и после - двойно по-хубава.

    Коментиран от #51

  • 12 А бе

    49 6 Отговор
    Да изгасят централите и ще видим след една седмица какво ще им се случи на мошениците от сглобката
  • 13 гого

    55 0 Отговор
    слушах е госпожата в дясно щели сме да внасяме евтин ток от ромъния и гърция след години как може да знаеш след години колко ще е цената ма ??? птреди 2 месеца имаше един експерт по телевиизи който казваше горивата няма да минат 3 лева оппп какво стана и тази пропбита ми говори след години за цена на ел енергия сороидка
  • 14 сега очаквам

    3 15 Отговор
    Да излезе некой другар и да си цъкне клечката на некой български площад. Че му е скъп тока разбира се. Позабравихме ги ей!
  • 15 Билкара

    59 2 Отговор
    Не построиха АЕЦ Белене заради интересите на посолството което управлява България от 2009година.

    Коментиран от #46

  • 16 Любов голяма

    45 0 Отговор
    Ами така кажете бе хора, как не ни е дошло по-рано на ум да затваряме всеки отрасъл за да си внасяме по еФТИНо всичко. Кол, въже и лой!
  • 17 Софиянец

    59 0 Отговор
    Откъде ще се вземе този еФтин ток? Споменатите страни са с отрицателен енергиен баланс. Именно те са вносители на ток от нас! Какви евтини мощности ще се появят там, че изведнъж да можем ние да внасяме от тях, при все че към днешна дата те са в дефицит и с по-скъп ток от нашия, особено за бита?!
    Кого заблуждавате вие?
  • 18 Хммм

    35 1 Отговор
    Словесна гаргара.....
    А кога ще ви се роди нов проект за ВЕЦ, ПАВЕЦ, че защо не и ядрена мощност?
    А, защото правейки фотоволтаици, не се интересуваме от работна ръка и имаме малки вложения. От страна износител на ток, трябва да минем на режим на тока.
  • 19 Като дойдете в Центъра за

    25 3 Отговор
    изследване на демокрацията питайте пазача за Коца tъпата и ще ви насочат към мен.


    „Дори и да запазим въглищата, пак ще внасяме ток от чужбина, защото в Румъния, Гърция ще бъдат изградени ВЕИ мощности и те ще имат много по-евтин ток, който ще е конкурентен”, заяви Костанца Рангелова.

    Коментиран от #58

  • 20 Реално

    38 2 Отговор
    Викали слуги от НПО на Сорос да коментират Бг енергетиката.
  • 21 който мрази

    32 2 Отговор
    Оказва се че ГРОБ и ПП са от едно портмоне партии, оказва се още, че и не са враждуващи, а всичко е театро за повече кражба и избелване на мутрите във власта.
  • 22 Госта

    34 1 Отговор
    Абе то евтин ток , колко да е евтин тоя ток от Гърция и Румъния и само още един въпрос да задам как така ще се гарантира че ток ще има когато е необходим ,защото по спомен него не можеш да го затвориш в буркан или батерия и да го ползваш когато ти трябва.Сега разбира се ще скочат еко активисти и ще кажат какви батерии има вече и как може, так е е господа ЕКО професори , ама ако стигнем до батерии в къщи ще трябва да избера осветление ли да си пусна или хладилника ,щото двете няма да работят едновременно дълго - и хич ама хич не ми се вярва на п.далските обаснения че това е ЕКо избор
  • 23 Старец

    41 4 Отговор

    До коментар #10 от "затворихме ги":

    Не може да си чак толкова тъп. Русия може да не прави мерцесес, но в ядрената енергетика е 100 години преди останалия свят.

    Коментиран от #28

  • 24 Телеграм

    38 1 Отговор
    В Турция строят 4 руски реактора, а в България ще внсят ток от Турция при наличие на 2 чисто нови реактора.
  • 25 Хаха

    33 1 Отговор
    Това са пълни глупости евтин ток за внасяне особедно тези две страни нямат. Даже миналата години в пиковите моменти ние им изнасяхме иначе системите им щяха да зациклят. От Турция по може да се съглася, но на каква цена ще е от тзм трудно някой да се наеме да каже.

    Коментиран от #30

  • 26 Разпаднал ти се е мозъкът

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "затворихме ги":

    дет го нямаш.
  • 27 Тцтцтц

    3 29 Отговор
    Да, ама като се блокират пътищата, се отнемат правата на други невинни граждани. Това е извратен начин на протест. Водни оръдия и освобождаване на пътищата и магистралите.

    Коментиран от #60, #67

  • 28 така е

    2 15 Отговор

    До коментар #23 от "Старец":

    Проблема е, че е и 45 години в страни.
    Да те питам, къде русия утилизира касетите с отработеното ядрено гориво?

    Коментиран от #65

  • 29 Разбрахте ли,

    25 2 Отговор
    драги гъбари в изборния ден, какво ви готвят?
    Затваряме всичко и внасяме евтин ток от Гърция и Румъния, щото там щели да построят ВЕЦ-ове за евтин ток.
  • 30 Цената

    15 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хаха":

    Ще е пазарна, каква да е, може да е с някоя турска лира надолу и толкова. Буквално искат да ни заробят.
  • 31 Соросчо младши

    21 1 Отговор
    Остават ви 17 години до закриване на вашата кочина наречена Държава. Ако не и направите рестарт до 2 години и не намажите паветата с малко червена плазма от на Костов и последователи които се вживяват като Богопомазани за мисия.. можете спокойно да си стягате бухчите и кой на къде му видят очите!
  • 32 Лъжа

    20 2 Отговор
    2009 Румъния при студена зима отказа да ни продава ток, зимата при тях има НЕДОСТИК. Ердоган се смили над България, но на борсови цени. Как не ви е срам? Заради емисиите плащаме между 50 и 70% по-скъп ток. Каква пазарна икономика, когато скъпите, неефективни, ОТРОВНИ Веи -та и фото получават ПАРИ до 200 % себестойност ток, а ТЕЦовете ги облагат със 70% квоти. Защо не излязат на пазара без помоки и квоти, на истинската си себестойност.
  • 33 А бе, Краси, смешки говориш!

    10 2 Отговор
    Фотоволтаиците си имат инвертори, които работят синхронно с мрежата. Със същите херци, със същата фаза.
  • 34 долу ЕС

    14 3 Отговор
    какво може и ме може след 2026 гледай германия как отваря тецове и как дефицита на държавите в ЕЗ СРЕДНО Е 5 по неможене 3!!!!
  • 35 ПЕНКЕЛЕР

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дън Бай":

    ЩОМ ВСИЧК ОТ ВСИЧКО РАЗБИРАШ, ЗАЩО НЕ СИ ОПРАВИШ ЗЪБИТЕ САМ?
  • 36 Буден

    9 0 Отговор
    Експерти по евро проекти..???
  • 37 много интересно

    18 1 Отговор
    Учете се от белите страни. Нидерландия строи чисто нов АЕЦ, в допълнение към вече съществуващия. Не случайно холандците искаха да се впише ядрената енергия към зелените. А вие прима ти още за въглищата плачете.
  • 38 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    15 0 Отговор
    Мисирки, титла "експерт" НЕ съществува!
    Тя е само в болните ви мозъци!
  • 39 Артилерист

    27 1 Отговор
    Щом ще купуваме "евтин" ток от Румъния и Гърция това е сигурен индикатор, че ни подготвят да ни увеличават цената на тока. И ще го направят ...за наше добро, нали? Защото консумацията на ток със сигурност се е увеличила, заради скъпия, ама освободил ни от "заробващия", нали, руски газ. И още подобни номера ще ни спретнат, защото свободата от руската зависимост, нали и душащата ни братска прегръдка на американците, иска жертви...
  • 40 Малчо

    22 0 Отговор
    Скоро ще се събираме вечер край огъня, да си разказваме предания и легенди, момците и момите ще ходят на седянка и всичко това благодарение на правителството, което всячески се опитва да ни върне в 1800г.
  • 41 тези са за бесене

    23 0 Отговор
    Ма , тези експерти /с двойни кавички/ защо не отидат да повторят на миньорите и енергитиците свръх-глупостите , които дрънкат в слугинската "Нова ТВ" ?! Направо да отиват на магистрала "Тракия" и да ги "светнат" колко са боси и невежи по отношение на управление на енергетика и как "светила" ,като Констанца ще им отвори очите за истините в енергетиката !!! Убеден съм , че ще бъдат посрещнати много "радушно" .

    Коментиран от #47

  • 42 Мухаа,хаа!

    19 0 Отговор
    Ето такова клакъори,с удоволствие,без грам задръжки,са готови да унищожат кръвоносната система на Държавата - енергиината.Утре,ще ни убеждават напоително,че и Козлодуй е ненужен,или ще бъде " изгодно" да го дадем на концесия.Дори да го продадем.Все повече се питам ,такива ли са били " елита" изпращан от народния съд в СПА центрове.
  • 43 От поредицата

    21 0 Отговор
    лъжи, които ни сервират управляващите, тая трепе рибата! Евтин ток от Гърция и Румъния? Тия хептен за шарани ни взеха!
  • 44 Галя от EmbassyTO

    21 0 Отговор
    Евтин? ток. Наистина ли, и някой вярва ли на тази лъжа?
  • 45 Азззззззз

    13 1 Отговор
    Ама къде ви намират такива експерти бе?!?! Миналата година изнасяхме ток защото комшиите нямаха. Центаджии нещастни!
  • 46 ха ха

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "Билкара":

    Посолството не разреши да се построи АЕЦ Белене за да опази интересите на България. Енергетиката ни беше 100% зависима от Русия. Проруските енергетици не позволиха страната да диверсифицира и да не изпадне в сегашното положение.
  • 47 Аааааа

    14 1 Отговор

    До коментар #41 от "тези са за бесене":

    Добре, че са енергетиците. Тези хора са много наясно със случващото се, ползите от файдата и всичките гимнастики, които се опитват да им пробутат управляващите.
    Попаднаха ли най-накрая чуждопоклонниците на гилдия готова да им отвърне подобаващо?
  • 48 Мамул

    16 2 Отговор
    Тридесет години акъл от грантаджии соросоиди, тридесет години батак и разруха!
  • 49 Кажи честно!

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Ум.и, ку.е
  • 50 Аз празнувам 3ти Март

    14 2 Отговор
    Единствено ток не внасяме, но нашите евро-атлантико-еврейски приятели искат и това да внасяме. От къде на къде ще правим печалба от каквото и да било. Гоите трябва само да плащат и да слугуват.
  • 51 Бай Ставри

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    Много си силен във форума. Смятам, че на четире очи няма да си толкова красноречив или познаваш добри зъболекари дето ще ти пренареждат огравата.
  • 52 Али Халиф

    8 1 Отговор
    Ток няма да се внася защото Акую ще произвежда достатъчно. Ще има за правоверните а за другите, като в Карабах.
  • 53 Ха ха ха ха

    15 1 Отговор
    Ще внасяте на босия цървулите, мошеници долни! Гърция въобще няма възможност. И тя внася. А румънците ще гледат първо себе си, а какво остане, ще дерат кожата до кокъл. Унищожихте 4 атомни блока на Козлодуй, за да могат французите да направят на Румъния АЕЦ, харизахте новите за Белене на ОсРайна. Сега Гретенясалите Гретени се чудят как по най - балъшки начин да излъжат народа, само исамо да изпълнят заповедите на господарите си.

    Коментиран от #57

  • 54 нека позная

    4 0 Отговор
    Възраждане, или направо Русия?
  • 55 Ха ха ха ха

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    И тебе те е хванал тумбергският синдром. Като дойдат новите сметки и скочат цените на всичко, ще се излекуваш. Ще ти се иска и на протестите да си ходил.
  • 56 Айдаа

    8 1 Отговор
    Досещам се по какво може да са експерти тези булчета, но така убедено са зяпнали, гаче с месеци са били на сухо. Споко, миньорите са развити не само в ръцете!
  • 57 Иван4о

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ха ха ха ха":

    Разчистиха пътя на Уестингхаус - просто и логично, техен АЕЦ ще замени въглищните централи!?!

    Коментиран от #62, #68

  • 58 Не са излагай

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Като дойдете в Центъра за":

    Вятърните и соларите са пълна измама. Нито има постоянно вятър, нито постоянно грее слънце. Отделно дето са абсолютно вреди, заемат големи площи и нискоефективни. Ще станат заместител, когато си ухапеш лакътя.
  • 59 Аватар

    10 0 Отговор
    Констанца Рангелова е специализирала в сферата на политическите и икономическите аспекти на енергийния преход,енергийната сигурност,международните енергийни пазари и европейските политики в сферата на енергетиката,климата и справедливия преход.Тя не е енергетик,по-скоро е политически PR на ,,Зелената сделка" за България.
  • 60 Ъхъ!!!

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тцтцтц":

    Абсолютно належащо е да се освободи света от Гретеноидите. Ако трябва и с водни оръдия, дори и с не водни. Такива сте живия пример за това. Теоретици, буквоядци.
  • 61 Нека сме конкретни

    8 0 Отговор
    Центъра за изследване на демокрацията.
    ЗА КАКВОТО ИМ ПЛАТИ ШОРОШ ТОВА ДРЪНКАТ, ПЪК БИЛО ТО И ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ. Само че той врътва кранчето и икспертите на борсата!
    Ако си спомняте, Киро обеща да внасяме евтин ток от Украйна. Обеща и да се откаже от канадското гражданство. ХАХАХАХАХАХАХАХА.
  • 62 Ха ха ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #57 от "Иван4о":

    Уестинга са първо фалирала фирма и никъде извън фащ не са се "проявявали", освен в ОсРайна, където за малко не предизвикаха ядрена авария. Но за това се гръмко мълчи. Ша изложим и Убидим "партнь0рите", зер? Сакън, сакън!!! И като дойдат, ако дойдат, дали ще бъде да помагат или ще дерат до кокъл? Някой от сегашните пЪртнь0ри, нещо да е направил добро за страната ни? Поне един пример дай. Няма такъв филм. Колкото по - малко имаме вземане - даване с тези толкова по - добре. А най добре е никакви да ги няма.
  • 63 Любопитен

    5 1 Отговор
    Колко евтин, колкото евтиния американски газ на Киро ли?
  • 64 Мексито

    2 0 Отговор
    По голяма глупост не бях чувала но вече простащината в нашата държава не ме учудва!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тцтцтц":

    АЛОО СЛУГАТА НА КОЗЯК ..КАКВИ ПЪТИЩА БЕ СМ0ТЛ ПРИ 5 ЛЕВА БЕНЗИН ТРЯБВАТ КОНСКИ КАРУЦИ .....
  • 68 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 0 Отговор

    До коментар #57 от "Иван4о":

    ТОЯ УСТИНГ ХАУС НЯМА НИТО ЕДНА ПОСТРОЕНА ЦЕНТРАЛА И 3 ПЪТИ ФАЛИРА ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ДОСТРОИ 3 ЦЕНТРАЛИ В АМЕРИКА .
  • 69 бай Ставри

    3 1 Отговор
    Тези експерти са ППР аски иди.ти и краваристански кр.тени. Най-вече са българомразци и безродници на хранилка.

    Коментиран от #74

  • 70 Дедо Z

    1 0 Отговор
    Вече, като чуя експерт и получавам алергия! Омърсиха думата, както някои Омърсиха и думата "промяна"! Явно от хранилката идват все още добри порциони! В менюто най се цени "тюрлю гювеч", "раздърпана баница-България", "Yes сандвич USD"!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Тошко

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "Тошко":

    Възраждане да се чете (Взраждане)!

    Коментиран от #73

  • 73 Тошко

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Тошко":

    Възраждане да се чете ВГЪЗРАЖДАНЕ!
  • 74 Запознат

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "бай Ставри":

    Остави експертите, замисъла е да не плащат пенсия 1ва категория на миньорите, за това ги лъжат с 36 заплати накуп, а това са мнооого пари за за вили, коли, купони по курорти. Но ,всичко има начало и край, всички са смъртни, времето и на това правителство изтече. Да си върнем НРБ.
  • 75 център за заблуда

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дън Бай":

    на населенито. Изпълзяха по всички телевизии да лъжат - доста са се охарчили западните спонсори.
  • 76 тецовете ще работят на печалба

    1 1 Отговор
    защото това правителство мафиотска сглобка ще бъдат сменени и ще имаме управление което ще запази работните места и същевременно предприятията ще са печеливши и те ще помагат на държавата ане тя на тях
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ганю

    1 0 Отговор
    Умно направи Тръмп да изтегли Сащ от парижкото споразумение за климата
    само нашите са продажни тъпанари
  • 79 ганю

    2 0 Отговор
    посолството което управлява България от 2009година.
    ще налапа една ч.у.р.к.а
  • 80 Ехаааа

    1 0 Отговор
    Дали ще се затворят въглищните централи. Ами малко по-малко ще се затворят. Въпроса не е в това, а какво прави държавата за нови мощности. Е там е разковничето и то е нищо! Дойде БСП и започва дебата за Белене - ама не че ще го строи, ами да изпере някой лев. Дойде Баце първи път - спираме Белене, но парите вървят. Дойде Баце втори път и ще строим Белене. Дойде трети път и пак го спираме! Сега пък продаваме реакторите и да сме начисто с парите! 40 години не направихме нищо за един реактор! Всичко краде и си отива. После пак идва и пак краде. А въглищните бълват дим и въглероден диоксид до бога - ама нали всички вземат хубави заплати, а нищо че ние плащаме скъпият ток. Ноооо времето върви напред а не на зад. Вместо да ядем от тази земя, ние я рием до смърт. Сега покриват толкова плодородна земя с фотоволтаици - и те, какво ли ще ги правим като спрат след време. Пак ще реват за помощ от държавта. А държавата сме ние - бедните отрудени хора, които не взимат по 3-5 бона в ТЕЦ или АЕЦ или от богаташките ВЕИ. А има толкова много чиста енергия в Черно море. Но никой не иска - защо ли?
  • 81 Георгиев

    2 0 Отговор
    Да внасяме ток?!!!!! Хахахахахаха! От държава която изнасяше за всички съседи, сега ще внасяме?!!! Лудост! Безумие! Национално предателство! Това е краят!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 внос

    0 0 Отговор
    на експерти от Гърция и Румъния ще ни излезе по-евтино,създаваме Православна балканска федерация,може и сърби,това беше мечтата на Тито,Г.Димитров и Сталин.Анадъмно?
  • 84 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор
    По евтино е да сменим продажното правителство и праламент !
  • 85 Копипасте

    0 0 Отговор
    Най-евтино го обеща от Украйна Кирил Петков!? А дойде ли!? Евтино и хубаво от Румъния !? И го обещават евтино и от Гърция дето Гърция внася ток от България!?!? Има ли още някой останал да вярва във вещици!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове