Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 10:18 1 963 57

Терзиев и Хекемиян не спряха да обещават всичко за София

  • хекимян-
  • терзиев-
  • софия-
  • кмет

Ще работим това да се промени

Терзиев и Хекемиян не спряха да обещават всичко за София - 1
Снимка: БГНЕС

„Защото обичам София, искам да остана в този град, искам да бъде зелен, уреден, чист, сигурен, модерен, град за пример. За тази цел трябва да бъдат решени много проблеми, които са се наслоили през годините. За целта трябва човек, който има воля да ги решава, който има умения да съставя екипи, който има умения да работи по комплексни проблеми. Човек, който има екип, с който да решава тези проблеми, а не екип от хора, които са ги създавали”, заяви Васил Терзиев.

„Кметът на София ще е този, когото хората изберат и на когото гласуват доверието. През последните 20 години съм спечелил доверието на зрителите с моята откритост, бързина в реакциите, в решаването на проблемите. Това ще правя като кмет. Кандидатирах се, защото смятам, че работата за София не бива да спира. А има реален такъв риск. Заради политически реваншизъм последните 2 години и половина, видяхме, че работата в държавата може да спре и блокира. Като гражданин на София не искам това да се случва. Големите проекти трябва да бъдат продължени, трябва да се работи за кварталите”, каза Антон Хекимян.

„Знаете ли, че по време на COVID кризата и след нея, когато имаше криза с горивата и електричеството, кметът на Лондон е подпомогнат от правителството с 4 млрд. паунда за това градът да не блокира. Знаете ли колко пари даде Кирил Петков и какво предложи Асен Василев за градския транспорт?”, попита Антон Хекимян.

„Градът няма да блокира, напротив – само по-бързо ще се развива, когато спрем определени практики. Централната власт има голямо отношение към развитието на града, но това се дължи и на управлението на София, което никога не се е фокусирало върху собствените приходи, така че този град да има по-голяма независимост, а винаги е разчитало на активната роля на правителството. Ще работим това да се промени”, отговори Васил Терзиев.

Хекимян настоя да получи отговор на въпроса дали Терзиев знае какво е дал Кирил Петков и какво е предложил Асен Василев по време на кризата с горивата.

„Трябва да има принципно отношение, което не зависи от това кой е на власт. Дори и да е имало грешки трябва да се поучим от тях”, заяви Терзиев.

„Нула лева е дал Кирил Петков, а Асен Василев предложи цената на билета да бъде повишена. Защо? Искате да ударите Фандъкова и ГЕРБ, но всъщност гражданите са потърпевши. Това ли е начинът, по който ще управлявате?”, каза Антон Хекимян.

„Не, винаги съм заявявал, че е нужно да има принципна позиция, да няма мой твой. Мой районен кмет, твой районен кмет, фаворизирани фирми, нужно е принципно управление. Длъжни сме да защитаваме интересите на софиянци”, каза Терзиев. „Трябва да се защитават интересите на софиянци. Кметът има активна роля, трябва да се бори. Независимо от предизвикателствата във всеки момент трябва да ги отстоява”, добави той.

„Столичната община и общинският съвет са се справили с този проблем, въпреки че към онзи момент правителството не е дало финансиране”, констатира Хекимян.

Последва и въпрос на Васил Терзиев към Антон Хекимян.

„Понеже много обичате да говорите за стандарти. Кой точно стандарт би следвала София под ваше управление и надзор? Стандартът, при който се защитава гражданският интерес, нещата се правят от първия път, няма корупционни схеми или стандартът на постоянно закъсняващите ремонти, ремонта на ремонта, на ремонта, непрозрачните обществени поръчки, мръсния въздух? Кой точно стандарт ще налагате? Този на еклектичната градска среда, който е постигнат благодарение на 17 години управление на партията, която ви е издигнала?”, попита Терзиев.

„Стандартът да следваме най-доброто за града си като граждани. През всичките тези години сме показвали нещата, за които говорите – различните видове плочки, неспазването на стандарта, закъсняването. Това е била наша основна цел. Стандартът, който аз искам да наложа и екипът ми се съгласи, е стандарт за всяко нещо – от тротоарната плочка до големия ремонт. Има наредба за градската среда, която казва каква ще е тротоарната плочка, как ще изглежда градското обзавеждане, как ще изглежда пейката. Като гражданин ще следя това да се случва. Всеки ден ще съм на всеки ремонт, ако трябва. Да спре ремонта на ремонта”, каза Хекимян.

Терзиев обаче го попита как мисли да направи това, след като ще работи до голяма степен със същия екип, който е досега. „Много от общинските съветници са същите, районните кметове са същите и са несменяеми от 4 мандата. Как точно всички ще се събудят и ще кажат – започваме новия стандарт”, каза Терзиев. „Вчера се разхождах около „Александър Невски” няма една плочка, която да не стърчи. Това ли е стандартът?”, попита Терзиев.

„Когато аз управлявам София, тогава ще се съберем да си говорим за стандартите. Аз съм Антон Хекимян и ще управлявам по начина, по който аз смятам. Екипът ще го избера аз”, каза Хекимян.

„Избрали са ви екипа, дали са ви програмата, подписани са договорите за следващите 3-4 години и вие говорите за нов стандарт. Например за сметоизвозване 2025. Текущи ремонти - сега е голяма борба за следващите 4 години, за 200 милиона”, каза Терзиев. „Предлагам големите договори да не се подписват накрая, общинското имущество да не се разпродава накрая”, продължи Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен

    60 6 Отговор
    И двамата да ми противни мазни и лъжливи
  • 2 Неграмотен

    47 4 Отговор
    Кой е тоя Хекемиян бе?

    Коментиран от #21, #52

  • 3 1213

    50 1 Отговор
    Много се лъже на избори!!! Не вярвайте!!!
  • 4 ГРРБ

    4 33 Отговор
    Бойко винаги залага на сигурно!

    Коментиран от #48

  • 5 Европейца

    47 8 Отговор
    И двете момченца нямат капацитет за тази длъжност!... а и не е сигурно дали са момченца вече... Изберете си човек с опит в тази сфера

    Коментиран от #46

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    33 2 Отговор
    " Най- много се лъже
    след лов,
    по време на война и
    ПРЕДИ ИЗБОРИ ❗"
  • 7 Бонев

    43 5 Отговор
    Като близнаци са. Два розови балона.
  • 8 честен ционист

    30 5 Отговор
    Византиец и арменец нали знаете само, какво могат да обещаят на Ганчо?

    Коментиран от #12

  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    29 1 Отговор
    Обещанието не е като изпълнението......
  • 10 Даниел

    30 2 Отговор
    Хекимян нарича разкритията за огромна корупция в столицата-политически реваншизъм????
    Започвам да се чудя с колко кандидата за кмет играят ГЕРБ ,защото този ….. ще е последния който ще спечели гласовете на хората!
    Парите оперират безкръвно и мигновенно от срам и морал,но какво да очакваш от амбреаж?!
  • 11 УРА,,УРА

    33 2 Отговор
    С какви очи Хекимян обещава за ремонтите и детските градини, при положение, че ГЕРБ управлява няколко мандата и няма да сменя общинските си съветници и районните кметове.
  • 12 Само

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Един мъкедонец липсва.
  • 13 Жорж

    29 1 Отговор
    Основният акцент във визионерския сблъсък на титаните беше кой от двамата повече се е разхождал из София и кой е забелязал повече криви плочки.Това е нивото.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хе Хе

    18 5 Отговор
    Дупетата дават ли че Ваня ще ги изпревари.
  • 16 Шайка

    18 2 Отговор
    Хекиман взимаше 20 бонтака заплата и се криеше като мишок ..и оня другия е като него София Е С НАЙ ЛОШИТЕ УЛИЦИ С НАЙ МРЪСЕН ВЪЗДУХ НАЙ ЗАСТРОЕНИЯ И НАВСЯКЪДЕ ГЛОБИ СИНИ ЗЕЛЕНИ ОРАНЖЕВИ ЗОНИ ... ЗАТОВА СОФИЯНЦИ бягат събота и неделя...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Буден

    13 2 Отговор
    Хак мян...се продаде...чао.
  • 19 Налудник

    21 3 Отговор
    Глупашки изпълнения от едни глупаци за още по-големи глупаци. И двамата са бита карта, никой не им вярва на лъжите.
  • 20 Ти си

    15 1 Отговор
    Как беше в скетча с батката - ... Това което аз ви обещая никой неможе да ви го даде .....
  • 21 Как

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Неграмотен":

    кой е Кекимяу !
  • 22 Личи си кой

    11 1 Отговор
    е по големия спец по това как е хванал "микрофона",я арменчето как го е стиснал към корена ще го изцеди целия,бравоооо...😂😂😂
  • 23 Абориген

    13 1 Отговор
    Слушах ги... и нищо смислено! Дрън, Дрън, Дрън.
  • 24 Гост

    13 1 Отговор
    На гербаджиите обещанията вече и новородените бебета ги знаят. Само лъжи, нищо друго....
  • 25 нннн

    10 2 Отговор
    Ама тия са от сглобяемите. Не на Сглобката на посолствоТО!
  • 26 Тея и двамата Лизгари не стават за нищо!

    10 1 Отговор
    Обещават като Ром на свадба! Недоразумения!!
  • 27 ИНЖ

    6 1 Отговор
    Няма я логиката в тези две кандидатури. Кандидатие са тотално неподготвени.
  • 28 БМБ

    4 1 Отговор
    Гульо, гульо, гульо.................
  • 29 Зелен Демократ

    5 1 Отговор
    Да се сборичкат в леглото и да видим кой кой е и колко струва! И двамата са хубави нестандартни момчета, но с правилно мислене, за мен който и да е от тях ще е подходящ за кмет, мисля, че могат да съсипят София дори по-добре от уважаемата Кака Данче.
  • 30 Леле како цингар мангър....

    6 1 Отговор
    Да се вземат двамата. Като тенджера и похлупак са!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Шегобиец

    6 1 Отговор
    Абе много малко обещавате! Аз бих обещал повече!
  • 33 ...

    10 1 Отговор
    тези двамата джендоря освен да станат двойка и да си живеят щастливо след изборите за друго няма смисъл да се борят..
  • 34 Бибитко

    10 1 Отговор
    И Терзиев, и Кикимян ще вземат гласове само от добре познатите шашми на Бойко Борисов с недействителни и предварително попълнени бюлетини, както и с цигански гласове от Факултето. Иначе гласовете за тия двамката актьорчета ще са катастрофално малко.
  • 35 Боруна Лом

    6 1 Отговор
    ДОКАТО НЯМА ЕДИН ОБЕСЕН ПОЛИТИК,КРАЖБИТЕ И МИЗЕРИЯТА НЯМА ДА СВЪРШАТ!
  • 36 Марко

    3 1 Отговор


    В отговор на това питане ДС-Маслото освободи известно количество стомашни газове, с което стана за смях. Забава!
  • 37 Боклуците на Боклука

    11 1 Отговор
    И двамата са едни и същи боклука,мястото им е на сметището.
  • 38 Злогош

    10 1 Отговор
    Не чух и не прочетох някой от тях да обещава да има по два прайда на година за да стане София шарена и модерен европейски град. Кой пръв го обещае печели
  • 39 На София

    4 1 Отговор
    И трябват хора с топки
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 000013

    4 0 Отговор
    Ще използвам други думи за да е политически коректни и за да не ме изтрият пак ...
    При соца по време на колективнията в една село кмета събрал всички хора в читалището за да ги принуди да дават ниви и животни на изграждане на ТКЗС . Всеки обещавал по нещо само индобългарина мълчал. . Попитал го кмета , другарю индобългатин ти какво обещаваш а индобългарина се поинтересувал дали това което обещае трябва веднага да го даде . Кметът отговорил с не и тогава индобългарина обещал да даде коня с каруцата
  • 43 1020

    7 1 Отговор
    Голямо омерзение! Спорът между тия двамата е обида за софиянци. Те са от едно котило и няма никакво значение какво мислят и говорят. Ще стане каквото мисли и планира някой друг. Отв ратително е, че тия са се съгласили да участват в тоя мазаляк. Ама кат са яли кифтетата...
  • 44 Боко бандита

    3 1 Отговор
    Кекемяне имаш бъдеще в политиката затова те избрах.Пачките които ти дадох си казаха думата.
  • 45 Кадир

    5 1 Отговор
    И двамата са боклуци, ако бях софиянец щях да подкрепя Ванята.
  • 46 Определено

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Европейца":

    По дребничкото не е със сигурност
  • 47 ДаДа

    4 1 Отговор
    Тиквата спазва традицията да не предлага мъж за кмет на София
  • 48 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГРРБ":

    Важното е кандидата за София да не е мъж
  • 49 лекуващ лекар

    4 1 Отговор
    Проблемът и на двамата основни претенденти е, че очевидно нищо не разбират от управлението на София, а кандидатурите им са плод на съвсем различни политически сметки. Голям проблем е и че говорят скучно - само клишета и баналности без грам харизма. Сглобка, която се прави, че не е сглобка. И точно тук се появява интригата, защото има, макар и не голяма, възможност за изненада.
  • 50 Тау

    1 1 Отговор
    И двамата са едни употребени пионкир и искат от софиянци, единият да стане по-дълго употребяван. Журналиста го харесвах като водещ и нокога не съм го чувал така да срича, както във едната минута от разходката му из София.
  • 51 Денисс

    0 1 Отговор
    "Приказка без край"-Български сериал В главната роля баба Данче-кмет на столична община. Сезон 1- Епизод 1 "Вещицата и жълтите павета". Епизод 2 "Вещицате и Шишман" Епизод 3 "Вещицата и Графа" Епизод 4 "Вещицата и 5-тицата" Епизод 5 "Вещицата и Околовръстното". Епизод 6 "Вещицата и Дондуков"-и.т.н.
  • 52 Милко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Неграмотен":

    Един мармот, който завива шоколад ...

    Коментиран от #54

  • 53 Аз няма

    4 2 Отговор
    Да гласувам
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Андрей Георгиев

    0 0 Отговор
    И двамата са мошеници, зад които стоят сериозни икономически интереси. Нямат нито знанията, нито желанието, нито капацитета да бъдат кметове на София! Ако смятат, че пак ще прибират комисионни за себе си и за политическите сили, които са ги издигнали, и ще раздават проекти на "наши" фирми, а мерси, но няма нужда!!!
    "София за хората"! Да, де, ама за кои хора?! Много ясно, че за техните хора!
    А, трябва да бъде за обикновените хора, тези които полагат труд, гледат деца, грижат се за възрастни хора, които имат нужда от по-чист, по-лесен за придвижване и приятен за живот град, с добре заплатени, работни места.
  • 57 123

    5 0 Отговор
    Който обещае връщане на софийското жителство и 30 годишен мораториум върху строителството, той е моя фаворит
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове