Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 12:42 2 864 45

Бойко Борисов срещу Денков: "Балкански поток" е най-печелившата компания в България, а "Лукойл" граби българите

  • бойко борисов-
  • лукойл-
  • балкански поток

Огромни харчове без финансова дисциплина. Аз съм консервативен - ще гладувам, но заем не взимам, закани се лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов срещу Денков: "Балкански поток" е най-печелившата компания в България, а "Лукойл" граби българите - 1
Снимка: БГНЕС

„Балкански поток" е 100% собственост на България, не допуснах никой да вземе комисионни от вас, 100% фирмите са държавни. Това е най-печелившото предприятие в България. Построеното от вас, които сте ме изпратили за премиер, носи по 3 млрд. на година“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич при представянето на кандидатите за кметове и общински съветници в областта. По думите на Борисов темата е патриотична – Путин и Лавров казаха, че заради мен България ще загуби всичко - руският газ преминаваше през Турция и Гърция и ни заобикаляше.

„Затова вложихме много, за да не ни изхвърлят от газовата карта. Имаше съпротива на лобита и компаниите, които пренасят газ - за нас не остана нищо, а само да плащаме. Направихме най-мощната компресорна мрежа - това работи и в момента. Най-големите ни критици слагат сега върху построеното от нас 20 лв. на мгвтчас“. Борисов посочи, че „Балкански поток“ се е изплатил наполовина, а догодина ще излезе на печалба. Той добави, че в понеделник ще имат среща парламентарните групи за „Лукойл“.

„Прокрадва се, че дерогацията ще увеличи цените. Години, когато имаме дерогация поевтиня ли бензинът или растеше? С какво ни плашат? Прави ли ви впечатление, че кабинетът не прави нищо срещу „Лукойл“. Петролът същият, цените в небесата пак на нафтата и бензина. От газа българите ще печелите по 3 млрд. лева, а от Лукойл досега от вашите джобове са излезли 3 млрд. долара. С какво ни плашат“, попита Борисов.

„Как държавата ще удари с 60% някого в частния сектор, това пазарно ли е, това правово ли е. Или за тях законът не важи. Парламентарната ми група вече започва да не ме слуша. Нещата и в бюджета не са добре, приходите - също", посочи лидерът на ГЕРБ.

„Кметовете имат много желания - за детски градини, паркове, улици, но пари в бюджета няма. Моите правителства са били два пъти на дефицит - първото заради фалита на КТБ и при ковида - тогава бяха 2% дефицит и бълвахме пари в бизнеса Сега за 3 г. са 3% - това е пагубно. Пагубно е, защото значи да живееш на заема. Огромни харчове без финансова дисциплина. Аз съм консервативен - ще гладувам, но заем не взимам“, каза той пред събралите се привърженици.

„Кирил Петков казал, че правителството се справяло много добре със земеделците и миньорите. Безспорно е така. Решихме проблема със земеделците, блгодарение на решението на парламента. С миньорите правителството не искаше да се вижда с тях. Кой свърши работа - Пеевски. Той беше моторът да се подпише споразумение, заяви Борисов и добави:

„Сега ПП-ДБ много ги плаши тази дерогация. Какви са тези ангажименти с "Лукойл"? Когато имат зор, ние заставаме зад тях. Когато имат успехи, те са си самодостатъчни. Такава им е тактиката до момента", разгневи се Борисов.

Преди да влезе в залата, Борисов се поклони пред паметника на ген. Иван Колев, известен като бащата на българската конница.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    90 5 Отговор
    Такова нещо Балкански поток няма, има Турски поток и няма едно кранче за нас.
  • 2 Коч Ина

    45 8 Отговор
    И това доживяхме... посолството прави чудеесаааа
  • 3 да де

    83 7 Отговор
    Изпрания наглец продължава да си разиграва коня прекарвайки с 200 ортаците си от сглобката забравяйки, че именно тоя построи с наши пари и подари турски поток на руснаците.

    Коментиран от #11

  • 4 Макето

    74 11 Отговор
    Борисоооов, с “Южен поток” щяхте да сте фактор в Европа, ама вие-продажниците го унищожихте! Както и с АЕЦ Белене!
  • 5 Другарят

    59 3 Отговор
    на Златев , наричаш го свойски и с любов към Русия , Василиевич , сега други работи изтропа !
  • 6 Истина

    76 4 Отговор
    Борисов много добре знаеш, че това не е вярно. Не ти носи чест да лъжеш елементарно; има прости хора, но не всички са прости.

    Коментиран от #10

  • 7 Фактор

    58 3 Отговор
    за затвора , за никъде другаде !
  • 8 црррр

    56 6 Отговор
    "Лукойл" граби българите,а банкянският стои на страни и гледа. Айде,стига,де!Каща у Барцелоната.
  • 9 Последния Софиянец

    16 29 Отговор
    Турски поток струваше 3 млрд лв.Всяка година получаваме по 1 млрд лв такси.Открит е 2020 г.Значи тази година вече е изплатен.

    Коментиран от #26, #41

  • 10 Айде сега

    50 4 Отговор

    До коментар #6 от "Истина":

    Боцик лъже простите хора, а ония шарлатаните лъжат умните
  • 11 вели

    46 5 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Че и кученце на Путин подари, мръс...икът му с мръ...ник!

    Коментиран от #19

  • 12 Гост

    50 3 Отговор
    Бацо, къде е левчвто от нафтата бре. Нещо друго брецахте, а сега па нова постановка.
  • 13 ТаУмВзе

    28 8 Отговор
    Тая зима Официално ще се закрие територията, както върви ще е най добре! Щото се виде, че с Мирни протести и разходки Нищо нема да се получи.
  • 14 Лукойл че граби, граби

    46 12 Отговор
    Бойковият поток, че е много печеливш, е самата истина. Но е печеливш за Кремъл.
    Без него нямаше да почнат инвазията в Украйна
    Той байпасира украинската тръба. И ние платихме за всичко........

    Коментиран от #32

  • 15 Град Симитли

    23 4 Отговор
    ".... Преди да влезе в залата, Борисов се поклони пред паметника на ген. Иван Колев, известен като бащата на българската конница..."
    .... А знае ли кой е той?
    ... Щото главата на Бащицата и с фекална вода е поливана, при това от професор! :)) .
  • 16 Кой какво

    55 4 Отговор
    Тоя е патологичен лъжец,лъже сутрин, лъже по обяд,лъже вечер,лъне в тв студио,лъже в парламента,лъже близки и познати,при него всичко е лъжа, лъжа, лъжа....
  • 17 Маминка

    26 2 Отговор
    Филия с ман - наяждане няма.
  • 18 ИСТИНА Е

    38 4 Отговор
    Ако този докато е жив и е на свобода, до края на света няма да се оправи тази страна

    Коментиран от #22

  • 19 Кучето Балкан

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "вели":

    Отдавна успях да избягам в САЩ!:) Благодарение на ЦРУ разбира се!:) Издадох всичките му тайни!:) ЦРУ благодари и добре плати на агента който ме внедри!:) Прякора му е "Феникс" ! :)
  • 20 Тиква куха

    33 4 Отговор
    Този олигофрен няма ли най-после да го натъпчат в чекмеджето и да го заключат там?
    Или ще се забавляваме с простотии и тъпни чак до Хелоуин?
  • 21 един

    42 2 Отговор
    Лукойл била грабила българите,интересно е кога го разбра това,когато с "Ипон" охраняваше рафинерията ли,или когато играеше с Васил Василиевич Златев на карти,или когато парламента и правителството ти, подарихте на Лукойл почти 100% от акцизните складове,или когато приятеля ти Александър Чаушев купи на мис Бикини къща в Барселона/вие си знаете как е станала сделката/,кога точно осъзна че Лукойл са грабители?
  • 22 Боби Пича

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНА Е":

    Е! Свободата ми беше отнета за около 12 ч. но после ония дето си го позволиха си платиха с лихвите!:) Най-ми хареса Кирчо , който ми се молеше да му простя и ми каза че ги бил подвел адаша!:) Били яли пици с кристали и адаша ги кандардисал!:) Асенчо беше припаднал , адаша ми хортува: Стига бе адаш! Лежал си друг път доста повече! Корав пич си! Нищо ти няма! Знаех че ще измъкнеш! Трябваше да угодя на тия двамата! Нали, знаеш откъде им дърпат конците!"
  • 23 Казуар

    30 3 Отговор
    Бойко, не се оправдавай, фалшив евроатлантик си.
  • 24 Само да кажа

    6 14 Отговор
    Балкански поток носи пари от наем,от наем носи пари.Омръзна ми някой да обяснява,че по-добре е било да го няма.Прост пример--купила съм си два апартамента с ипотека.Пуснах ги под наем,вече(за 15 години ) са изплатени и съм на чиста печалба.Да не говорим,че вече цената им се е удвоила и утроила.Ама навремето приятели ми казваха,че "нямам акъл".Точка по въпроса.

    Коментиран от #42

  • 25 Макс

    25 2 Отговор
    Докато правеха далаверите с този поток /кой както иска да го нарича /, Борисов лъжеше че прави диверсификация на газа . Сега пак лъже , че това бил печеливш проект /може да стане , ако наистина се въведат нормални транзитни такси /. Колкото до Лукойл се чудя как никой не го попита защо не са плащали данъци по времето на ГЕРБ ? Извода е един - Борисов лъже , както винаги е правил .
  • 26 Хохохо

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Таксите са около 150млн лв на година, или ще се изплати за 15 години без подръжка и аварии.

    Коментиран от #33

  • 27 Аз съм от ссср

    5 0 Отговор
    Как Лукойл кораби българите като във цяла Европа горивото е 1,80-2 евро а във България е 2,80лв!

    Коментиран от #40

  • 28 Тома

    7 1 Отговор
    Бати бойко гладува защото живко суджука спря да му носи суджуци
  • 29 Докато

    7 1 Отговор
    играеше карти със Златев не ни грабеше ,а ни грабеше ти с двеста.
  • 30 Бойко Борисов

    8 1 Отговор
    Ни има за страшни тъпанари и простаци!
    Как е възможно???
  • 31 Този

    5 0 Отговор
    крадец вече прекалява.
    Докато Златев плащаше милиони за издръжката на мис бикини в Барселона не ни грабеше, а сега ни граби .
    Каква шизофрения само тресе мутрата .
  • 32 Минувач

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Лукойл че граби, граби":

    Виждам, че не си много запознат с газовите тръби. Относно Украйна - там и в момента си тече руска газ, която си отива към Европа. Този поток е много по-голям от Турски поток и стига до Чехия, Словакия, Германия, Австия, Италия. И той си е действащ, както и Русия и в момента си доставя газ и на самата Украйна. М/удругото Украйна беше обвинявана неведнъж от Русия, че краде, като си отклонява количества от транзита през нейна територия. Относно Турски поток - това е много по-малък поток, който в българската си част се нарича Балкански поток. Той и достига само до там, де. Стига до Сърбия и Унгария. Така че е доста силно да се говори за значимо байпасиране на украинския, който по-скоро се байпасира от северните потоци 1-2. Но те САЩ ги гръмнаха, за да не може Германия и да си помисли нещо в грешна посока, докато Украйна беше, а сега вече и е огромен задлъжнял послушник на САЩ, който е на колене, защото комата им се поддържа от САЩ, които могат да им изключат системите за поддържане на живота на секундата, ако поискат. САЩ искат да държат всички козове за развитие на ситуациите, но в Украйна засега удариха на камък, както и срещу Русия, когато санкциите не проработиха, а светът не се дистанцира от Русия, освен американските колониални правителства.
  • 33 Лост

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хохохо":

    Не виждаш ли, че се гъбарка с Борисов. Ако носи печалба по три млрд. на година, значи вече отдавна да се е изплати. Ама Борисов хвърля едни числа и хич не му пука, че лъже.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иванов

    7 0 Отговор
    Този престъпник защо не е в затвора.
  • 36 Иван Марков

    7 0 Отговор
    Балкански поток е терминология позната само в България , това е Турски поток преименувана от нас българите .
  • 37 9689

    5 0 Отговор
    Долен,гаден престъпник.
  • 38 Факти

    3 0 Отговор
    Борисович къде изгрее слънце към там и той. Деде и ти стана деде деменцията.
  • 39 Експерт

    3 0 Отговор
    П.Е.ДАЛ БАНКЯНСКИ, ТАКСИТЕ ОТ ТУРСКИ ПОТОК, КОЙТО ПОДАРИ НА ПУТИН НЕ МОГАТ ДА ГО ИЗПЛАТЯТ С ЛИХВИТЕ ЗА 45г.КАКВА МУ Е ПЕЧАЛБАТА
    КАТО РАБОТИ С ЗАГУБА?
  • 40 Дедо Пене

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Аз съм от ссср":

    ПРОЧЕТИ, КОЛКО Е АКЦИЗА НА ЗАПАД И ТОГАВА ПИТАЙ! НАШИЯТ Е 67ст./л., а в Германия е 70цента/л. Руският петрол е до 70$/барел, а Брент е 90$.В момента дизел и бензин в България трябва да е 2,10лв/л.Лукойл ни ограбва нас и държавата вече 14г.Отделноне плаща Данък печалба, а Мутрата мълчи! Кокорчоги накара за първа година 2022г.да платят Данък печалба, но вие боготворите Тиквата?

    Коментиран от #43

  • 41 Колко са таксите,ве ц.ъ.р.в.у.л

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Това лъжливата Мутра ли ти го каза? С таксите на Бойко не може да се изплати и за 100г.

    Коментиран от #45

  • 42 баба Ванга

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Само да кажа":

    Ако сравняваш панелка в Люлин с газопровод -400км. без отклонение за Държавата, която го е платила - НАИСТИНА НЯМАШ НИЩО В ГЛАВАТА, а нивото ти е на наемодател в гетото!!!
  • 43 Чичо Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Дедо Пене":

    Аре, вземи малко, първо се запознай, колко процента от цената, на горивата и топлоносителите Р. България са данъчна ставка, колко е себестойноста на суровината и разхода при крекинга на различните фракци и тогава БЪЛВАЙ ТУКА ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА във стил " АЛА бати боко методев БорисОФ.
    АЙДЕ ПЪТЯ
  • 44 Полковник

    0 0 Отговор
    Сега си представи ако бяхте направили Южен поток! Признах Борисов! Сложи в джобчето си гастърбайтерите от Харвард!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове