Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 19:10 3 261 58

Ваня Григорова: Минералните извори на София да използваме, за да превърнем Банкя и Горна баня в средища за туризъм

  • бсп-софия-
  • ваня григорова-
  • местни избори-
  • софия-
  • кмет

София разполага с богатство, което разхищава. Публичните услуги не трябва да бъдат в ръцете на частни фирми, те трябва да работят в интерес на обществото

Ваня Григорова: Минералните извори на София да използваме, за да превърнем Банкя и Горна баня в средища за туризъм - 1
Снимка: БСП-София

Банкя и Горна Баня могат да бъдат сърцето на курортното дело и туристически дестинации от национален и световен мащаб със своите минерални извори, природа и чист въздух. Вместо това техният природен ресурс се разграбва, а инфраструктурата им се руши. Това каза кандидатът за кмет на София и водач на листата на МК „БСП за България“ Ваня Григорова на срещи с обществеността в Банкя и кв. „Горна баня“.

В предизборните срещи се включиха кандидати за общински съветници, сред които лидерът на БСП - София Иван Таков и кандидатите за районни кметове на Банкя Светослав Велков и на „Овча купел“, в чиито предели влиза „Горна баня“ – Христо Колев.

София разполага с богатство, което разхищава. Банкя може да бъде сърцето на курортното дело, посочи Ваня Григорова: „Тук има рехабилитационни центрове. Най-сетне беше обновена и работи минералната баня, но още изначално Столична община, въпреки че вложи милиони в реконструкцията ѝ, заяви, че ще търси концесионер. Защото през последните 30 години това е стандартното поведение на управляващите“.

Публичните услуги не трябва да бъдат в ръцете на частни фирми, те трябва да работят в интерес на обществото, подчерта кандидатът за кмет и посочи друг ключов проблем, резултат от политиката на концесиониране – проблем и на Банкя, както в много други части на Столична община – сметосъбирането. Тя даде и отговора защо това се случва – пример за това е бившето общинско дружество „Чистота Искър“, сега "Софекострой", което в момента обслужва само един район – „Красна поляна“ – този, който носи загуби. „Всички, носещи печалба, бяха отнети и дадени в частни ръце“, обясни Ваня Григорова.

„Горна баня“ е друго знаково място в София с безценните си минерални извори. От елитен квартал и туристическа дестинация с посетители от цял свят сега той се е превърнал в едно от местата, които носят белезите на разруха и забрава, въпреки че е известно с минералните си води и с най-чистия въздух в София, благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения в полите на Витоша.

„Горна Баня“ може да бъде туристически център, но сега е с рушаща се и затворена градска баня, изоставена обществена тоалетна и разбити улици – това не са предпоставки за развитие на туризъм“, коментира Ваня Григорова и изрази категоричната си позиция:

„Минералната вода е отдадена на концесия за жълти стотинки, а банята стои затворена. Това трябва да се промени“.

Кандидатът за кмет на район „Овча купел“ Христо Колев, който е родени и живее в „Горна баня“, се обърна емоционално към присъстващите граждани: „Приличаме на зле поддържано село, боли ме и това ще се промени. Докога да търпим и защо още търпим?“

Той подчерта, че е мит оправданието, че от районния кмет нищо не зависи и се ангажира:

„Имам и идеите, и решенията и ако трябва, ще спя в Столична община, но заедно с целия екип ще извоюваме добър бюджет и нещата ще започнат да се случват“.

„Изключително важно е да покажем на гражданите, че има и друг начин да се управлява столицата. Това е възможно“, коментира Григорова и допълни: „Нашите опоненти казват, че София трябва да стане като Виена, но забравят, че австрийската столица е известна като „Червената“ Виена“.

Ваня Григорова и останалите кандидати се обявиха срещу страха да изразиш свободно политическата си воля.

„Отдавна вече няма политически резервати. Отдавна вече ние не сме крепостни селяни и никой няма право да смята, че нашият глас му е гарантиран и ако има пари, може да си купи власт, благоволение и поредната обществена поръчка“, посочи Ваня Григорова и заяви: „Като свободни граждани ние сега ще изберем политиката, която е в наш интерес. Не в интерес на шепа олигарси и милионери, които вече искат не просто влияние, а сами да държат инструментите в ръцете си, за да ни управляват“.

Да гласуваш е единственият начин за промяна на управлението, всичко друго е задкулисно и води до източване на нашите - публичните средства. А това оставя нашите деца без добри училища, без спорт и без култура, а без култура ние забравяме кои сме“, каза още тя.

Председателят на БСП – София Иван Таков благодари на всички кандидати и специално на Ваня Григорова за смелостта да влязат в тази нелека битка. "Ние сме отбор и заедно ще разглобим Сглобката. Няма да допуснем тя да бъде направена в София, а с това ще поставим началото и на разглобяването ѝ на национално ниво, каза Иван Таков. - Нашите кандидати са носителите на промяната в столицата. 33 години се нагледахме как разпродават София, как една шепа приближени до градската власт се облагодетелстват за сметка на гражданите. Стига толкова! София трябва да бъде за всички".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Копейкин

    22 6 Отговор
    Еййй, чимай яд. Тая сестра ми отне гласовете за мамин деянчо
  • 3 Пич

    19 27 Отговор
    Мисля , че балотажа ще е Григорова - Хекимян ! Ще видим.....
  • 4 Чети

    11 5 Отговор
    повече от колко години са използвани и тогава бълвай !
  • 5 ВЪЗРАЖДАНЕ Москва

    9 30 Отговор
    Тази е фашистка ! Обиди Коста като отказа да се отдръпне в полза на Деян и така стана враг на народа!
    Народен съд и Белене за Ваня.

    Коментиран от #16

  • 6 Само да питам...

    24 14 Отговор
    По чешмите ще пуснете ли мед и масло???
  • 7 Асдф

    15 11 Отговор
    Ще прави селска баня 🤡
  • 8 честен ционист

    17 11 Отговор
    Банкя трябва да се преименува, за да изтрие чутовния срам от името си.
  • 9 Хаха

    16 2 Отговор
    Канелите да не са от Месинг , че бракята ке ги гепят 😂
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТаУмВзе

    5 7 Отговор
    Когато единствената мозъчна клетка под наем е дала фира под кичарата! БУХААХХАХ
  • 12 о ооу

    17 14 Отговор
    То само с.джуки не става иска и поне малко акъл.
  • 13 хе хе

    19 10 Отговор
    Ванчето явно не е много в час, ако не знае, че почти всички извори са собственост или на Кока Кола или на ПепсиКо

    Коментиран от #15, #49, #54

  • 14 Освен това

    14 8 Отговор
    Още преди 3 години президента обеща да ни оправи. Предполагам вече сме оправени. Тази за къде се напъва?
  • 15 Хохохо

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "хе хе":

    Да вземе да се подмие в тях,че в тези жеги... :)
  • 16 Адрес 4000

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪЗРАЖДАНЕ Москва":

    Па как ще го е убидила костя
    Та те са братчеди от тея кафеникавите
    Само че от различни махали
  • 17 Така мисля

    16 11 Отговор
    Само слушайте какъв неописуем популизъм струи , на фъндаци , и талази . Ще си говорим пак след 4 години. Агресивно налагат госпожата . Огромно време , наситен пиар .
  • 18 Пача Сланинеста

    13 13 Отговор
    Червена свин.чуга
  • 19 С тази

    15 15 Отговор
    простакеса може да се преброят циганите в София. Такъв отпадък не сме имали за кандидат кмет. Падението на БСП.
  • 20 БОЦ - ко

    15 12 Отговор
    Една сиганска шеметно напира,
    Да се изкатери на баира,
    Но горката, тя дали го знае,
    Слънцето софийско в червено не сияе !
  • 21 БСП на Бунището

    10 10 Отговор
    Нали всички Приватизатори и Олигарси са от БСП,БКП и така нататък комунисти??А Ваня Григорова точно те я издигат за кмет на София...Значи ще е Стани да Седна...Това го гледахме вече в предишните сериали...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ксв

    7 4 Отговор
    Не разбирам. Тази госпожа нямаше ли да забрани туристите в София, щото такива анонси чух от нея
  • 24 Ветеран от Протеста

    9 9 Отговор
    Не бях виждал толкова Комунисти събрани на едно място начело с ци...ган...ка от кв Хр Ботев..Дано имате нерви да ги прочетете всичките..
    Подписите си под споразумението поставиха Иван Таков, представляващ Коалиция "БСП за България", в която влизат ПП "Българска социалистическа партия", ПП "Политически клуб "Екогласност" и ПП "Политически клуб "Тракия"; Костадин Паскалев, представляващ Коалиция "Левицата", в която влизат ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане), ПП "Изправи се, България" и ПП "Движение 21"; Валентин Григоров и Тинка Стоилкова, представляващи Коалиция "Неутрална България", в която влизат Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Нова сила" и "Русофили за възраждане на отечеството"; Цветан Миньовски, представляващ Коалиция "Алтернативата на гражданите", която включва ПП "Зелена партия", ПП "Българската левица", ПП "Обединена социалдемокрация", ПП "Движение за социален хуманизъм", както и Мирослав Паскалев, представител на ПП "Атака".
    Честито на Печелившите!!

    Коментиран от #27

  • 25 ПартИздат

    9 12 Отговор
    С N 86 за Ванчето. В нея ни е надеждата! Творчески колектив за София!
  • 26 Андро

    11 6 Отговор
    Какво се получава когато една ци.ганка се окъпе?Ами получава се цига.анка комунистка.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АГАТа Кристи

    13 6 Отговор
    "Другари" комуняги,
    Щом опряхте да ви представлява индианата, значи сте в тинята под дъното.... От другата страна е Америка, продължавайте да копаете.
    "другарката" Импексова бе по-хитра от вас - тя изпрати сина си в Америка със самолет, без да копае като вас...

    Коментиран от #38

  • 29 Факти

    8 6 Отговор
    Ванче не кради идейте на умните хора а мисли какво ще работш след изборите!
  • 30 Пешо

    7 5 Отговор
    Нямало резервати . Ама има цигански гета .
    Остава да включите в предизборната си кампания Пеко Таков и Янчо Таков .
  • 31 Комуникационен провал

    6 4 Отговор
    В Банкя и Горна баня с бутилка Девин.

    Коментиран от #37

  • 32 Пускаме баня у всяка махала!

    8 5 Отговор
    И офис на мешерето.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ветеран от Протеста

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Баба Кина":

    Да ти се връща!!!
  • 35 Виж джуката че синее

    7 6 Отговор
    На женски Костов си мяза. Тая порода я знам.

    Коментиран от #47

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 АГАТа Кристи

    9 7 Отговор

    До коментар #31 от "Комуникационен провал":

    Извини Я !
    Другарката е неграмотна и не е могла да прочете етикета на бутилката. Нещо съвсем нормално за тези, който и гласуват доверие.
    Кючек и ЧАЕ ШУКАРИЕ !
  • 38 Умен по цялата глава

    6 7 Отговор

    До коментар #28 от "АГАТа Кристи":

    По Биологични причини и с любезното съдействие на Корона вирус ,както и Служебните управляващи на пРезидента,БСП и всички Комунистически Коалиции останаха без достатъчно Електорат,за да доизживевт живота си за сметка на Народа...Изхода са гетата от ц и г а н и..Обаче как без Кебапчета и по 50 лв на Избирател???Ами внучката на мохамеданина Башар от кв.Христо Ботев ще свърши работа ..Ела тука Ванче,да те направим една кметица на София,нищо че си мюсюлманка...Речено - сторено!!!
  • 39 Лъжат те, Ангеле,

    6 7 Отговор

    До коментар #36 от "Ангеларий":

    Ваня е продукт на Моника, Станишев и Отворено общество.
  • 40 Артилерист

    7 3 Отговор
    Най-ми хареса самотвержеността на г-н Колев с:"Ако трябва ще спим в Столична община...". Ножът в София е опрял до кокала и изисква управляващи, които са готови дори на саможертва. Нима тези, които са против -не оспорвам правото им-Григорова не виждат докъде е стигнала София след ухилиния, пожарникаря и учителката по руски език? Нима е по-добре да се гласува за Мрънкимян, който в случая изпълнява ролята на "майката на нациятя" Цачева или за забравилия рода си или купил си правото да е кандидат-кмет? Григорова говори освободено, няма гузно поведение заради миналото си, назовава проблемите директно и показва увереност да ги решава.Според мен тя е най-достойния кандидат за кмет на София.
  • 41 Нии сме веуики

    5 3 Отговор
    Местни избори и само софия, та софия… В Търговище например сегашният кмет на града , който е е от гроб, Д-Р добрин митев, предизборно е разрешилунищожаванетона уникална заграда ниекосистемеа, защото е доктор и кмет… да е жив и здрав….

    Коментиран от #42

  • 42 и е от умните и красивите

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Нии сме веуики":

    като други като него, нали?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иван

    1 3 Отговор
    Ох баня, ох кеф ...
  • 45 теляко

    5 6 Отговор
    a kметицата сапунисва цицaTa ... сичкуту ЦигaH Ha баня
  • 46 Ице

    4 4 Отговор
    Само пълен джендик не би гласувал за това маце.
  • 47 с. Драгалевци, Софийско

    1 6 Отговор

    До коментар #35 от "Виж джуката че синее":

    Ване Цигането е половин българин, половин алжирец. А агентурното му име е агент Санкин, вербуван през 1976г. в Кременчуг-тогава СССР, сега в Украйна.Руски човек, че какъв друг да е?
  • 48 123456

    3 1 Отговор
    Щом градските интелигентни роми си искат живков, извода е за вас. Децата им са материално осигурени в Бг и извън Бг, но си искаме Живков. Изчилявай Математико. Не е мое мнение. Хората са озверени имащите и нямащите. Хубаво стана за някои си. Игри на волята тази вечер се изказа 47 г жена за хора извън Бг САЩ и за Бг. Анализира обстановката тук и навън. Никакви подобрения за народа. Много простовати влязоха в политиката. И с право си искат Тодор Живков многобройни хора.
  • 49 Сидеров, Сидеров защо ни оставу

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "хе хе":

    По конституция изворите са държавна собственост, а концесиите могат да се анулират. ВИЖ КАКВО НАПРАВИ ВИКТОР ОРБАН И СЕГА КЪДЕ Е УНГАРИЯ, А КЪДЕ БЪЛГАРИЯ!! КОНЦЕСИИТЕ СЪС ЗЛАТО, ЗЕМЯ .. Костов се сдоби с игромни имоти и авоари вместо да се клати на примката
  • 50 Кочо

    4 3 Отговор
    Те българите са завършени ди@@ли! С гласовете си дакараха на власт мафиоти, крадци, шарлатани и национални предатели които като термити унищожават и разграбват остатъците от държавата им! Сега ще си изберат за кмет един джендър-либерялен проект в лицето на ромката Ваня Григорова, служителка на Сорос в Отворено общество по проекта 10-летие на ромското включване, привърженичка на масовата ваксинация и Истанбулската конвенция, имитираща лява ориентация и подкрепяща хората на труда, но в разрез с тази фасада имаща най-скъпата предизборна кметска кампания, заляла с лика си по билбордове цяла София! Гледах я в дебата с останалите кандидати в Софийския университет! Едни от оръжията и в дебата бяха леко кокетничане, къса пола и кръстосани крака! Незнайно от къде извади някакъв тон на самодържец с който се опитваше да громи опонентите си! Тази личност може да заблуди само хора загубили сетивата си за възприемане на реалността, точно такава като личностите от проекта Кирчо и Какорчо! Поредната фигура на чужди кукловоди! И поредното дълбоко разочарование ако стане кмет!

    Коментиран от #55

  • 51 Бре

    2 5 Отговор
    Ванче, ако и да спиш в Банкя, нещата няма да се случат.
  • 52 Ми то Банкя

    2 2 Отговор
    си е туристически център.. събота и неделя не можеш да се разминеш от софиянци...
  • 53 браво

    3 1 Отговор
    съсипвай ги Ванче, успех....номер 1..победа.
  • 54 ще станат държавни

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "хе хе":

    всички минерални извори да се национализират.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Развитието на София, като световен балнеоложки център, може да става поетапно, с висока степен на етапна завършеност, което дава възможност за относително ниски годишни капиталови разходи. Разработването на съществуващите 44 минерални водоизточника може да се осъществи и без изготвянето на специална подробна обща програма. Достатъчно е за ремонтирането или изграждането на отделните обекти да се изготви индивидуален проект, който да е съобразен с характеристиките им: дебит, температура, здравен ефект.
    Като европейски транспортен възел, целогодишният транспорт на хора и товари от, и към София е бърз и лесен, което е допълнително благоприятно условие.
    Наличието на добре развита мрежа на централното топлоснабдяване ще осигури необходимата топла вода за хигиенните нужди и отоплението в балнеоложките центрове, без да се замърсява въздухът от локални котелни инсталации. Същевременно пък „Топлофикация София” ЕАД ще има един стабилен източник на доходи.
  • 57 само да попитам

    2 1 Отговор
    Ванче от къде знаеш да говориш перфектно ромски, а.
  • 58 Динев

    1 0 Отговор
    Страните които имат нефт са богати. С минералните извори ако ги използваме рационално ще бъдем и ние богата държава. Но докато управляват корумпирани политици който искат само комисионни.Трябва да се образуват отново трудови войски който да строят нови квартали и балнео лечебни центрове.По добре да нямаме политици отколкото да прахосват минералната вода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове