Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 05:05 1 368 38

Ваня Григорова: Винаги съм била на страната на работника, на слабия - срещу силните

  • ваня григорова-
  • избори-
  • софия

Приключили сме с феодализма, заяви кандидатът за кмет на София

Ваня Григорова: Винаги съм била на страната на работника, на слабия - срещу силните - 1
Снимка: БГНЕС

Градският транспорт трябва да бъде безплатен за определени групи и граждани - например за пенсионерите. Освен това да стане по-достъпен за социално уязвимите групи.

Това заяви пред NOVA Ваня Григорова, кандидат-кмет на София от БСП за България.

"Първото нещо, което ще направя, ако стана кмет е, да преглеждам договорите за отдаване на комунални услуги на частни фирми. Това е узаконената корупция - така изтичат средства от общината. Държавните предприятия постоянно са заменяни, а цени на отделни компоненти са изкуствено завишавани. Това е причината да не можем да преодолеем недостига на места в детските градини", коментира Григорова.

По думите ѝ никой избирател не е гарантиран глас на определена партия или коалиция. "Ако не защитаваш хорските интереси, не трябва да смяташ, че са ти бащиния. Приключили сме с феодализма и ако определена група политици не отговарят на нуждите на гражданите, трябва да бъдат сменени. От 33 години София се управлява от десни партии и коалиции, време е да кажем край! Не чакам някой да ме внесе на кметското място. Аз съм единственият алтернативен кандидат с шанс за балотаж", категорична е тя.

"Винаги съм била на страната на работника, на слабия - срещу силните. Това е моят нормален образ. Няма как за един месец човек да стане различен. Аз всеки ден имам срещи в различни квартали, понякога по 5 на ден, а опонентите ми рядко виждат живи хора извън холограмите. Призовавам да започнем разговор по същество как СО се обезкървява и разпродава и как да спрем отдръпването на общината, в която кметът не е стопанин, а рентиер и търгаш. Оттеглянето от всички социални области и сфери води до задръствания, замърсен въздух и проблем с паркирането. В "Горна баня" хората казват, че нямат джипита", сподели Григорова. И уточни, че в градския транспорт има 15% недостиг на шофьори, което означава, че всички полагат извънреден труд.

Според нея "сглобката" във властта няма как да бъде разглобена, а ще се споява все повече. "Подкрепата на всеки един - партия или независим, е добре дошла. В сериозната битка срещу власт и пари няма как обикновеният човек да бъде печеливш. Приемаме подкрепа от всички. "Топлофикация" София е натрупала голяма част от задълженията си вследствие на сериозното увеличение на цената на природния газ. Те са около 1,5 млрд., огромна част са от сметките за газа. Общината не може да ги поеме, категорично трябва да се намеси държавата. Продължават и разпродажбите на общински имоти. Сега гражданите ще трябва да платим 1,5 млрд. за отчуждаване на имоти", посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашата Ваня

    37 5 Отговор
    Много много популизъм , в условия на див капитализъм . Даже има и рима .

    Коментиран от #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шаран БГ

    23 8 Отговор
    Интересно, много интересно !! След 33 години "демонстрация" някой спомена думата РАБОТНИК !?
    Хич ти , може ли такива приказки , Ваня. Само чалга-корифеи, спортисти, артисти и политици – там е истината !!
    Работникът се споменава само и единствено като стане сакътлък някъде с фатален изход ! Черноработникът е табу – той по всяка вероятност е или русофил, или "жив" комунист ..............Тикай го в калта, ма...........му !!
  • 4 Тренчев масона

    32 10 Отговор
    Стадото подменя Кака Данче с Кака Ванче
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Червената Ваня

    31 12 Отговор
    Ли мисли за работника ?

    Хахаха
  • 7 М да

    22 6 Отговор
    А на страната на Газпром не беше ли малко.....а ? А ма поне мъничко ?
  • 8 Тино

    12 30 Отговор
    Браво на Ваня. Бъдещата кметица.
  • 9 Виж ти

    24 4 Отговор
    Тая кака става само за едно нещо, в два варианта - да реализира мечтите на старци и щенията на момчета падащи си по каки
  • 10 Сокерес

    12 4 Отговор
    Ваня
  • 11 един

    23 8 Отговор
    И какво направи като си на страната на работника?Вземаш заплата далеч по-висока от тази на работника/без да отчиташ никакъв резултат/ и плямпаш дежурното,че заплатата е функция на производителността/и на думи само му съчувстваш/,че и за кандидат кмет на София се уреди,кой работник го може това!Приказки за наивници...!
  • 12 едва ли

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вашата Ваня":

    Тези всичките даже в пъти повече социални придобивки ги има в Западна Европа,но у нас нямаме капитализъм ,ние сме в един латиноамерикански сериал
  • 13 Ясно

    12 5 Отговор
    И ти се продаде. България е разпарчетосана на феодални владения и Ванчето като синдикалист ако не го знае толкова по лошо за нея.
  • 14 в селската баня

    13 5 Отговор
    ето я кметицата, сапунисва ц.иц.ата, със дебела гушка, пак си го намушка
  • 15 Ваня т.пoтo

    14 5 Отговор
    Дрънка като куха лейка. Не може да запомни прости термини като Общ Устройствен План, но кметица иска да става
  • 16 Матилда

    6 11 Отговор
    С N 86 за Ванчето. Всичко друго е фалш и сглобка!
  • 17 Синдикалистка

    8 5 Отговор
    ама на Баце
  • 18 За протокола

    8 3 Отговор
    "Приключили сме с феодализма, заяви кандидатът за кмет на София"

    Ей с това, не мога да се съглася.
    Феодализма все още съществува у нас и във фирми и в много населени места. Отричането на съществуването на даден проблем означава, че той никога няма да бъде решен.
    Ванче, Ванче, само комсомолски плам не стига. Има още много неща, които трябва да добавиш към икономическата диплома за да станеш успешен политик.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Анджо

    4 3 Отговор
    Абе тая говори глупости , тука не става на коя страна си а става дума , всичките да имат еднакви права , не като имаш повече пари , да имаш повече права. Това е равноправието.
    Защото пазарната икономика не да защитаваш сама една страна. Бил работодател ,ами ако не е точен няма да има работници, в крайна сметка законите за всички. Не е проблема богатите , проблема е корупцията и власта която изнудва много работодатели. В крайна сметка дават работа.
    Аз не съм богаташ в пари и ви казвам релно как са нещата.
    Тая си личи , че манипулира масите. Нищо лично към нея, но реалностите са други. През комунизъма беше пълен хаост, никой не знаеше кой какво прави, всичко се подписваше и само и само да не изгонят някой шеф. В релната пазарна икономика не е така , защото се стига до фалит.
  • 21 Пенсионер

    4 5 Отговор
    След това изказване, да каже на страната на слаба Украйна ли е , или на силна Русия , завоевателка ?Май ще има противоречие.
  • 22 Доротея

    5 3 Отговор
    Ванчето е била винаги руско-червен мегафон.

  • 23 Сттт

    6 3 Отговор
    Ванче, я кажи как искаш да не сме остров на неваксинираните.....
    Толкова за тази!
  • 24 Хкку

    11 2 Отговор
    Видяхме те колко си простра и нагла като говореше за “ваксините” от 19 кое. Поредната слуга и куковица която не трябва да помирисва власт.
  • 25 Михаил

    2 2 Отговор
    Да , но това е твоята най голяма слабост!
  • 26 Свободен

    7 3 Отговор
    Значи предприемачът, който е заложил името си, теглил е огромни кредити и е ипотекирал жилището си е "силният", а работникът, който е предложил труда си и цъка постоянно за обяви за работа за повече пари е "слабият"!?
    Това е логиката на комунистите - врагът е този, който те храни!
  • 27 Иванка калпазанка

    9 2 Отговор
    Обещавам първо да помогна на мойте от гетото(факултета, коньовица, филиповци), обещавам ток на аванта и вода поне 2 дена от седмицата, а и за каруците-нема проблем
  • 28 дабе

    8 1 Отговор
    със двете ръце си за масова ваксинация - така че не ми обяснявай на коя страна си - ай изчезвай
  • 29 мхааа

    12 2 Отговор
    Винаги си била празнословна джукла.
  • 30 Спас безделника

    4 1 Отговор
    Ванче, първата ти работа е да събереш екип, а после да обещаваш! Твоите заместници трябва да притискат концесионерите, ако трябва, да развалят самите концесии. И НЕЩО МНОГО ВАЖНО: ВИНОВНИТЕ ЗА ЛОШИТЕ ДОГОВОРИ ДА СЕ НАКАЗВАТ, ЗАЩОТО ТЕ СА ОСНОВНИТЕ КОМИСИОНЕРИ🤑💰! Софийска вода е виновна, че НЕ ПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЯ успоредно с полагането на нови тръби, но КОЙ Е СКЛЮЧИЛ ДОГОВОРА НЕКАДЪРНО? КЪДЕ Е ФАНДЪКОВА? КЪДЕ СА НЕЙНИТЕ ОРТАЦИ? И В МОМЕНТА, ПРЕДИЗБОРНО, В ДРАГАЛЕВЦИ, СИМЕОНОВО, БИСТРИЦА СЕ РАЗКОПАВАТ УЛИЦИТЕ ЗА ПОЛАГАНЕ НА НОВИ ВОДОПРОВОДНИ ТРЪБИ, А КАНАЛИЗАЦИЯ? ПОСЛЕ НОВО РАЗКОПАВАНЕ - РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА СТАРИЯ РЕМОНТ!!!
  • 31 Спас безделника: Ванче, имай го предвид

    6 0 Отговор
    Ванче, ще си позволя да ти разкажа стар виц по този повод. Започнали спор човешките органи кой е най - важен. Аз - казал мозъкът - азръководя всичко! Аз - казал белия дроб - аз съм енергийния доставчик! Аз - казало сърцето - аз, с моите кръвоносни съдове движим и кислород, и храни! Аз - казал задникът - аз съм най - важен! Всички му се изсмели и започнали да се подиграват. Ядосал се задникът, стиснал бузи и ти да видиш - мозъкът получил страшна мигрена, белият дроб започнал да се задушава, сърцето получило страшна аритмия..Добрали се органите и казали: "Тоя задник ще ни умори всичките!" И ГО ПРИЗНАЛИ ЗА НАЙ - ВАЖЕН! НЕЩО ПОВЕЧЕ, ИЗБРАЛИ ГО ЗА НАЧАЛНИК! От онези славни времена най - те началници са задници!
  • 32 Хари

    4 11 Отговор
    Аз ще гласувам за Ванчето. Вярвам, че ако стане кмет няма да върне никой който иска да св срещне с нея и да помогне за решението на проблема му. Ванчето ще е добър кмет
  • 33 Гост

    6 13 Отговор
    Ваня е следващия кмет.
  • 34 Янко

    5 12 Отговор
    Ваня ще ги размаже всички на изборите, само гледайте.
  • 35 Иван

    10 2 Отговор
    Комунягите винаги са работили против "човека"............
    Какъв "работник", какви 5 лева ............Цирк !
  • 36 успех Ваня

    2 6 Отговор
    Ваня е най-добрия избор за София.Крадците и мошениците които източват софийския бюджет определено не я харесват за не им се спрат потоците от народна пара.
  • 37 Метрото - левче

    1 4 Отговор
    С теб сме Ваня!
  • 38 Партизанке ти

    2 2 Отговор
    да не си роднина с оня плешивия пъпчив комуняга резидента та дрънкаш същите клишета?? Тия ги слушаме още от падането ни под руско робство 1944г....................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове