Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 10:21 2 262 90

Камелия Нейкова: ЦИК не изпълнява нареждане на ДАНС, нито политическа поръчка

  • камелия нейкова-
  • нареждане-
  • данс-
  • политическа поръчка

Не може при постъпила такава информация от органа, който отговаря за националната сигурност, ние да кажем - не, не е вярно, може би просто някой ни е изпратил една преписка. В такава ситуация всеки един друг орган би взел мерки, коментира председателят на ЦИК

Камелия Нейкова: ЦИК не изпълнява нареждане на ДАНС, нито политическа поръчка  - 1
Снимка: БНТ

Най-важно е в неделя всички ние да отидем да гласуваме. Избирателното ни право ще бъде осигурено с гласуване чрез хартиени бюлетини, така че всеки един избирател, който вероятно вече е формирал своята воля и е направил своя избор, да отиде до избирателните секции и даде своя глас. Трябва да има избирателна активност, когато избираме органите, които управляват държавата, общините, кметствата. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на ЦИК Камелия Нейкова. По отношение на разразилия се скандал вчера, Нейкова каза, че на 26 октомври вечерта е получила преписка от ДАНС. Тя е била уведомена, че преписката е била връчена на президента, премиера, председателя на НС и в нея се съдържа информация за неправомерни действия на заместник-министър на електронното управление, свързани със сигурността на машинното гласуване.

"Първите ми действия бяха да се свържа с останалите, до които беше адресирана тази информация. На 27 октомври продължиха тези разговори и по обяд бяхме поканени на среща при председателя на НС. Там беше цялото ръководство на ЦИК, присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, с изключение на една, вицепремиерът Мария Габриел и министърът на електронното управление. Той каза, че не е приключила процедурата по удостоверяване на съответствието, така както изисква Изборния кодекс и че той няма да подпише такова решение", обясни председателят на ЦИК. Нейкова поясни, че до снощи са очаквали писмото от Министерството на електронното управление и от неговото съдържание е станало ясно, че към момента не е издадено решението, което да е подписано от ръководителите на Министерството на електронното управление, Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология.

"Имайки предвид информацията, съдържаща се в доклада на ДАНС, информацията, която получихме на срещата при председателя на НС, както и това до вземане на решение, че нямаше изпратено решение за удостоверяване на съответствието, съгласно Изборния кодекс, ЦИК взе това решение. Доверието в изборния процес е изключително важно. Информацията от доклада на ДАНС съдържа данни, които предполагат недоверие в изборния процес и компрометиране на машинното гласуване", посочи Некова.

Тя беше категорична, че ЦИК не изпълнява нито политическа поръчка, нито нареждане на ДАНС:

"Не може при постъпила такава информация от органа, който отговаря за националната сигурност, ние да кажем - не, не е вярно, може би просто някой ни е изпратил една преписка. В такава ситуация всеки един друг орган би взел мерки. А защо този заместник-министър на 25 октомври е извършил тези действия - отговорът не го търсете от ЦИК. Понеже се тиражира в медиите, че той просто е заснел хешкода, информацията в преписката на ДАНС съдържа доста повече информация." Камелия Нейкова не пожела да коментира решението на ОИК - София да се гласува в столицата и с машини. Уточни само, че ЦИК ще даде указания към общинските и секционните избирателни комисии как да работят в изборния ден.

"Не знам на каква база столичната ОИК взе това решение, при положение, че ЦИК е дала своето разпореждане, и към изпълнителя по договорите за машинно гласуване, и към МВР и към дружеството, което собственик на склада, където се съхраняват машините за гласуване, да не напускат склада и да не бъдат транспортирани към избирателните секции. Така, че решението на столичната ОИК не мога да кажа с каква цел е взето. Към настоящия момент няма да коментирам решението на комисията", подчерта председателят на ЦИК. Нейкова каза още, че избирателите трябва да бъдат спокойни и в неделя да отидат да гласуват, тъй като има достатъчно хартиени бюлетини. По отношение на факта, че няма да има машини за гласуване, тя заяви, че това не трябва да възпрепятства гласуването по никакъв начин.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха

    27 15 Отговор
    Глобалистките наместници до каквото се докоснат го опорочават.
  • 3 Кабамилионеров

    42 2 Отговор
    Сега вече сме спокойни,че още 4 години ще се пълни смет..ката ми с милио..ни,заедно с Д.П.С и ГЕПИ....
  • 4 ФЕН

    56 23 Отговор
    Мафията за пореден път спря България към по-добри дни! Аман от ченгиджиски номера...

    Коментиран от #39, #47, #48, #80

  • 5 гост

    35 30 Отговор
    До като такива крадци-шмекери - дебили тип Корчо-Кокорчо са в управлението на България ще е така. Снощи този зам. министър гледаше и се оправдаваше като наакано дете пред майка си, са секретаря на министерството нагло ОМАЗВАШЕ положението. Щом този е извършел незаконни действия и то в степен застрашаваща сигурността на държавата защо не е арестуван, а дори наглее да подписва съответни решения и то след като е изтекла такава информация за него ?

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тази Жена,има

    30 12 Отговор
    Наистина Желязни Нерви,друг на нейно място щеше Яко да ошамари "водещият" на това което предават канал1 в събота сутрин

    Коментиран от #15

  • 9 Питам:

    33 21 Отговор
    Политиците - идиоти: Защо прехвърляте цалата отговорност за скандала върху крехките плещи на тия 2 жени ? Защо мишоците от МВР, Прокуратура, ДАНС се спотайват ? А Корчо и Кокорчо подвиха опашки незнайно къде ?

    Коментиран от #21

  • 10 ха ха

    33 14 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Тошката ли определя чии действия са законни? Да ти имам критерия!
  • 11 ха ааа

    46 9 Отговор
    Ченгесарите се намесиха и пак оплескаха всичко, както е по план.

    Коментиран от #18

  • 12 Гешев

    32 11 Отговор
    Случайно ли е, че съпругът на Нейкова е милиционер от Русе?

    Коментиран от #34

  • 13 Уауууу

    16 17 Отговор
    Тази само мене ли ме кефи толкова много ?

    Коментиран от #16

  • 14 Макс

    27 4 Отговор
    А за купуване и продаване на гласове не ви ли пращат преписки ? Или това е нормален процес ? След като има съмнения за фалшифициране, то най-доброто решение е отмяна на изборите . При създалата се ситуация винаги ще има съмнения в спечелилите вота, независимо от коя партия са .
  • 15 мда

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тази Жена,има":

    По-скоро тефлонови. Помня как коментира заключената Арена "Армеец" с припадналите членове на комисии.
  • 16 И кФо?

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "Уауууу":

    Всеки има право на лош вкус.

    Коментиран от #27

  • 17 Браво!

    13 18 Отговор
    Има поне 5-6 признака от поведението на този зам министър, че лъже. Пазете го да не го самоубият преди разпитите другата седмица.
  • 18 Въпросът е ...

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "ха ааа":

    Ще ги оставите ли да го правят безнаказано?
  • 19 Анализатор

    33 9 Отговор
    От станалото могат да се направят следните изводи: 1. Липсва компетентност на нива всички държавни органи. 2. Липсва публичност и прозрачност. Никой не казва какво толкова страшно е открила ДАНС. 3. Изборите само с хартия ще се решават от нискообразовани хора. 4. Очевидно дигитализализацията (на всички нива) плаши българите и не е за тях. Ние наистина сме умствено по-слабо развити от другите в ЕС. Затова не се бийте в гърдите, братя българи, че сте нещо велико! Повече самокритичност!

    Коментиран от #24, #67, #87

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гого

    36 3 Отговор

    До коментар #9 от "Питам:":

    Ако бяхме общество и имахме морал, сега щеше да има 500 Хил по улиците на София !!!!!!
  • 22 Генчо Даков

    17 3 Отговор
    Хайде пак общината на Апостола на българската свобода.....на Д..П...СТО......Дръндар...ския ман.гал и Каба.крадев ще са доволни.
  • 23 Инж

    30 17 Отговор
    ЦИК и ДАНС се изложиха! Или издадоха!!! Това е опит за съботиране на изборите и демокрацията в Бг!!! Изпълнение на "хибриден" сценарий от Москва.
  • 24 не е ли очевидно

    28 5 Отговор

    До коментар #19 от "Анализатор":

    Нищо не са открили. Иначе щяха да са ви проглушили ушите досега.

    Коментиран от #52

  • 25 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 3 Отговор
    мутроландия
  • 26 Гейм овър

    17 20 Отговор
    Чудя се кога ли българския народ ще грабне сопите и ще подкара наред всички кирчовци и кокорчовци и цялата им банда натресена ни тук от чужди специални служби да разграбват и унищожават родината ни??! Първо тях а после и ортаците им от герб и дпс !!! Друг начин явно няма!

    Коментиран от #28

  • 27 Уауууу

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "И кФо?":

    Така е, баща ти също !!!

    Коментиран от #29

  • 28 скоро

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гейм овър":

    Добре ви подкараха преди 3 години, но сега няма да се наложи. Ще ядете каквото сте си надробили. 😎
  • 29 Принцеса

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Уауууу":

    Баща ми е пич! А вие сте грешки на природата!

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дедо ви...

    25 0 Отговор
    Изборите в България винаги се падат около Хелоуин, когато мъртвите души възкръсват и отиват да гласуват.
  • 32 послеслов

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Принцеса":

    Погледнете се в огледалото!
  • 33 !!!

    24 10 Отговор
    Жалка слугиня на престъпната сарайско-банкянско-учиндолска шайка е тази на снимката! Лъже като дърта циганка! Да, тя изпълни политическа поръчка! Всички на българи на изборите утре, всички! нека докажем, че сме народ, а не "мърша"!
  • 34 циле

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гешев":

    няма случайности в ченгеджийницата
  • 35 Имало някакви викали им ДАНС

    25 8 Отговор
    Шефчето на ДАНС дали няма някакви лични мотиви да тормози тия дето искат да го сменят??..
    Може ли шефчето на ДАНС да ми обясни какво значение им че някой е заснел нещо си при условие че машините не трансферират информация централно а всяка се отчита по отделно и нямат връзка по между си
    Да разчитаме въпросния министър да тръгне да обработва машините една по една изънработно време така ли??
  • 36 ЦИК

    18 4 Отговор
    Е Център за измами и компромати!
  • 37 Мнение

    15 3 Отговор
    За тези машини е платена пара госпожо. Не машините са виновни, а вмешателството в случая.
  • 38 Голата истина

    3 11 Отговор
    Не ми дреме няма да гласувам
  • 39 А50

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "ФЕН":

    Радвате ме как два ченгеджиискомафиотски клана си изкарвате кирливите ризи, и после не било сглобка на посолството
  • 40 Скъпи съотечественици...

    15 3 Отговор
    и без електронно гласуване, изборите масово се фалшифицират. Е-гласуването стана пълен водевил, но още по-зле е мисленето на тълпите, жадуващи да ги излъжат... Самата фалшификация с бюлетините става в секционните комисии - като след края на изборния ден.

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Демократ

    16 2 Отговор
    Всеки мислещ човек в България знае какво е ЦИК- политически орган, който изпълнява поръчките на задкулисните ДС сценарии. Затова 34 години не са проведени нито едни честни избори. Безобразията с чували те, купуването и продаването на гласове, корпоративния вот, стотиците хиляди мъртви души в списъците, масовите преселения и регистрации по 30 души в една стая, безкрайните нарушения в Турция, цялата тази каша ЦИК я обявява за законна и поради това далавераджийте вместо в затвора са в народното събрание и местните парламенти. Затова държавният орган ЦИК е виновен за цялата бъркотия в държавата, защото определя управлението й. В този орган трябва да присъстват само експерти по избирателно право и някакви партийни, за да има честен избирателен закон и честни избори. 34 години не стигат да се разбере това.
  • 43 Никаква милост

    21 2 Отговор
    Тез ДАНС да не се правят на интересни а да подават сигнал към прокуратурата ако имат доказателства иначе ще носят отговорност за саботаж на изборния процес и заговор срещу републиката
  • 44 факуса

    11 4 Отговор
    защо няма някои в затвора,данс или спи или участва в схемите на посолството,какъв е проблема да се четат и квитанциите от машините
  • 45 1122

    14 2 Отговор

    До коментар #40 от "Скъпи съотечественици...":

    Не се опитвай да откажеш хората от гласуване! Знаем, че на купувачите на гласове това им е заветната цел. Преди бяха пикльовци с мейли до училищата, сега - слухове за манипулирани машини.
  • 46 д ъъъ

    19 2 Отговор
    Изпълнява ченгеджийските номера на Мутрофан коалицията.
  • 47 спящи красавици

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ФЕН":

    Българите спаха 10 години!
  • 48 Хого

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "ФЕН":

    За кой по добри дни бе подлога сороска ? Нали нямаше да има коалиция между ГЕРБ и пп а за финал жълтопаветниците станехте булки на ДПС
  • 49 Пеевски от кочината на Първия селянин

    12 1 Отговор
    Дайте снимките на тези от ЦИК!
  • 50 Светлина

    13 2 Отговор
    ИТН мисирка
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Умен

    19 2 Отговор

    До коментар #24 от "не е ли очевидно":

    Какво да открият?Някой да е виждал да се хаква принтер?Герберисти и компания принизиха машиният вот до принтене на бюлетини.Тиквата обаче пак няма да спечели в София.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ама ама

    7 3 Отговор
    И това ако е държава! ЦИКове, ОИКове, ликове се надскачат, цакат, редят динени кори, само и само правилните "демократични" мошеници да бъдат избрани. Ако комунизмът роди нещо долно, това са правоимащите, отгледали и децата си с такова възпитание. Всякакви там кирчовци, бойковци и прочие са типичен пример за това.
  • 55 Ние сме 7-8%

    6 6 Отговор
    Другото е "ала-бала".
  • 56 Иван

    16 2 Отговор
    Тази другарка се изказва неясно за наз, избирателите и противоречиво. Доклад ли е на ДАНС?! Казва че са получили преписка, изпратена и до изброените. Върти и суче приказки неясни. Машините може и да се манипулират, но че и хартиениятт вот може също, е факт. Повтарящ се години наред в България, когато нямаше машини за гласуване. А, че е търсен този скандал от опозиционни партии и "партньори" - това пък вече е абсолютно крещящ факт. Информационното обслужване е в антракт. И...да пуснем завесата. Пък утре, на светло да видим кои дела ще се разглеждат приоритетно. На тия дето чакат с години, сигурно няма и да им дойде ред.
  • 57 Вече не

    12 2 Отговор
    Дали някой ти вярва. Падението е грандиозно.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 критик

    2 8 Отговор
    Дайте му още един шанс на Боката,може па да се е поправил,три пъти една грешка не се прави.Аз как съм го псувал и мразил,ама хората са казали-има грешка,има прошка.Все пак човека пие една шепа хапчета за сърце.Аз например пием една шепа хапчета за акъл.Инвалидите и болниците трябва да си помагат.Ето сега покрай световните събития направиха филм за Наполеон Бонапарт-той е бил на трона няколко пъти и няколко пъти е свалян.Не ,че правим сравнение но само Борисов,и не че го харесвам много,но само той от съвременните политици и враговете му има шанс да остане в историята.Тази жена Мария Габриел изглежда добра жена.Николай Денков е мъдър и разумен човек.Според мен правителството на сглобката трябва да издържи,защото сега виждам едни по-уравновесени хора които използват правилно умствения си капацитет.За три години загинаха една дузина полицаи и една дузина гангстери.Явно те са изкупителните жертви на това да сме все пак малко по-спокойни,въпреки ,че младежките авантюри на Кирил и Асен ни удариха по джоба.Пак пиша същото-Борисов изглежда по-отпочинал ,уравновесен човек,защото преди Румен Радев да вдигне юмрука ,това беше луда работа и не го направи за нищо.Сега след като димът от сражението се е разнесъл,може би е време най-накрая колективизмът при политическата класа да заработи и да се замислим не сме ли късметлии всъщност,тъй като ли дерите на спорните ДПС и Възраждане,изглеждат за пръв път нефанатизирани,а левите партии като БСП и Левицата,сега не говорят за
  • 60 сусо

    7 1 Отговор
    Да, бе, верваме ви, как не! Ха ха ха!
  • 61 пери

    12 1 Отговор
    По закон, който не е променен, имаме право да гласуваме с машини. Значи утре, лишавайки ни от това право и избор, ЦИК нарушава закона и правата на гражданите. Докога ще ни разиграват разни вредни и противни тошковци и други гербави подлоги? Изборите трябва да се отменят, докато правилата станат железни и не се нарушават в деня преди да отидем до урните. Инак всичко е опорочено. Гербавите са толкова уплашени, щото всички са отвратени от тях и лъжливия им лидер, но още по-противни са прокситата от итн.
  • 62 Уотсън

    15 1 Отговор
    ЦИК на Герб и ДПС си взема повод от измислен сигнал на ДАНС на Герб и ДПС за да махне машинното гласуване, защото пречи на Герб и ДПС да печелят избори както са свикнали.
  • 63 акилии

    12 0 Отговор
    значи и целият цирк и политическа поръчка инак не знам ДАНС казва нещо няма данни било за секретено аз трябва да вярвам на това Бойко Борисов ми обяснява че от телефон се прехвърли информация на флашка защо не знам Тошко Йорданов бил направил някакъв запис а запис няма значи вие сте пъли алабала исти... между другото Тошко е станал дакела на Пеевски
  • 64 Т рекс

    13 0 Отговор
    Пак ченгеджийски номера,ама и с хартия и без хартия гербавите са загубили София.
  • 65 Даниел

    12 0 Отговор
    Преди няколко дни излязоха данни за това как се прави изборен туризъм,като се регистрират стотици новодомци на един адрес!Бяха показани и местата по който са регистрирани туристите.
    Нито една от партиите на статуквото не направи коментар по случая,а ние всички знаем ,че една партия ,когато не иска да се “шуми”около дадена новина не говори за нея!
    В този ред на мисли доклада на ДАНС в 12 без 5 не е никаква случайност!
    Ролята на председателя на изборната секция е следи за правилното провеждане на гласуването,какво му пречи след всеки един гласувал с машина да иска потвърждение ,че избира е правилно отчетен??
  • 66 Друго мнение

    12 1 Отговор
    Напротив, трябва да се започне разследване за всяване на паника насочена срещу правото на избор с този измислен саботаж. ЦИК раздели народа.
  • 67 Гражданин

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Анализатор":

    Ние като гласоподаватели имаме право да знаем истината. На базата на информацията ще направим своя избор. ДАНС е длъжна да информира тези, които й плащат легално заплатите - данъкоплатците. Стига недомлъвки, общи приказки. Матева да каже какво толкова "страшно" са разкрили ДАНС. В Б-я нищо не се разкрива. Бомби, убийства на известни и високопоставени хора, съмнителни богатства, нищо, което е важно за хората. Всичко се скрива зад някаква "държавна тайна". А какво става с Народната Тайна?
  • 68 ЦИК ЦЪК ЯЗЪК

    3 0 Отговор
    дъждът и качулката
  • 69 Нерегистриран

    3 13 Отговор
    След като машинният избор е компрометиран на тези избори, защо столичната общинска из
    бирателна комисия настоява да се гласува машинно ВЪПРЕКИ ДОКЛАДА НА ДАНС? Защо машините се транспортират до областните секции БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ЦИК?
    Каква е тази настървена борба за гласуване с машини, за които НЯМА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ?
    Значи" ИМА НЕЩО ГНИЛО В ДАНИЯ".
    Българино,и това ли трябваше да изстрадаш?
  • 70 Гост

    7 0 Отговор
    Мошеницииии
  • 71 Тази госпожа Камелия

    6 0 Отговор
    Беше едно нищо в НОИ! И си остана такава.
  • 72 Малки важни подробности

    9 1 Отговор
    Коя е Росица Матева : Тя е съпруга на Матей Матев, който работи за Пеевски и небезизвестните братя Мондешки. Матев бе адвокат на синдиците на КТБ (които източваха с години уж фалиралата банка), адвокат на Момчил Мондешки, а по-късно и инсталиран за шеф на фонда за гарантиране на влоговете. ЦИК е слуга на мафията.
  • 73 Абсурдистан

    0 11 Отговор
    Изгледах интервюто по БНТ. Браво, много компетентни отговори. Точно решение!
  • 74 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    9 0 Отговор
    Матева е една нещастна женица, смачкана от политическия натиск върху нея. Всъщност изпълнявайки каквото и кажат от Герб и Дпс , тя пази кариерата на мъжа си .
  • 75 Жоро

    5 0 Отговор
    Волът рие и си го хвърля на гърба. Сега задкулисието много си натовари дебелият крадлив гръб и този път той ще се пречупи. И последният глупак разбра за каква тъпа манипулация става въпрос. Обидно е да ни мислят за толкова тъпи и ще бъдат жестоко наказани! Стига вече мутри!
  • 76 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Да няма шашми с машините, махаме машините, а с шашмите с хартиените бюлетини какво правим, тях кога ги махаме...?
  • 77 българин

    2 0 Отговор
    шарлатани мръсни всички до един борбата за милиарди да започне сега
  • 78 Ани

    0 0 Отговор
    Защо тогава не тествали машините след като е имало съмнения за манипулиране преди няколко месеца ,а е обжалвано на по - висша инстанция като прехвърлят отговорността на друг. За затвор са и те и да не се правят на невинни и спазващи законите в БЪЛГАРИЯ.
  • 79 Емо

    4 0 Отговор
    Чрез ЦИК и ДАНС управлява мафията.
    За да спечели купения вот на ГЕРБ и ДПС.
  • 80 Минувач

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ФЕН":

    Защо, Герб ли пратиха човека на ПП да снима кодовете? Говори се само, дали имало значение или, че някой искал това или онова. А никой не пита - е, защо аджеба тоя там отиде и снима. Ако не беше ходил, нямаше да има повод за скандал, нали така? Но той е отишъл и някой му е наредил да го направи. Големият въпрос е КОЙ, също и ЗАЩО? Или наистина, за да манипулират вота, или Герб са го купили и им е къртица, саботьор, който е получил пари да направи компромата. И при 2та варианта - гласуване остро против тези продажници от сглобката.
  • 81 Послушко

    3 0 Отговор
    Тази сутрин по БНТ въпросната госпожа ни увери, че ЦИК не е давала разрешение за транспортиране на машините. От МВР твърдят, че им е изпратен график за транспортиране от ЦИК с тръгване още на 27 Октомври. Кой лъже?
  • 82 Нейкова

    3 1 Отговор
    Отдавна трябваше да те изгонят от ЦИК, заедно със всички около теб.
  • 83 Ха ха

    2 0 Отговор
    Точно Шиши да ни говори за манипулиране на изборите е нелепо. Ако материалът и сега не ги отсвири си заслужава съдбата.
  • 84 Послушко

    2 1 Отговор
    При тази ситуация изборите трябва да се отложат до решение на съда или на парламента. Юристите трябва да кажат. Но никой не е дал право на ЦИК да нарушават закона и да решават как ще се гласува. Утре може да решат да гласуваме с бобени зърна.
  • 85 Емо

    2 0 Отговор
    Айде нека ЦИК да докаже, че е сменен софтуера на машините. От публикуваните снимки се вижда: софтуерна версиа 5.3.0.0.
    Сега каква е версията, ако е сменен този софтуер?
    И кой може и за колко време да смени софтуера на няколко хилади машини?
    Глупости на търкалета ми се вижда такова твърдение.
  • 86 Радо

    2 0 Отговор
    ЦИК не изпълнява поръчка на ДАНС, а на мафията - Шиши, Доган и ГЕРБ, които станаха милиардери на гърба на народа.
  • 87 Защо

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Анализатор":

    мислиш че образованите не могат да гласуват с хартия ?
  • 88 ККК

    2 0 Отговор
    От вчера тази е милионерка!
  • 89 Тази

    2 0 Отговор
    Тази Кикимора да бъде разследвана и съдена.Тази ЦИК не е актуална и да се класират Изборите.Хартиените мафиоти-банкянското говедо ,Шиши ,Чалгата Слави Ковачки Слугарски и ДАНС писарушката на съд.Разследване и най-после някой от тия гадо-- в затвора.Ама как да стане като на ВАС Георги Чолаков е купен,прокурора купен.Боклук до боклука майно,ле.Отидете и гласувайте въпреки купените от горните убийц- на българите досега трябваше да ги изчегъркаш,народе????
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол