Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 19:39 1 374 37

Над 21 000 софиянци са гласували с "не подкрепям никого" за кандидатите за общински съвет

  • софиянци-
  • гласуване-
  • не подкрепям никого-
  • общински съветници

С над 34 на сто най-много съветници ще излъчи обединението "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София". Втора сила е ГЕРБ с малко под 20 на сто одобрение в досега отчетените протоколи, а трета е коалицията около БСП с близо 14 на сто. В Столичния общински съвет влиза и "Възраждане" с над 11 на сто одобрение.

Над 21 000 софиянци са гласували с "не подкрепям никого" за кандидатите за общински съвет  - 1
Снимка: БГНЕС

Над 21 000 гласували в София не са подкрепили никого от кандидатите за общински съвет, съобщават от БНР. Отрицателният вот надвишава резултата на две от политическите сили, които ще имат свои представители в местния парламент на София - "Има такъв народ", които към момента имат близо 4,5 на сто одобрение и консервативната коалиция КОД, чийто резултат е над 4,6 процента.

С над 34 на сто най-много съветници ще излъчи обединението "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София". Втора сила е ГЕРБ с малко под 20 на сто одобрение в досега отчетените протоколи, а трета е коалицията около БСП с близо 14 на сто. В Столичния общински съвет влиза и "Възраждане" с над 11 на сто одобрение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    Имаше и много празни бюлетини или такива с нецензурни думи към управляващите.

    Коментиран от #5, #12

  • 2 Русофил

    6 5 Отговор
    Малий, ИТН на Славиту отекло бре.
  • 3 И защо

    11 3 Отговор
    си правят труда да ходят да гласуват, като не дават глас срещу мафията ПП, ДБ и ГЕРБ?
  • 4 Селянин

    10 8 Отговор
    Тези 21 000 по-прости и от селският ни неудачник се оказаха.
    А се писали граждани.....
  • 5 веселяк

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Спомням си един случай преди години. Бюлетина с надпис-Господа депутати, моля ви не се разможавайте! И прикрепен към нея кондом.
  • 6 Обаче

    5 8 Отговор
    ✔️Над 21 000 гласували в София не са подкрепили никого от кандидатите за общински съвет ✔️
    На практика са подкрепили всички избрани кандидати. Негласувалите също са подкрепили избраните.
    Не го разбират, макар че ги питат веднъж на 4 години, през които само мрънкат от управлението на София.
  • 7 РЕАЛИСТ

    11 5 Отговор
    Това в българска перверзия. Правят се на интересни. Ще станеш, ще се натъманиш, ще отидеш до избирателната секция и ще избереш най-глупавия вариант. Как пък от толкова много кандидати никой не им хареса бе. В България живеят. Кво мислят, че в такава държава се раждат хора, като Чърчил, Де Гол, Кенеди. Великите личности се раждат във Велики държави. Записано е с големи букви. В България се раждат Кирчовци, Асеновци, Бойковци и все такива интересни екземпляри.

    Коментиран от #9, #14

  • 8 ХАХАХА

    14 2 Отговор
    Дори не съм гласувал,но в неделя ще подкрепя Ваня Григорова! Кеф ми е да се натрие носа на ППДБ! ОХ КЕФ !

    Коментиран от #37

  • 9 То пък намери да даваш тези .....

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    За велики личности ! ХАХАХА, единия алкохолик ,а другия не можещ да си държи оная работа в гащите. А държавите им са толкова велики ,че освен с колониализма и робството ,на .което почива величието им друго няма. ХАХАХА

    Коментиран от #13, #24

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гошо

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е и какво постига и тия дето пускат празни бюлетини и другите с "не подкрепям никого" за тия с рисунките и псувните да не говорим
  • 13 РЕАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "То пък намери да даваш тези .....":

    Така ли мислиш? Що твоите политици им козируват . Щото не са велики държави ли. Подмятат те , като парцал и се молиш да те пуснат в Шенген и в Еврозоната. За човек не те смятат. Колкото до Чърчил, англичаните са го избрали за личност на 20-ти век и хич не ги е еня ти какво мислиш. Докато Чембърлейн беше готов да се моли на Хитлер , Чърчил им опожари градовете .

    Коментиран от #18

  • 14 Име

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Много тъпо изказване! Ако бяхме минали през лустрация нещата щяха да са различни!

    Коментиран от #17

  • 15 Механик

    4 0 Отговор
    "Не подкрепям никого" е действителен глас но НЕ УЧАСТВА В ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ГЛАСОВЕТЕ! Така например на изборите на 2 април тази година с "НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО" гласуваха повече хора( 109 095), отколкото гласуваха за ИТН(103971). Ако бяха включени в преразпределението на гласовете, което е логично, защото са ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ, ИТН трябваше да остане извън парламента, защото нямаше да надхвърли избирателната бариера от 4% от гласовете. Но това не се взе през вид и ИТН влязоха с 4.11%. Така, че не се лъжете да дадете отговор НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО, защото никой няма да го отчете и все едно е град хвърлен на вятъра.
  • 16 Ни еврозона ,ни шенген

    4 1 Отговор
    Ме интересуват. Това ги интересува продажниците с евроатлантически безценности, които дори не могат да формулират. Сигурно дебелия албионец го смяташ за велик ,защото е заповядал да изравнят София на ниво картофена нива ,е тогава нямаше да те има да възвеличаваш дебелия албионец.

    Коментиран от #23

  • 17 РЕАЛИСТ

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Име":

    Абе умния, каква лустрация ще правиш бе. През 1989 г имаше 1 милион членове на БКП. Кво ще ги правиш? Повечето работни хора, ударници. Другите пи върховете смениха боята и станаха СДС. Виж кво стана вчера, бе. Синя София припозна за демократ Васко, дето майка му, баща му, чичо му и дядо му са работили в ДС. До вчера реваха ДБ срещу ДС, а сега мълчат. Парадокс.
  • 18 Коментар 16

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    До коментар 13.

    Коментиран от #32

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Благой от СОФстрой

    4 0 Отговор
    Общинските избори са "мажоритарни" избори! Търси се човека който ще подобри условията на живот и квалитет, "закон и ред" а не партии създадени и управлявани от зеленотиквеници. Ей много просто племе сме!
  • 21 Трол

    8 5 Отговор
    Аз съм един от тези 21 000 и изобщо не се чувствам глупав...
    Винаги,когато съм имал право,съм гласувал,просто вече не виждам никаква надежда,след създаването на "сголбката"...
    Това е протестен вот,различен от този да останеш вкъщи,да пиеш ракия и да псув@ш всички наред!
    Показваш,че ти пука за България,но нямаш никаква вяра в политиците. Показваш,че си активен и че при добра политика този глас може да отиде някъде следващия път...
    Приветствам всеки,който е гласувал по този начин!
  • 22 Милчо лаков

    5 3 Отговор
    За какво са се разкарвали?Това са най-големите тъпунгери в София.Още по-тъпи са били "народните"избраници,които приеха тази простотия.И никой не смее да я премахне.....И накрая- избрахте си генералския внук за кмет.София била синя......

    Коментиран от #28

  • 23 РЕАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ни еврозона ,ни шенген":

    Абе, как не схвана, че въпросът е какво си направил за собствената си страна. ВЕЛИКОбритания е това, което е, щото не са цепили басма никого и ако е трябвало да превърнат враговете си в картофена нива, са го правили. "От гледна точка на ламята, юнаците са най голямата напаст. Сега българите бачкат на ягодите и черешите в Англия и англичанина ги действа. Като стане обратното тогава се прави на велик. Дето един чушкопек си измислил цялата си история, пък Англия е дала толкова на света.

    Коментиран от #25

  • 24 Милчо лаков

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "То пък намери да даваш тези .....":

    Младеж,замислял ли си се,защо европеиците завладяват Америките,а не индианците Европа.Дрънкаш някакви кафеджийски клишета и това те прави щастлив.Сигурно не знаеш,че робството се е практикувало в Африка от векове.Да не мислиш,че моряците са гонели туземците из гората?Вождовете са ги водели под стой към корабите на Друг е въпроса на каква цена....Чети повече и не бъди толкова категоричен в твърденията си.

    Коментиран от #27

  • 25 ХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    Кои албионци бре ? Я им погледни управлението ,къде видя ВЕЛИКОБРИТАНЦИ бре ? Дали министър председателя им е такъв ,за кмета на Лондон да не говорим мисля ,че и външния им министър е сънародник на горните не е албионец. Велика нация от ПИРАТИ ! ХАХАХА
  • 26 тези

    1 1 Отговор
    21 000 - еффект - нула
  • 27 Аре не ми говори на младеж!

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Милчо лаков":

    Сигурно така са ги давали вождовете им както сега тези в България ни дават на фащските . Ами продажници дали за мъниста или за доларес винаги е имало. И не ми говори защо индианците ,а не пиратите са открили Америка, ами не са били толкова алчни колкото европейците ,които сега си плащат затова ,ама бързо си намериха нови роби от източния блок. Днес в Джерманито 4 български роби са загинали!
  • 28 До Милчо

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Милчо лаков":

    Аз съм четвърто поколение софиянка. Какво казваш Милчо?
    Цяла Социалистическа партия е ДС , Партизани щурмували мандри и магазини национализирани каквото видят, дори къщи, апартаменти..
    Капиш?
    От къде си?

    Коментиран от #29, #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ХАХАХА

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Милчо лаков":

    Аз пък съм роден в родилен дом " Тина Киркова " на ул "Рибен буквар " сега " Света София " и си спомням колко "богати" бяха софиянци в съборетините с външни тоалетни и чешми на двора до не говорим в едно дворно място колко
    стаички имаше ,в които живееха по едно семейство ,ама сега всички станаха едни собственици просто до се чудиш как килийките се превърнаха в замъци!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бегай

    0 3 Отговор
    Ега не ходим да пуснем подобна глупост.Хора без акъл и работа.Като не подкрепящ никой,седи си дома.
  • 34 Смях !

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "До Милчо":

    Първо в София няма мандри и второ когато е имало партизани не е имало апартаменти,а коптори .На колко туби бензин си от София ?
  • 35 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    И така , и инак, тези 21 000, които все пак са си направили труда да ходят до избирателна урна и са пуснали "глас" неподкрепейки никого – "влизат им в работата" на политици и анализатори. Бъдете сигурни !
    За това, много по-разумно е , въобще да не си губят времето и да ходят "да гласуват" !! Мисля, че "бойкотирането" на изборите е по-ефикасно и показателно за отвращението народно от далавераджиите -властници. Последните са се вкопчили във властта и нищо друго не ги интеересува - най-малкото ТИ - техен избирателю !!
  • 36 Всъщност

    0 0 Отговор
    Това" не подкрепян никого "не е отрицателен вот ,а от заблудени от пропагандата.То имаше такава кампания срещу,но според мен е излишно.И да подкрепят и да не подкрепят изборите се състояха и кандидатите са избрани или на балотаж.А и никой от избраните не им обръща внимание на практика,че нещо не е наред
  • 37 Баш Батка

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    То избора е между БКП и БКП - и да не гласуваш пак са си закупили мястото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове