Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 15:53 1 874 29

Кабинетът определи линията на бедност за догодина

  • правителство-
  • линия на бедност-
  • догодина

Решението предвижда новият размер на линията на бедност да нарасне с 22 лв. или 4,4%

Кабинетът определи линията на бедност за догодина  - 1
Снимка: БГНЕС

Линията на бедност за догодина ще бъде 526 лева. Това съобщи социалният министър Иванка Шалапатова, след като правителството прие решението на днешното си заседание, информират от БНТ. Според решението новият размер на линията на бедност ще нарасне с 22 лв. или 4,4%.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 4 Отговор
    Почти Всички Обикновени Българи Живеем на Ръбъ на Оцеляването
  • 2 БОЗА

    30 1 Отговор
    То няма по 10 евро на ден бе кака...и такива,като тая ви напъват,за евро,Шенгени и ви разправят,че сте били европейци... смееех...тъжен смех... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 3 Богат селянин

    4 3 Отговор
    Бедния не му се полага да яде всеки ден
    А през два дена .все пак е бедняк а не е някои принц
    Много са 500лв на месец и 300лв им стигат, да отиват да копат насело
  • 4 Хахаха

    19 1 Отговор
    Си реч според тях с 527лв не си беден??!!Да вземем да ги оставим тези "специалисти"една година да живеят с 527 да видим така ли ще мислят!!А остатъкът от заплатите им може да отидат за нещо полезно!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    2 4 Отговор
    Добре , че Герб са вътре да се справят с проценти приемливи за Шенген.
  • 7 Уса

    12 1 Отговор
    Линията на бедност в България трябва да бъде изравнена с линията на бедност в ЕС и САЩ,защото цените на всичко са изравнени а някои в България са дори двойно и тройно по-високи.Например цена кисело мляко от краве мляко за 1кг в САЩ 4.90$.В България кофичката е 500гр.без краве млкяко на половината цена в лева.Така е с всички стоки.Минимума за бедност в САЩ е 12,950$ за годината,което на месец е 1,079$.Тези пари за САЩ са истинска бедност и който живее с тях е по-беден от бедния българин.Следователно минимума за българите трябва да е 1000лв.Дават се 500лв на кредит и останалите се крадат

    Коментиран от #15

  • 8 Докога

    14 0 Отговор
    Ани според мен кабинета трябва да оповести линията на алчност на чиновниците първо . Защото каквото и да предприеме човек опира до чиновник и той арогантно си иска много пари . В България корупцията е с протекции и няма и помен да се вземат мерки за изкореняването й .

    Коментиран от #26

  • 9 веднага сащ и западните медии да ни

    7 0 Отговор
    рекламират за да станем магнит на бедните им граждани че с $300 вече няма да са бедни
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сатана Z

    13 1 Отговор
    Странни работи, в България инфлацията е над 11% ,а линията на бедност я увеличават само с 4.4%?
    А какво да кажат работещите бедни?

    Коментиран от #13, #24

  • 12 акад. Безденков

    10 0 Отговор
    Много, бе- цели двадесет и два лева!!! Как са се откъснали от сърцата им!
  • 13 Кавалджиев

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Много скоро работещи бедни ще бъдат преподаватели в университети, библиотекари, артисти, музиканти, сценичмни работници, режисьори, писатели. У нас науката и културата са "последната дупка на кавала".
  • 14 бедния кучета го яли

    8 0 Отговор
    Освобождават се държавни резерви и военновременни запаси за подпомагане дейността на Държавната агенция за бежанците. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание.

    Безвъзмездно ще бъдат предоставени медицински изделия и болнично-домакинско имущество.

    Предоставянето им цели подпомагане дейността на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, свързана с прием и настаняване на гражданите на трети страни, търсещи международна закрила.
  • 15 запознат

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Уса":

    В САЩ всичко е по-евтино оттук. Например кило банани в супермаркет е 80 цента, лимони-един долар, една бира-един долар, един хляб от едно кило, нарязан- един долар, ябълки- долар и двадесет и т.н.Но средната заплата в Америка е към 4000 долара.

    Коментиран от #19, #23

  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 1 Отговор
    А необлагаем минимум за доходи под линията на бедмост, кога ще предложи социалното министерство?
  • 17 софиянец

    7 0 Отговор
    Непрекъснато увилачават чиновниците- още и още-откриват нови служби, бюра, дирекции, комисии, комитети, отдели, охранители, секретарки, деловодителки, началници, какво ли не. А чиновниците са лакоми и по правило рушветчии.
  • 18 Мухаа,хаа!

    5 2 Отговор
    Като ни набутат в " клуб на богатите" , горките хорица, направо ще живнат с 260 евро на месец.Ей,ганчо,кога ще се удариш най сетне под каскета,и да ти светне,че дори онези,който в момента си внушават,че са " средна класа" влезе ли еврото,сте сигурни бедняци.Голем праз ,че в момента получавал 3-4 бона( а такива,са нищожен процент) .Утре си с хиляда и петстотин евро.Но всичко ще плащаш в евро.На разбираем език - ще ви върнат,но завинаги не в първи клас,а в детската градина.

    Коментиран от #22

  • 19 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "запознат":

    Една от причините е, че в САЩ няма ДДС. Високата 20% ставка на ДДС за основните храни е една от основните причини за високите цени на храните у нас.
    Нито леви политици, нито синдикати говорят за това. Нито пък говорят за необлагаем минимум. Даже напротив менте "лявата" БСП премахна необлагаемия минимум преди петнайсетина години.
  • 20 Верно ли

    6 0 Отговор
    Поредната гавра с инвалидите,които получават помощи от Социално подпомагане в размер на 35.28лв. на месец ,сега ще вземат 36.82лв! Увеличението е 1,54лв. Не са ли долнипомияри тия!

    Коментиран от #25

  • 21 Управляват ни крадци

    7 1 Отговор
    Народа става все по беден ! С ПП/ДБ ,без ПП/ДБ все тая ! България си отива !?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мнение

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "запознат":

    Добавка кило и 400 крехко тексаско телешко нарязано на пържоли 15 долара.
  • 24 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Да 526 лева на месец за нищо не стигат. Но когато се сравнява трябва да се сравнява какво е било предишната година и при предишното управление. А не с това, което ни се иска. Това си е подигравка с 40% бедни българи. Но да не забравяме, че бг избирателите включитрлно бедните сами са си виновни. Сами са гласували за такива управници мошеници и некадърници да ни управляват държавата. И което е по-лош бг избирателите като цяло продължават да гладуват за мошеници, исобено избирателите извън София. Имам предвид най-вече за управлявалите до 2021 г. ГЕРБ и техните явни коалиционни партньори ВМРО и неявни ДПС.
    За сегашните управляващи трябва да минат 2 години и тогава да се дава оценка. Но не спрямо това какво ни се иска да стане в България или какво е в другите държави. А спрямо това какво е било при предишните бг управници и какво се е променило при сегашните.

    Вземи прочети страницата на НСИ за инфлацията в България и тогава пиши. През 2023 г. се очаква да, е около 7%. През 2022 г. Инфлацията беше 17%, откъде ги измисли тази 11%.

    Смятам, че линията на бедност трябва да зависи от цените на В и К, храните, електричеството, обществен транспорт, базов план за моблин телефон ..., а не от инфлацията както внушава БСП. Аз пия вода, ям половин хляб на ден, ползвам електричество, къпя се отопляваш се ... не пия и не ям инфлажия. Линията на бедност зависи от определени цени и така трябва да,бъде. Въпроса е кои стоки и в какво количество да влизат в това изчис
  • 25 ГЕРБ=БСП=ДПС

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Верно ли":

    Като си седнал да коментираш инвалидите. Вземи кажи нещо и за огромния им брой и за фалшивите ТЕЛК..., за фалшивите миньорски пенсии ...

    Първо трябва да има пари за децата, после за техните работещи бащи и майки. За пенсионерите и инвалидите каквото остане.

    Държава, на която инвалидите, пенсионерите и безработните са и приоритет пред децата и работещите нищо добро не я чака. Държава, която не взима от 10% най-богати за да дава на 30% най-бедни нищо добро не я чака.
  • 26 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Докога":

    Всичко идва от простите наивни избиратели. Получават това за което са гласували, а не това което са им обещавали.

    Докато има толкова много гласуващи бг балъци, ще има депутати и кметове бг тарикати. Докато бг народа не се научи, все ще е така.
  • 27 Лайн Ари

    3 0 Отговор
    Мръсницзи! С това нищожно увеличение хората с мин. пенсия няма да могат да се възползват от никакви социални добавки! Изключителни мерзавци! Сметнете милиардите, които дават на фащ за скрап колко могат да подобрят живота на бедните!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анонимен

    0 0 Отговор
    Трябва да си човек на доган нинова Борисов, задаси ок, ато гледам и чета, един номенклатурен кадър, къде ли не, набор 49,завършил в х парцаленото, съветник къ Георги Иванов. Ужасно е да си жив и да ги гледаш хеантутницие от всички страни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол