Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 18:40 3 834 29

Делян Добрев: Загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно

  • делян добрев-
  • избори-
  • мажоритарен вот

„В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно. Колко хора гледат какво им пише на бележката. Не твърдя, че хората са невежи, твърдя, че в тази предизборна кампания нямаше достатъчно добро обяснение как се гласува с преференция за общински съвет"

Делян Добрев: Загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно - 1

Най-голямо впечатление на последните избори направи големият брой невалидни бюлетини. Ние загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно, защото не обясняваха добре на избирателите, че освен преференцията, трябва да зачертават и номера на партията (7-та). Друг проблем при машините е, че ако гласуваш за мажоритарно, не можеш да се върнеш да гласуваш за кмет. Трябва да анулират гласа ти. Трябва да свикнем да упражняваме това свое демократично право. Изборът ни ще предопредели какво ще се случи с нашия град в следващите четири години. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно. Колко хора гледат какво им пише на бележката. Не твърдя, че хората са невежи, твърдя, че в тази предизборна кампания нямаше достатъчно добро обяснение как се гласува с преференция за общински съвет", каза той и обяви, че ако е имало машинно гласуване, е щяло да има 400 000 липсващи бюлетини за кметове, тъй като машините не позволяват да се върнеш назад и да гласуваш за кмет, ако си избрал да гласуваш първо за общински съвет.

„От премиера Денков за пореден път чух опорките за „Лукойл”. Защо уж България има дерогация, пък цената на горивата не пада? Кой направи „Лукойл” монополист? 94% е делът на руския петрол по това време. Три пъти скача търговията с руски петрол през годината, в която управлява „Промяната” след началото на войната в Украйна. 45 милиона барела на година. Дерогацията не е нещо лошо, стига ползите да са за българите, но те са за „Лукойл”, посочи Добрев.

Той показва информация от Европейската комисия, според която има 12 държави с по-евтино гориво.

"Имаме един от най-скъпото гориво в Европа въпреки дерогацията. Даваме на "Лукойл" да купува евтин руски петрол", добави той. Добрев даде за пример Румъния, където се преработва неруски петрол, а горивата са по-евтини, отколкото в България.

"Денков 4 месеца не праща писмо. Ако беше изпратил писмо, мярката можеше да започне още от юли. Те просто не изпълняват закона, защото нямат интерес. Имат явно други интереси", възмути се депутатът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххммм

    28 0 Отговор
    КО РЕЧИ?!?!? КООО????
  • 2 така така

    43 0 Отговор
    Този мишунгер няма ли да го затварят на топло най-накрая??
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

    38 0 Отговор
    Загубихте много гласове, защото Бацо мина на другия бряг, не се срамувайте, кажете си го!
  • 5 отк

    31 0 Отговор
    Каун -лърво качество!
  • 6 Град Симитли

    30 0 Отговор
    Тлъстото Баце е отвързало злото псе!
  • 7 Майна

    24 0 Отговор
    Ще дойде време и всички, от всичките ,,партийни,, листи ще си останете само с листите..
    Всичко крадено ще се стопи..
    Не вярвате ли..???
    И няма къде да отидете на ,,спокойствие,,
    Светът ще бъде друг и вие ще го почувствате, сигурен съм
  • 8 копи-пейст

    5 16 Отговор
    Във връзка с решението на балотажа да се гласува и с машини имам следните забележки:

    1. Ако резултатите от “машинното гласуване” (защото такова на практика няма) се взимат не от протоколите на СИК, а от флашките, всъщност говорим за сериозна измама и членовете на СИК, подписват документ с невярно съдържание, което ги подлага под ударите на закона.

    Какво имам предвид? След приключване на изборния ден, при новия режим, машините отпечатват една разписка, в която е отбелязан само общия брой гласуващи, без разпределение по кандидати, партии и преференции.

    Членовете на СИК са длъжни да подпишат тази разписка, с което удостоверяват верността на данните от флашките, без да са ги видели и сравнили с ръчното преброяване.

    Ако има разминаване с данните на флашката в тези детайли, членовете на СИК вършат престъпление, защото потвърждават неверни данни от изборите.

    В този смисъл препоръчвам на членовете на СИК да НЕ подписват, респективно да валидират данните за разпределението на гласовете от флашките, защото не са ги видели и може неволно да участват в манипулация/измама с изборите.

    Нали не искате да сте съучастници в престъпление?

    Избора е ваш.

    Виктор Папазов
  • 9 Цецо

    6 17 Отговор
    Нема нищо.....важното е Ваня да спечели! Красавица!!!
  • 10 морски

    32 0 Отговор
    И още ще губите Дилянчо мамин ако не купувате гласове ще имате около 10% !!!!!!!!
  • 11 Питам:

    23 0 Отговор
    Защо нито един "експерт - анализатор" няма смелостта да каже, че невалидните бюлетини в огромната си част са от циганските махали, където братята роми могат да помнят само една цифра и са заграждали само номера на преференцията без да заградят номера на партията ??? Това обстоятелство има положителна страна за елиминиране на вота от махалите, който въобще, АМА ВЪОБЩЕ НЕ Е КУПЕН !

    Коментиран от #21

  • 12 СЕЛСКИ ГЕРБАДЖИЯ

    7 20 Отговор
    ЗАГУБИХТЕ ЗАЩОТО СЕ СЪЮЗИХТЕ С ФАШИСТИТЕ ОТ ДБ И ПП

    Коментиран от #19

  • 13 инж. Ганчо Илков

    5 7 Отговор
    Ами за кого ако не за себе си се Гласува, когато няма Реални Политически Партии (всичко е "Политически Проекти" ) със точно определена членска Маса. Едрите Риби (Олигарси) се въртят около Лидерите. Четкат ги, баламосват ги, предоставят им Дарения за да могат да се Издържат и толкоз. Тук няма Идеология, няма Политическа Програма. Местните "Структури" създадени метафорно от Олигарсите гласуват всеки за себе си и гонят Комерсиални Интереси. Това е Демократичността в България. Кметовете обещават, Олигарсите усвояват Обществени Поръчки и си пълнят гушите, а Общесвеноста Уморена от Празни Обещания отказва да гласува.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абе това

    21 0 Отговор
    Охранено мамино синченце с дебелата гуша... да вземе да млъкне с пискливото си гласче най-накрая
  • 16 Ало

    16 0 Отговор
    Д.Добрев, не се тревожи: ще загубите още повече гласове. И не заради преференциите,а заради глупавата ви политика.От тук насетне --- само ще губите.
  • 17 Право на мнение!

    15 0 Отговор
    Загубихте, защото сте некомпетентни и зле образовани, защото сте лъжли ви и крадлини гербери, ръководени от една мутра от тъмния преход. Поколението се смени, мутренските времена безвъзвратно отминаха.
  • 18 Мнение

    15 0 Отговор
    ГЕРБ потъва безвъзвратно! Ако Борисов не се оттегли, ГЕРБ ще изчезне!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да, бе

    8 0 Отговор
    Загубите защото не си стоях те на сериите на пазара, в баничарницата и други знайни и незнайни места, а тръгнахте да ръководите държавата. С акъл за пазара и кражби пак добре, че случихте на прост народ, че друг щеше да ви набие простите кратуни на колове и да ви отреже крадливите ръчички.
  • 21 гласувайте масово в неделя

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Питам:":

    В София има 1.6%, в другите големи градове 3-4% невалидни хартиени бюлетини.

    Балотажите, които предстоят са за кмет. Избор 1, Избор 2 или Не подкрепям никого. Елементарно.

    Какво губите с хартиена бюлетина? Някой да се опита да унищожи гласа Ви като я надраска.

    Какво губите с машина? Разписката Ви ще се преброи, ще е в протокола, но в ИО ще се ползва флашката.
    Ако има разминаване протоколът се игнорира и няма повторно преброяване. Възможните сценарии как е отчетен гласа Ви върху флашката, оставям на Вашето въображение.
  • 22 безпартиен

    6 0 Отговор
    Що мълча толкова години?Дали не ти дръпнаха канчето и сега глад?
  • 23 синоптик

    7 0 Отговор
    Всички съветници игареха за себе си , защото не се знае дали до 4 години изобщо ще я има тази партия . До тук каквото чух , повечето балотажи ще се гласува против тях , но да видим
  • 24 Някой

    11 0 Отговор
    Егати нахалния и лъжлив каун. Преди 2 седмици бях в Румъния, бензина и дизела са по скъпи там. Лукойл купувал руски нефт, че той си е техен, що да го купуват.
  • 25 Гост

    6 0 Отговор
    Викаш не щото сте крадци, а????
  • 26 Хаха

    6 0 Отговор
    Ами това сте вие Гербаджиите! Жадни за власт и пари. И майка си продавате за да се обадете! Дано ви преседне най-после Хасковско мекере.
  • 27 Ван

    0 2 Отговор
    Гледах гостуването му при Цветанка Ризова.
    По-дилетантски и непрофесионални интервю и поведение от нейна страна не бях виждал.
    Тя не му позволява да говори, човекът поне 100 пъти се опита да обясни, че не хората са глупави, а машините бяха компрометирани и като искаш да гласуваш за кмет и общински съветник, ако гласуваш за кмет, после не ти дава да гласуваш за общински съветник и обратно, а тя го изкара, че едва ли не изкарал целия народ глупаци и е нямало да има невалидни бюлетини.
  • 28 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    1 0 Отговор
    НАЧАЛНИК,ТИЯ СМЕШКИ ГИ
    РАЗПРАВАЙ НА КОЛЕДНАТА ТРАПЕЗА...
    ТИ КАЖИ ЩО В „ИНТЕЛИГЕНТНА”
    АПРОПО ...И ТОВА СА ЧОВЕЦИ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА СОФИЯ
    СТЕ ТРЕТИ...ЗАД ОБЩАЦИТЕ НА
    Т.НАР.СИНДИКАЛИСТ ВАНЯ,А 😀😀😀
  • 29 Сашо

    0 0 Отговор
    Добрев е един красноречив пример как една мижитурка просперира в страната без закони!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове