Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 10:21 2 920 31

"Карфур" се завръща в България, но с нов гръцки франчайзингополучател

  • карфур-
  • верига магазини

Магазините "Паркамарт", които са разпространени в цялата страна, ще преминат под марката "Карфур" през идните месеци

"Карфур" се завръща в България, но с нов гръцки франчайзингополучател - 1

Френската търговска верига "Карфур" (Carrefour) обяви "завръщането на магазини и продукти" на своята марка в България чрез гръцкия франчайзингополучател "Ритейл енд Мор" (Retail & More), който ще предостави "подфранчайзинг на марката Карфур" за поне около 20 магазина. Това става известно от комюнике на френския търговец на дребно, цитирано от Франс прес, цитирано от БТА.

"Ритейл енд Мор", гръцки франчайзингополучател на "Карфур" от 2022 година, води преговори с няколко български компании за подфранчайзинг на френската марка, като сред тях са 20 магазина от веригата "Паркмарт холдинг" (Parkmart Holding), основана през 2018 година от Добромир Андонов, съобщи "Карфур". Френската верига планира "10 нови франчайзинг пазара до 2026 година".

Магазините "Паркамарт", които са разпространени в цялата страна, ще преминат под марката "Карфур" през идните месеци.

"Ритейл енд Мор" скоро ще има 50 магазина "Карфур" в Гърция, според главния изпълнителен директор Василис Стасинулиас, цитиран в комюникето на френската верига. "Горди сме и се радваме да станем партньор на "Карфур" в България и сме убедени, че гамата от продукти, предлагани на българските клиенти, ще бъде на нивото на техните очаквания. Приветстваме "Паркмарт" в бъдещата мрежа магазини "Карфур" в България", заяви той.

"Карфур" навлезе на българския пазар през 2009 година чрез предишния си гръцки франчайзингополучател "Маринопулос" (Marinopoulos), който загуби франчайзинга за "Карфур" през 2016 година.

"Щастливи сме, че ще имаме възможността през следващата година да върнем на българския пазар световноизвестната марка "Карфур" и да предложим на българския потребител качеството, което той отдавна заслужава. Продължаваме нашата основна мисия да доставяме на българския потребител качествени стоки", коментира собственикът на "Паркмарт" Добромир Андонов в съобщение на веригата, получено в БТА.

"Паркмарт" е българска верига супермаркети и онлайн магазини за хранителни продукти и стоки за бита във високия сегмент. Първият супермаркет от веригата е отворен във Варна през 2018 г., а към настоящия момент има магазини на територията на по-големите градове в страната.

Към края на 2022 година "Карфур" присъства в над 40 страни, като в осем от тях веригата сама управлява по-голяма или по-малка част от магазините си: Франция, Испания, Италия, Белгия, Полша, Румъния, Бразилия и Аржентина. На Франция, Испания и Бразилия се падат над 80 на сто от общия обем продажби, припомня АФП.

Френската верига залага все повече на франчайз модела, при който поверява управлението на магазините на трета страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 навремето направиха бая парици

    10 0 Отговор
    карфур тука и знаят че хората пазаруват тук макар и да намаляват
  • 2 Не и не

    14 7 Отговор
    Сега очаквайте "клатене по Гръцки"!

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Сталин

    20 12 Отговор
    Стига с тия западни вериги,още един мародер който не плаща данъци, България с най много магазини и банки на глава от населението,в България има толкова банки ,колкото няма и в Лондон - глобалния финансов център за пране на пари,кога ще ни напишете колко данъци плащат тези западни мародери,както е на запад
  • 4 ЧЕ КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не и не":

    Търговски вериги......конкуренцията ги задуши....
  • 5 БОЦ - ко

    17 5 Отговор
    За българина поредният к...р,
    Този път и от "Карфур"...

    Коментиран от #10, #19

  • 6 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    9 3 Отговор
    Ние търговски вериги не откриваме......фалираме под натиска на Западните такива
  • 7 ИНПЕКСА

    7 2 Отговор
    Не мойм конкурира Запада......
  • 8 ЧАКАМЕ И РУСКА

    5 11 Отговор
    Търговска верига у нас.....путитрейд.....
  • 9 Би Дж бизнес

    14 3 Отговор
    Аз па тия Паркмарт за пръв път ги чувам 🙄 Иначе не се учудвам ние сме страната на "веригите" и малкото пари на българитв верижно се източват навън. Убиха малкия бизнес!

    Коментиран от #13

  • 10 ККК

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "БОЦ - ко":

    Курфур
  • 11 Щракарака

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Не и не":

    Гръцките номера са ми любими, лев няма да похарча там!
  • 12 Студопор

    9 2 Отговор
    Ето, че има и по-нормални думи. В случай, че журналистите от ФАКТИ не са българоговорящи.

  • 13 Малкия бизнес

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Би Дж бизнес":

    сам се уби, с некачествени стоки, високи цени и продавачи, които само пушат пред магазина и те гледат все едно си им изял закуската. Същото е и по морето ни, иначе нямаше масово да бяга българинът по гръцките и турските плажове. Но вместо да подобрим нещата, само се мрънка.

    Коментиран от #23

  • 14 Тахумба

    1 2 Отговор
    Стигат ни тези. Може и без "Карфиола".
  • 15 пфууууу

    4 0 Отговор
    снимката е от Лидъл, мисирки....
  • 16 бай Бончо

    4 5 Отговор
    Аз си пазарува отдавна само в малки магазини с продукти от бългаски производители .В кауфланд не съм ходил поне от 8 години .Наблизо до мен има едно магазинче , което е фирмено на голям призводител , на колбаси , месо и др и също и на млечни продукти .Хляб си вземам от една фурна , а плодове и зеленчуци от едно малко пазрче .
  • 17 Няма лошо

    8 0 Отговор
    Нека има конкуренция. Все още ползвам кафемашина купена от фалиралия Карфур.
  • 18 КВО СТАНА С...БОЙЛА

    2 0 Отговор
    Българска търговска верига......има ли я, нема ли я

    Коментиран от #24

  • 19 БОЦ - ко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "БОЦ - ко":

    А може бе ще звучи по-добре така :

    И лапнахме поредния к....р,
    Този път от "Карфур"....
  • 20 Братвурст

    2 1 Отговор
    Като няма Африка, и България става.
  • 21 БЪЛГАРИЯ...БЕЗ БГ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ

    3 0 Отговор
    Не можем да се конкурираме със Запада
  • 22 БЕНЧО С БЕНТЛИТО ОТ БСП

    1 1 Отговор
    Говореше се навремето за една верига на другарите по партиийна линия......ама и нея я задушиха
  • 23 Би Дж бизнес

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Малкия бизнес":

    За някои неща имате основание, но като цяло не! Малкият бизнес не може да се мери с огромните обеми стоки, които поръчват големите "вериги" и цените, които им дават за това, мниго често и за сметка на качеството! Като няма клиенти и магазинера излиза и пуши нервно пред магазина, защото на него дистрибутора му е дал едно сирене за 10 лв!/кг на едро, а за същото "веригата" е извила ръцете директно на производителя за 6 лв/кг.!
    Омагьосън кръг е и Параграф 22!

    Коментиран от #25

  • 24 Няма я

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "КВО СТАНА С...БОЙЛА":

    Стана един от многото логистични центрове, фирми и сифмички наематели.
  • 25 Тези елементи са рабираеми

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Би Дж бизнес":

    но аз говоря за принципна немарливост, която убива малкия бизнес. Живея в София, за съжаление в много магазинчета, които твърдят че са от ферми, малък бизнес и др. вид български малки производители, сиренето е позеленяло, киселото мляко няколко пъти беше развалено, дори кашкавала беше с зелен мухъл. Аз съм едър, купувам си сако и продавачката, спряла да пуши ми обяснява, че не съм бил едър и да си купя сако, в което приличам на Хълк и ще го сцепя само леко да си раздвижа ръцете. В бизнеса е същото, в ресторантите по морето е същото, все едно ми правят услуга, че ми взимат парите и дават някаква храна.
  • 26 КАРФУР БЯХА НАЙ СМЕШНИЯ

    3 1 Отговор
    МАГАЗИН ОБИКАЛЯХА ГО ВСИЧКИ ДА ВИДЯТ ВСЪЩНОСТ ТОЙ ЗАЩО Е ОТВОРЕН С ТИЯ ВИСОКИ ЦЕНИ ! СЕГА ПАК ЩЕ Е СЪЩОТО С ТОЯ ФАЛИРАЛ БОКЛУК АНДОНОВ !
  • 27 в София

    4 2 Отговор
    има един такъв Паркмарт в ЦУМ, веднъж имах неблагоразумието да вляза вътре, първо ми стана странно че е тихо и няма хора, и после видях цените, направо ми стана ясно защо няма хора, цените по две спрямо Лидъл и други магазини, но всичко внос от САЩ, Канада и Европа, видях няколко чисто нови електрически служебни автомобила BMW за по 100хил. лева всеки, как се поддържа този стандарт, така че май няма да им излязат сметките на французите, гърците ще ги клатят както са ги клатили досега.
  • 28 Варната

    1 2 Отговор
    С франчайз от Паркмарт , ужас . В Паркмарт плащат едни пари на карта , други на ръка под масата и си режат колко си искат от тях . Асен Василев да се занимава с тях , тези са в сивият сектор . Аз лично , НИКОГА няма да пазарувам там .
  • 29 а де ?

    0 1 Отговор
    А защо не отворите български магазин в българия ,а така угодно настанявате чуждите компании
  • 30 Васил

    0 1 Отговор
    Голема икономика сме само магазини и нищо реално не се произвежда само внос!
  • 31 Мхм

    1 0 Отговор
    Няма лошо повече вериги ще свалят цените
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове