Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 11:31 3 768 20

Благомир Коцев: Във Варна има нужда от сериозна инфраструктурна намеса, особено във вилните зони

  • варна-
  • инфраструктурни проекти-
  • аспарухов мост

Гласуването в общинския съвет ще е публично. Така хората ще знаят кой подкрепя и кой не дадена мярка, каза новоизбраният кмет на града

Благомир Коцев: Във Варна има нужда от сериозна инфраструктурна намеса, особено във  вилните зони - 1

Във Варна има нужда от сериозна инфраструктурна намеса. Много от районите имат големи проблеми с инфраструктурата, като например вилните зони. Там трябва да бъде въведена уличната регулация и да се подобри сметоизвозването. Това каза в ефира на Българската национална телевизия новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев.

По време на кампанията предложихме да се въведе принципът „Замърсителят плаща“. Да няма унифицирана такса, а тя да се формира въз основа на обема изхвърлен боклук. Смятам, че така е по-справедливо, коментира Коцев.

На въпрос за предложението, постъпило в Народното събрание, за диференциране на имотните данъци по населени места и зони в тях, Коцев отговори, че тази мярка е справедлива. По думите му данъчната и пазарната оценка на имотите често се различават драстично във Варна, а този контраст е нелогичен.

Коцев допълни, че цените на имотите са достатъчно високи във Варна и че има теоретична възможност общината да се намеси, за да намали процентната надценка върху данъчната тежест.

Варненският общински съвет действително е фрагментиран. Въпрос на дипломация е обаче да се намират решения. Ще търся подкрепа от всички общински съветници, които са готови да работят за развитието на града. Ще го правя на база политики, а не база партии и формации. Гласуването в общинския съвет ще е публично. Така хората ще знаят кой подкрепя и кой не дадена мярка. Така коментира Коцев разнородния състав на общинския съвет след изборите на 29 октомври.

За съжаление, кампанията във Варна беше на едно изключително ниско ниво. Аз бях обект на клевети и фалшиви новини, но смятам, че те всъщност се обърнаха срещу моите политически опоненти. Хората гласуваха наказателно. Не бива разговорът да пада на такова ниско ниво. Аз говорих за проблемите и решенията. Хората искат да чуят това, каза Коцев.

Надявам се тонът на разговора да се промени. Въпреки всички клевети и нападки по мой адрес, аз ще остана диалогичен с моите опоненти, за да работя за благото на Варна. ГЕРБ имаше цялата власт и комфорта да направят големи инфраструктурни проекти във Варна, но не го сториха.

Например за Аспаруховия мост. Аз изпратих писмо до МРРБ за Аспаруховия мост и получих отговор за намерение през 2024 г. да се отпуснат средства за ремонт на секторите 7-и до 11-и, които не са били ремонтирани досега, завърши Коцев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор
    Инфраструкторна намеса 🤔🤔🤔🤔
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    Културен министър
    И
    Министър на културата
    СА РАЗЛИЧНИ НЕЩА
    ‼️‼️‼️
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    изПОРТ(н)ИХ отряза част от единия стадион и остави на другия само ЧАСТ от него‼️‼️ Сега какво следва ❓❓
  • 4 Кондуктора

    23 4 Отговор
    Тия печелят от гласовете на бедните, а после като стъпят на постовете се оказва, че ще решават проблемите на богатите!

    Коментиран от #16

  • 5 По-добре

    15 5 Отговор
    си кажи колко декара още ще заграбиш от морската градина.

    Коментиран от #11

  • 6 искаме

    7 4 Отговор
    повече вело алеи !
  • 7 Верно ли

    13 4 Отговор
    Дневния ред на тоя юнак ще му го задават тия при които ходи да реве за помощ на изборите! Ще бъде независим-Нищо няма да зависи от него,Честито!
  • 8 Иван от Троян

    11 3 Отговор
    Почва се , да работиш за богатите за твоите хора, ония с джиповете.Е сега ще стане интересно ,в Варна ще стане страшно ще има много богати и останалите едва кретащи.И тоя мисли само за бизнеса не за обикновення човек с 800-1000лв заплата едва свързващ двата края.Както на тоя партията и на тях не им пука еврото искали алооо как ще оцеляваме бе тези/този.1200лв-595ЕВРО.300ЛВ пенсия на пенсионерите-249евро.Уж мислели за народа за кой за ония с S-класите или фераритата, мислете за хората с коли за 3000-5000 хил лв коли.
  • 9 факт

    16 2 Отговор
    Да очакваш нещо ползотворно от човек, който през целия си живот е бил детето на мама и татко, които въртят бизнес, трупат пари и имоти, за да може детето да не се труди, е меко казано нелепо. Управленец може да бъде само човек, който е управлявал собствения си живот, борил се е с трудностите сам, устоявал е себе се и се е доказвал ежедневно. От мамините момчета нищо не става, колкото и пари и власт да им дадеш. Сори, Благо, ама от теб нищо добро не очакваме, както и опонента ти Портних. Варна има нужда от хора, които милеят за града, за историята му, за облика му. Това презастроено гето, в което превърнахте града ни и съборихте култови сгради в него, не прилича нищо. Заграбването на Морската градина, в която активно участвахте ти и семейството ти, е престъпление спрямо варненци, защото това беше единственият парк, който те имаха. Не гласувах на балотажа, защото нямаше как да направя избор между двама клиенти на прокуратурата, но се моля да ме опровергаеш и да доскажеш, че можеш да се пребориш за родния град.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "По-добре":

    Предишните -
    От 150 декара площ на стадион "Юрий Гагарин" останаха 50 декара за стадион "Варна" ❗ Блоковете вече са населени, а стадиончето вече над 20 години още не е готово❗

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Проблема на Варна

    5 2 Отговор
    са неканените " гости" - туристи, ако се задържат още няколко месеца ще заприличаме на страна от бившия СССР
  • 14 Варна

    10 1 Отговор
    Коцев , вилните зони са свлачишни зони , освен това липсва инфаструктура , пътища , осветление и контейнери за смет , за липсата на вода изобщо няма да казвам .Поне се разходи до там преди да се изказваш
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Последният мач, който се играе на стадион „Юрий Гагарин“ е варненското дерби

    на 9 октомври 1993 година.❗❗❗

    Вече ПОВЕЧЕ ОТ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ,
    аха да открият новото съоръжение 🤔🤔🤔🤔
  • 16 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кондуктора":

    Много точно Малките улички в кварталите,паркингите пред блоковете ,всичко разбито и с дупки,той са загрижил за вилните зони на милионерите.Оправи града ,мислим за околностите.

    Коментиран от #19

  • 17 Ужас безкрай

    9 0 Отговор
    И как точно ще оправите инфраструктурата във вилните зони? Десетилетия се издаваха разрешения за строеж при липсата на устройствени планове или без да се съобразявате с тях, ако ги има случайно. Сега ще събаряте жилища и огради ли? Или ще строите улици във въздуха?
  • 18 хаха

    7 4 Отговор
    Сега кмета на ППДБ Коцев подкрепен от Въздаждане, БСП и ТИМ ще оправя инфраструктурата около вилите на мафията с народни пари. Честито на печелившите.
  • 19 как защо

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Нали трябва да върне жеста на спонсорите.
  • 20 Де гиди мискин

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кирчо Йорданов.Той сключи сделката за публично частно партньорство. по схемата кон за Кокошка.Тогава продадоха паркинга на морската градина имотите във Възраждане където можеше да има парк училище и детска градина.Вижте кои бяха и от кои партии в общинския съвет и кои в бордовете на общински фирми .(журналисти -кафяво поръчкови)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове