Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 14:27 2 100 18

Травми от детството зад убийството с близо 40 намушквания в "Обеля"

  • убийство-
  • наръган-
  • обеля

Отнето жилище е мотивът

Травми от детството зад убийството с близо 40 намушквания в "Обеля" - 1
Снимка: shutterstock

Отнето жилище е мотивът за тежко убийство в апартамент в жк. "Обеля" в София.

Това каза на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова. "За случая от 30 октомври, когато тяло на 72-годишен мъж беше намерено на балкон в апартамента, е задържан 43-годишен мъж, който като дете е живеел с майка си в дома на починалия. Задържаният вече е обвинен за тежкото престъпление и утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест от съда", добави тя, цитирана от novini.bg.

"За момента това е работната версия. Дали тя ще бъде потвърдена и дали така са се случили събитията, не можем да кажем. За момента обвинението е по чл. 115 от Наказателния кодекс, а именно, че умишлено е умъртвен пострадалия, чрез нанасяне на множество прободно-прорезни наранявания. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта са раните в областта на гръдния кош и шията", каза още Десислава Петрова.

В брифинга участие взе и директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

"За съжаление ставаме свидетели на пореден случай, в който агресията на дадено лице е породена, защото в ранна детска възраст то е станало свидетел на домашно насилие", заяви той.

"Това нещо го констатирахме след множество проведени беседи с извършителя и майка му. Установихме, че по времето, когато те са живеели заедно в апартамента, детето е ставало свидетел на агресия от страна на пострадалия към неговата майка. Макар и 30 години по-късно, тази агресия се е отключила в лицето извършител и виждаме до какво може да доведе тя - 38 прободни рани, които говорят за насъбиране на едно желание за отмъщение.

Обвиняемият заяви, че не е имал намерение да убие пострадалия, но като той е проявил агресия към него, се е защитил и нанесъл ударите с нож, които впоследствие са станали 38. След убийството обвиняемият е закарал тялото на пострадалия в банята и се е опитал да го изкъпе с цел да заличи престъплението. После, с цел да прикрие трупа, го е увил в одеяло и го е скрил на балкона. Майката е влязла в жилището по молба на сина ѝ и вече е видяла измития труп. Тогава ѝ е прилошало и е отказала да му съдейства в почистването на апартамента и в прикриването на неговите следи. Не се е обадила за помощ и полицията не е била сигнализирана по никакъв начин", разкри старши комисар Николов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    8 7 Отговор
    Травми от детството зад убийството с близо 40 намушквания в "Обеля", стига глупости, демек заради това, че са ме шамарили когато бях малък защото съм правил бели и глупости, сега ако наръгам с нож някой човек, вината ще е в това, че са ме биели по възрастните защото аз не съм ги слушал? Стига измислени евро ценности!!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емигрант

    8 0 Отговор
    "За МОМЕНТА версията е, ЧЕ УМИШЛЕНО е умъртвен..." 38 прободни по тялото на човек възможно ли е да не е УМИШЛЕНО, а БЕЗ ДА ИСКА ? Версията за тежко минало се допуска във всяка демократична държава, но при определяне на присъдата не се взима под внимание, а ЖЕСТОКОСТТА, в България явно и това ще се изкриви затова и за убийство се допуска и условна присъда ? Изобщо всяка западна ситуация или закон в България се тълкува по друг начин, най-често в полза на политици, защото българските политици са и УБИЙЦИ НА НАЦИЯТА ! Кога ще го разберете е без срок !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Поаро

    0 4 Отговор
    72-годишен мъж заклан от 43-годишен мъж . Явно иде реч за онеправдани индийци !
  • 7 Интересни неща

    4 1 Отговор
    “Отнето жилище е мотивът” ? Кой от кого е отнел жилище и 38 мушкания не са самозащита а проява на Злоба!
    Май и следователи, и психолози и полицай са тайно членове на църквата Сцайентология! Травми още когато е бил в утробата на майка си?.?.?
  • 8 Механик

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Идеята на цялата статия се крие в словосъчетанието "домашно насилие" на което е акцентирано сериозно.
    Та идеята е пак да ни натискат за ОНАЯ конвенция.
    Само че тука това няма да мине.
  • 9 Емо

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Вината ще си е лично твоя, а травмата от детството обяснява мотива. Всяко убийство се доказва с три факта - мотив, средство и възможност. Ако не се докаже едното от тях, не е сигурно че обвиненият е извършител.

    Коментиран от #11

  • 10 Граматик

    2 0 Отговор
    С пожелание и останалите домашни бабаити да последват съдбата на тоа нещастник
  • 11 Ама сериозно

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Емо":

    ли само тези три факта са нужни ? Брей страхотно правосъдие и разследване ?
  • 12 ЧСИ

    1 0 Отговор
    Стоян Якимов е Убияцъ.
  • 13 Така де

    0 0 Отговор
    Травми от детството... Много удобно и безотговорно товарене на семейството за всички травми, които налагат социалната и икономическата среда, егоизмът и агресията на системата. Крайно време е всеки над 18 години да разбере, че освен права има и задължения, и че всеки носи лична отговорност за последиците от действия или бездействия! Аман от псевдопсихология!
  • 14 Ганчо за пари и имот майка си убива

    1 1 Отговор
    Па кво остава за някой друг

    Коментиран от #16

  • 15 ХАХАХА

    1 0 Отговор
    Гледайки фащските криминалета, то друго и няма това е основното оправдание на всяко посегателство срещу личността! Сериен убиец, участник в банда ,и всякакъв вид убийци представи си всички жертви на тежко детсво с домашно насилие или насилие на бащата над малолетните дъщери. Същото се отнася и за престъпленията на негроидите, винаги неоправдани заради цвета на кожата и станали престъпници. Явно и българското МВР върви по същите стъпки.
  • 16 Ти явно

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ганчо за пари и имот майка си убива":

    Си Данчо? А дали баща ти е Даньо?

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове