Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 16:11 1 581 12

Политолог: Ситуацията в ДПС наистина е била напрегната, щом Ахмед Доган пое оперативното ръководство

  • дпс-
  • пеевски-
  • европейски избори

Делян Пеевски иска да се наложи като неформален лидер, а може би и формален лидер на движението, смята д-р Иван Начев

Политолог: Ситуацията в ДПС наистина е била напрегната, щом Ахмед Доган пое оперативното ръководство - 1

Нашата демокрация все още не е изградена, т.е. ние сме една демокрация в своята зора, независимо, че минаха 34 години от този момент, каза пред Радио София политологът д-р Иван Начев.

„Партийните страсти не престават. Местните избори вместо да бъдат място, където да могат да се представят идеи за развитието на местните общности, на градовете, на малките населени места, включително за София, всъщност те бяха повече борба между различните политически партии и накрая видяхме – всеки един се опита да се изкара победител“, коментира Начев.

По думите му, гражданите очакват да има разбирателство между политическия елит. Според него подадените през седмицата оставки в ДПС на председателя Мустафа Карадайъ и на зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов, са знак за промяна в политиката на ДПС.

„В самата предизборна кампания Карадайъ не беше толкова активен, някакси беше изчезнал от полезрението и ние си задавахме въпроса какво се случва с него и съответно в ДПС. Става въпрос за промяна на пластовете вътре в ДПС и най-вече, че Ахмед Доган – почетният председател на ДПС, пое оперативното ръководство на партията в този момент, показва, че действително ситуацията вътре е била напрегната“, каза политологът.

Той коментира, че има активизация в последните месеци в поведението на Делян Пеевски.

„Активизацията може да бъде търсена и в посока на това, че той иска да се наложи като неформален лидер, а може би и формален лидер на ДПС. По-важното в случая е консолидирането на самото движение. Според мен, крайната цел са следващите европейски избори, защото ДПС е позиционирано не само в България, то е позиционирано и в Европейския парламент и никак не е маловажно за тях какви ще бъдат резултатите догодина“, обясни д-р Иван Начев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смрадлив читак

    10 0 Отговор
    Оня помак с макетното пищовче му изкара мозъчето преди години,явно вече е обрал памперса и е решил да излезе на светло.Само че е по-дрът от Корана..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тома

    12 0 Отговор
    Беше толкова напрегната ситуацията че всеки крадеше с г.за си без да пълни чекмеджето на амет.И това много го ядоса
  • 4 доносника

    9 1 Отговор
    от Дръндар излези на припек тариката...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИНЖ

    7 1 Отговор
    "Геният от Дръндар" е вече отломка от миналото. Динозавър.
  • 7 Сатана Z

    5 0 Отговор
    Нищо подобно.Управлението на етническата партия ДПС е поето на ръчно управление от Козяк ,а глигана Пеевски прави тих преврат
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шабан

    4 0 Отговор
    Когато една кауза се крепи на парите, тя винаги води до война! Старотюркска поговорка!
    Така и тук! Явно мераците за парче от баницата(парите) са повече от наличностите в касата, или главният хайдутин прибира всичко за себе си! И за това, е чистенето! Пък и освен настървени парийни вълци, Догито трябва да храни и семейна софра със все повече пачаври и съответно, мераци..... и така!!! Не е лека и неговата......
  • 10 Ю. Славков

    3 0 Отговор
    “... Карадайъ не беше толкова активен, някакси беше изчезнал от полезрението и ние си задавахме въпроса какво се случва с него.” Ако д-р Начев бе изслушал внимателно Записа от 21-ви май, там Н. Ананиев казва съвсем ясно: “Карадайъ ще му сменят главата. До следващите 4-5 седмици ще има нов председател на ДПС.” 3-4 заговорници от ПП са знаели това, но вероятно е било преценено, че не трябва бъдат уведомявани толкова рано за сроковете, в които Карадайъ ще бъде разкаран. Въпросът е сериозен, тъй като открай време Пеевски е известен като ковчежник на BG-мафията. Освен това е и в списъка Магнитски, което по принцип означава, че е ограбил не само българите, а е накърнил интересите и на други държави. На Записа не присъстват представители на ДБ, но всички българи са свидетели на симулативната разходка с лодка на Х. Иванов, който веднага след това, без да разсъждава особено, прибързано се колаборира с Пеевски. Налице е очевидна комплексна уговорка.
  • 11 Никой

    0 0 Отговор
    Карадайъ в последните няколко години се заигра с властта в Турция, при това открито.
    Сега, когато от Козяк държат за топките ДПС, чрез Магнитски това заиграване се оказва грешка, поради противостоенето на САЩ и Турция. За това са и тези оставки.
    Не очаквам Доган да извади философския камък и да сътвори някакво политическо чудо. По-скоро ще оцелява.
    Според мен ситуацията е твърде нестабилна, защото ГЕРБ ще се разпаднат под натиска на амбициите отдолу, срещу опита за оцеляване на ББ. А няма друг толкова консолидиран политически субект, който да ги замени.
    Предстоят динамични времена вън и в страната. Но тези от вън ще са значително по-определящи за съдбата на БГ политиката, както винаги.
  • 12 кална вена

    0 0 Отговор
    тоя да си пие хапчетата, щи дам една зора, 2 века ли ще я градите, че вие градите елит от мутри дето се борят за демокрация и се бетонират с лобита и схмеи....маминката ви ей писна ни вече, ще ви мачкаме педрасттти....айде бегай закривай тая кочина и да се разбегваме, тия крадливите да ги видим ко ще правят, като една боя не могат да ударят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове