Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 21:14 1 644 10

Важните новини във ФАКТИ на 12.11.2023 г.

  • проф. антоанета христова-
  • мобилизация-
  • шофьор-
  • кирил петков-
  • шпиони-
  • крум зарков-
  • разследване-
  • делян пеевски-
  • делян добрев-
  • десислава атанасова

Според нея Делян Пеевски няма да бъде лидер на ДПС, той ще бъде винаги вторият, човекът, който води нещата отзад

Важните новини във ФАКТИ на 12.11.2023 г. - 1

Проф. Антоанета Христова: 80% от българите не припознават никой от депутатите

Няма никаква промяна в "сглобката". Тя си е такава и няма да се разтури, а причините са много. Самите партии са несигурни от резултатите на местните избори, а и натиска отвън си е все същият. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Кмет от "Възраждане" пуска фалшива новина за мобилизация

Войната в Украйна, а отскоро и конфликтът в Близкия Изток събудиха отново позабравените за кратко внушения, че тече мобилизация в Българската армия. Всичко това е съпроводено със снимки в социалните мрежи, показващи повиквателни заповеди.

Сарафов вика за обяснение прокурора, пуснал шофьора от катастрофата с Ферарио Спасов

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение в понеделник в София прокурора от Велико Търново Йордан Кожухаров, който по-рано днес е пуснал с мярка за неотклонение "подписка" шофьора, причинил тежката катастрофа, при която в събота вечерта загина футболния треньор Ферарио Спасов.

Кирил Петков: Имам три дъщери и играхме "Не се сърди човече", една от тях много се сърдеше - и при Борисов е така

Не мисля, че правителството ще падне. Имам три дъщери, като бяха малки играхме "Не се сърди човече", една от тях много се сърдеше - и при Борисов е така. Изборите минаха, да продължим работа. Това заяви пред Нова Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната".

Продължава ли Руската църква да е квартира за шпиони в расо?

Точно на 10 ноември - 34 години след свалянето на Тодор Живков от власт и след почти два месеца под катинар, Руската църква отново беше отворена за вярващите. Вече има и нов свещеник, назначен от руския патриарх - това е архимандрит Владимир Тишчук. Продължава ли храмът да е арена на геополитически сблъсъци и квартира за шпиони в расо - тема в “Срещу течението”.

Крум Зарков: Мотивите на Денков за оставка на шефа на ДАНС са законово неиздържани

В правомощието на президента е да се съобрази или не с предложението на Министерския съвет за освобождаване на председателя на ДАНС. Мотивите, които министър-председателят изпрати на президента, са с основания, законово неиздържани. Няма законово основание за освобождаването на Пламен Тончев.

Разследват катастрофата, при която загинаха Стефка Великова и двама волейболисти

На 11 ноември е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч по повод тежката катастрофа, при която загинаха треньорът по волейбол Стефка Великова и двама волейболисти.

Около 15:45 ч. на път II-35 (Ловеч-Плевен), при 31 км., при мокра и хлъзгава пътна настилка, 22-годишен водач на лек автомобил, движещ се в посока гр. Ловеч, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се в посока гр. Плевен автомобил, управляван от 50-годишен водач.

В резултат на катастрофата са починали водачът на удареният лек автомобил и двама пътници в него - на 24 г. и на 59 г. Четвъртият пътник е откаран в тежко състояние в болница в гр. Плевен.

Водачът на автомобила, причинил катастрофата, е прегледан в болницата в гр. Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Извършен е оглед на местопроизшествието и предстои извършването на всички необходими действия по разследването за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Пеевски: Дали Денков не печели време за "Лукойл" и руския режим?

В интервю пред БНР днес министър-председателят казва "на мен не ми е началник никой от парламента". В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е объркан". Това заяви в позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

По думите ми "суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява Парламента чрез народните представители".

"Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в "Политико" международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските власти и "Лукойл", незаконен износ на горива. Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основните съмнения за корупционна схема", посочва Пеевски.

Според него дерогацията е трябвало да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но "тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер".

"От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?!

Делян Добрев: Денков прекали! Подавам сигнал срещу него до главния прокурор

"Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мъртвороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ. В следващите дни ще подам сигнал до Главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет". Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в профила си във Фейсбук.

"Няма, според мен, никаква политическа целесъобразност в това чрез бездействия или с формални действия представяни като изпълнение на закона да се стига до ситуация, в която да е необходимо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да изпълнява законовите си задължения. Несъвместимо с функционирането на правовата държава е отговорният министър "любезно" да е пропуснал да направи това, което законът му разпорежда и този пропуск продължава месеци наред без да са налице каквито и да било обективни причини за това", пише Добрев.

Десислава Атанасова: След ротацията ще има дупка в бюджета

Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма, която е подкрепена от ПГ на ГЕРБ-СДС. Това подчерта в интервю за БНР председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    1 4 Отговор
    Секси професорша !

    Коментиран от #4

  • 2 Сандо

    6 1 Отговор
    И какви са важните новини?Убийства по пътища и извън пътища,някакви никавци,имащи се за политици бръщолевят небивалици,в хор дружно им пригласят все по-мощно грантоядите,че грантовете намаляват и трябва да ги забележат,журналистите масово се самоцензурират,ако не слугуват.а стадото рупа и блее.И всеки Божи ден някой майкопродавец забива пирон в ковчега на многострадалното ни Отечество!
  • 3 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор
    Много рано бе, 9ч вечерта, ще си лягаме ли бе?
  • 4 Град Симитли

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ти добре ли си, ве?!

    Коментиран от #5

  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Град Симитли":

    Нал съм ТопЕдеот !
  • 6 истина е

    4 0 Отговор
    Няма по голяма гнус в БГ. от депутат и политик !!!
  • 7 Ммм дааа

    3 0 Отговор
    какво важно може да има в една помиярска медия !?!?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол