Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 14:25 1 877 35

МВР-министърът: Няма да ставам изкупителна жертва на дългогодишните проблеми в БФС. Няма да подам оставка (ВИДЕО)

  • калин стоянов-
  • изкупителна жертва-
  • проблеми-
  • бфс-
  • оставка

"Затова именно се учудвам на искането за моята оставка. Защо? Защото хиляди служители на МВР си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам", коментира Калин Стоянов

МВР-министърът: Няма да ставам изкупителна жертва на дългогодишните проблеми в БФС. Няма да подам оставка (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви на брифинг, че няма да подаде оставка.

"Редно е да направим обобщение на ситуацията от снощи. Всички станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София. Само навременната реакция на служителите на СДВР и жандармерията осуетиха по-сериозни щети и дори жертви. Затова именно се учудвам на искането за моята оставка. Защо? Защото хиляди служители на МВР си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам. Не смятам, че министърът на вътрешните работи трябва да бъде изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в БФС", подчерта Стоянов, цитиран от БНТ.

"Няма полиция по света, която да стои безучастно и да гледа как се руши общинско и лично имущество. Действията, които бяха предприети снощи от служители на СДВР и Жандармерията, бяха реципрочни на агресията от страна на крайни фенове, чиято цел определено беше да окървавят протеста. Заставам зад всички служители, които снощи с риск за живота си предотвратиха нещо много по-сериозно. Само за час бяха потушени безредици, които в някои европейски страни се превръщат в масови такива. В същото време не приемам действията на единици служители, които превишиха правомощията си и не се справиха със задачата - да не се поддават на провокации. Именно затова директорът на СДВР вече е назначил вътрешна проверка по цялата ситуация. Всеки, който е превишил правата си, ще понесе своята отговорност", посочи Калин Стоянов.

Стоянов благодари на полицаи, които помагаха на пострадали при сблъсъците.

"Бяхме подготвени за всякакви действия от страна на феновете, неслучайно в центъра на София бяха разположени близо 1600 полицаи. Провокаторите се появиха по-късно. Съгласно закона за Министерството на вътрешните работи оперативното ръководство е поверено на главния секретар. И с това отговарям на въпроса - защо министърът не е бил на място. Аз съм част от политическото ръководство на МВР и като такъв не следва да ръководя оперативното взаимодействие със служителите на терен. Но през цялото време съм бил във връзка с главния секретар на МВР и с директора на СДВР", обобщи вътрешният министър.

Стоянов съобщи, че не е бил на заседанието в Министерски съвет, защото по същото време е бил на изслушване в парламентарната комисия по въпросите за Шенген. След нея е имал среща в МВР със седем директори на граничните подразделения в страната, с които е обсъдена миграционната обстановка.

"Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами, който съвсем скоро ще тръгне по кината. Това е сериозен проблем за нашето общество и присъствието ми там беше в работен порядък, а не да се забавлявам", каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитан Петко войвода

    27 12 Отговор
    Клаха народа както и турчин не е клал снощи.
  • 2 Последния Софиянец

    24 3 Отговор
    Еничарите на Перуката.
  • 3 Обиден

    20 3 Отговор
    Извини се, бе!
  • 4 КОТарАК

    28 6 Отговор
    когато хората тръгнат за справедливост , почнаха системно да ги пребиват. така беше и с протестите срещу Тиквун.полицаите почнаха много да си позволяват , ама май и ние много ги търпим
  • 5 честен ционист

    28 4 Отговор
    Тоя път МВР би децата, ама не зад колоните, на завет, а направо на пътя.

    Коментиран от #9, #22

  • 6 точно и ясно

    5 22 Отговор
    Евала бате!
  • 7 лаик

    12 22 Отговор
    Еми прав е. Срещу агресивни ултраси, какво да направи полицията. Да им раздава букети с цветя ли или да ги черпи с бонбони?
  • 8 Последния Софиянец

    21 1 Отговор
    Тези глупаци пръснаха феновете по цяла София.Има щети чак на Патриарха
  • 9 Гост

    10 11 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Не децата а наркоманите и неграмотните лумпени палеха и трошиха.
  • 10 БОТУШ КАИШЕВ

    27 2 Отговор
    МИЛИЦИОНЕРСКИ КЛОУНИ, КОИ ВИ ВЕРВА, НЕ СЕ АБЕТЕ
  • 11 Унбитх

    18 5 Отговор
    Денков имаш ли достойнство?! Тоя е вторият случайник зад който стои партия ГЕРБ-ДПС, след този от ДАНС и отказва нагло да се оттегли, след като му е поискана оставка от министър председател, защото знае че мафията ГЕРБ-ДПС ги пази. В този случай оставка трябва да подадеш ти, защото ако не го направиш ще става все по лошо. Подай оставка и остави ГЕРБ-ДПС да управляват.
  • 12 партизанин

    23 3 Отговор
    Няма да подам, докато шефа Борисов не ми я поиска!
  • 13 бай Иван

    19 1 Отговор
    Ако беше за някой от заместниците му щеше да каже " Когато си загубил подкрепа е честно да подадеш оставка. Това е морален жест и т.н" . Не че оставката му ще реши нещо . Там са се сбрали в управлението на МВР все отбор юнаци на партийните организации. И използват всеки повод да изгонят играч от противниковия отбор и да обърнат "счота" в своя полза. Няма лице в управлението на МВР, което да не е свързано с политическа формация или икономическо лоби. Това е жалката истина. Деветдесетте години ръководителите бяха по професионално избрани в МВР въпреки мутрите които имаха хора и в службите.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Последния Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "боя оправя и изгражда характера, удри!":

    Твоите роднини от село дойдоха в София.
  • 17 ТрампЛин

    15 1 Отговор
    Абсолютен кр тен! Каква работа си свършиха ченгетата? Ах да, тази за която бяха изпратени, да окървавят протест срещу корупцията и безхаберието! Били провокирани? На улицата всеки ден има провокации последвали от убийства или тежки телесни повреди, това оневинява ли убиеца? На провокациите не се отговаря! Някой да ви е посегнал с оръжие, или да е застрашил живота ви?
  • 18 Свързочник

    3 8 Отговор
    Забележката ми към този министър е, че неговите подчинени действаха прекалено либерално срещу разбеснялата се тълпа! Би трябвало да арестуват БФС и ги натъпчат в следствения арест, както и лицето провалило се кандидат кметица със творческо заглавие - Хекимян, за подстрекателство срещу невинни полицаи! Началник, който не защитава подчинените се е една политическа труженичка и нищо повече!Министър и премиер, които не защитават хората си са евроатлантически мекотели и нагаждачи спрямо чужди интереси!
  • 19 Айде

    10 0 Отговор
    Този го признавам само ако изпрати полицаите да бият депутатите! Всеки ден, до като не се оправи държавата!
  • 20 Станчо

    10 1 Отговор
    Оставка на министъра, трябваше да има, защото именно политическото ръководство трябва да поема отговорност. Особенно днес, когато се опитва да се скрие, зад полицаите, работили снощи с риск за здравето и живота си. Да си чуе изявленията, че не се очаквали екцесии при планираните протести!!! И днес, че нарочно го бил казал!!! Дали министър въобще може да говори, грешка, да чете някакви щуротии, които са му написали за оправдание, без лично волеизявление. Каква реципрочност има в това да продължиш да прилагаш физическа сила, когато вече си постигнал целта да неутрализираш?? Или раздаваш правосъдие, като в третия свят.
  • 21 Гачо

    10 2 Отговор
    ДПС и ГЕРБ не му дават на този мрънко да подаде оставка ... Сглобка, сглобка, сглобка!
  • 22 Вече е досадно.

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    А децата за пореден път хвърлят камъни ,палят бият дупчат гуми и правят други подвизи.Ако така се реагираше защото така пише в книгите всеки път а не под действието на конюнктурата. нямаше да има такива неща
  • 23 Марда

    10 0 Отговор
    Забелязал съм, че всички наглеци говорят на мИеко и са от далеко....
  • 24 Свързочник

    3 3 Отговор
    Гражданите не са длъжни, въпреки, че са длъжни да познават закона, затова, преди всяко подобно мероприятие, министъра да излиза по телевизиите и новинарските сайтове и да ви се обяснява, че полицията не само, че има право, но е длъжна да ви понатупа, когато нарушавате правилата! Без оглед кой малолетен, бременен, гламав или интелигентен! Казано е в Закона - ,,ал. (6) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на видимо малолетни лица и бременни жени. Забраната не се отнася за случаите на масови безредици, когато са изчерпани всички други средства."! Точка! Масови безредици! Невинните да напуснат терена, нека бабаитите останат и отнесат тоягата! Поради незнание става обратното! Провокатора офейква, защото е стар гангстер, някакъв интелигент размахва театрално крайници и иска нещо да обясни авторитетно, мисли, че полицаите го познават какъв трето разряден актьор в Сълза и смях е и се чуди защо го поотупали....! Образованост е нужна най вече!
  • 25 Мемфис

    9 0 Отговор
    И този е същата свиииня като банкянският нерез! Подъл, нагъл и крадлив!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    7 0 Отговор
    Абе този ги би митингуващите и преди 2-3 г..Не му е за пръв път.Само дето тогава не беше министър, ама пак ги биха под колоните на МС.
  • 28 калинка

    10 0 Отговор
    МPЪСЕН БOKЛУK !!!
  • 29 калинчо

    8 0 Отговор
    ти си Tурско Mekeре !
  • 30 така така

    7 2 Отговор
    Проблемите не са в БФС, а в МВР и кметството на София.
  • 31 Буквоядец

    6 0 Отговор
    Като е част от политическото ръководство ,какво прави на тази прожекция? Консултанти са тези,които всеки ден се изправят срещу тези престъпления!
  • 32 Ууууууууууе

    6 1 Отговор
    Много нагъл и безочлив провинциален боклук. Ти го плюеш, то ти вика дъжд вали! Махай се, къшшшш!
  • 33 Някой си...

    4 1 Отговор
    "Няма полиция по света, която да стои безучастно и да гледа как се руши общинско и лично имущество..Ама разбира се, дори се включва в рушенето, особенно когато е заведение което не си плаща редовно дабък Спокойствие.
  • 34 Футбола

    1 0 Отговор
    Да тъ ....и във министъра да тъ ....!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол