Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 20:36 1 795 26

Чисто нов закон за БНБ като подготовка за влизането ни в еврозоната

  • нов закон-
  • бнб-
  • влизане-
  • еврозона-
  • подготовка

Новите правила за Централната банка забраняват членове на партии, депутати и общински съветници да работят там. На БНБ ще бъде забранено и да иска или да приема каквито и да било указания от правителства или от други структури в Евросъюза

Чисто нов закон за БНБ като подготовка за влизането ни в еврозоната  - 1
Снимка: БГНЕС

Страната ни се готви за влизане в еврозоната с чисто нов закон за БНБ, съобщават от Нова телевизия. Подготвеният от финансовото министерство проект предвижда с приемането на еврото страната ни на практика да излезе от валутния борд, който действа у нас от 1997 година. Левът ни първо беше вързан към германската марка, а след това към единната европейска валута.
Новите правила за Централната банка забраняват членове на партии, депутати и общински съветници да работят там. На БНБ ще бъде забранено и да иска или да приема каквито и да било указания от правителства или от други структури в Евросъюза. С влизането в еврозоната банките у нас вече ще се контролират и от БНБ, и от Европейската централна банка.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор
    Рибата е в Морето
  • 2 Крум

    9 3 Отговор
    Когато Бобката Михайлов каже,тогава ще приемем еврото
  • 3 НИКОГА

    25 3 Отговор
    Ама вие наистина ли си мислите ,че ще ни приемат в Шенген !! Та това ще стане ,когато ЕС . победи Русия !!

    Коментиран от #7, #21

  • 4 Ха ха ха

    16 1 Отговор
    бойку циганина мизерен и гладното прасе шиши искали в гейропа
  • 5 Тони

    30 2 Отговор
    Банкерите гонят срокове , гледат колкото се може по-бързо да се фалира територията и частната собственост да бъде конфискувана .
  • 6 Ко стана с референдума?

    39 2 Отговор
    Нали бехме демокрация?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Защо БНБ не приема

    5 8 Отговор
    повредени банкноти евро?
    Май се готви за влизане в рублевата Евразия, а не в в Еврозоната.

    Коментиран от #19

  • 9 Абе ей, дебилчоци

    24 4 Отговор
    Еврото умре, а вие като папагали, да влезете, та да влезете. Толкова ли са некадърни е ли продажни тези, та набутват България в огромна финансова катастрофа? Много по-голяма и от тези, след смяната на социализма с капитализма 90-те години. Ама акъл море, глава шамандура!
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 10 Отговор
    Има заделени едни милиони левчета за подготовката ни за въвеждане на Евро и те трябва да се "усвоят...." Ниe oтдaвнa cмe въвeли Eврoтo, a cлeд 1. Януари 2025г., caмo щe прeмaхнeм бюрoкрaтичнитe фoрмaлнocти, oблeкчим cчeтoвoдcтвoтo нa бизнeca и oблeкчим бaнкитe oт двoйнaтa пaричнa cиcтeмa. Дoри и ceгa, нямaш никaкъв прoблeм дa тeглиш нa кacaтa в бaнкa Eврo, oт лeвoвaтa cи cмeткa.

    Коментиран от #13

  • 11 Ташунко сапа

    23 2 Отговор
    Дайте на Народа да си каже Думата! ДЕМОКРАЦИЯ. А не някой си да иска .
  • 12 Птица Жар

    17 2 Отговор
    Набутат ли ни насила еврото аз си хващам пътя към накоя топла страна! :)
  • 13 Провинциалист от провинция Тракия

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И на 2. Януари 2025г всички се събуждаме богати, нали така беше?
  • 14 Така ли?

    15 1 Отговор
    И двамата заместници на гуверньора на БНБ днес са кадри единият на ПП, а другият на ДПС. Що за лицемерие.
  • 15 Пет пари

    16 1 Отговор
    Не е ли редно съответния съд да се произнесе за РЕФЕРЕНДУМА за еврото преди какъвто и да било закон за еврозоната да се прави? Понеже НС тежко наруши закона за референдумите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Райчо от маалата

    10 1 Отговор
    Майката ни е ,,е-на,,
  • 18 баба Вуйна

    17 2 Отговор
    за каква демокрация, Референдум говорим ,, това е див и алчен Американски Капитализъм
  • 19 Моарейн

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Защо БНБ не приема":

    Като знам колко незнаещи, неможещи и безхаберни са дупедатите от настоящото Народно страдание, като нищо ще сътворят закон, в който приемаме като официална парична единица китайския юан или индийската рупия и даже няма да разберат каква дивотия са направили. А после ще има ремонт на ремонта на ремонта....
  • 20 Неразбрал

    4 1 Отговор
    Не дай Боже, ако влезем в €врозоната за ерзац-стоките в Била, Кауфланд и Лидъл с €вро ли ще плащаме, та това не са Корекоми ???!!!
  • 21 Нека

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "НИКОГА":

    в знак на солидарност с Окраина влезнем в €врозоната след тях !

    Коментиран от #23

  • 22 Референдум

    7 2 Отговор
    Диктатура, забранен референдум, без официален доклад на БНБ и без анализ на Министерство Фианси. Дотук 3 нарушения на Законите с право за искане на оставка. Следват отменен референдум за Белене. Отменено решение за НС за строеж на Белене, следствие на референдум. За записите, ала бала, коне, сглобки, двойни гражданства, пранета на депутати, борса ток, комисионни посредници газ поскъпване с 40%. Безумна инфлация и дългови спирали. Цифрови концлагери, насекоми на колеги депутати. Не знам какво трябва да се случи, за да се събуди тоди народ. Унищожават ни икономически, финансово, военно,. Унишожено здравеопазване, земеделие. Унищожена история, унишожаване на граници Шенген. Унищожена енергетика. Безумен демографски срив.
  • 23 Хайде

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нека":

    Да не чакаме до тогава а да влезнем след победата на Окраина !
  • 24 Трябва

    5 1 Отговор
    изключително да ненавиждаш народът си, за да го обричаш на студ: борса ток и газ, глад инфлация храни и заеми, да го караш да яде бръмбари, и да му отнемаш правото на референдум. Управлява ни Колониална Хунта, . След приемането на промените за БНБ с България е свършено. По-страшно от финансовото робство няма, ЕЦБ, в съчетание със студ и глад. Гледам какво купуват хората в магазините, една ябълка, един домат, един хляб. Да нямаш граници Шенген и собствена парична единица Евро, това е робство. На управляващите трябва да им се отнеме цялото имущество, и на родата им. Децата им да нямат право да учат, тежък физически труд до 9 коляно, без право на емигриране. За да не си помислят следващите Колониални Хунтаджии и Диктатори да се гаврят с народа, като правото на референдуми. По-демократично пряко право няма.
  • 25 Петър

    4 2 Отговор
    От статията става ясно ,че ЕЦБ си придобива БНБ и се сваля Борда. Курса Долар/ Евро ще е важният за обирането на малкото което е останало. Лев с борд и без борд -няма. Нямате измервател на това което сте работили в собствената си държава . Нямате Ваши пари . Те са на ЕЦБ и са показател на общото състояние на всичките държави в съюза спрямо останалите валути. А ще искат влизане на Македония , Албания , Черна гора и т.н. изключително мюсли държави . Хайде сега сложете и ситуациите в Молдова , Грузия , Украйна и ще разберете какво значи да загубиш собствената си валута и връщане на зад няма. Не напразно Англия излезе от съюза ,но имаха общонародно гласуване за това. Тук това няма да се допусне , но дори и да се случи ще бъде заметено както и други референдуми. Овчи народ рупащ банани подадени му от децата на ония дето управляваха 45 години.

    Коментиран от #26

  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Петър":

    България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на международните-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си в левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкървили съвсем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол