Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 22:44 1 317 18

Боян Чуков: Вярвам, че българите от отвлечения кораб ще се върнат живи и здрави в страната

  • боян чуков-
  • българи-
  • отвлечен кораб-
  • живи и здрави

"Винаги съм апелирал към управляващите, независимо кои са те - оставете българските специални служби да работят спокойно. Ние точно това не осигуряваме на службите, след това сме недоволни, че нищо не са направили", категоричен е международният анализатор 

Боян Чуков: Вярвам, че българите от отвлечения кораб ще се върнат живи и здрави в страната  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Това е третият кораб на този същия много богат израелски бизнесмен, който пострада по един или друг начин. За него се знае, че е много близък до бившия шеф на МОСАД - Коен - един от най-богатите хора в Израел. Разбира се, Нетаняху и правителството на Израел не обича да твърдят, че този кораб е свързан с Израел, защото той плава под знамето на Бахамските острови, записан е в регистрите на британска фирма, арендован е от японски бизнесмен, но принадлежи на Израел", каза международният анализатор Боян Чуков в студиото на "Денят ON AIR".
Той припомни, че и преди е имало подобни инциденти с български моряци.

"Важното е, че има българи, с които държавата трябва да се ангажира и трябва много внимателно да следи какво се случва с тях. Прочетох изказване на въоръжената групировка, която е отвлякла кораба. В него се казва, че роднините на отвлечените моряци не би трябвало да имат никакви опасения, тъй като те ще бъдат третирани като гости, съгласно мюсюлманските обичаи. Въпросът е за колко време ще се договорят", допълни Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR.
Международният анализатор е на мнение, че не трябва да имаме безпокойство за сънародниците ни.

"Вярвам, че те ще се върнат живи и здрави в България. Винаги съм апелирал към управляващите, независимо кои са те - оставете българските специални служби да работят спокойно. Ние точно това не осигуряваме на службите, след това сме недоволни, че нищо не са направили", категоричен е той.
Попитан дали има риск за заложниците, държани от "Хамас", Чуков отговори: "Там вървят някакви преговори, пускат по някое време някоя жена, има деца, които ги пускат да напуснат тунелите. Прочетох анализ на известен анализатор, че ситуацията с Израел и САЩ прилича на онази история, в която жабата и скорпионът били на брега на реката, тогава скорпионът помолил жабата да го пренесе на другия бряг. Жабата знаела, че той е коварен, но се съгласила, по средата на прехода скорпионът я ужилил. Преди да умре, тя го попитала: "Защо го направи това нещо, след като ще умрем и двамата", той казал: "Такъв съм си". САЩ се опитват всячески да излязат от тази ситуация, защото те понасят огромни загуби, предвид начина, по който Израел води войната в Ивицата Газа".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонго Бонго хут

    2 7 Отговор
    Много вкусни бяха.
  • 2 Голем смях

    3 11 Отговор
    Този вярва и в Дядо Коледа ....
  • 3 Коментар

    15 0 Отговор
    Господ да ги пази!Дано ги върнат живи и здрави.
  • 4 Някой си...

    4 8 Отговор
    Няма-няма,па току ни го сервирате тоя малоум..алангле..
  • 5 Ице

    5 5 Отговор
    Вярвай, бай Бояне, блажени са вярващите. И ти като Кирчо, всяка втора дума ми е да вярва в нещо.
  • 6 Пецата

    1 10 Отговор
    Ако не се върнат ше си го преместа в другия крачол 😆
  • 7 куку

    2 4 Отговор
    Дрън,дрън - да заложи едно бонче тогава . Да , ама не - тва са неговите друзя , към който е гейски привързан
  • 8 Хмхм!

    3 4 Отговор
    Абе брат ти разправя други работи!

    Коментиран от #18

  • 9 Ако е вярно

    3 1 Отговор
    Това което казва чуков и по този хитро скрит начин е израелски кораб то това говори че тези които са го отвлекли имат много силно разузнаване

    Коментиран от #15

  • 10 Аааа

    3 5 Отговор
    Чукове разпознава мъжко магаре след опипване, от третия път
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 иванов

    8 3 Отговор
    Един от най-добрите ни анализатори
  • 13 Да бе да

    1 1 Отговор
    "Вярвам, че българите от отвлечения кораб ще се върнат "
    😪😁😁
    Вярващ комунист ?

    За една нощ станахте "вярващи" , после архонти🦩😅
    Боко , комонист на 20🤘🤗😝
  • 14 Пак идиотщини

    3 0 Отговор
    Арабите хуси и тях ги набураха в чужда игра като Хамас.Въоръжена ислямска групировка отвлича кораб скачайки от хеликоптер като морски пирати ,чужд кораб с чужд екипаж.Е стига !Чуждия екипаж ще се третирал като гости по мюсюлманските обичаи.Сега на става да ни светнат и за мюсюлманските обичаи ,че аман от обичаи и терористи.На когото и да кораба ,човека си върши работата не е тръгнал като Хамас да избиват хора през нощта и да копае тунели под болници за укритие,оръжие,бомби и прочие "миролюбиви "занимания.Мигранти от Йемен защо бягат в Европа ?
  • 15 Разузнавач

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ако е вярно":

    Господине корабните региситри са публични и всеки с елементарни познания може по името на кораба и неговия IMO номер да получи информация за компанията на която е регистриран кораба, флага под който плава, както и чартьора (т.е. наемателя) особенно ако последния е дългосрочен такъв, както е в случая. Името на чартьора е изписано на борда на кораба (NYK). По нантаък по името на омпанията, която е регистрирана като краен собственик може лесно чрез справки в тръговски регистри да се види дали последната не е част от друго по-голямо холдингово дружество, което да води до други собственици. В корабния бизнес а и не само собственоста е сложно понятие и в над 50% от случаите тя е по един или друг начин свързана с хора от еврейски произход, което не означава че е някаква прикрита дейност на държавата Израел. Това е международен бизнес в който има много участници и паричните потоци никога не са само към еидн от тях или към една държава. Това до тук е възможно най-просто написано за хора с среднат под средната интелегентност.
    Надявам се да сте го разбрали.
  • 16 Ляв бек

    2 0 Отговор
    Най-неприятното,в цялата ситуация е,че българите са капитана и старпома. Защото,при най-добро стечение на обстоятелствата,т.е. при постигане на споразумение за освобождаване на екипажа,той няма да бъде освободен целия,с част от него. Като представители на корабособственика, двама висши офицери (особено капитана),ще бъдат държани до последно, като гаранция за изпълнение на исканията. Друга негативна подробност е,че кораба не е отвлечен от пирати,а по политически причини. Както се видя от кадрите,той е бил без товар.
    Освен това,както е прието, капитана последен напуска кораба....
  • 17 Гъдьо Гъдев

    0 0 Отговор
    След като си продадохме нашите кораби за без пари, .....
    За БГА Балкан не ми се говори ,че пак си развалих настроението
  • 18 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хмхм!":

    С брат си те са коренно различни - оня отдавна премина на политкоректна вълна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол