Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 09:50 648 13

Габриел е на работно посещение в Европейския парламент в Страсбург

  • мария габриел-
  • европейски парламент

Вицепремиерът ще присъства на пленарния дебат „Това е Европа“

Габриел е на работно посещение в Европейския парламент в Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Програмата ѝ ще започне със срещи с Върховния представител на Европейския съюз (ЕС) за външната политика и сигурността Жозеп Борел и заместник-председателя на Европейската комисия (ЕК) по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица. Предстоят дискусии и с европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс и комисаря по здравеопазването Стела Кириакиду.

В рамките на визитата са предвидени и срещи с председателя на Комисията по промишленост, научни изследвания и енергетика (ITRE) Кристиан Бушой и председателя на Комисията по култура и образование (CULT) Сабине Ферхайен, уточни БТА.

Вицепремиерът ще присъства на пленарния дебат „Това е Европа“, в който ще участва премиерът акад. Николай Денков. Това е серия от пленарни дебати, в която лидерите на държавите членки на ЕС водят дискусии за решенията на предизвикателствата пред Съюза. Премиерът Денков ще произнесе реч в пленарната зала. Той ще се обърне към евродепутатите, за да очертае вижданията си за предизвикателствата, пред които е изправена Европа.

Николай Денков и Мария Габриел ще се срещнат с делегацията на българската членове на Европейския парламент. Предстоят и дискусии със съпредседателите на групата на Зелените/Европейски свободен алианс Тери Рейнтке и Филип Ламбъртс и с председателя на Групата на Прогресивен алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия Перес.

По време на посещението си в Страсбург, вицепремиерът ще се срещне с Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Тя ще представи напредъка на правителството по изпълнението на приоритетите на управленската програма, сред които е членството на България в Шенген, еврозоната и ОИСР.

БТА припомня, че на предишния дебат във формата „Това е Европа“ през май участва германският канцлер Oлаф Шолц. Той подчерта, че Европа носи глобална отговорност отвъд своите граници, „защото благосъстоянието на Европа не може да бъде отделено от благосъстоянието на останалия свят". Светът на 21-ви век, каза той, „ще бъде многополюсен, той вече е такъв". Канцлерът Шолц посочи три поуки за ЕС: „Първо, бъдещето на Европа е в нашите ръце. Второ, колкото по-обединена е Европа, толкова по-лесно ще можем да си осигурим добро бъдеще. И трето, не по-малко, а повече отвореност и сътрудничество са на дневен ред".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    17 0 Отговор
    Инструктаж и калибровка на куклите си требва!
  • 2 УСА боклук

    14 0 Отговор
    Може ли нормален човек да ми каже ,тя, Габриелова каква работа върши?

    Коментиран от #5

  • 3 Тая

    11 0 Отговор
    Що командировъчти усвои последните месеци нее истина
    И за кво правим си екскурзийки
    Полза 0

    Коментиран от #6

  • 4 Някой

    12 0 Отговор
    Т.е., най-накрая е в малък домашен отпуск... Друго си е у дома, нали?
  • 5 Нормален човек

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "УСА боклук":

    Разговори с кукловодите, ядене, пиене, коктейли, това е общо взето.
  • 6 Оги

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тая":

    Това и е работата - командировки на държавна издръжка -ядене, пиене, хотели, самолети, всичко. Заплатката си стои непокътната.
  • 7 Божееее

    10 0 Отговор
    Какъв ли срам ни чака?!
    Динозавър.
  • 8 Гечо

    12 0 Отговор
    Нищоправещата-празноговереща жирафка пак харчи парите на данъкоплатците ...
  • 9 отишла е..

    9 0 Отговор
    Със една кофа,ама продънена..да ни докара шенген.

    Коментиран от #11

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    ЕС е само част от Европа‼️
    Както и САЩ е само част от Америка‼️
  • 11 А също

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "отишла е..":

    така, ще потанцува задължително казачок (американски народен танц).
  • 12 Жалка е и не е българка

    4 0 Отговор
    Това мрънкало за нищо не става. В нито един дебат, в нито едно исказване не е казала нещо смисленно, само заучени, сухи фрази, които не достигат до никой българин. Нито една дума, нито един жест от който да разберем, че това не е робот, а живо същество. Проводник на брюкселските тъпи клишета, не мога да се съглася, че е българка. Дори най студените и недодялани жени имат нещо женственно, в гласа, в маниера, в исказа, но не и тя. Българките са темпераментни и много живи, но това е робот, който е програмиран да изпълнява нарежданията на другият, централният робот на ЕК, председателката акушерка фон де Л....нер. Всички знаем, че тя с устрем, ежеднедно, ежечасно разрушава европейският съюз, под инструкажа на Запада.
  • 13 Тъпоглава

    2 0 Отговор
    Мисирка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове