Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 16:21, обновена 23 Ноември, 2023 17:45 2 420 65

Денков се закани: Ще уволня всеки полицай, който е упражнил насилие

  • николай денков-
  • полицаи-
  • полицейско насилие-
  • уволнени-
  • българия

Премиерът каза още, че не може да се очаква от журналистите да ходят с каски на протестите

Денков се закани: Ще уволня всеки полицай, който е упражнил насилие - 1
Снимка: БГНЕС

Тези полицаи, които са превишили значително правата си по време на протестите на 16 ноември, трябва да бъдат уволнени. Това заяви министър-председателят Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание, цитиран от БТА.

Премиерът каза още, че не може да се очаква от журналистите да ходят с каски на протестите. "За да гарантираме правата на гражданите за достъп до информация, първо трябва да гарантираме сигурността и правата на медиите, които отразяват такива събития, това е тяхно задължение и тяхно право, заяви Денков. Той подчерта, че огромното количество от протестиращите са използвали възможността, която имат по закон и по право да протестират, когато не са съгласни с решение на определени институции. Но сред тях имаше провокатори, които предизвикаха полицията и имат огромна вина за това, което се случи, отбеляза Денков. Той подчерта, че тези провокатори трябва да бъдат издирени, разследвани и където е необходимо - осъдени. Това е задължение на полицията, разследващите органи и прокуратурата, каза премиерът.

По думите му огромното количество от полицаите са изпълнили дълга си, така както трябва и могат да послужат за пример. Но и при тях имаше определена бройка, които превишиха правата си, които използваха насилие без това да бъде необходимо и поради това те трябва да бъдат разследвани и наказани, каза министър-председателят. „Тъй като имаше различни интерпретации какво очаквам от МВР, от министъра очаквам доклад, в който да са описани всички подадени сигнали, в които ясно да е указано кое от лицата, които ги е предизвикало от протестиращите, има определена вина, как е установена тя и какво наказание се очаква да получи“, заяви Денков. По всички сигнали, свързани с насилие на полицаите, той иска яснота кои са полицаите, които са участвали, как са разследвани, какъв е резултатът от това разследване и тези, които са превишили правомощията си значително, според премиера трябва да бъдат уволнени от службите, тъй като нямат място в МВР.

„Налага се да го кажа отново, тъй като някои от изказванията, които чувам през последните дни ме карат да си мисля, че МВР отново е тръгнало в грешна посока“, каза Денков. „Не можем да очакваме от журналистите да ходят с каски на протестите“, добави той. Това не е бойна зона, трябва да бъдат мирни протести. Според министър-председателя е много важно да се дефинира цялостна стратегия и план за превенция на подобни случаи в бъдеще. Нужна е стратегия за защита на журналистите на терен, каза Денков. Премиерът очаква от МВР да започне обучение на полицаите как да се спазват правата на журналистите и да ги защитават по време на протестите като журналистите имат съответните опознавателни знаци.

Денков съобщи, че е получил информация за сигнал от организацията "Боец" към прокуратурата за действия на конкретни полицаи, които демонстрират симпатии към чужди паравоенни организации и отправят заплахи към конкретен министър в този кабинет. Денков каза, че очаква проверка и на този сигнал, както и конкретни действия на МВР за цялостна и дълбока реформа, "така че такива хора да не могат да служат в МВР". Няма как служител на реда да отправя заплаха към действащ министър. Има други начини да представят тяхното несъгласие с едно или друго решение, заяви Денков.

В зависимост от мерките, които пише в докладите, които очаквам за това как са наказани виновните, ще дефинирам отношението си към МВР и министъра, заяви министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    60 7 Отговор
    Трябва всичките да уволни тогава.
  • 2 Делю Хайдутин

    60 9 Отговор
    Само в заведението чупиха и биха поне 50 полицаи.И по улиците биячите са поне 200.
  • 3 Азззззззз

    99 12 Отговор
    Тоя плужек нали щеше да си подава оставката ако министъра на вътрешните работи не си подаде своята?!? Безгръбначни безродници!

    Коментиран от #54

  • 4 Зевс

    75 8 Отговор
    Абе съсел, министъра на МВР уволни ли го, а оставка хвърли ли :)
  • 5 честен ционист

    50 2 Отговор
    Като дойдат гостите от сектор Газа, всякакво насилие срещу тях, ще бъде заклеймено.
  • 6 Бла, бла, бла

    65 8 Отговор
    Нищо няма да направиш ти, червей спаружен.

    Коментиран от #8

  • 7 Бай Ганьо

    60 4 Отговор
    Полицията е репресивен орган. Официално е упълномощена да използва насилие при вършене на работата си. Друг въпрос е, кога го използва основателно и кога не. Но при работеща съдебна система и този казус щеше да е решен. Съдебната ни система обаче пази мафията, оправдава статуквото и съди в полза на този, който плати повече. Това ни прави дори не анархия, а точно оня мизерен феодализъм от турско време. Просто Високата Порта днес е в Брюксел, тук са си същите дерибеи...
  • 8 честен ционист

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бла, бла, бла":

    Той няма, депутатите в НС ще го пробутат в Конституцията и после само да си помислиш да посегнеш на някой и в заминаваш у панделата при останалите насилници. В Рая СССР2 няма място за насилие.
  • 9 АГАТа Кристи

    34 2 Отговор
    Колкото уволни министъра им !

    Коментиран от #48

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    34 4 Отговор
    Да бе да........Всеки ти повярва......Нали тези гавази,вас пазят,а на нас гоите показват какво ни чака ако тръгнем.......Ще чакам да ги покажеш по интернет без шлемове и с трите им имена.........Виж как злобно удрят със стоманена палка ,нормалните хора ,а не бандюгите.
  • 11 Град Симитли

    21 7 Отговор
    Кви каски ве, тъпан!
    ... Джандарите биха където свавят, а преди туй поливаха с ледена вода!

    Коментиран от #19

  • 12 Курд Околянов

    25 4 Отговор
    Това химиче вече го биха и тогава го защитиха полицаите.
  • 13 Бивш

    36 10 Отговор
    Полицейската работа е най-неблагодарната. Ако си изпълняваш задълженията те уволняват и съдят, а ако не ги изпълняваш - пак същото. Единствения начин да стигнеш до пенсия са болничните.
  • 14 морски

    30 5 Отговор
    Този много е зъл само като му видиш лицето човек може да се попикае от смях!!!!!!!!!!

    Коментиран от #57

  • 15 Как бе

    25 3 Отговор
    Като те командват Тулупа и Шиши.
  • 16 Биг дик

    19 15 Отговор
    Тия милиционери до един комплексари необразовани са за присъди а не за уволнение.
  • 17 зрител

    13 2 Отговор
    Говорещ неистини....
  • 18 ПулеФ

    28 2 Отговор
    Амаааа ..., ти май няма как да уволняваш полицаи бе човек....я се стегни малко. Много си е повярвал този смешко!
  • 19 А ти

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Град Симитли":

    с топла вода ли искаше?Шампоан не искаш ли?!

    Коментиран от #23

  • 20 Спиро

    27 3 Отговор
    Ами тогава закрий МВР щом ще уволниш всеки полицай , който е упражнил насилие!
  • 21 Предлагам

    29 5 Отговор
    Г-н Денков да облече една полицейска униформа,, и лично да даде пример как трябва да се държат полицаите, когато са нападани от агресивни демонстранти или футболни хулигани !

    Коментиран от #29

  • 22 Цанко Пеев

    23 3 Отговор
    Този явно не е чувал за лоу енфорсмънт, принудително прилагане на закона, тоест чрез насилие. Сигурно си мисили, че полицията раздава балони и бонбони. То и това го има на разни тържества, но основната функция на правоохранителните органи е да прилагат закона, когато се наложи и чрез разумна употреба на насилие.
    Хеле, българската полиция прилага най-малко насилие. В други държави как млатят полицаите, не е истина.
  • 23 Град Симитли

    13 5 Отговор

    До коментар #19 от "А ти":

    Искам да не бият невинни.
    Нищо повече.
  • 24 Ванеса

    13 4 Отговор
    Всички полицаи прилагат насилие, яко не с тупаници и ритници, психологическо или репресивно. Те за това са учили и взимат заплата от Министерски съвет на Р. България.

    Коментиран от #59

  • 25 ма сериозно ли?

    14 1 Отговор
    После кой ще му пази глутеус максимуса от народната любов???
  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 5 Отговор
    Оставка на Правителствотона СГЛОБКАТА
  • 27 Не и не

    14 7 Отговор
    Само уволнение!? А Наказателно преследване? А присъди!? То вярно, че най-голямото наказание за един ушак е да го уволнят, защото спира легалния рекет и вече няма цялата защита на закона зад гърба си, а и ще му се да работи в реалния сектор, а той, горкият, с две леви ръце, ама все пак!?
  • 28 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    Корабът Бг Потъва по График
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Народът

    28 4 Отговор
    Предлагам първо да уволниш себе си. Много си повярва, че можеш да управляваш.
  • 31 бравус

    12 6 Отговор
    Само така. Фалшивите милиционер ушаци да ходят да копат лавандула на къра.
  • 32 АРЕС

    14 2 Отговор
    Ето това е един истински либерален плъх който обича насилието от униформени,но само в кревата.

    Коментиран от #58

  • 33 Боклуците на Боклука

    19 3 Отговор
    Полицай можеш да уволняваш, а Министъра не. Ясно е,че си един Мушморок.
  • 34 Хахаха

    13 3 Отговор
    Ти главният виновник,заповядал побоя над протестиращите министъра не можа,нямаш шанс и един милиционер да уволниш
  • 35 До Господин Денков

    7 1 Отговор
    Старши Инспектор Емил Димитров от град Бобов дол изнасилва, изтезава и убива Българи в симбиоза с Пернишки престъпници и цигани!

    Мирослав Германов
  • 36 Неадекватен

    12 3 Отговор
    Самоуволни се! Марш да поливаш розите!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БгТопИдиот🇧🇬

    20 1 Отговор
    Денков се закани: Ще уволня всеки полицай, който е упражнил насилие.

    Сапунените плъхове само църкат.

    Ша уволни на баба си шортите , да не съм по циничен !
  • 40 Бай Златан

    11 3 Отговор
    Трепане за тебе Мушморок!!!!!
  • 41 нннн

    11 1 Отговор
    Милицията/полицията е биещото сърце на партията(на власт). И преди, и сега.
  • 42 Ти си подай оставката

    16 4 Отговор
    Подай оставка, другото съдът ще реши!
  • 43 ххммм

    6 2 Отговор
    Денков, ти трябва да уволниш шефът на мвр..... не всеки полицай поотделно!
  • 44 Анонимен

    0 3 Отговор
    Ко ше ядът ся ша сакат и с двете на романтика?
  • 45 Във всеки случай

    5 7 Отговор
    Милицията трябва да бие якоооооо!!!
  • 46 Милен

    7 0 Отговор
    Па голямо изхвърляне от другарят Денков, докато се наразследват службите, кой полицай си е "превишил" правата този вече ще е пенсионер 😂😂😂😂😂
  • 47 М3 голд

    11 0 Отговор
    Денков кога казва истината: когато говори за случая и ,че не може журналистите да ходят с каски на работа на такива места, или когато отиде на поклонение и преклонение в Израел, чиято войска УБИ десетки журналисти?
    И щом и министър председателят става кадровик на МВР значи много сме я объркали. Значи, че горе долу това му е нивото на некомпетентност.
  • 48 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "АГАТа Кристи":

    в Бг Управлява Задкулисието и Мафията
  • 49 дядото

    13 3 Отговор
    ало,премиера.освен производството на сапуни има и други неща и професии.първо,като премиер трябва стриктно да спазваш законите на държавата и второ,има една наука и професия-правната.дали имаш право да уволняваш хора,които не си назначавал.и трето- не забравяй ,че полицаите пазят народа,държавата и такива неграмотници като теб.

    Коментиран от #50

  • 50 ХаХа

    3 5 Отговор

    До коментар #49 от "дядото":

    Тоя пък тръгнал да пише за неграмотност!?!? Я се погледни бе.....!
  • 51 жорко

    3 3 Отговор
    Не случайно на тоя му казват паткана.Топографски знак,нищо друго не е.
  • 52 коки

    7 3 Отговор
    Много ама много прост сурикат е тоя.
  • 53 Хейт

    5 0 Отговор
    Да бе, да! То и Баце говореше същите работи, когато бабаитите му биеха протестиращите. Ама странно защо сега същите още са на работа и продължават да бият?
  • 54 Пха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Азззззззз":

    Той тръгнал в правилната посока и за това няма да си подава оставката
  • 55 ДЕНКОВ-СМЕШНИК

    2 1 Отговор
    Прав е премиера - плъх. Да уволни цялата полиция. На следващия протест той с каска и оборудване на корона. Премиер за пример. Дано не го смаже оборудването. Каската и кубински - дамски номера. Прав е премиера.
    Да уволни всички полицаи. На следващия протест следващите и така докато ги махне всичките. После внос от Индия и Китай. И е палки и спрейове. Само с желание и усмивки........
  • 56 Тахумба

    3 0 Отговор
    Не прочетох думите от заглавието по-долу. Може да е всякакъв, но не е толкова глупав, за да произнесе подобни думи. Той няма право да уволнява редови полицаи.
  • 57 Предник

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "морски":

    Не само! Дори да се насуере от смех! Къде ги изкопават такива...
  • 58 всеки съди по себе си

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "АРЕС":

    От псевдонима ти личи, че имаш фетиш към униформи.
  • 59 мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ванеса":

    Дори по форумите...
  • 60 Доктор

    6 0 Отговор
    Нищожество назаначено за премиер. Отвратително.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Д.Енков

    2 0 Отговор
    Да не сте пипнали и с пръст някой,, който ви замярва с бомбички, бутилки или камъни ! Само ви е позволено да се съпротивлявате, ако се почувствате трупясани или убити !
  • 63 Тома Неверни

    1 0 Отговор
    г-н Денков сам вярвате ли си в приказките;;; По добре си мълчи.
  • 64 егати режима

    0 0 Отговор
    Подменените кадри на ПП и ДБ в милицията пребиха народа.
  • 65 Одит

    0 0 Отговор
    Денков вече е и диктатор? Коли и беси еднолично!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове